Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kistiko07a avatar
Na ez az. Még egy magot se láttam 100%-on. Átlagban ingame olyan 120-140fps között mozog 70% körüli Gpu terheléssel. Mikor leesik olyan 60-70fps-re a Gpu terhelése csökken vagy stagnál. Mintha a proci lenne a ludas de sehol máshol nem tapasztalom ezt.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Nézz gpu terhelést amikor jelentkezik a hiba,haveromnak is 970 es e van igaz 4690 mellett ami minimálisan erősebb,de neki ha 100% is megy néha az i5,a vga akkor is változatlanul megy tovább 99% on és nincs beakadás.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Sziasztok!
Egy érdekes gondom akadt. Második hete, hogy megvan a Gtx970-em és minden szép minden jó DE Battlefield 4-ben a minimum fps-em kisebb mint a 660-al volt. Ugyanazon beállítások mellett párszor bizony szépen leesik. Képben vagyok, hogy egy-két helyzetben az i5 néha meg-meg izzad de akkor a régi vga-val miért volt mégis simább a dolog? Ha tudnátok segíteni megköszönném 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Nosika10: semmit! Új gép vásárlása.
0
0
0
0
no avatar
Üdv: Tudna valaki segiteni : A Videókártyád DirectX / Pixel Shader verziója kisebb a gépigényben megadottnál. ezzel mit tudok kezdeni ?
0
0
0
0
Flash avatar
Úgy emlékszem, hogy igen.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Az a gáz,hogy játékon kívül minden másra működik. Szóval szar,de azért annyira mégsem. És amúgy simán benyomtad atiflashbe,vagy hogyan updatelted?
0
0
0
0
Flash avatar
Én is csak annyit tudok, hogy leszedem a biost, és fölrakom a másikat. 😆
Esetleg própálkozhatsz más 7870 biossal, vagy más brandek biosával, ennél sz@rabb már biztos nem lesz a kártyád. 😆
0
0
0
0
Andris18 avatar
Sziasztok, érdekelne szerintetek melyik a legjobb videókártya gyártó?
Gigabyte, Asus, MSI...
(Ha akarjátok szűkítem a kört az nvidia GTX 980Ti-re.)
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Igen innen szedtem le én is a bioszt. De vagy valamit nagyon elrontottam, vagy nem tudom,hogy mi történt. Őszintén azt sem tudom,hogy ez okozza e a hibát, vagy a kártya végleg behódolt a blackscreen hiba előtt. De ha esetleg értesz a témához,akkor szívesen beszélnék privátban.
0
0
0
0
Flash avatar
[url]https://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?architecture=&manufacturer=Sapphire&model=HD+7870&interface=&memType=&memSize=[/url]
0
0
0
0
PhantomVII avatar
Valakinek van egy működő BIOS-sa egy Sapphire HD 7870 OC GHz editionhoz?( a gépem profiljánál kint van a rendes neve)
Hosszú történet,az okosok valószínűleg tudják,hogy mi történhetett. Annyi a lényeg,hogyha most elindítok egy random játékot akkor a vidi kari egy pár perc múlva soundloop, fekete kép és csak gép resi segít.
Ha másnak van bármi ötlete azt is szívesen várom.
0
0
0
0
csupaki avatar
A pci-e 1.0 és a pci-e 2.0 között mi a különbség? És működne-e egy 2.0 -ás VGA ha 1.0 -ás az alaplapon(ASUS P5B) a pci-e x16 foglalat?
0
0
0
0
marvel avatar
Aham, oksa. Akkor vegulis nem nagy dolog mar az egesz. Orukok, es koszonom a valaszodat :-)
0
0
0
0
rtitusz avatar
Én is 290-ről váltottam, és nem volt problémám. Töröltem simán a drivert, kártya csere, új driver telepít.
0
0
0
0
marvel avatar
Ertem rtitusz, koszonom a hozzaszolasod, kivancsian varom, hogy milyen kari lesz. Eddig Nvidiam, talan 6 eve volt, ezert volna egy kenyes kerdesem. Mivel most 290x-em, ilyenkor a drivert toroljem le, ami hozza valo, es csak dobjam be a 980ti-t, drivert felrakni es kesz?
0
0
0
0
rtitusz avatar
marvel, a 980Ti-ből az ASUS-t nem szabad venni, mert szar a hűtője, bár állítólag javították a konstrukciót, így lehet már nem állja meg magát e állítás, teljesítményben meg nem sok különbség van a kártyák között. Az Inno3D nem a legmegbízhatóbb gyártók között van. A G1 ami nekem van nem a leghalkabb, de jól bírja a tuningot, mert jó a hűtője. Ha halkat akarsz, akkor ott a Palit Jetstream. Kettő között meg az MSI 6G.
0
0
0
0
marvel avatar
Hmm, ez lehetseges. Koszonom valaszod😀 Majd dobok fel akkor kepeket stb, hogy ez mit tud. Bar azt mondjak, hogy Inno3D az nem szar huteseleg, se teljesitmenyekben sem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
marvel: Azt el lehet mondani, hogy a 980 ti felett már csak a TitanX van - amik között az árkülönbség jóval nagyobb, mint a teljesítménykülönbség -, de olyat nehezen lehet találni, akinek volt a kezében 980Ti-ből több gyártó terméke is. Még teszt sincs olyan, ami azonos kártyákat gyártónként összehasonlít. Talán ezért nem válaszolt még senki... 😜
0
0
0
0
marvel avatar
Hali, mar irtam, de hatha valaki valaszol is😀 Inno3D GTX980 TI iChill X3 Ultra
0
0
0
0
csuz-li avatar
readywer: Hát én részemről passzolom a dolgot. Valószínűleg (persze nem biztosan) a War Thunder-el, annak motorjával lehet akkor a baj, de azt a játékot nem ismerem, nem játszottam vele sosem.
0
0
0
0
readywer avatar
A vga hőmérséklete játékok közben max 68 fok és ezt a hibát mindig a War Thunder okozza és pl a Fallout 4-gyel játszok 4órát de az ilyen hibát nem hoz elő de a war thunder-nél valamikor 10perc után jelentkezik a hiba , de volt olyan , hogy 2 hónapig nem jött elő.
0
0
0
0
csuz-li avatar
readywer: Alapesetben ilyen hibajelenséget az okoz, hogy ha túlmelegszik a kártya és a vezérlés visszafogja a működést, hogy elkerülje a károsodást. Viszont akkor ennek más játékoknál is jelentkeznie kellene. Az meg lehet játékspecifikus, hogy betelik a memória (nem üríti a játék motorja a felesleges adatokat), de lehet a driver hibája is, hogy ha ezt nem kezeli. Első hallásra úgy tűnik, hogy a VGA vezérlésével van a gond, de ugye akkor meg miért is nem csinálja minden játéknál?
Szóval kérdések:
A többi játékkal is hasonló időt játszol, vagy csak elindítottad kipróbálni, de nem töltöttél velük annyi időt, mint a War Thunder-el?
Mértél VGA hőmérsékletet játék közben?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
readywer:
Nem melegszik fel túlságosan? Ha túl magasra megy a hőfok akkor védelem szempontból is leveszi a teljesítményét a kártya.
0
0
0
0
readywer avatar
Sziasztok.
Van egy Asus GTX 760 4gb-os videókártyám, és a War Thunder-nél előjön néha egy olyan hiba, hogy egyszer csak megakad a játék és utána az eddigi 60fps helyett már csak 20-30fps-sel megy a játék ,ilyenkor a videókártyának is vissza veszi a teljesítményét 1137mhz-ről 536mhz-re és a tesztúrákat leveszi high-ról medium-ra és ha utána elindítok egy másik játékot ott is ugyanezt a hibát tapasztalom, addig ameddig újra nem rakom a drivert , mert csak úgy oldódik meg a probléma. Egyszer amikor a régebbi (eredeti) driverrel játszottam azt írta ki , hogy "out of video memory" (pedig a játék csak 1.5gb-t használt a 4gb-ből) és egyszer kaptam egy olyan hibakódot is , hogy [LINK]
Más játékok ezt a hibát nem hozzák elő . Remélem valaki tud segíteni. Előre is köszönöm.
0
0
0
0
marvel avatar
Sziasztok. Valakinek van valami tapasztalata ezzel a kartyaval? Inno3D GTX980 TI iChill X3 Ultra.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Év végére meg akarom magam lepni egy r9 290-el, vagy hasonlóval Nvidia oldalon (Majd kiderül melyik a jobb választás árban akkor, mikor vásárlásra adom a fejem) és én is megküzdök az ultra beállításokkal 😀 Mondjuk most sem sok különbséget látok a magas és a közepes között sem, szóval nagy csodát nem várok...
0
0
0
0
zsexer avatar
Eddig 3 játék csinálta ezt, mind a 3 Ubisoft-os és The Way It's Meant...Szal lehet ez az oka a dolognak. 😀 Egyébként mindenhol magasabb beállításokon 20-30 fps-el is több van akár, mint a régi kártyámon.
0
0
0
0
csuz-li avatar
zsexer: Én ilyen problémába nem ütköztem. Egyedül a Fallout4 dobálja az fps-t, de az mindenkinek, nem válogatós. Mondjuk Ultra beállítások problematikájával még nem is kellett találkoznom, az nem az én kártyám szintje... 😀
0
0
0
0
zsexer avatar
+1 Semmi gond a Crimsonnal, nyugodtan telepítsétek. Bár még messze vannak az Nvidia driverektől...Far Cry 4 Ultrán, hol 40, hol 100 Fps...Hiába kapcsolom be vagy ki a V-syncet, össze vissza dobálja az Fps-t, ami még szörnyűbb, hogy a kártya használtsága is 30-100% között ugrál, hol leveszi az órajelet, hol maximumon járatja... 1100/1600-ra húztam az órajeleket, és 300tól 1100-ig mindenhol jár. Régi kártyám GTX 760 volt, ott nem csinált semmi ilyesmit, szépen vitte Very High / Ultra keveréken.
Igaz más játéknál nem tapasztaltam ilyet, de ez akkor is érdekes/zavaró.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Az első Crimson tényleg okozott problémákat a vezérlésben akkor, ha egy tuningszoftver is volt mellette. De az újabb verziónál már ezt megoldották, szóval ha a legújabb crimson-t használod, akkor nincs gond az afterburnerrel, vagy az AMD saját tuningszoftverével sem. Nekem nincs gondom a crimsonnal, azt használom.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Azóta már meg van oldva. Msi afterburner vezérli a ventiket, beállítottam egy szép függvényt hőfokhoz, így nem kell tartani a crimsontól. 20 fokon már 20%on megy a venti, és így tovább.
0
0
0
0
Loxe avatar
spleenszuru:
Ne rakd fel az AMD Crimson drivert, az okozhat ilyen problémát, hogy nem kapcsolja a ventiket, hanem csak egy sima [LINK] verziót.
Már ideje lenne megcsinálniuk ezt a hibát a Crimsonba, amikor már mindenhol ezt hirdetik, és a hivatalos oldalról is csak ezt nyomják az ember képébe.

De az AMD kártyák magasabb hőfokon mennek amúgy is, nem kell izgúlni, csak amíg nincs jó Crimson addig Catalyst kell.
Szóval az a 50-60C° üresbe teljesen elfogadható, és az autó venti beállításnál ilyen hőfokon nem igen szokta pörgetni, bár Gigabyte kártya, nem ismerem azoknak a hűtését, de az Asus DirectCU III, amin ugye három venti van, az így 50 fokon nem is megy 60on pedig 200-300rpm körül mozog, terhelés, játék alatt pedig a 70-80C°-ig is elmennek az amd-k.
0
0
0
0
zsivko avatar
Valakinek használt vagy probált HD7990-t? Érdekelne ,hogy sok játék alatt van e gond a CF miatt?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
megoldódott, ki volt csúszva a tápcsati fekete kábele a molexből ...

új gond: automata venti beállításon van, már 52 fokos a kártya, semmit nem csinálok csak nyitva van a radeon beállítások...
nem kapcsol be a venti, ha manuálisra teszem akkor sem... pedig működik, míg nem volt fent driver, ment a venti... mi van már megint ezzel ? ..
16.1 """hotfix"""

berakom pl. manuális 20%-ra a ventit, a driver kiírja hogy annyi, de nem pörgeti a ventit, áll...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
spleenszuru

Csinálj egy bios resetet (igaz akkor ugrik a tuning de azt utána belövöd), és ha 2 DVI van a vga-n probáld mind a 2 -öt.
0
0
0
0
lincoln_a_vandor avatar
Hello,Az lenne a kerdesem ,hogy lehetseges hogy lehetseges az hogy egy laptopban egy integralt kartya csokkentse a gep teljesitmenyet amikor az eppen a dediacltrol futtat valamit?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
megvan az új kártya, radeon r9 380x, de nem bírom működésre bírni..
bent van, működik, világít a led, de nem ad képet... eddig ugye az integrált proci hd 3000-et használtam, de csak azzal ad képet.
ha a kártyába dugom, akkor csak villog a monitor, mint amikor nincs bedugva.
régebben is ütköztem iylen gondba, akkor se tudom hogy imádkoztam vissza a dedikált kártyát...
le van törölve DDU-val az intel driver is, minden AMD driver is, de sehogy nem jön be a kép a karival.
mit csinálok rosszul?

szerk.: BIOSban vissza van állítva IGD-ről PEG-re, de akkor sem ad képet.

még arra gondolok, hogy a dobozban nem volt DVI-D SUB átalakító. és most rohantam gyorsan venni egyet, de lehet az nem lenne kompatibilis, és nem jól alakítja át a jelet ??
ezek a tulajdonságai: 12+5 stecker --> HDB15 BUCHSE
12+5MALE --> HDB15 FEMALE
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Van már valami újabb hir az Nvidia Pascal-ról ? Mennyire reális a 2016 év eleji megjelenés ? Már eléggé leszeretném cserélni a 650-et.
0
0
0
0
Puffin avatar
A Ram-nak 64bit a sávszélessége single módban, dual channelnél 2x64.
0
0
0
0
Su Metal avatar
Joker
- Ha arra a nyújtásra gondolsz, amivel pl a monitoron megjelenő egész képet tudod
mondjuk jobbra mozgatni, balra, fel, le, széthúzni, összetolni, azt a monitorod menüjében találod,
ami a keret alsó részén elől a bekapcsoló gomb mellett van, vagy ritkán rejtettebb helyen a keret hátoldalán.
- Ha arra a nyújtásra gondolsz, amivel pl egy játék elindításánál, kisebb felbontásban futtatod a programot,
mint a monitor natív felbontása és ezért a felbontásnak megfelelően középen helyezi el a futtatott játékot
fekete keretet kínálva a kép körül, erre is a monitor menüjében van a beállítás, ami ezt a funkciót
engedélyezi vagy tiltja. (nálam billentyűparancs is működik erre alt+F11), de ez gépenként eltérő lehet.
.
.
adata4g
-újra telepítés után, telepíteni kell egy jó adag visual C++ t is, frissíteni a DirectX et,netfraemwork öt,
windows installert, talán ha van újabb driver a vga hoz az sem árt.
(nekem is voltak nemrég gondok és mint kiderült, legfőbbként a visual változatosságának hiánya volt a gond)

És kérdeznék is
-van egy IGP , intel hd 2000. a leírásokban, 64/128 bit.(mondanom se kell, 64 en megy)
1.-talán ha dual chanel be futna 1 pár ram, az magával vonzaná az igp bus át is? (nemhiszem..)
2.-talán gyártói kivitelenként más/eltérő ? (még egy B960 ast se láttam, hogy 128 bit en menjen a hd2000 rese)
3.-talán elírták mindenhol? (lehetetlen)
akkor mi ez?
0
0
0
0
adata4g avatar
Sziasztok! Van egy sapphire vapor-x r7 250x videó kártyám! Alig megy sose húztam se semmi viszont újra dobtam ma a gépet fel raktam a drivet és ment aztán hirtelen elvillant és fekete fehér lett! Szerintetek mi lett? (ha vga használom ott szines viszont a hdmi fekete fehér(ki lett próbálva másik kábellel úgyan olyan másik gépet rá raktam és az sznesen hajtja viszont a kártyám fekete fehéren) vajon mi lehet a gond?
0
0
0
0
Joker avatar
Sziasztok.Lenne egy olyan problémám hogy a monitoron a képet hogyan lehetne nyújtani,mert az nvidia vezérlőpultban nem találtam ilyet.Vagy van valami program erre?A monitorral se lehet nyújtani,csak automata igazitás van az meg nem csinálja meg.
0
0
0
0
Puffin avatar
Miért törölted a drivert? Felesleges volt. HDMI kábellel van rákötve a TV-RE?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Nomadson: Valószínűleg halott a kártya. Nézd meg másik gépben, ha ott sem megy akkor biztos.
0
0
0
0
Nomadson avatar
kistiko07a:
letöröltem a videokártya driverjeit, utána meg vezérlőpultnál eszközök, videokártya és ott az ilesztő programot is töröltem. majd kikapcs. kártya csere 8 gigás berak. indit. fekete képernyő és jel keresése felirat, mindha nem lenne csatlakoztatva. 😞
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Normadson: Mielőtt kivetted a régi kártyát törölted teljesen az illesztőprogramot? Mert ha fent hagyod és új kártyát teszel be nem fogja felismerni azt.
0
0
0
0
dokee78 avatar
Piero
A kártyája korlátozottan fogja támogatni a DX12-t,Tier 1
0
0
0
0
Nomadson avatar
Üdv. Csak videokártyát cseréltem gépben 3 gbos a régi az uj 8 gbos r9 390 . Hdmi vel hasznaltam eddig. Miután kicsereltem az újra nem küld jelet a tvre/monitornak használom/ de ha a régit visszarakom akkor küld jelet. Mi lehet a gáz? Alaplap asrock 870 extreme3 r2- 8 gb ddr3 ram. 4 mag proci x4. 970 - tap 700 w
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció