Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
atemi105 avatar
helló. kinéztem egy amd athlon 2 x4 860k procit és lenne egy kérdésem.
olvastam a kommenteket lejjebb, szóval nagyjából tudom mit tud, de én kinéztem egy alaplapot is mellé
egy ASRock FM2A88M Extreme4+-ot, de a pcpartpicker azt írta rá, hogy lehet, hogy kell neki egy bios frissítés, hogy érzékelje, ez mit jelent és mit tudok tenni ezzel?
0
0
0
0
csuz-li avatar
ddkk22: Mindkettővel elleszel a következő pár évben, ebben biztos vagyok. Én eredetileg i7 3770-et terveztem, nekem is szimpatikus. Mondjuk a 2600K-t csak azért nem vettem figyelembe, mert nekem a használt nem játszik. 3770K-ra nem gondoltál? Nem szoktál tuningolni? (mondjuk az +10e, bolttól függően.)
Mindenesetre, bármi is lesz, azért várjuk a tapasztalatokat. Sok örömed lesz benne, ebben biztos vagyok.
0
0
0
0
ddkk22 avatar
csuz-li
i7 3770 akarok, de a i7 2600k sem kizárt. Jövőhéten eldől 😃
0
0
0
0
marci002 avatar
Köszönöm!
Szeretnék összerakni egy újabb konfigurációt és abból a legtöbbet kihozni a lehető legolcsóbban.
Mindenesetre rákeresek 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
marci002: Az gyakorlatilag az A10-7850K, azaz a jelenlegi legerősebb FM2+ foglalatú processzor integrált videokártya nélküli verziója. Mint ilyen az AMD legerősebbje az adott foglalatba. danee23 javaslata nem rossz, sőt én is inkább azt választanám.
A döntésnél érdemes fiygelembe venni, hogy:
1. Jelenleg az FM2+ foglalatra fejleszt az AMD, ez a legmodernebb technológiája és elég valószínű, hogy az újabb fejlesztések is erre a foglalatra lesznek, tehát ha ezt választod, akkor az alaplapodba később elképzelhető, hogy jobb processzorok is lesznek, tehát nagyobb a jövője
2 Az fx széria az AMD jelenlegi legerősebb szériája. Ha azt választod, akkor később a jelenlegi legerősebb AMD-k is mehetnek majd bele egy fejlesztés során.
3 Ez a processzor 4 magos, a 6100 6 magos, viszont az új apik a 6, vagy több magot támogatják. DX12 6 magot, a Mantle és a Vulkan meg 16-ot. Már a jelenlegi játékok egy része is egész jól skálázódik 6-8 magon, tehát érdemesebb a több mag felé elmozdulni.
4 Ebben az árban nem kapsz 4 magos processzort sem mást, csak ezt. Ami ennek az árában kapható, az mind gyengébb ennél. Ami erősebb, az meg drágább, tehát ár-érték arányban nagyon jó választás, de ahogy azt danee23 megfogalmazta: jelenleg középkategóriás VGA-nal nagyobbat nem fogsz tudni kihajtani vele. Az is igaz, hogy ez várhatóan változik.

szerk: Ahogy nézem így utólag a teszteket, egy R9-270-es VGA-val még jól el van.
0
0
0
0
danee23 avatar
Egy középkategóriás VGA-hoz még elmegy. WIN 10 és DX12 majd ha lesz, még jobban fog muzsikálni. Mondjuk nemtudom hol nézed, de én lehet inkább egy FX 6100-at vennék, ha van hasonló árban és csak picivel drágább. Igaz az a proci kicsit gyengébb 1 magon!
0
0
0
0
marci002 avatar
Sziasztok AMD X4 860k-ról mit gondoltok?
0
0
0
0
csuz-li avatar
arnold9216: Nem tudom, hogy jön-e új processzor abba a foglalatba, de úgy tűnik, hogy az AMD most azt fejleszti, tehát valószínűleg jön. IGP nélküli meg biztos jön akkor, ha IGP-s is jön, mert az AMD ebbe a foglalatba nem csinál külön IGP nélküli processzort, hanem azokat a processzorokat, amikben nem sikerült a gyártás során az IGP, letiltja és eladja féláron IGP nélkülinek.

ddkk22: Gratula! Végül melyikre esett a választás?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
Jövőhéten érkezik a i7 😃
0
0
0
0
no avatar
Köszi már kesztem félni hogy ***tam 70€-t
0
0
0
0
barnav avatar
levi0914: az a processzor ha jól tudom csak 1333 MHz memóriát támogat, de attól függetlenül jó az 1600-as is csak visszaveszi az órajelet 1333-ra
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Nekem van egy asrock n68c-s ucc-m és ahoz szeretnék egy am3-as proci-t. Ha veszek egy AMD sempron 145 akkor jó lesz a g.skill ripjaws 8gb 1600mhz ddr3???
0
0
0
0
ogre077 avatar
Köszönöm a segitsegedet! 😀 Még jó hogy vannak segító emberek 😀
0
0
0
0
arnold9216 avatar
Köszönöm a segitsegedet csuz csu-li!Esetleg nem tudod jonnek e meg később az fm2+-ra meg mas erősebb procik?Persze igp nélküliek...
0
0
0
0
csuz-li avatar
arnold: Az x4 az újabb technológia és valamivel erősebb is. Ha e közül a kettő közül kellene választani én az x4 860k-t választanám.

ogre: Játékok szempontjából nyugodtan kezelheted az i3-at négy magosnak. Ugyan is az számít, hogy hány szálon tud számolni a gép. i3 két magos, de 4 szálon dolgozik. I5 négy magos és négy szálon dolgozik, i7 4 magos és 8 szálon dolgozik. Az eszközkezelő logikai processzorként ismeri fel a szálakat, tehát tágan értelmezve nem a magokat kezeli, hanem a szálakat, így inkább az számít, hogy hány száll van a processzorban, semmint az, hogy ezt hány maggal produkálja.
Kicsit leegyszerűsítve: a játék azt látja, amit az oprendszer, hiszen a processzort nem a játék kezeli közvetlenül, hanem az oprendszeren keresztül. Ha az oprendszer azt jelzi a játék motorjának, hogy itt 4 logikai processzor van, akkor annyit használ, márpedig, mint fent is írtam az i3-ról az oprendszer azt "jelenti" a játékmotornak, hogy van 4 db processzor a gépben.
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
ogre077: A proci 2 magos,de olyan mintha 4 magos lenne így amelyik játtéknak kell a 4 mag az elfut rajta.Vannak jattekok ahol ahol egy i3 kihajt egy gtx 970.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Akor a játekoktál hogy van 4 magbak feldogoza? tegyuk fel hogy egy játektank 4 mag kell pl gta5 akor az igy jó?
0
0
0
0
H3AD5HOT avatar
ogre077: Azért mert az a proci támogatja az úgynevezett Hyper -Threading technológiát ami lehetővé teszi hogy a magok több szálon dolgozanak.Az a proci 2 magos ,de 4 szálon képes dolgozni ezért a legtöbb program 4 magosnak ismeri fel.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali! Tudna nekem valaki segíteni? A haveromnak a proci intel core i3 az csak 2 magos? Akor mért a eszközkezelőbe mutatja 4 mag?
0
0
0
0
arnold9216 avatar
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy fx4300 es x4 860k közül melyik lenne a jobb/időtállóbb választás?
A tesóm gépjebe lenne,egy gtx 660 vagy 7870,esetleg 7850 mellé!
0
0
0
0
danee23 avatar
Attól még hogy a játékok és az oprenszer 4 szálat lát, még 2 magos, jó kihasználtság mellett max +20% kapsz vele. Szóval az i5 majdnem dupla olyan erős (feltéve hogy az alkalmazás jól kihasználja a több szálat)
0
0
0
0
Bronson avatar
2 magos, de 4 szálas.... amit irt...
0
0
0
0
danee23 avatar
i3 2 magos míg i5 4... meg turbó. ennyivel
0
0
0
0
Bronson avatar
750ti mellé tökéletes választás, az erősebb kártyák mellé már elkél az erősebb cpu is...
0
0
0
0
fagyivisszanyal avatar
sziasztok
Egy i3 4330(vagy 41xx) mennyivel tud kevesebbet mint egy i5 ami kb 13000ft-al drágább. Egy gtx 750ti vagy hasonlót tervezek venni mellé. És még valaki megtudná mondani hogy melyik videokártyák után kezd kevés lenniaz i3? Mert akkor jobb vga-t vehetnék.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
ErzsikeTurika: Hardveraprón 58k a 3770, megbízható eladótól. Hosszútávra mindenképp i7, jó pár évig ellenél vele. VGA is jöhetne használtan pl R9 290 : 65k (Gtx 970 szint)
0
0
0
0
DonTuros avatar
i5-3570 60 ezerért, míg az i7-3770 62 ezerért találtam. Érdemes a 'K'-s jelzésű processzorokra egy kicsivel többet költeni, vagy elég lesz a 'sima' is?
