Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Beci: XFX HD6950 1GB Dupla ventillátoros hűtéssel 55ezer. szerintem most megéri 😀
[LINK]
Quadgame94: mivel nem azt írtad, így nem hiszem, hogy le kellett volna esnie. 😊 Egyébként, mivel nagyjából tisztában vagyok a gtx-ek fogyasztásával, nem én vagyok a probléma, hanem az az olvasó, aki félreérti a hozzászólást és egy gtx 480 mellé 1kw-os tápot vesz, mert muszáj....
Bizony, 1000W az már talán 3 at is elbír 😃
de az joobban megérné mint egy 5870 1 gb-os??
Ja és a MSI HD6870 HAWK-ról vélemények? Az hogy vinné a metro-t 1440x900-ba? Mert minen mást jól azt tudom, de a metro-t?
PhenomII X4 955 4GHz-re húzva.
Csakmert most van az msi gtx480-a 57ezerért, meg a zotac gtx470-e 50ért, és ha jól vinné ezeket a gémeket lehet megspórolnám azt a 7 ezret meg akkor táp se kell akkora 😀 Amúgy megnézed a terv gépemet légyszi? 😀 thx
Ha megakarsz spórolni pár ezrest akkor HD5870 jobb. És akkor tényleg sprólolnál táppal is.
57-ért meg GTX480-at 😆 😆 LOL ... Ez volt eddig a téme 😃 😆
Tudom 😀, de ez tényleg egy elég jó alternatíva az AMD-nél.
Nyilván nem lesz annyi FPS, de van akinek nem ez fő szempont.
Kicsi táppal, kicsi házzal én is inkább 6950-et vennék.
70%-ban ATI //igen már AMD,de akkor ATI volt// kártyáim voltak és a driverek miatt sokszor utáltam őket, de ettől még nem állok egyik gyártó pártjára sem.
Én az alapján döntök, hogy azonos ár mellett melyik kártyával lesz több FPS-em. (nyilván azért a 94 fokos Fermi-s kártyát nem venném meg)
Mások a fogyasztásmérőt sasolják, megint mások pedig vizet nyomnak mindenre, hogy ne legyen zaj. Aztán van akik pedig a jack of all trades kategóriát választják, ahol kompromisszumokat kell kötni. (ugyanis a mondásnak van folytatása ->jack of all trades, master of none)
Azt hittem leesik, hogy teljes rendszer fogyasztását írtam, de ha nem akkor, most le írom, hogy teljes rendszer-t írtam.
Milyen proci lenne a gtx470 alatt? Oda kell az izom cpu. És az 5870-es jobb kari. 😀
Dehogy jobb, föleg ha meghúzza kicsit a 470-et... 😀 Van erő a Fermiben!
[LINK]
Egyébként nem csak az erőről van szó, több mindent is érdemes mérlegelni egy vga esetén, és összességében jobb kártyának tartom az 5870-et, mint a gtx470-et, de ezt lehet máshogy is látni, természetesen. 😀
A gtx470/480 egy gyorsan kiadott vga páros, az nvidia késésben volt, valamit villantania kellett. Ezért is lettek ilyen melegedősek, stb. Nem véletlenül jött ki ilyen gyorsan a ráncfelvarrott 500-as széria... Persze ettől még jó vétel a mostani árakon mind a 470, mind a 480, de ha nekem választanom kellene, hogy 5870, vagy gtx470, akkor a radeont kérném.
Ha 430/500W-ot fogyasztana, kb ráolvadna az alaplapra 😆
mi a véleményetek egy ..
- Sapphire HD6870 1GB GDDR5 TOXIC 11179-05-40G-ről
ill.
- egy Gigabyte GV-R587OC-1GD - HD5870 1GB-ról
újabb játékokhoz kellene ami egy ideig elegendő lesz hogy fullHD-ben 1920*1080 felbontásban maxon játszak!! szerineteke olyan 60.000 a keret a videókarihoz 😀
60k-ért kapsz Hd 6950-et amit Hd 6970-re modolhatsz 😉
Nem tudom, hogy a Gigabyte 2gigás, Windforce 3X hűtéses gyárilag OC kártyája milyen nyákkal rendelkezik, de elég jónak tűnik 61K-ért.
- Sapphire HD6870 1GB GDDR5 TOXIC 11179-05-40G-ről
ill.
- egy Gigabyte GV-R587OC-1GD - HD5870 1GB-ról
újabb játékokhoz kellene ami egy ideig elegendő lesz hogy fullHD-ben 1920*1080 felbontásban maxon játszak!! szerineteke olyan 60.000 a keret a videókarihoz 😀
Igazából ha veszel új tápot akkor nincs olyan sok különbség árban egy 500 és egy 600 wattos táp közt.(mondjuk 3-4 ezer forint max)
A GTX480 pedig teljesítményben hozza a GTX570 szintjét , vagy ha AMD karit nézünk akkor egy 6970-esét. Ilyen áron, ilyen hűtéssel best buy.
(fullHD-n is elviszi a Metro 2033-at maxon, OC-vel meg elég durva FPS-t lehet elérni)
Igen,esetleg egy alap 6970 szintjét hozza,de ha dobsz rá egy kis oc-t(Hd 6970) akkor...
Nem azt mondom hogy rossz kártya a GTX480 de úgy beszéltek róla mintha más jobb kártya nem is létezne.😂
Igaz én Amd párti vagyok.😆
Ttotto909,ahhoz a procihoz bőven elég egy.
Sapphire Radeon HD 3650 512 MB///12k
Alapon hozza a 6970-et. 55ezerért pedig ez egész jó.
No mindegy csak azért nagyon jó vétel mert a legolcsóbb normálisabb (van 75k-ért VTX)2gigás 6970 80ezer forint. Egy szűkös keretnél pedig nem biztos, hogy belefér az a 25-30ezer plusz szignifikáns teljesítménynövekedés nélkül. Nyilván vannak hátulütői: fogyasztás annyi mint a GTX580-asnak. Viszont ha van egy jó tápja az embernek és nincs nagyon eleresztve pénzzel akkor egy elég jó ár/érték arányú kártya.
6970 van 70k-ért 😀
Valóban jó vétel a Gtx 480,alap Hd 6970-nél gyorsabb is,2Fps-el 😜😂
Plusz vegyél még mellé 3-4 házventit,mert olyan mintha kazánt építenél a házba nem videó kártyát 😉
Ha Fermire gondolsz igen (az tényleg egy WTF kategória 90fok felett load alatt), de a TwinFrozrII-es azért hűvösebb 😀
Amúgy 70K-ért csak 1gigás van.
Igazából ha veszel új tápot akkor nincs olyan sok különbség árban egy 500 és egy 600 wattos táp közt.(mondjuk 3-4 ezer forint max)
A GTX480 pedig teljesítményben hozza a GTX570 szintjét , vagy ha AMD karit nézünk akkor egy 6970-esét. Ilyen áron, ilyen hűtéssel best buy.
(fullHD-n is elviszi a Metro 2033-at maxon, OC-vel meg elég durva FPS-t lehet elérni)
Igen,esetleg egy alap 6970 szintjét hozza,de ha dobsz rá egy kis oc-t(Hd 6970) akkor...
Nem azt mondom hogy rossz kártya a GTX480 de úgy beszéltek róla mintha más jobb kártya nem is létezne.😂
Alapon hozza a 6970-et. 55ezerért pedig ez egész jó.
No mindegy csak azért nagyon jó vétel mert a legolcsóbb normálisabb (van 75k-ért VTX)2gigás 6970 80ezer forint. Egy szűkös keretnél pedig nem biztos, hogy belefér az a 25-30ezer plusz szignifikáns teljesítménynövekedés nélkül. Nyilván vannak hátulütői: fogyasztás annyi mint a GTX580-asnak. Viszont ha van egy jó tápja az embernek és nincs nagyon eleresztve pénzzel akkor egy elég jó ár/érték arányú kártya.
Én is inkább AMD-s vagyok, bár próbálok pártatlan maradni, de most az AMD jobban megéri, tavaly a GTX460 érte meg és nem az Nvidia, de itt megéri a HD5830/5850/5870 a HD6950/6970 HD6990, az Nv-nél a GTX570-et, meg a sima GTX560-at tudnám felhozni.
Ja ez igaz, szal ha nem zavar a fogyasztás, akkor egy CTG600W-s táppal mehet a GTX480
De a 3 közül akkkor is GTX480 a legjobb nem?
Igen, olyan további 14-15%-al gyorsabb, csak az meg már 430W-ot eszik, Míg a HD5870 maxra húzva sem enne ennyit, addig GTX480-al 500W is simán meg lenne, de amúgy a három közül ha kellen csin egy ilyen teljesítmény/ár grafot akkor: nagyobb a jobb
110% GTX480
100% HD5870
90% GTX470
Fogyasztás/teljesítmény : nagyobb a jobb
GamerDaPro
Én értem, de kategórikusan nem lehet kijelenteni hogy az egyik gyorsabb, mert nem.
Köztudott hogy az nvidia-k gyorsabbak, viszont teljesítményileg, látványban rosszabbak.
Ha süvíteni akarsz a játékban 999FPS-sel akkor Nvidia-t vegyél(én soha nem vennék, a legtöbb ami volt túlmelegedett, vagy csak simán tönkrement.) ha viszont kevesebb grafikai bugot szeretnél, és gyönyörködnél, akkor ati-t.
Ebben az esetben, elnézést kérek, mivel nem szeretnék senkit sem félre vezetni a tudatlanságom miatt.
Bár Ahhoz képest, hogy "városi legenda", egész sok helyen írják.
De mind1 is, mivel az nvidia-kal mindig sok bajom volt, lehet hogy csak balszerencse,de ennek következtében sokkal jobban megbízok az ati-ban.
Edit:
errefelé az na 😀
Edit2:
De a 3 közül akkkor is GTX480 a legjobb nem?
Valóban, de eddig GTX470-et akartál, ha jól olvasom 😀
Köztudott hogy az nvidia-k gyorsabbak, viszont teljesítményileg, látványban rosszabbak.
Ha süvíteni akarsz a játékban 999FPS-sel akkor Nvidia-t vegyél(én soha nem vennék, a legtöbb ami volt túlmelegedett, vagy csak simán tönkrement.) ha viszont kevesebb grafikai bugot szeretnél, és gyönyörködnél, akkor ati-t.
Hát ja 😆 kicsit vicces, hogy "köztudott" hogy az nvidia gyorsabb...😆
1920x1200 ban már 12%-al jobb a HD5870, és kevesebbet fogyaszt, GTX 470 370W, HD5870 305W!!!!
50eFt-ért a HD5870 sokkal jobban megéri!!
Metro 2033 DX11 1400x900 olyan 25-30Fps-el menne, bár a másikon sem jobb a helyzet, ebben a gémben nincs különbség.
GamerDaPro
Ja a fizikát érted? Mert az meg emeli az FPS-t csakhogy az meg egy hatalmas parasztvakítás!
Milyen proci lenne a gtx470 alatt? Oda kell az izom cpu. És az 5870-es jobb kari. 😀
Dehogy jobb, föleg ha meghúzza kicsit a 470-et... 😀 Van erő a Fermiben!
Csakmert most van az msi gtx480-a 57ezerért, meg a zotac gtx470-e 50ért, és ha jól vinné ezeket a gémeket lehet megspórolnám azt a 7 ezret meg akkor táp se kell akkora 😀 Amúgy megnézed a terv gépemet légyszi? 😀 thx
[LINK]
Maximum 45.000 tudnék rászánni
Asus P8H61-M LE/USB3 R3.0
Intel Core i3-2120 3.3GHz Box
Kingmax DDR3 1333MHz 4GB Kit
Seagate 500GB 16MB Barracuda Green 7200.12 ST3500413AS
Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500W Active PFC
Cooler Master Elite 430 Black RC-430-KWN1-GP
LG GH22NS50 20x DVD-RW
Illetve erről mi a véleményetek:
Sapphire HD6850 1GB DDR5 11180-00-20R
Előre is köszi mindenkinek.
Ha megveszem a hd5670et kb.mennyivel lesznek gyorsabbak a játékok?
Vmi gyengébb kéne csak 420wos tápom van nemhiszem h a hd5670et elbírja!
Egy minőségi 420W-os táp 2x elviszi a konfigot, egy gagyi táp viszont veszélyes, bármekkora szám van ráírva.
Pcx-en van.