Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
feka001 avatar
laci503: AzCatalyst-es oldal ezt dobja ki utolsó támogatott drivernek WIN 7 alatt.
Vagy a WIN 7 lenne a baj? Mert 8800 gt-vel használtam, de elromlott.

Dx 9c-be.
Feljebb húztam 600/530 most megint 18 fps.
0
0
0
0
laci503 avatar
szerintem ne a legújabb drivert tedd fel hanem azt keresd meg amit legutoljára adtak a kártyádhoz ki szal ami utoljára támogatta remélem érted mit mondok
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nem dehogy is, haveromnak az X1650projával 25-30Fpsel ment mediumon 1024ben, nem értem mi lehet a gond...
0
0
0
0
feka001 avatar
Ok, kösz megpróbálom!

Na kipróbáltam amit írtál Quadgame94.
COD 2 tuning előtt 18fps
tuning után 22fps
Hát nem az igazi. Simán vinnie kéne. Az ajánlott gépigénynél is sokkal jobb a kártya. 😞
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
szedd le az MSI afterburner nevü progit, és az órajeleket tedd 600/450-re.
De előtte szedd le a fraps-ot majd menj bele a játékokba..és mérj egy benchmarkot..mert ugyan annyi fps nem lehet mind3-ban.
ha megvan csináld meg amit elöszőr irtam, majd futtas le egy furmarkot ha jó eredményeket kapsz akkor használhatod így a videókarit. És aztán mérd meg megint mennyi FPs-t kapsz a 3 játékban.
normál esetben +10fps-t is hozhat...
0
0
0
0
feka001 avatar
Hello!
Van egy Asus EAH2400pro 256mb-os kártyám
Ez: [LINK]
Gpu-z:[LINK]
A COD 6, COD 4, és a COD 2-őt probáltam minimumon és mindegyik kb. 20 fps, pedig mindegyiknél elég a minimumhoz a VGA.
Catalyst 10.12 verziót használom és mindent teljesítményre húztam, próbáltam az automatikus tuningolást de semmi változás a játékoknál.
Mi lehet a gond?
Vagy ha anyira gyenge a kártya hogy még a COD 2-őt se viszi akkor mi értelme van a DX10-nek és a SM4.0-nek?
0
0
0
0
bmartin23 avatar
Ha a kártya ATI, akkor Catalyst-tal lehet fesz.állítás nélkül, de gyártók is adtak ki különböző programokat pl.: Sapphire Trixx, MSI Afterburner...stb, De de ezekhez már nagyobb ismeret szükséges. Biztonságosan a Catalyst-tal tudod húzni.😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Sheriff írta:
A videokártyát hogyan leeht felhuzni?ÉS mennyire egészséges?

Kártyától függően egy bizonyos értékig tök nyugodtan lehet húzni, akár 24/7 használatra is. 😀 De minden kártyánál a gyári feszültségen nyugodtan lehet húzni addig, amíg még stabil marad.
0
0
0
0
Sheriff avatar
A videokártyát hogyan leeht felhuzni?ÉS mennyire egészséges?
0
0
0
0
no avatar
Core2 írta:
LagMatyi írta:
Ha egy sima sapphire 6870-es mellé beraknék egy vapor-x toxic 6870-est, akkor lenne valami stabilitási gond vagy nem? Jah és úgy hogy felhúzva a simát a toxicos órajelekre. Vagy ez rossz ötlet lenne?

Szerintem rossz ötlet lenne...a legjobb ha két egyforma tipust kötsz össze. Referencia kártyákat...

Oks csak érdekelt 😀
0
0
0
0
Core2 avatar
LagMatyi írta:
Ha egy sima sapphire 6870-es mellé beraknék egy vapor-x toxic 6870-est, akkor lenne valami stabilitási gond vagy nem? Jah és úgy hogy felhúzva a simát a toxicos órajelekre. Vagy ez rossz ötlet lenne?

Szerintem rossz ötlet lenne...a legjobb ha két egyforma tipust kötsz össze. Referencia kártyákat...
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Nincs olyan hogy támogatja vagy nem. Van 2 féle foglalat ( AGP és Pci Express, mint a RAM oknál a DDR-2-3 )
) A GTX 460 Pci Expresses-es és az alaplapod is, úgyhogy igen.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
ezt megkérdezted 2órával ezelőtt egy másik topicban és Lizard válaszolt is...
IGEN!
0
0
0
0
r3dBuLL-PC avatar
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy egy k9n neo v2 es alaplapba bele való e vagy támogatja e a gtx 460 ast?Nagyon súrgős lenne a válasz köszz előre is !
0
0
0
0
Flash avatar
Köszi, én is így gondoltam, csak nem voltam benne biztos...😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Flash írta:
Ha szétszedem az 5870-emet, és bepasztázom MX-3-al, akkor elvesztem a garanciát?

Amennyire én tudom, attól nem veszik el a gari, de ha szerelés közben valami sérülés éri, természetesen nem fogják kicserélni.
0
0
0
0
Flash avatar
Ha szétszedem az 5870-emet, és bepasztázom MX-3-al, akkor elvesztem a garanciát?
0
0
0
0
lsklsk avatar
Nem valószínűsíthető az,hogy a hiba három napon belül jelentkezik. Ha olyan programot futtatsz aminél nem észlelehető, akkor megnyugszol...Aztán letelik a három nap.
0
0
0
0
Osynho avatar
Általában cserélik is az ilyen karikat, csak mivel ez M.o., lefuttatnak egy 3d markot, ha nincs hiba, akkor nem cserélik...
0
0
0
0
planbmokus avatar
Ha fennáll a hiba az AMD részérélőr, akkor hogyhogy nem cserélik azonnal?
Nem vitted vissza 3 napon belül?
0
0
0
0
lsklsk avatar
1. Prohardveren külön téma van a 6850-es black screen problémára
2. Saját fórumtémája van az Ati-nál ennek a hibának, van külön Mo.-i csoportja is
3. Előző konfigomból raktam át az 5770 SO-t, amíg a 6850 gariban van, mert az van,hogy 2 hétig is eltart.
4. Nem találtam ki a problémát, hülye lennék. Elhiszem,hogy négyet szereltél be és egyik se volt hibás-van aki meg ilyeneket fogott ki.Ez van sajnos
0
0
0
0
planbmokus avatar
lsklsk írta:
Bármikor 😀 Nekem most gariban van a 6850-em. Játék alatt van,hogy 5 percen belül 3x fagy ki.

Érdekes módon én már a 4. 6850-est szereltem konfigba(AMD-Intel is volt), és egyik sem produkált ilyen tüneteket..
A saját 6950-esemmel sincs baj, illetve a két 6870-el sem volt ilyen jellegű hiba, amikkel találkoztam.
Valószínűleg egyedi probléma...
Másrészt az 5770-ről neked semmiben nem érte meg leváltani 6850-re.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
MSI afterburnerrel akarom..de csak mondjuk megnézni mennyit javul.
0
0
0
0
almos avatar
Quadgame94 írta:
GTX 460
Core clock: 700Mhz
Shader clock: 1400MHz
Memory clock: 900Mhz
mennyit adhatok, neki fesz emelés nélkül?

Az enyém alapon simán vitte a 850-et is,sőt azt hiszem kicsit feljebb is ment,memória is mehet valószinűleg 1050 köré 😀 Mivel akarod húzni?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Már csak az bíztat hogy kicserélik ha nem jó vagy olyat fogok ki aminek nincs baja 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
hát kb. szerintem ennyi gémelsz és kifagy..amúgy havernak is volt ez de kicserélték neki VTX3D-re és jó!
Bár nem azt mondom hogy itt nem jelentkezhet, de neki nem jött elő eddig!
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ahha már vágom 😕 de a 6850 anyira +tetszett csak ez a BS bosszant, nem akarok szarakodni vele folyton. Amúgy pontosan mivel jár ? (már a fekete képernyőn túl, lefagy vagy mi )
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
arról nem is beszélve, hogy az Athlon II is kevés egy olyan rendszerhez, nem akarlak elkeseríteni, csak hát egy több kártyás rendszer sokba kerül, ha nincs meg hozzá az alap
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
GTX 460
Core clock: 700Mhz
Shader clock: 1400MHz
Memory clock: 900Mhz
mennyit adhatok, neki fesz emelés nélkül?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Ja erre nem gondoltam 😆 akkor nincs "oszt' jól van" 😜
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ahhoz nVidia chipstes/hydra-s lap kell, jobb esetben 2 X16 os PCI-E 2.0-val, meg egy erősebb tápocska
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
mennyit lehet neki elméletileg adni? én egyszer +170Mhz-t adtam az enyémnnek, és ahogy elinditottam a játékot kifagyot...ujraindult...30MHz-n...ment mikor bekapcsolt 😆
de 130-at simán viszi!
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Én maradok a simánál, nekem elég az. Nem számít annyira a minden játékban MAX de a közepes meglegyen 😆 ha majd kevés lesz akkor veszek egyett SLI-be oszt' jól van. 😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
nagyobb feszt bír el, tényleg sokat ki lehet belőle húzni, de ha egyáltalán nem akarod húzni(bár inkább időigényes mint nehéz) akkor felesleges
0
0
0
0
almos avatar
még 1440*900-ban is elég a 768-as,1650-től kell a 1GB-s,persze itt most nem optimalizálatlan játékokról beszélek,de azis igaz,hogy nem sokkal több az 1GB-s,de sokkal jobb,mint amennyivel drágább.
Tesla: jaja,elméletileg a legjobban húzható 460,de a Cyclone is nagyon jó 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Kevesebbel, mint amennyi tartalék bármelyik 460-asban van 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
A HAWK az annyiban másabb hogy 2 venti van rajta ezért tovább lehet húni mint a sima 460asokat ?? Mert akkor nem kell mivel én nem tudok és nem is akarok húzni.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
a HAWK szerintem jó választás, nagyon lehet húzni, és már nincs is annyira túlárazva, mint mikor kijött
0
0
0
0
Koppy96 avatar
1024x768 és tom hogy 1Gb-os kari fölösleges 1024-ben de előre tervezek (másik monitorra ) és a 768-asnál amúgy is többet tud egy kicsivel az 1Gb-os
0
0
0
0
almos avatar
Milyen felbontásban akarsz játszani?
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Aztarohadt, na ez most nagyon elidegenített a 6850-től lehet még is GTX460 lesz.
almos : Nekem nincs rá 70K-m, örülök ha 1GB-os GTX460-at tudok venni nem hogy 60-70K FT-os kártyát.
0
0
0
0
Sheriff avatar
X1300XT lehet huzni és ha igen meddig?
0
0
0
0
lsklsk avatar
Bármikor 😀 Nekem most gariban van a 6850-em. Játék alatt van,hogy 5 percen belül 3x fagy ki.
0
0
0
0
almos avatar
Eddig én olyanokat olvastam, hogy játék alatt,de nem muszály, hogy 100%-os terhelés alatt legyen. Vegyél inkább 1GB-s GTX 460-at, MSI Hawk-ot,az nagyon ottvan, vagy várd meg és egy hónap múlva vehető lesz GTX 560 Ti,az se lesz 70-nél több (remélem) 😃
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Na ez az hogy sokat fogyaszt meg jóval drágább is. És a BS-ről én is tudok, remélem javítják idővel vagy hogy olyat fogok ki amivel nincs baj 😃
Amúgy mikor szokott fellépni ? terhelés alatt ??
0
0
0
0
almos avatar
6850-nek csak egy hibája van,hogy egyes modellek Black Screeneznek,főleg a Gigabyte modellek,de már a többinél is tapasztalható volt,az AMD azt mondta,hogy szoftveresen kiküszöböli ezt a hibát,de még nem sikerült...szóval inkább 6870 akkor,vagy esetleg ott a GTX470 is,csak kicsit sokat fogyaszt 😆
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Főleg hogy használtan is jó lenne. Igaz Apróhirdetést nem találtam ami 40K-nál olcsóbb lenne ( Hardveraprón )
Az 5xxx-szériábol melyikkel van egy szinten kb ?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
így is eléggé olcsócska
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció