én nem azt mondom hogy mindenkinek leégett a gépe aki olyan tápokat használ, csak jobb félni, mint megijedni 😉 nem kerül csillagászati összegbe egy jobb táp manapság...
@Bronson: nekem Codegen 300XX tápom volt kb 6-7 éves keresztül, az új configomat is azzal hajtottam egy ideig (AthlonII X2, 4GB DDR3, GT9600), és semmi baja nem volt, nem melegedett (csak nyáron), ahhoz képest, hogy azt is mindenki lehordja, hogy 'nem kötné rá a gépét'. Ha nem egy erőművet üzemeltetsz, akkor elég.
Bár a 6870et már elvből nem kötöttem volna rá, főleg, hogy az 500as Chieftec és melegszik alatta. 😀
N-Power... én nem kötném rá ezt a konfigot, az tuti... 😆 egy jobb 400-as táp (Chieftech, Corsair, FSP stb...) elég lesz, a VGA amúgy már tuti? mert nem valami izmos...
HKC-ről sokan lesújtó véleménnyel vannak. Nekem volt anno, havernak is elég meleg volt az 500 tápja egy kis sz@ros konfig alatt. Szerintem HKC-t ne vegyél de te tudod.
menniyért és milyen? sok fórumon azt olvasni hogy inkább FSP, nem sokkal drágább... jobb mint a Codegen és társai, de nem egy nagy eresztés állítólag... no de melyik modell?
Érdemes a csatlakozók hosszát megnézni,ill elrendezését.
SSD és a HDD csatlakozói nem párhuzamosan vannak, így tökre deformált lesz a kábel.
A kábelek csatlakozói nyakra f###-ra csüngnek egymáson.
PCI -os az ott van, ennek az egynek ott a pont,végre használták a fejüket.
[LINK]
Fsp-ben több a védelem meg minőségibb,de a ventik rögzítése tökre gáz,nem kéne beleragasztani,+ csatlakozókról nem is beszélve,+moduláris sokkal jobb.
Nekem is FSP-m van,ha egy kicsit szétnéztem volna, akkor egy másikat választottam volna,ami egy árban van és hasonló tudású, többet nem olvasok teszteket:
Egy Intel i5-4440 és egy R9 280 mellé mekkora és milyen táp javasolt?15.000 körül van rá,de mondhattok drágábbakat is mert bolti ár alatt be tudom szerezni.
Milyen zápegységet vegyek? egy Asus R7 260X 2GB OC DDR5 vagy ASUS GTX 660 2GB OC DDR5 VGA-hoz? nem döntöttem még, hogy melyiket vegyem, szóval ez még kérdéses..
van egy FSP HEXA 400W tápegységem, de nem tudom, hogy elég lenne-e a GTX 660 nak?
Köszi a válaszokat!
piero86 : Pedig jó témába írtam 😆
10-15K forintért keresek 750-800W-os tápegységet 😆
i7 procinak és 16 későbbiekben 32GB RAM-nak és jelenleg MSI Radeon R7 250 VGA-nak,de később 2GB-os VGA-t szeretnék 😀
Persze, hogy gyanús mivel nem 500 wattos mint ahogy a hexa és ctg 400 sem tud annyit mint amennyi rá van írva 12 volton. De azok legalább azt tudják ami rájuk van írva konrétan 12 voltos ágon 😃 Az akyga valszeg még azt sem tudja ott ami rá van írva nem hogy azt ami a névleges teljesítménye.
TaylorXIII jól mondja, ha játszol inkább a megbizhatóbb FSP-t, Chieftecet vagy Thermaltake-t ajánlanám. Találsz köztük olcsóbb árkategóriában is 80+ hatásfokkal.
500W ennyi pénzért nekem gyanus.
Hát inkább valami jobbat vegyél😃 pl egy FSP HEXA 400-at vagy Chieftec CTG 400-80P-t. Túl olcsóak ezek a tápok. Irodai pcbe valók ezek legfeljebb de inkább még oda sem.
max 12-13 ezer forintig kéne egy tápegység nekem (aki tud valamit írjon). Én a Chieftech CTG500 80P-t néztem ki, viszont szombaton járok Pesten és ott szeretném megvenni. az ip.on-on az van kiírva hogy nincsenek nyitva hétvégén (ha jól láttam). az lenne a kérdésem hogy tudtok e egy jó boltot Pesten ahol árulják ezt a tápot, vagy esetleg amit ti ajánlotok nekem?
adam nekem is hexa 500-as van a gépben és nem rövid az. mondjuk nekem nem is nagy a ház de bőven sok a kábelhosszúság. ami egyedül nekem is rövidke az talán a winyós 12V-os ágak de a VGA-ra dugható tápcsati igencsak hosszú.
Sziasztok ! Azt hallottam hogy FSP HEXA 500W-nak rövidek a kábelei. Ez igaz ? Most még nem lenne gond, de késöbb cserélnék házat és nem tudom, hogy nem lennének-e rövidek a kábelei egy alsó tápos házba.
pisti17 : nem tudom érted e... már Taylor is mondta, felesleges abba konfigba az 550Wattos Raider. 400wattos hexa vagy más minőségesebb táp elég lesz neked! A tápok többsége szabványos méretű, szóval nem kéne hogy legyen semmilyen problémád a beszerelésnél...
Bár a 6870et már elvből nem kötöttem volna rá, főleg, hogy az 500as Chieftec és melegszik alatta. 😀
Spoiler!
Memória: KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1866MHz CL9 KHX1866C9D3/4G
Videókártya: SAPPHIRE 11192-18-20G HD6670 1GB GDDR5 PCIE / Memória: 1024MB - GPU órajele: 800MHz - Memória órajele: 4000MHz - DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: ASUS M5A97 LE R2.0 / USB 3.0 Boost / Network iControl / UEFI BIOS / Auto Tuning / Intelligens TPU és EPU / AI Suite II / AMD 970
Merevlemez: SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 + Kingston 120GB SV300S37A/120G SSD
Hangkártya: Alaplapi - Realtek® ALC887 8 csatornás
Optikai meghajtó: LG GH24NSB0
Ház: Kolink CXA-P28-OP / Ventilátorok: Elöl 1x12cm LED / Hátul: 1x12cm / Oldalt: 1x14cm
Tápegység: N-Power 450W
Monitor: LG FLATRON W1934S 1440x900 / 60Hz / 5 ms / TN
Billentyűzet: A4TECH KD-600L Backlight / Világít / Faxa
Egér: Trust GXT25 / 800 - 2000 DPI / 7 gomb (állíthatóak)
AMD FX 8320 (kevés tuninggal) + Sapphire R9 2GB 270X OC Dual-X
Spoiler!
Nekem a mostani egy HKC 550W-os,decemberbe lesz 5 éves,és soha nem volt vele gond 😀
Szerintetek a gépemhez milyen tápegységet vegyek?
Corsair 500W CX500M CP-9020059-EU vagy FSP HEXA+ 500W
Érdemes a csatlakozók hosszát megnézni,ill elrendezését.
SSD és a HDD csatlakozói nem párhuzamosan vannak, így tökre deformált lesz a kábel.
A kábelek csatlakozói nyakra f###-ra csüngnek egymáson.
PCI -os az ott van, ennek az egynek ott a pont,végre használták a fejüket.
[LINK]
Fsp-ben több a védelem meg minőségibb,de a ventik rögzítése tökre gáz,nem kéne beleragasztani,+ csatlakozókról nem is beszélve,+moduláris sokkal jobb.
Nekem is FSP-m van,ha egy kicsit szétnéztem volna, akkor egy másikat választottam volna,ami egy árban van és hasonló tudású, többet nem olvasok teszteket:
egy i-5 mellé kéne nagyobb táp?
van egy FSP HEXA 400W tápegységem, de nem tudom, hogy elég lenne-e a GTX 660 nak?
Köszi a válaszokat!
10-15K forintért keresek 750-800W-os tápegységet 😆
i7 procinak és 16 későbbiekben 32GB RAM-nak és jelenleg MSI Radeon R7 250 VGA-nak,de később 2GB-os VGA-t szeretnék 😀
500W ennyi pénzért nekem gyanus.
Lenne egy kérdésem hozzátok, hogy a következő tápegység mennyire megbízható?
akyga ak-b1-500
[LINK]
árkategória: 4500-6500 ft
ebbe a konfigba lenne:
alaplap: ASRock FM2A88M-HD+
processzor: AMD Athlon II X4 740 (65w)
ram: Kingmax 2x2GB 1600MHz DDR3 RAM
vga: amd radeon r7 250 (tdp65w) vagy 260x (dtp115w) (még a vga kérdéses)
és 1 vinyó
max 12-13 ezer forintig kéne egy tápegység nekem (aki tud valamit írjon). Én a Chieftech CTG500 80P-t néztem ki, viszont szombaton járok Pesten és ott szeretném megvenni. az ip.on-on az van kiírva hogy nincsenek nyitva hétvégén (ha jól láttam). az lenne a kérdésem hogy tudtok e egy jó boltot Pesten ahol árulják ezt a tápot, vagy esetleg amit ti ajánlotok nekem?
Elég FSP Raider 550?