Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ezek közül melyik támogatja a Crossfire módot?
Gigabyte GV-R577UD-1GD - HD5770 1GB DDR5
Gigabyte GV-R567OC-1GI - HD5670 1GB
ATi Radeon HD 5770 Gigabyte 1GB DDR5
HIS HD5770 1GB GDDR5 Dual DL-DVI & TV HDMI (H577FN1GD)
Mivel lesz jobb a gépem ha két videókártyát rakok bele? Miben fog meglátszani hogy két videókártya van a gépbe? Esetleg lehet kötni rá több monitort, vagy tv-t?
Létezik olyan átalakító, amik az előbb említett kártyák kimeneteit scartra bemenetre alakítják át? (van egy régebbi, még képcsöves tévém, és azt is rá akarok kötni a gépre)
Ha azt az ASRock alaplapod használod, ami a JELENELEGI PC-dnél van, akkor csináld ezt:
Menj be BIOSba ott Advanced fül >> Chipset Configuration >> Primary Graphics Adapter és ezt válaszd ki PCI Expressre.
Valószínűleg OnBoardra van állítva, és nincs olyan beállítás, hogy Auto.
lehet hogy BIOS-t kéne frissítenem?
Erre meg fogom rácsatlakoztatom a monitort és olyan mintha rá se dugtam volna.
Császtok most vettem egy Sapphire HD5750 512Mb-os VGA-t és mikor beraktam a gépbe és elindítottam nem adott képet de amikor az alaplapira kötöttem a a monitort akkor volt képe pedig rendesen beleraktam az alaplapba. És amikor megnéztem az Everestbe a PCI-e slotot akkor ott se volt látható.
Mi baja lehet gyári hibás?
Nemvagyok benne biztos,de lehet hogy kell plusz áram a táptól neki.
Császtok most vettem egy Sapphire HD5750 512Mb-os VGA-t és mikor beraktam a gépbe és elindítottam nem adott képet de amikor az alaplapira kötöttem a a monitort akkor volt képe pedig rendesen beleraktam az alaplapba. És amikor megnéztem az Everestbe a PCI-e slotot akkor ott se volt látható.
Nemvagyok benne biztos,de lehet hogy kell plusz áram a táptól neki.
Van egy ASUS EAH (HD) 5670 Videókártyám 1 GB DDR5-ös RAMmal és full Dx 11-es támogatással. Ez milyennek számít ma és milyen lesz 1 év múlva?
viszont az a baj h ez nemtom h mit jelent: A hűtő önmagában kevés kártyával kompatibilis. Az Arctic Cooling újonnan alkalmazott rendszere szerint kiegészítő leszorítókat kell vásárolni a kompatibilitás kiterjesztése érdekében. A terméklap alján kilistáztuk az elérhető VR00x kiegészítőket. További segítség a gyártó oldalán.
Milyen leszórítókról van szó???bocs de ehez nem nagyon értek:S
Üdv, miért van a shader órajel? Azért kérdem mert Geforce kártyáknál látni ilyet, ATI kártyáknál pedig nem(legalábbis én nem láttam még).
ATI kártyáknál is van shader órajel csak az megegyezik a GPU órajellel
sziasztok!Egy Gainward Nvidia GTX 470-es karihoz nemtudnátok ajánlani vmi jó hűtést?Mert gyári hűtéssel 70-75 fokra is felmelegszik.Előre is köszi!
[url]http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=619[/url]
ha egy ilyet veszel nem lesz gondod vele
Az lenne a kérdésem hogy van nekem egy Powercolor HD4730-as karim és multkor egy modellező progit fudtattam + még be akartam lépni a cod 4 be és ki adott valami ati hibát 640x480-as felbontaásban és elmentek a színek meg minden.
De kikapcsoltam a gépet utánna be és 800x600-as felbontásba töltötte be a windowsot és vissza álittottam 1024x768 ra és ilyen furcsa nagy betuk nagy ikonok meg nem illeszkedik a monitor hoz meg a commander be is csak ilyen furcsa halvány szinek voltak meg minden.Jah és a játékok akadás mentesen futnak ugyan ugy ahogy eddig!
Erre mi a megoldás?Előre is köszönöm a válaszokat!!!!!😀
Előbb lemaradt még pár kérdés.
Mit jelent a GPU órajel, a memória órajel, a memória sávszélesség? Mi a különbség a GDDR3 és a GDDR 5 közt?
Egy mai közép-felső kategóriás kártyától milyen értékeket lehet elvárni? A fentebb említett kártyák milyen kategóriába tartozik?
Hello
A GPU és videó memória ugyanúgy múködik, mint a CPU és a memória, csak sokkal gyorsabban, és drágábban. Pl. a nagy félmilliárdos szuperszámítógépeknél főként grafikus processzort (GPU) és videómemóriát használnak.
A memória sávszélessége az azt jelenti, hogy egy másodperc alatt hány bájt tud áthaladni a memórián. Ez manapság olyan párszázszor GB/sec-es érték
A GDDR3 és a GDDR5 között csupán technológia különbség van. De ez nem feltétlen befolyásolja egy VGA sebességét (jóságát). Mert lehet, hogy hiába használ DDR5ös techológiát egy video memória, ha csak mondjuk 256 bites buszra van csatlakoztatva, ha egy DDR3-as 448bites buszra van kapcsolva. Akkor a sebességük megfelelő órajel alatt egyforma lesz. Tehát, ezek csak kis dolgok, amik sok minden mással eggyüt érvényesülve alkotják a nagy dolgot. Ha valamiből elvesznek, akkor a másikból többet adnak, és vica versa.
Előbb lemaradt még pár kérdés.
Mit jelent a GPU órajel, a memória órajel, a memória sávszélesség? Mi a különbség a GDDR3 és a GDDR 5 közt?
Egy mai közép-felső kategóriás kártyától milyen értékeket lehet elvárni? A fentebb említett kártyák milyen kategóriába tartozik?
Ezekre a kérdésekre majd válaszol neked valami VGA szakértő mert én nem tudok 😆 De azért remélem majd nekem is válaszol valaki 😃
Sziasztok
Szerintetek melyik a jobb?
Gigabyte Radeon HD5770 1 GB GDDR5, 128bit, 2😆VI, HDMI, Display Port (PCIe) vagy Gigabyte Radeon HD5670 OC 1GB GDDR5, 128bit, D-Sub, DVI, HDMI (PCIe).
Milyet érdemes venni amivel a mai elvároknak megfelel (játék futtatás) és 1-1,5 évig nem kell cserélni?
Az 5770 fényévekkel jobb az 5670 től 😃
Én meg az iponon találtam egy WTF... na jó VTX3D 5830 at 41 ezerért. Azt szeretném kérdezni hogy megéri e azt a pár darab ezrest amivel drágább a GAINWARD GTX 460 768MB-stől???? mert az a GTX teljesen alap órajeles azaz 675 per mitom én a többi ,menyi 😃 előre is köszi a válaszokat 😃
Szerintetek melyik a jobb?
Gigabyte Radeon HD5770 1 GB GDDR5, 128bit, 2😆VI, HDMI, Display Port (PCIe) vagy Gigabyte Radeon HD5670 OC 1GB GDDR5, 128bit, D-Sub, DVI, HDMI (PCIe).
Milyet érdemes venni amivel a mai elvároknak megfelel (játék futtatás) és 1-1,5 évig nem kell cserélni?
Jah és mi a különbség a PCI-E 2.0 és a 2.1 között? Vehetem bármelyiket? Köszönöm a válaszokat. 😆
az sli vel csak vicceltem 😆
azért írtam amugy hogy csak a dx11 miatt lenne ésszerű
ja most látom hogy a gtx 275 kb. 10-15% lassab a gtx 460 nál
a hd 6850 megy gyorsabb a gtx 460 nél 4-6% kb. szal igen elég sokkal jobb a hd 6850, és ott van a dx 11 is amit eléggé jól kezel szóval szerintem megveheted
link gtx 460 és gtx 275[LINK]
link a gtx 460 és hd 6850[LINK]
remélem értetted 😆
Mindjárt rálesek,addig is köszönöm.Igy mostmár nyugodt szivvel ugrok majd neki a cserének,ha "elkel a GTX275".
azért írtam amugy hogy csak a dx11 miatt lenne ésszerű
ja most látom hogy a gtx 275 kb. 10-15% lassab a gtx 460 nál
a hd 6850 megy gyorsabb a gtx 460 nél 4-6% kb. szal igen elég sokkal jobb a hd 6850, és ott van a dx 11 is amit eléggé jól kezel szóval szerintem megveheted
link gtx 460 és gtx 275[LINK]
link a gtx 460 és hd 6850[LINK]
remélem értetted 😆
Az az annyival nemgyorsabb mégis mennyi?Mert nemkell több teljesitmény,igy is eszik mindent,csak DX11,DDR5,SM5.0 miatt váltanék.
😆
A hardver teszten legalábbis ezt olvastam Összefoglalva: a GTX 460 teljesítménye kevésbé processzorfüggő, sebessége pedig szinte minden esetben jobb, mint a HD 6850-é. 52 ezer körül van a gtx460 a radeon 6850 az 45-50 körül.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni vásárlás ügyben.Melyiket érdemesebb venni amivel a játékok rendesen futnak akadás nélkül full hdba?
GIGABYTE HD5770 GV-R577SO-1GD ATI, 1024MB, DDR5, PCIE, 2😆VI, 1xHDMI, CrossFire, GPU:900MHz, RAM:4800MHz, Aktív hűtés, vagy GIGABYTE GTX460 GV-N460OC-1GI nVidia, 1024MB, DDR5, PCIE, 2😆VI, 1xHDMI, SLI, GPU:715MHz, RAM:3600MHz, 256bit, Aktív hűtés?
GIGABYTE HD5770 GV-R577SO-1GD ATI, 1024MB, DDR5, PCIE, 2😆VI, 1xHDMI, CrossFire, GPU:900MHz, RAM:4800MHz, Aktív hűtés, vagy GIGABYTE GTX460 GV-N460OC-1GI nVidia, 1024MB, DDR5, PCIE, 2😆VI, 1xHDMI, SLI, GPU:715MHz, RAM:3600MHz, 256bit, Aktív hűtés?
milyen tápot vegyek ami a legolcsóbb és elviszi a hd 6870-et vagy a gtx 460 at?
Gigabyte Superb 460
Nekem is ilyen van, merem ajánlani...
A DDR2-3-4-5 Az azt jelenti, hogy a VGA memóriája milyen technológiát használ. Minnél nagyobb, annál jobb. Viszont nem értem, hogy foglalat alatt mire gondoltál. A memória chip foglalatára? Ha igen, akkor olyan nincs, hogy új memória chipet tehess bele. Az a nagyonrégi VGA-knál volt csak, olyan '95-'96 körül. Hogyha a VGA csatlakozójára gondoltál, amivel az alaplapba be tudod dugni, akkor az minden bizonnyal PCIe. Tehát az, hogy milyen DDR-es és az, hogy milyen a foglalata, az nem függ össze.