Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
proStarxd avatar
Azt a tápot nem nagyon ajánlom!
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
proci AMD FX X8 8350
alaplap GIGABYTE GA-970A-UD3P
vga GIGABYTE GV-N960WF2-4GD GTX960 4GB GDDR5 PCIE
ram HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FK2/8
táp super flower 450

Nos? 😀
0
0
0
0
zsivko avatar
Alaplapból és tápból spórolni a legrosszabb!!!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
FX alá min 970-es lap kell de a 990-es az ajánlott.
0
0
0
0
Pixx avatar
Tessék ez tökéletes bármilyen fx proci alá 😀

[LINK]
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Ezt még valahogy kibírom.
Köszönöm a segítséged.
szerk: Ha valaki ért a FX procikhoz,akkor hálás lennék ha írna pár alaplap fajtát,amit ajánl😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
FX procik alá nem igazán tudom melyik lenne az ideális lap, így arról inkább nem nyilatkozom.
Tápból viszont a legolcsóbb amit ajánlanék a tervezett gépedhez: [LINK]
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Értem akkor ha szabad ilyet kérni,tudnál esetleg privátba linket küldeni?Én ehhez sajna nem értek,azért írtam ide😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Annyiból csak a lapot. Táp is legalább 14-15 ezer.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Létezik,hogy 20-25ezerböl a kettöt megvegyem?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Relatív, hogy kinek mi az olcsó. Inkább azt mond, mennyit szánnál rá.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Zsoltdeak: Köszönöm,a válaszod. Esetleg tudnál adni pár tippet a tápról és a lapról?(olcsót és jót...😀😀 )
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Szilinnyo: Az a táp és lap nagyon gagyi.
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Valaki ránézne a "tervbe van" gépemre? Arra lennék kiváncsi,hogy a proci,vga és az alaplap passzol e,esetleg a táp elég-e meg ilyen aproságokra.Ha van időtők írjatok róla valamit légyszí.(jöv honap-ba lesz megvéve)
0
0
0
0
djsiegfried avatar
4gb Vram döntő tényező.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Árban nem sokban térnek el (3-4 ezer forint) csak hát tényleg nehéz döntés. A 770 és a 960 szinte ugyan az csak a 960 újabb és 4gb vram azért jó ha van.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Igazából nagyon hasonló teljesítményűek, de a 4GB VRAM miatt én a 960-ra tenném a voksom.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
3 videókártyát nézegetek szerintetek melyik a legjobb?
GTX 680 2GB OC
GTX 770 2GB OC
GTX 960 4GB OC
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Hát olyan 600 euró környékén gondoltam,nem holnap akarok venni,pár hónap múlva,szóval tudok rá spórolni.
0
0
0
0
Funes avatar
Fsp Hexa 500 is bőven megteszi.
0
0
0
0
Puffin avatar
Viktorinho: egy minőségi 500W-os elég egy kártyához! Mennyi keretből gazdálkodsz?
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Tápot kártyával együtt akarnék venni,olyan 600-750w körülit kb.
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Piero19: Én azért nem kötnék rá egy zsír új 370-est vagy adott esetben egy 960-at.És mivel mindent le akar cserélni a gépben így nem ártana amúgy sem egy új minőségi tápra beruházni 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Kenny3: Ha a 7770-et elviszi az a táp akkor a 370-et is! 😃
0
0
0
0
Kenny79 avatar
Viktorinho Nem lenne gond az erősebb kártya,csak mondjuk egy R7 370 vagy egy GTX 960-hoz már kevés lenne a mostani tápod.Szóval szerintem először kezd a tápegységnél az újítást...........
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Viktor Keres használtan 1 7950-est.
0
0
0
0
Funes avatar
Ha veszel egy jóval erősebbet, akkor valószínűleg táp is kelleni fog új, bár nem tudom hogy pontosan milyen tápod van...
A másik pedig, hogy a processzoron is jócskán húzni kellene minimum 5-600Mhz-et szerintem.
Nem tudom mennyi a kereted, de a 380X jó vételnek tűnik: [LINK]
0
0
0
0
Viktorinho avatar
Helló mindenki,..én configomhoz milyen videokártya illene? Vagy baj ha most veszek egy jóval erősebbet,aztán idővel mindent lecserélnék lassan?
0
0
0
0
partynet avatar
Köszi a segitséget srácok és akkor lényeg a lényeg mivel az MSI eddig ugy tudom nem adott ki hozzá dx12-es drivert, és mivel nemnagyom akarok játszani külsö driveres megoldással igy valszeg az uj játékokat amiket már mininmunba is dx12es támogatást kér el sem tudom inditani? ez elég hihetetlen mert azért 1,5 éve mikor megvettem azért azt gondoltam h 2017ben még ezzel azért fogok tudni játszani.... és pont ezért vettem meg mert kompact tudom magammal vinni és azért elég izmos is, persze eddig is voltak kompromisszumok vele azért azt nemhittem h lekell cseréljem mert elsem tudom inditani majd vele.... vagy az lessz hogy megprobálom manuálisan az nvidia dx12 driver felrakni és ha nemlessz jo akkor max visszaállitom a gépet ha tényleg ront a helyzeten persze elöbb még kellene majd egy dx12es játék mert nem szivesen cselélem le ha nem muszály....
0
0
0
0
djsiegfried avatar
Én is néztem már azt a Vapor-x-et egyszer. 😉 De maradok a 380X zafírnál.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
olcsóbb és kb azt tudja amit a 380x plusz 6GB

De ha csak új, jó akkor egyértelmű a 380x
0
0
0
0
Yezi_ avatar
380X-től nem erősebb, gari sincs rá. Akkor mégis miért vennéd azt?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Én a 380X helyett ezt venném 😀

[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
zsoltdeak17: 64-ért árulja! 😃
0
0
0
0
no avatar
zsoltdeak17 és csuz-li köszönöm a segítségeteket, még átgondolom.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GTX 960 4GB
[LINK]
De ha az R9 380X belefér a keretbe, én inkább azt ajánlanám.
Illetve hardveraprón ha jól emlékszem Sipi most 65 ezerért adja a 380X-et, azt hiszem az is teljesen új, garis.
0
0
0
0
csuz-li avatar
stefiv: nvidiából ebben az árrban a 960 van. pl.:
[LINK]

Viszont a zsoltdeak17 által ajánlott 380x alkalmi vétel és jobb is.
0
0
0
0
no avatar
zsoltdeak17 köszi, és nvidiából milyent ajánlasz?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Segítségeteket akarom kérni tőletek, hogy videokártyát szeretnék venni a gépembe, de nem tudom milyent.

Gép adatai:
Alaplap: ASUS Z170-A
CPU: core i5-6500
RAM: hyperx 8 GB ddr4 2400MHz
Táp: EVGA 550W

max 65000-70000 Ft-ot szeretnék rászánni.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
0
0
0
0
danee23 avatar
Igen, ezért utálom igazán a laptopokat. PCn veszel egy vgat, beteszed, leszeded hozzá a legújabb drivereket és kész, jóság van. Laptopon a csávónak van egy GTX 880M - ami desktopos szemmel sem rossz kari. És találd ki mi a poén. Nincs monitor kimenete. Mert mi a *****nak? Van az intelnek, azzal össze van kötve, jó az úgy. Minden frame-et át kell másolni az intel hd memóriájába, ami ugye a ramot használja memóriaként, ami picit sem lassabb. Jó az úgy. És ez miatt a ram-ból mindig le van foglalva az a 128MB ami a minimum az intelnek és az az 1700-valamennyi meg vigyázzba van állítva mert addig terjeszkedhet dinamikussan. Nincs ezzel semmi baj, főleg ha új generációs játékokat akarsz futtatni amik startban megzabálnak 4-5 gigát, vagy éppen olyan munkát végzel amihez szükséged van 1-2 emulált gépre amiknek a ramhasználata szintén gigákban számolódik. Abszolút nem hiányzik ilyen esetekben az az 1.7GB...
https://i.imgur.com/pE49tFp.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Nekem szerencsére nincs túl sok tapasztalatom laptopokkal. Csak HP-m volt az is munkára, amíg ki nem halt... Szóval PC-s fejjel megyek mindig a falnak. 😃
0
0
0
0
danee23 avatar
LÉNYEGTELEN hogy mit ír az nvidia oldalán, ha azzal a driverrel ami fent van a gépén nem dx12-s ként ismeri fel. És mondom ha felteszed a hivatalos geforce drivereket az nvidia oldaláról, simán becrasheltetheti a gépet, mert nem azokat kell feltenni hanem amit a gyártó(ez esetben az MSI) szolgáltat. Tudom, mert nekem is befagy a Lenovóm az AMD driverektől(haver Lenovója is AMD dual graphicsel), a havernak is befagyott az ASUSa az nvidia driverektől(tök ***a hogy az intel minden cpu-ba tesz igp-t aztán a gyártók eröltetik ezt az energiaspórolást hogy szoftveressen váltogatja ide-oda). Vagy keres 3rd party drivert vagy megpróbálkozik a hivatalos nvidia És intel driverekkel, amik az én tapasztalatom alapján többet fognak rontani mind javítani - de ez nem muszáj minden modellre és gyártóra hogy igaz legyen.

Szerk.: soha nem azt vitattam hogy az nvidia kiadott-e dx12-es drivert hozzá, hanem azt hogy az MSI megtette-e.
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Fent van az Nvidia dx12-es listáján, tehát van hozzá driveres támogatás és elvileg képes futtatni olyan játékokat is, amikbe csak a dx12-van implementálva, persze a szokásos megkötésekkel.
[LINK]
0
0
0
0
danee23 avatar
partynet az lehet hogy a geforce-od támogatja a dx12-t, az nem jelenti azt hogy léteznek is olyan driverek amik támogatják. Főleg hogy laptopról van szó és a grafikusod össze van kötve az intellel. Szóval ez azt is jeletheti hogy az intel grafikus vagy annak a driverje akadályoz ebben. És főleg hogy a laptop gyártók előszeretettel leszarják ezt a dolgot, ha a hivatalos intel meg geforce drivereket szeded le azok jó eséllyel használhatatlanná tehetik a gépedet, mivel ezekre építve kellene a gyártók hogy kiadják a saját egyedi megoldásukat amiket mondom jó eséllyel ******nak, vagy mondjuk megtették ezt 1-2x még mielőtt jött volna win10, vagy lehet hogy win10-et abszolút nem is támogatják a te modelled esetében. Minden esetre a megoldás ez: újabb driverek. De mondom mégegyszer: ezzel akár ronthatsz is a dolgon, szóval fontold meg mielőtt belevágsz.

És egy pontosítás: azokat a dx12 játékokat bírod játszani amelyeknek van dx11 módjuk.
0
0
0
0
no avatar
Vélemények a kipletykált AMD Polaris 10 2016 közepi debütálásáról illetve a Polaris 10-11, és Vega 10 eddig megismert specifikációiról?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Amikor utoljára belefutottam ilyen gondba, nem találtam DVI-D - Dsub átalakítót. Csak DVI-I -Dsub volt. Akkor úgy oldottam meg, hogy vettem egy DVI-I -Dsub átalakítót, meg egy DVI-D - DVI-I átalakítót és egymás után tettem őket. Nem a legszebb, de működik.
0
0
0
0
no avatar
Másik témában már írtunk: igen van olyan, de kifejezetten DVI-D - DSUB átalakítót keress. A DVI-I az nem lesz jó.
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! vettem egy r9 280x videokártyát de ..csak Dvi-D kimenete jó és nem tudom rákötni a monitoromra emrt csak sima Dsub van rajta (az a kék vga ) lehet kapni átalakítót vagy olyan?:/
Dvi-iport behalt rajta ahol van 4 tüske az nem jó csak aminél hiányzik a 4 tüske az a port jó :S
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció