Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
I3-mat még megéri venni? gondolok a jövőre is(dx 12 stb.).
fx-6300 ~30e Ft
i3-4160 ~33e Ft
???
Amin bírja a tuningot is.
Vagy, ahogy heizerd is írja: nézzél másik lapot is. Viszont akkor, akár nézhetsz az i5 alá is LGA1150-es foglalatút (Bár én inkább a nyolc magos fx-et választanám akkor is)
Amit meg linkeltél videót, hogy "megveri" hát nem vagyok hasra esve attól a max 4fps-től és minimum 1,4-től amennyivel megverte...
-És akárhonnan nézzük, még mindig jobban járnál GTX 960 SLI helyett egy Gtx 980-al..
Míg neked a 2db gtx 960 megeszik ~240w és hozza a 980 szintjét ami mondjuk csak ~185-190w fogyaszt, ez mellett meg akarva és akaratlanul is fogsz olyan programmal találkozni, ami az SLI fogalmát se ismeri, aztán meg játszhatsz az Nv Inspectoral... de előbb utóbb úgy is megunod. 😀
De nem azt mondom, hogy csak a nyűg lenne vele, én nekem problémám nincs a quad-al soha nem is volt.
De hát olyan szintbe amilyenben te megszeretnéd ezt az egészet valósítani, minek...
Az lenne a kérdésem hogy ha processzort cserélek a számítógébe nem kell e utánna újra telepíteni a windows-t?
Teszteknél is slibe kötve legtöbbször megveri a GTX 980-at, vagy kb. ugyan olyan.
Bár ez is játékfüggő.
Egy GTX 980 drágább, mint 2 GTX 960 és ugyan olyan vagy hasonló teljesítményű.
Viszont ez 1440p.
Ezért váltottam GTX970-re. Igaz ez "herélt", mert a 4 GB helyett csak 3,5 GB Vram használható, de ezt 1920X1080-on annyira nem lehet érezni. A 4k meg kell a fenének egyelőre. 😆
Elég lenne Slihez? Gondolom igen, de azért csak megkérdem. 😃
Drága egy hobbi ez és még másra is kell. 😆
A sli nem fontos, mivel a GTX 560-al is megvoltam simán, csak már megvoltak az évei is. 😃
A proci viszont elég fontos, ha ki akarom használni a kártya max teljesítményét. 😀
Mert így csak az 50-60%-át tudom. 😕
De még így is sokkal jobb, mint az 560.
A 4,7-re húzott FX és az alap i5 közötti különbség.
Egy érdekesebb teszt:
de végülis kinek mi ha vn rá 50-55-ezre akkor vegyen intelt de akkor lapcsere is az megint minimum 15
nem mondanám az olcsóbb 8 magossal van egy szinten a játékokban és az olcsóbb is mint az i5-ös
koni77: Szerintem válaszoltam is a kérdésedre. Két legyet egy csapásra 😃
kistiko07a: GTX 660-hoz még elég a Phenom ii x4?
Ha majd cserélek, akkor szerintem K-s lenne, de nem K-s is megfelelne.
Nem annyira ki tudja milyen sürgős, lényeg, hogy a GTA V jól megy. 😃
i5 4460, 4590, 4670, 4670k ezekkel szemezgetek, de sajnos természetesen a K-s drágább.
Azért nem semmi, hogy egy 4440 3.3 ghz-n lenyom egy 4.7 ghz-s 8 magos procit.
Látszik jóval erősebb megonként.
Biztos vagyok benne, hogy kevés a Cpu-m neki.
Pl. GTA V, proci 100% mind a 4 mag, a Gpu pedig csak 50-60 %.
AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX - 25k
ez így 45be jön ki, elleszel vele szerintem...
GIGABYTE GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) - 20k ezen van integrált vga is...