Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vagy a WIN 7 lenne a baj? Mert 8800 gt-vel használtam, de elromlott.
Dx 9c-be.
Feljebb húztam 600/530 most megint 18 fps.
Na kipróbáltam amit írtál Quadgame94.
COD 2 tuning előtt 18fps
tuning után 22fps
Hát nem az igazi. Simán vinnie kéne. Az ajánlott gépigénynél is sokkal jobb a kártya. 😞
De előtte szedd le a fraps-ot majd menj bele a játékokba..és mérj egy benchmarkot..mert ugyan annyi fps nem lehet mind3-ban.
ha megvan csináld meg amit elöszőr irtam, majd futtas le egy furmarkot ha jó eredményeket kapsz akkor használhatod így a videókarit. És aztán mérd meg megint mennyi FPs-t kapsz a 3 játékban.
normál esetben +10fps-t is hozhat...
Van egy Asus EAH2400pro 256mb-os kártyám
Ez: [LINK]
Gpu-z:[LINK]
A COD 6, COD 4, és a COD 2-őt probáltam minimumon és mindegyik kb. 20 fps, pedig mindegyiknél elég a minimumhoz a VGA.
Catalyst 10.12 verziót használom és mindent teljesítményre húztam, próbáltam az automatikus tuningolást de semmi változás a játékoknál.
Mi lehet a gond?
Vagy ha anyira gyenge a kártya hogy még a COD 2-őt se viszi akkor mi értelme van a DX10-nek és a SM4.0-nek?
A videokártyát hogyan leeht felhuzni?ÉS mennyire egészséges?
Kártyától függően egy bizonyos értékig tök nyugodtan lehet húzni, akár 24/7 használatra is. 😀 De minden kártyánál a gyári feszültségen nyugodtan lehet húzni addig, amíg még stabil marad.
Ha egy sima sapphire 6870-es mellé beraknék egy vapor-x toxic 6870-est, akkor lenne valami stabilitási gond vagy nem? Jah és úgy hogy felhúzva a simát a toxicos órajelekre. Vagy ez rossz ötlet lenne?
Szerintem rossz ötlet lenne...a legjobb ha két egyforma tipust kötsz össze. Referencia kártyákat...
Oks csak érdekelt 😀
Ha egy sima sapphire 6870-es mellé beraknék egy vapor-x toxic 6870-est, akkor lenne valami stabilitási gond vagy nem? Jah és úgy hogy felhúzva a simát a toxicos órajelekre. Vagy ez rossz ötlet lenne?
Szerintem rossz ötlet lenne...a legjobb ha két egyforma tipust kötsz össze. Referencia kártyákat...
) A GTX 460 Pci Expresses-es és az alaplapod is, úgyhogy igen.
IGEN!
Ha szétszedem az 5870-emet, és bepasztázom MX-3-al, akkor elvesztem a garanciát?
Amennyire én tudom, attól nem veszik el a gari, de ha szerelés közben valami sérülés éri, természetesen nem fogják kicserélni.
Nem vitted vissza 3 napon belül?
2. Saját fórumtémája van az Ati-nál ennek a hibának, van külön Mo.-i csoportja is
3. Előző konfigomból raktam át az 5770 SO-t, amíg a 6850 gariban van, mert az van,hogy 2 hétig is eltart.
4. Nem találtam ki a problémát, hülye lennék. Elhiszem,hogy négyet szereltél be és egyik se volt hibás-van aki meg ilyeneket fogott ki.Ez van sajnos
Bármikor 😀 Nekem most gariban van a 6850-em. Játék alatt van,hogy 5 percen belül 3x fagy ki.
Érdekes módon én már a 4. 6850-est szereltem konfigba(AMD-Intel is volt), és egyik sem produkált ilyen tüneteket..
A saját 6950-esemmel sincs baj, illetve a két 6870-el sem volt ilyen jellegű hiba, amikkel találkoztam.
Valószínűleg egyedi probléma...
Másrészt az 5770-ről neked semmiben nem érte meg leváltani 6850-re.
GTX 460
Core clock: 700Mhz
Shader clock: 1400MHz
Memory clock: 900Mhz
mennyit adhatok, neki fesz emelés nélkül?
Az enyém alapon simán vitte a 850-et is,sőt azt hiszem kicsit feljebb is ment,memória is mehet valószinűleg 1050 köré 😀 Mivel akarod húzni?
Bár nem azt mondom hogy itt nem jelentkezhet, de neki nem jött elő eddig!
Core clock: 700Mhz
Shader clock: 1400MHz
Memory clock: 900Mhz
mennyit adhatok, neki fesz emelés nélkül?
de 130-at simán viszi!
Tesla: jaja,elméletileg a legjobban húzható 460,de a Cyclone is nagyon jó 😀
almos : Nekem nincs rá 70K-m, örülök ha 1GB-os GTX460-at tudok venni nem hogy 60-70K FT-os kártyát.
Amúgy mikor szokott fellépni ? terhelés alatt ??
Az 5xxx-szériábol melyikkel van egy szinten kb ?