Alaplap+i5/i7-es 4. generációs konfigurációba gondoltam, de inkább marad a 3. generációs, s egy kicsivel erősebb processzor, mivel hozzárakom az alaplap árát. 😀
GTX 960 az egy jóval olcsóbb mint a GTX 970, 30 ezerrel körülbelül. Kicsit a Coil Whine-tól félek. Csak a 970-eseknél tapasztalható (legalábbis némelyiknél)? Gigabyte GTX 970 állítólag nem küszködik ezzel a problémával.
0
0
0
0
csuz-li avatar
ErzsikaTurika: Az i7-et csak példának mondtam. Arra céloztam vele, hogy még az is belemegy abba az alaplapba, márpedig az a processzor jelenleg mindenre jó, tehát nem kell az alaplapot cserélni.
Az i5-3470 is elég játékra. Ha találsz i7-et, akkor az természetesen jobb.
0
0
0
0
Subaru avatar
ErzsikeTurika
használtan megy annyiba az i7, és egy GTX 960-hoz egy i5ös is bőven elég
0
0
0
0
DonTuros avatar
i5-3470 is 50-60 körül van, szóval körülnézek akkor az i7-3770 után 😀
Mondjuk egy GTX960-as jó lenne az i7?
0
0
0
0
ddkk22 avatar
ErzsikeTurika
Használtan a i7 2600 45ezer, i7 3770 meg 50-60ezer között megy.
0
0
0
0
DonTuros avatar
Egy Intel i5-3470-es processzor jó lenne? Vagy esetleg van más ötlet? 😀
Az i7-3770K az 90k-100k körül van, az kicsit sok lenne. (Leginkább azt a pénzt a videókártyára fordítanám.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
Itt a lista, hogy milyen processzorok mennek abba alapba. [LINK] Szóval nem kell azt az alaplapot cserélni még egy darabig, mivel pl az i7-3770-el még sokáig lehet majd játszani.
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok! 😀
A mostani alaplapomba jó lenne-e egy 1155-ös foglalatú 3. generációs Intel processzor?
Esetleg jobb lenne cserélni egy 1150-es alaplapra ugyanilyen processzorral?
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Kehbya avatar
Igen! Jobban jársz lga 1155/1150-el.
1366-nak mára már nincs sok létjogosultsága.
0
0
0
0
no avatar
Jó köszi! Akkor csak az i5 volna értelmes megoldás ! Főleg hogy a 1366 kész energiazabálós foglalat! 😀
Majd nyáron esedékes a fejlesztés ha addig lesz valami! 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nyilván drágább az i5, de akkor is azt venném. Ha lenne rá lehetőség, akkor abból is k-sat venék. Persze ha az alaplap olyan, ami tuningra képes.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Lehet, hogy első lépésben drágábban úsznád meg a cserét, de ugye az i5-höz maradhat az lga1155. Ahhoz meg jóval jobb és újabb i7-ek is vannak, amire később cserélhetsz.
0
0
0
0
no avatar
De az I7-920-at cserélném idővel I7-965EE-re! 😀 Úgy ? 😀 Mondjuk az I5-3470-et drágábban úsznám meg! Majd eldöntöm még!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Attól is függ, hogy szeretnél-e procit tuningolni, vagy sem. Ha nem akkor az i5 tökéletes választás. Ha szeretnél tuningolni, akkor i7 920. Bár utóbbi jelentősen többet fogyaszt, pláne ha adsz neki egy kis kakaót.

Én személy szerint az újabbat venném.
0
0
0
0
no avatar
Hali! 😀
Szerintettek érdemes lecserélni az G2130-at I7 920-ra?
Alaplap és processzor cserét egy 10-esből meguznám! Kséőbb az I7-920-at cserélném I7 965EE-ree!
Hogy járnák jobban egy I5-3470-el vagy egy I7-965EE_el ? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
csak az nem egy árkategória
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
de van.. 2011, és 2011v3
0
0
0
0
motormen avatar
q6600 az a király
😂
0
0
0
0
Puffin avatar
NeTuddMeg: miért ne lenne érdemes? Annál újabb foglalata nincs az Intelnek még.
0
0
0
0
NeTuddMeg avatar
1150et érdemes még venni?
0
0
0
0
Bronson avatar
ezt igy elég hosszadalmas leírni... de nézd meg az alaplapod támogatási listáját, ha benne van az i5 ezen verziója alapból, akkor nem kell semmi!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció