Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok 😀
I3-mat még megéri venni? gondolok a jövőre is(dx 12 stb.).
0
0
0
0
csuz-li avatar
danee23: Igen, az jobb, csak már feladtam az örökös vitát... 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
david20020122:

fx-6300 ~30e Ft
i3-4160 ~33e Ft
0
0
0
0
no avatar
30ezerért milyen proceszzort ajállotok "játékra" a socket nem számít
???
0
0
0
0
csuz-li avatar
proStarx: Az a baj, hogy tuninghoz "Z"-s alaplap kell, azok meg 25-től indulnak.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Socket 1150-re legjobb alaplap kb. 18-19k-ig?
Amin bírja a tuningot is.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak a GTX-et. Mindkettőt nem fogja használni egyszerre. Vagy az egyiket, vagy a másikat. Értelemszerűen a GTX 960-od az erősebb, szóval azt kell majd használnod.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Ha majd lesz az i5, akkor a prociban lévő grafikát is használni fogja vagy csak a GTX-et?
0
0
0
0
csuz-li avatar
koni77: AZ fx-8350 ugyan belemegy, de az a lap nem fogja sokáig bírni. Abba kisebb fogyasztású CPU kellene. pl az fx-8300, vagy 8100. Az a lényeg, hogy a TDP-je ne legyen magasabb 95W-nál. A 8350-es 125W-os. Amit érdemes nézned, az az fx-6xxx és fx-8xxx-ek közül az alacsonyabb fogyasztású CPU-k a 4xx-es felejtős, mert semmire se jó, a 9xxx-est meg eleve sem érdemes megvenni, de azt a lapot ki is nyírná.
Vagy, ahogy heizerd is írja: nézzél másik lapot is. Viszont akkor, akár nézhetsz az i5 alá is LGA1150-es foglalatút (Bár én inkább a nyolc magos fx-et választanám akkor is)
0
0
0
0
heizerd avatar
Az a lényeg h a socket megegyezzen. Amit linkeltél alaplap AM3+ sockettel rendelkezik. Csak olyan proci megy bele ami ugyanilyen AM3+ socketű. Az Fx 8350 ilyen socketű szóval belemegy, de azért ilyen ős régi lapba nem raknék ilyen jó procit. Vegyél alaplapot is ha van rá keret
0
0
0
0
no avatar
Akkor a procimba csak AMD-k mennek ? Ez jó ? AMD FX-8350
0
0
0
0
heizerd avatar
Dehogy megy bele. A proci 1150es foglalatú, az alaplap AMD -s AM3+-os. ég és föld
0
0
0
0
no avatar
Intel Core i5-4460 belemegy ASRock N68C-FX-GS alaplapba ??
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! 775-ös foglalatba milyen processzort ajánlotok ami használtan 10k körül van?
0
0
0
0
Kehbya avatar
Egy i5-ös rendszernél én nem erőltetném az SLI fogalmát.
Amit meg linkeltél videót, hogy "megveri" hát nem vagyok hasra esve attól a max 4fps-től és minimum 1,4-től amennyivel megverte...
-És akárhonnan nézzük, még mindig jobban járnál GTX 960 SLI helyett egy Gtx 980-al..
Míg neked a 2db gtx 960 megeszik ~240w és hozza a 980 szintjét ami mondjuk csak ~185-190w fogyaszt, ez mellett meg akarva és akaratlanul is fogsz olyan programmal találkozni, ami az SLI fogalmát se ismeri, aztán meg játszhatsz az Nv Inspectoral... de előbb utóbb úgy is megunod. 😀

De nem azt mondom, hogy csak a nyűg lenne vele, én nekem problémám nincs a quad-al soha nem is volt.
De hát olyan szintbe amilyenben te megszeretnéd ezt az egészet valósítani, minek...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ha processzort cserélek a számítógébe nem kell e utánna újra telepíteni a windows-t?
0
0
0
0
proStarxd avatar
Viszont már mostanában kezdi minél több játék támogatni a többkáryás rendszert.
Teszteknél is slibe kötve legtöbbször megveri a GTX 980-at, vagy kb. ugyan olyan.
Bár ez is játékfüggő.
Egy GTX 980 drágább, mint 2 GTX 960 és ugyan olyan vagy hasonló teljesítményű.

