Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
0,7GHz akár 10 FPS növekedést jelenthet? Nem gondoltam volna, de akkor ha alap órajeleken kötném be akkor az nem hajtaná ki?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hát ezt te is tudhatod...3500Mhz-n gyoirsabb mint 2800-n, akkor lasabb lene PL.: alapon 40FPS, 3500-n 52FPS, de kellene sztem a CF-nek.
0
0
0
0
no avatar
És ha nem nagyon emelgetném? Nem komálom a tuningot annyira
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
3500mhz-n kihajtaná szerintem.
0
0
0
0
no avatar
Procim kb mennyire fogna vissza egy 6870 CF-t?
0
0
0
0
Osynho avatar
Quadgame94 írta:
Osynho érdekelne honnan vagy melyik oldalról vetted a kpet? esetleg teszt oldal?

[LINK]

Nm
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Osynho érdekelne honnan vagy melyik oldalról vetted a kpet? esetleg teszt oldal?
0
0
0
0
Osynho avatar
Nemjó az a kép több szempontból sem. Pl az 5670 csak 8 rop egységgel rendelkezik.

Itt egy összefoglaló táblázat: [LINK]
0
0
0
0
azbizony avatar
Cooley írta:
Kicsit csalóka az utóbbi kép! 😃 103.3GTexel/s. 😆 Durva is lenne! 😂 Mindenesetre lényegesen jobb az 5750! 😀

Én is néztem, írni is akartam de láttam azt a 103 at és elbizonytalanodtam 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Kicsit csalóka az utóbbi kép! 😃 103.3GTexel/s. 😆 Durva is lenne! 😂 Mindenesetre lényegesen jobb az 5750! 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
köszi, valóban jobb az 57es széria.
0
0
0
0
azbizony avatar
zsolty87: Nézz GPU-z képet mindkét kariról néz nézd meg miben különböznek.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsolty87 írta:
Miben mutatkozik meg az ereje.

Gigabyte HD 5750
satolófelület PCI-Express
Video chipset ATI Radeon
Hűtés típusa Aktív hűtés
Grafikus chip sebessége 740 MHz
Grafikus memória sebessége 4800 MHz
DirectX 11
OpenGL 3.1
NVIDIA SLI Nem
ATI CrossFire Igen
Memória
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR5
Memória sávszélesség 128 bit

Gigabyte HD 5670
Csatolófelület PCI-Express
Video chipset ATI Radeon
Hűtés típusa Aktív hűtés
Grafikus chip sebessége 785 MHz
Grafikus memória sebessége 4000 MHz
DirectX 11
OpenGL 3.2
NVIDIA SLI Nem
ATI CrossFire Igen
Memória
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR5

Két kártya közt alig látok különbséget.
Csak az OpenGL ben és a Grafikus chip sebesség
Grafikus memória sebességben van különbség. Ettől jobb az 5750?
Memória sebessége.Processzorok száma meg még jópár más dolog.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Miben mutatkozik meg az ereje.

Gigabyte HD 5750
satolófelület PCI-Express
Video chipset ATI Radeon
Hűtés típusa Aktív hűtés
Grafikus chip sebessége 740 MHz
Grafikus memória sebessége 4800 MHz
DirectX 11
OpenGL 3.1
NVIDIA SLI Nem
ATI CrossFire Igen
Memória
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR5

Gigabyte HD 5670
Csatolófelület PCI-Express
Video chipset ATI Radeon
Hűtés típusa Aktív hűtés
Grafikus chip sebessége 785 MHz
Grafikus memória sebessége 4000 MHz
DirectX 11
OpenGL 3.2
NVIDIA SLI Nem
ATI CrossFire Igen
Memória
Memória mérete 1024 MB
Memória típusa DDR5

Két kártya közt alig látok különbséget.
Csak az OpenGL ben és a Grafikus chip sebesség
Grafikus memória sebességben van különbség. Ettől jobb az 5750?
0
0
0
0
azbizony avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok. Nekem olyan kérdésem lenne hogy néztem egy kártyát amivel nagyjából megelégednék (Gigabyte HD 5670 GDDR5 1 GB 128 bit), itt a gépigény oldalon a legtöbb játék minimális és ajánlott gépigénye ezzel a kártyával is 100% 100%, viszont mégis sokan nem javasoljátok ezt a kártyát hanem az 5750et helyette. Miért jobb az 5750 mint az 5670?

Egyszerű 😃 Mert az 5750 nem sokkal drágább de viszont elég sokkal erősebb mint az 5670 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok. Nekem olyan kérdésem lenne hogy néztem egy kártyát amivel nagyjából megelégednék (Gigabyte HD 5670 GDDR5 1 GB 128 bit), itt a gépigény oldalon a legtöbb játék minimális és ajánlott gépigénye ezzel a kártyával is 100% 100%, viszont mégis sokan nem javasoljátok ezt a kártyát hanem az 5750et helyette. Miért jobb az 5750 mint az 5670?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Cenation írta:
Szevasztok!VGA-t szertnék venni.Már meg is van a kiszemelt:Ati Radeon HD 5670 kinéztem egy 512Mb-ost:VTX3D HD5670 512MB DDR5 17.000Ft meg egy 1 gb-ost:Sapphire HD5670 1GB GDDR5 PCIe 23.000Ft.Én a Sapphiret venném mert márkás és nagyjából ismerem.Ez a VTX3D-ról meg semmit nem tudok csak annyit h olcsóbb.Na az a lényeg hogy nagy külömbség van egy 512 vagy egy 1Gb-os vga között?Ha lehet válaszokat privát üzenetbe várnám.
Köszönöm
Cenation
van 512-es Sapphire 18-19 ért is.Ennyi pénzből én azt vennék.vagy gyűjtenék még egy kicsit és 23-es 512-es 5750.
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok!VGA-t szertnék venni.Már meg is van a kiszemelt:Ati Radeon HD 5670 kinéztem egy 512Mb-ost:VTX3D HD5670 512MB DDR5 17.000Ft meg egy 1 gb-ost:Sapphire HD5670 1GB GDDR5 PCIe 23.000Ft.Én a Sapphiret venném mert márkás és nagyjából ismerem.Ez a VTX3D-ról meg semmit nem tudok csak annyit h olcsóbb.Na az a lényeg hogy nagy külömbség van egy 512 vagy egy 1Gb-os vga között?Ha lehet válaszokat privát üzenetbe várnám.
Köszönöm
Cenation
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Lassan már minden kérdésemre te válaszolsz😃 Előbb utóbb már ismerősként fogsz írni.😀 De van választék. Nekem a legmárkásab laikusként a Gigabyte 6870 1 GB GDDR5 256 bit. Annyit nem adnék érte.
Ui. Bocsi ha már egy két kérdés többször is felteszek.

Ja hogy úgy márka. 😆 Az általában teljesen mindegy. 😀 Én személy szerint csak MSI-t veszek. 😜 A VTX3D meg pl unszimpatikus, de ez csak az én meglátásom. Hogyha kimondottan videó kódolásra kell, akkor inkább nV-t vegyél a CUDA miatt. Bár amennyire hallottam az 1155-ös Intelek Quick Sync-je sokkal gyorsabb. Szerintem 6850-et vagy GTX460-at vegyél. Mindkettő kisit túllépi a 40ezret, de megéri. A márkával meg szerintem ne foglalkozz, amelyik szimpatikus azt válaszd. 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Lassan már minden kérdésemre te válaszolsz😃 Előbb utóbb már ismerősként fogsz írni.😀 De van választék. Nekem a legmárkásab laikusként a Gigabyte 6870 1 GB GDDR5 256 bit. Annyit nem adnék érte.
Ui. Bocsi ha már egy két kérdés többször is felteszek.
0
0
0
0
Cooley avatar
zsolty87 írta:
Üdv.
Full HD-s videók kezelésére (konvertálás, lejátszás) milyen videókártyát választanátok? 30.000 - 40.000 tudnék rászánni. Már ha ennyből lehet ilyen kártyát venni. (nem fontos a legjobb a legmárkásabb)

Ahhoz elég egy jó proci is. 😀 Meg mi az, hogy legmárkásabb? 😃 Nincs túl nagy választék diszkét kártyák terén. 😆
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Üdv.
Full HD-s videók kezelésére (konvertálás, lejátszás) milyen videókártyát választanátok? 30.000 - 40.000 tudnék rászánni. Már ha ennyből lehet ilyen kártyát venni. (nem fontos a legjobb a legmárkásabb)
0
0
0
0
lsklsk avatar
Hát sajna nekem ez behalni látszik.De garival remélem cserélik-ha meg nem akkor bedobom a cég udvarára...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
nekem annó egy HD5770-m volt és az gigabyte volt, én nem tapasztalam ilyet.
0
0
0
0
lsklsk avatar
Sapphire a legjobb. Tanuljatok az én hibámból...egy nyákra épül a batmobile-os, az OS 5770 is...Sajna.
0
0
0
0
azbizony avatar
A Shapire-t úgy kell ejteni hogy zafír nem? mert egy csávó úgy mondja sapsír 😆 vagy ő mondja jól ?
0
0
0
0
Toma97 avatar
csak Gigabyte-m van azt nem tudtam mi a különbség
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Toma97 írta:
A Shapire,Zotac,Gigabyte Jobb ATi RAdeon HD5770 ből?
Shapire meg zotac biztos, hogy nem.Én inkább Sapphire-t vennék.A Gigabyte se rossz amúgy.
0
0
0
0
Toma97 avatar
A Shapire,Zotac,Gigabyte Jobb ATi RAdeon HD5770 ből?
0
0
0
0
laci503 avatar
Nekem lassan 1 éve lesz meg a HD5850 nem kíméltem a drágaságot uygan úgy terhelésnél néha ciripel és semmi baja 😃 de csak a nagyfesz miatt 😃 lehet neki más gondjai vannak.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
laci503 írta:
gyenesmartin írta:
lsklsk írta:
A vidikarim Gigabyte 5770 SO. Normális,hogy terhelés alatt ,,ciripelő" hangot ad? Egy idő után rohadt idegesítő és fáj az ember feje tőle...
garancia van még rá?Ha igen akkor vidd be, ha nem akkor ilyen marad.A tekercsekkel lesz valami baj az meg le van zárva azaz javítani csak nehezen lehet.

A ciripelés nem azért van. Mikor nagy terhelést kap a VGA akkor több áram megy a VGA-ban...(azt hiszem szakszóval nagy feszültség megy akkor benne) Nekem is ciripel nagy terhelésnél a HD5850en és semmi baja nincs. Teljesen normális. Nem 1 fórumon kérdeztem utána.
Nemszabad ciripelnie egy vga-ak sem.Azért van ez mert a tekercsek meg vannak lazulva.Igaz ez csak nagyobb terhelésnél jön elő.Meg nem csinál semmi bajt csak idegesítő.
0
0
0
0
lsklsk avatar
ezt írták a ph-fórumon erre:
A kártya feszültségszabályzó áramköreiben lévő tekercsek okozzák, gyengébb vagy olcsóbb szériából származhatnak és nincs rendesen kitömítve szigetelő gyantával a menetek közötti rész.Ezért terhelés váltásra megmozdulnak, és ezek okozzák ezt a fura, idegesítő és sajnos javíthatatlan jelenséget.Egyes tápoknál is előfordul ilyen, ott az energia gazdálkodás inaktiválásával ki lehet küszöbölni, de esetünkben sajnos nem.

ez lehet,hogy igaz.
0
0
0
0
laci503 avatar
hát nem tudom nekem is hallani ciripelést mikor terhelem. De nekem azt mondták ez normális terhelésnél. Ha annyira zavar akkor lehet tényleg meg kéne látogatni garanciával a boltot illetve utána nézegetni fórumokban hogy van e valakinek iesféle "rossz" tapasztalata.
Én előbb a fórumokon nézelődnék ez ügyben és ha semmi akkor a boltba visszavinni hogy ők mit mondanak de gyanítom nem fogják azt mondani hogy kicserélik.
0
0
0
0
lsklsk avatar
van rá persze. a gari lesz a legutolsó lehetőség, egyelőre megpróbálom manuálisan szabályozni a ventilátort.

laci: az a baj,hogy egy idő után az én fejem elkezd tőle fájni, és nem igazán jó,hogy napi max fél órát lehet játszani így 😞
0
0
0
0
laci503 avatar
gyenesmartin írta:
lsklsk írta:
A vidikarim Gigabyte 5770 SO. Normális,hogy terhelés alatt ,,ciripelő" hangot ad? Egy idő után rohadt idegesítő és fáj az ember feje tőle...
garancia van még rá?Ha igen akkor vidd be, ha nem akkor ilyen marad.A tekercsekkel lesz valami baj az meg le van zárva azaz javítani csak nehezen lehet.

A ciripelés nem azért van. Mikor nagy terhelést kap a VGA akkor több áram megy a VGA-ban...(azt hiszem szakszóval nagy feszültség megy akkor benne) Nekem is ciripel nagy terhelésnél a HD5850en és semmi baja nincs. Teljesen normális. Nem 1 fórumon kérdeztem utána.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
lsklsk írta:
0
0
0
0
lsklsk avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Sheriff írta:
Segítsetek légyszíves!Akétmiylen játékkal jatszok pl FIFA 11 Maffia 2 minig uyganannyi az FPS em hiába veszem lejebb a grafikát akkor is ugyanannyi mint maxon!EZ mitől van HD 5670 em van!
A processzorod miatt van.
0
0
0
0
Sheriff avatar
Segítsetek légyszíves!Akétmiylen játékkal jatszok pl FIFA 11 Maffia 2 minig uyganannyi az FPS em hiába veszem lejebb a grafikát akkor is ugyanannyi mint maxon!EZ mitől van HD 5670 em van!
0
0
0
0
bmartin23 avatar
Igen, kompatibilis, nekem is 2.1-es a videókártyám, de az alaplapon 2.0-ás foglalat van.
0
0
0
0
Mauro76 avatar
Osynho írta:
Sávszél + max áramleadás. A pontos adatokat nemtudok, de lényegtelen, kompatibilisek egymással.

Tehát akkor kompatibilis a PCI 2.1-es videókari az alaplapi
PCI2.0-ás slottal?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
erre én is csak ezt tudom mondani, chipsetbe integrált VGA-val próbálkozni lehet, de túl nagy sikerélményre nem érdemes számítani, a legtöbb játék ha adtok alapján menne is rajta, egyszerűen összehibázza a képet vagy kifagy
0
0
0
0
bmartin23 avatar
Az integrált videókártyákhoz én nem értek, de szerintem egy ilyennel (főleg 64 megással) nem érdemes próbálkozni, mert nagyon gyenge + valószínűleg nem támogatja a játék.
0
0
0
0
zolifa2 avatar
Nah ***ott ideges vok!!!
Fel raktam a FarCry-t erre a szarra erre meg a kint a trópusi szigeten vagy hol kék, fekete meg piros színű minden!!
Ez videó kari baj lehet? mert Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 MB) van
az alaplapom:

Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 06/29/2004-I845GV-ITE871-6A69VFXNC-00
Alaplap neve Foxconn 845GV4MR(-ES)

Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel GTL+
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 100 MHz (QDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3200 MB/mp

Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR SDRAM