Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
olvastam a kommenteket lejjebb, szóval nagyjából tudom mit tud, de én kinéztem egy alaplapot is mellé
egy ASRock FM2A88M Extreme4+-ot, de a pcpartpicker azt írta rá, hogy lehet, hogy kell neki egy bios frissítés, hogy érzékelje, ez mit jelent és mit tudok tenni ezzel?
Mindenesetre, bármi is lesz, azért várjuk a tapasztalatokat. Sok örömed lesz benne, ebben biztos vagyok.
i7 3770 akarok, de a i7 2600k sem kizárt. Jövőhéten eldől 😃
Szeretnék összerakni egy újabb konfigurációt és abból a legtöbbet kihozni a lehető legolcsóbban.
Mindenesetre rákeresek 😀
A döntésnél érdemes fiygelembe venni, hogy:
1. Jelenleg az FM2+ foglalatra fejleszt az AMD, ez a legmodernebb technológiája és elég valószínű, hogy az újabb fejlesztések is erre a foglalatra lesznek, tehát ha ezt választod, akkor az alaplapodba később elképzelhető, hogy jobb processzorok is lesznek, tehát nagyobb a jövője
2 Az fx széria az AMD jelenlegi legerősebb szériája. Ha azt választod, akkor később a jelenlegi legerősebb AMD-k is mehetnek majd bele egy fejlesztés során.
3 Ez a processzor 4 magos, a 6100 6 magos, viszont az új apik a 6, vagy több magot támogatják. DX12 6 magot, a Mantle és a Vulkan meg 16-ot. Már a jelenlegi játékok egy része is egész jól skálázódik 6-8 magon, tehát érdemesebb a több mag felé elmozdulni.
4 Ebben az árban nem kapsz 4 magos processzort sem mást, csak ezt. Ami ennek az árában kapható, az mind gyengébb ennél. Ami erősebb, az meg drágább, tehát ár-érték arányban nagyon jó választás, de ahogy azt danee23 megfogalmazta: jelenleg középkategóriás VGA-nal nagyobbat nem fogsz tudni kihajtani vele. Az is igaz, hogy ez várhatóan változik.
szerk: Ahogy nézem így utólag a teszteket, egy R9-270-es VGA-val még jól el van.
ddkk22: Gratula! Végül melyikre esett a választás?
Nekem van egy asrock n68c-s ucc-m és ahoz szeretnék egy am3-as proci-t. Ha veszek egy AMD sempron 145 akkor jó lesz a g.skill ripjaws 8gb 1600mhz ddr3???
ogre: Játékok szempontjából nyugodtan kezelheted az i3-at négy magosnak. Ugyan is az számít, hogy hány szálon tud számolni a gép. i3 két magos, de 4 szálon dolgozik. I5 négy magos és négy szálon dolgozik, i7 4 magos és 8 szálon dolgozik. Az eszközkezelő logikai processzorként ismeri fel a szálakat, tehát tágan értelmezve nem a magokat kezeli, hanem a szálakat, így inkább az számít, hogy hány száll van a processzorban, semmint az, hogy ezt hány maggal produkálja.
Kicsit leegyszerűsítve: a játék azt látja, amit az oprendszer, hiszen a processzort nem a játék kezeli közvetlenül, hanem az oprendszeren keresztül. Ha az oprendszer azt jelzi a játék motorjának, hogy itt 4 logikai processzor van, akkor annyit használ, márpedig, mint fent is írtam az i3-ról az oprendszer azt "jelenti" a játékmotornak, hogy van 4 db processzor a gépben.
Az lenne a kérdésem hogy egy fx4300 es x4 860k közül melyik lenne a jobb/időtállóbb választás?
A tesóm gépjebe lenne,egy gtx 660 vagy 7870,esetleg 7850 mellé!
Egy i3 4330(vagy 41xx) mennyivel tud kevesebbet mint egy i5 ami kb 13000ft-al drágább. Egy gtx 750ti vagy hasonlót tervezek venni mellé. És még valaki megtudná mondani hogy melyik videokártyák után kezd kevés lenniaz i3? Mert akkor jobb vga-t vehetnék.
Alaplap+i5/i7-es 4. generációs konfigurációba gondoltam, de inkább marad a 3. generációs, s egy kicsivel erősebb processzor, mivel hozzárakom az alaplap árát. 😀
GTX 960 az egy jóval olcsóbb mint a GTX 970, 30 ezerrel körülbelül. Kicsit a Coil Whine-tól félek. Csak a 970-eseknél tapasztalható (legalábbis némelyiknél)? Gigabyte GTX 970 állítólag nem küszködik ezzel a problémával.
Az i5-3470 is elég játékra. Ha találsz i7-et, akkor az természetesen jobb.
használtan megy annyiba az i7, és egy GTX 960-hoz egy i5ös is bőven elég
Mondjuk egy GTX960-as jó lenne az i7?
Használtan a i7 2600 45ezer, i7 3770 meg 50-60ezer között megy.
Az i7-3770K az 90k-100k körül van, az kicsit sok lenne. (Leginkább azt a pénzt a videókártyára fordítanám.)
A mostani alaplapomba jó lenne-e egy 1155-ös foglalatú 3. generációs Intel processzor?
Esetleg jobb lenne cserélni egy 1150-es alaplapra ugyanilyen processzorral?
Előre is köszönöm!
1366-nak mára már nincs sok létjogosultsága.
Majd nyáron esedékes a fejlesztés ha addig lesz valami! 😀
Én személy szerint az újabbat venném.
Szerintettek érdemes lecserélni az G2130-at I7 920-ra?
Alaplap és processzor cserét egy 10-esből meguznám! Kséőbb az I7-920-at cserélném I7 965EE-ree!
Hogy járnák jobban egy I5-3470-el vagy egy I7-965EE_el ? 😀
😂