Viszont ez 1440p.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Elég lesz az SLI-hez, bár én nem használnék két kártyás rendszert. Nekem volt 4670k + GTX660 SLI párosom, s sokszor nem volt normális támogatottsága a 2 kártyának. Az már persze más kérdés, hogy Nvidia Inspector-ral meg lehet oldani, hogy igenis használja mindkét kártyát az adott játék.

Ezért váltottam GTX970-re. Igaz ez "herélt", mert a 4 GB helyett csak 3,5 GB Vram használható, de ezt 1920X1080-on annyira nem lehet érezni. A 4k meg kell a fenének egyelőre. 😆
0
0
0
0
proStarxd avatar
4670k eddig a legesedékesebb.
Elég lenne Slihez? Gondolom igen, de azért csak megkérdem. 😃
Drága egy hobbi ez és még másra is kell. 😆
A sli nem fontos, mivel a GTX 560-al is megvoltam simán, csak már megvoltak az évei is. 😃
A proci viszont elég fontos, ha ki akarom használni a kártya max teljesítményét. 😀
Mert így csak az 50-60%-át tudom. 😕
De még így is sokkal jobb, mint az 560.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Akkor viszont pláne Intel. Sli/CF használók 90%-a azt mondaná. De akkor tuti egy K-s kell, hogy lépést tartson a kártyákkal.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Mindenképp i5 lesz, mivel majd a jövőben talán kerül bele még egy GTX 960, és többkártyás rendszernél jól jön egy i5.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Igen arra utaltam én is. Lehetséges, hogy a jövőben jobban ki lesznek használva az FX-ek magjai de amíg csak játékon gondolkozol nem pedig konvertálás/tömörítésen addig i5. Gta V jól megy mind a kettőn de a limitet egy Intellel lehet a legjobban visszaszorítani. Innentől a te döntésed. Ha a tárcád engedi akkor rajta! 😉
0
0
0
0
proStarxd avatar
Lejjebb linkeltem is egy vidit.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
😃 Azt nem figyeltem. De egy kis keresgélés után sok videót találni ami nem ennyire drasztikus ugyan de a lényeg benne van.
A 4,7-re húzott FX és az alap i5 közötti különbség.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Nézzétek meg annak a vidinek a like-dislike arányát és rájöttök, hogy mennyire valós.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Ott leginkább csak a gpu kihasználtság ami a lényeg. És ha még nv párti is a játék ekkora különbség nem származhat belőle. De lehetne ezt évekig csűrni-csavarni, csak a minimum fps miatt mondom azt, hogy Intel. 😀
0
0
0
0
gisti avatar
annál a videonál az mindegy hogy 199 vagy 175 fps a monitor frisitési ideje miatt nem lesz különbség rá adásul ugye egy 660-al megy a bf3-rom ami nvidia párti game
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Én csak a saját tapasztalat alapján mondom azt amit. Leginkább BF-ek mutatják meg a procik közti különbséget. Egy izzasztó 64 játékos meccsen az AMD-k szenvednek a magerő hiánya miatt. És bizony döntő tud lenni egy-egy helyzetben, hogy nem droppol az fps 40-60 alá hanem fixen 60 fölött van. Abban reménykedtem, hogy az új konzolok után javul a magok használtsága és pariban lesz a két gyártó de nem így lett. Talán a DX12 megjelenése után lesz némi javulás.
Egy érdekesebb teszt:
0
0
0
0
gisti avatar
most itt egy 8320 fx és egy 4000-es proci hütö van rajta 60fok fölé még nem ment semmilyen játékban fogyasztásra jobb de amugy pl ezt nem húztam és van ahol az i5 ös 10-12 fps-ben jobb de van ahol az fx 20 fpst is rá ver játék függö amugy én sem vagyon itel ellenes mert irtam másik fórumon hogy ***a procik azok is csak az intel elszállt az árrakal ár érték arányban szerintem meg igen sok nagyobb külföldi videós szerint is játékra az amd tökéletes amúgy a 4 magos amd nem biztos hogy ki hajtja a 660 nat de nekem a x6 os kihajtotta a 660ti met meg a mostani 570-et is

de végülis kinek mi ha vn rá 50-55-ezre akkor vegyen intelt de akkor lapcsere is az megint minimum 15
0
0
0
0
kistiko07a avatar
gisti: Csak ha húzva van az a 8 magos. Azonos órajeleken a minimum fps messze nem ugyanaz. És akkor ott van még a melegedés a fogyasztás és az ebből származó élettartam és a foglalat kora. Az AM3-as platform lassan teljesen kihal. Nem akarom aláásni az AMD-t ( mai napig imádom a Phenom II-met) de azért na.... 😀
0
0
0
0
gisti avatar
kistiko07a:
nem mondanám az olcsóbb 8 magossal van egy szinten a játékokban és az olcsóbb is mint az i5-ös
0
0
0
0
kistiko07a avatar
proStar😆: Nem bírja kihajtani a 660-at. 😃 A cpu igényesebb játékoknál elvérzik, a vga meg vígan szürcsöli a limonádét a napernyő alatt. Gta V-ben minden beállításon 30-50 fps között ugrál mert limites a gpu. 2 hónapon belül cserélek én is Intel platformra. Nekem bőven elég lesz egy i5 4440. 50k nem sok érte azt látva, hogy a 8 magos bulldikat körberöhögi (játékok alatt persze, másra nem kell) és a fogyasztása/hő is csak a javára dönti a mérleget.

koni77: Szerintem válaszoltam is a kérdésedre. Két legyet egy csapásra 😃
0
0
0
0
no avatar
Intel Core i5-4460 vagy AMD FX-8350 ?? Vagy maradhatna a mostani AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz ?
0
0
0
0
Bronson avatar
játékfüggő, de viszonylag megbirkózik vele! 😉
0
0
0
0
proStarxd avatar
Rendben, kösz.

kistiko07a: GTX 660-hoz még elég a Phenom ii x4?

Ha majd cserélek, akkor szerintem K-s lenne, de nem K-s is megfelelne.
Nem annyira ki tudja milyen sürgős, lényeg, hogy a GTA V jól megy. 😃
i5 4460, 4590, 4670, 4670k ezekkel szemezgetek, de sajnos természetesen a K-s drágább.

Azért nem semmi, hogy egy 4440 3.3 ghz-n lenyom egy 4.7 ghz-s 8 magos procit.
Látszik jóval erősebb megonként.
0
0
0
0
kistiko07a avatar
proStar😆: Egy alapórajeles I5 2500k is hajtaná mint az álom, ha olcsóbban akarod megúszni használtak között érdemes körülnézni. Ha új kell akkor minimum egy 4440 vagy a k-sak közül amelyik szimpi.
0
0
0
0
heizerd avatar
Egy negyedik generációs i5 biztos kihajtaná a GAINWARD GTX 960 Phantom-od.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Igen i5(Quad) elég lenne...
0
0
0
0
proStarxd avatar
Egy i5 44xx, 46xx elég lenne, hogy 100%-ra kihajtaná a karimat?
Biztos vagyok benne, hogy kevés a Cpu-m neki.
Pl. GTA V, proci 100% mind a 4 mag, a Gpu pedig csak 50-60 %.
0
0
0
0
winrar avatar
FX alá 20 ezer alatt nincs normális alaplap és kész.
0
0
0
0
Puffin avatar
Nincs rajt VRM hűtő, gyenge tápellátás
0
0
0
0
Puffin avatar
danee23: azt a lapot felejtsd el FX alá...
0
0
0
0
danee23 avatar
ASUS M5A78L-M/USB3 Alaplap: [LINK] ez meg 18k viszont a hivatalos oldalon azt írja hogy 140W ig cpu support a gigabytenál meg hogy 125Wig. Nekem ez jobban tetszik. Az integrált VGAk ezeken elég gyengék.
0
0
0
0
Bronson avatar
GIGABYTE GA-970A-DS3P - 20k

AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX - 25k

ez így 45be jön ki, elleszel vele szerintem...

GIGABYTE GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) - 20k ezen van integrált vga is...
0
0
0
0
Karrigan avatar
Procira meg alaplapra 42k körűl,1150-nél sok jó lap van olcsón de egy jó processzor már nagyon drága AM3+ nél pedig fordítva.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció