Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nekem valaki azt árulja el hogy.....
mivel járok jobban...
(procik - minden esetben bulldozerről lesz szó)
4 magos proci + hyperx ram + 6990
VAGY
8 magos proci+***a ram (corsair vengeance 1866 stb...) + 6950
a többi nagyjából megegyezik....
Még nincs hivatalos teszt a Bulldozerről,szóval nehéz lenne megmondani,talán majd szeptemberben segithetünk 😀
Ezzel: 4 magos proci + hyperx ram + 6990
mivel járok jobban...
VAGY
nah és bulldozer 6mag + 6970?😃
mivel járok jobban...
VAGY
Még nincs hivatalos teszt a Bulldozerről,szóval nehéz lenne megmondani,talán majd szeptemberben segithetünk 😀
mivel járok jobban...
VAGY
Vélemények a következő karikról ? :
MSI GTX480 Twin Frozr II
GAINWARD nVidia GTX570 1280Mb GoesLikeHell
GAINWARD nVidia GTX580 1536Mb
GIGABYTE HD 6970 2Gb OC (GV-R697OC-2GD)
A GTX570 GoesLikeHell nem lehet messze a GTX580-tól
Nem tudom a refhűtős GTX580 mennyire húzható.
A 6970 így már talán egy lehelletnyit erősebb a GTX480-nál.
Mit vennétek, miért?
GTX480-nagyon jó evvel a hűtővel,jól birod majd húzni is közel lehet az 580-hoz
GTX 570-evvel a hűtővel ez is nagyon jól tuningolható,inkább ez mint a GTX 480
GTX 580-a legerősebb ezek közül
6970-Jó kis OC-s kari,csak ennek nincs valami jó hűtése,ill. nem is olyan jól zuningolható mint az Nvdia karik
ha van zséd én akkor a GTX580 javaslom,mert az a legerősebb ezek közül 😀
Vélemények a következő karikról ? :
MSI GTX480 Twin Frozr II
Mit vennétek, miért?
gtx480,legjobb ár/érték arány 😀
[url]http://www.ssos.hu/index.php?tpl=product&prID=15754[/url]
MSI GTX480 Twin Frozr II
Mit vennétek, miért?
Most nézem a tápodat, az nagyon gyér táp, egy Chieftec CTG500W-s tápod vegyél. Bár az alapból ajánlott.
Felejtsd el a HD6790-et sokkal lassabb mint a HD5870
ez példáúl milyen jobb mint a hd6770 most csak érdekődök mert kicsit későbre tervezem a cserét mert szentem ez még egy olyan fél évig birja nem?
azt hallottam hogy az ati videokartyak nem mennek par jateknal vagyis nem megy veluk par jatek
jelen esetben a Radeon HD 6770
Ezt nem tudom hol halottad, de felejtsd is el.
Csak szólok hogy a HD5870 2x gyorsabb a HD6770nél
A mostaninál jobb, de semmi értelme i5-re váltani, 955 is teljesen jó, nem a processzor hanem a videokártya a fontos a játékokban
jelen esetben a Radeon HD 6770
Nvidia GeForce GTS450 Gigabyte N450OC-1GI megéri ezt lecserélni egy ATI Radeon HD 6770 ra vagy az meg szarabb 😆?
Nem szarabb csak éppen nem éri meg...olyan +15%-al gyorsabb, inkább i7 helyett egy jobb vga-t vegyél HD5870 48ezer Ft+Proci hűtő és mehet a 3700Mhz, sokkal jobban jársu.
Mondjuk látszott rahta, hogy AMD/ATI párti. Bár ezt mondta is. Szerintem igazából nincs különbség a két gyártó között. Mert egyszer az egyik jobb, de utána a másik a jobb. Folyamatos a verseny, tehát azt veszed, amelyik neked megfelel. 😉
Ilyen nincs hogy egyik jobb másik jobb...
Mind a két cég gyárt alsó, közép és felső kategóriás kártyákat.
Az más tészta hogy a csúcsmodelje melyik cégnek az erősebb.
Jan: Tényleg 😆 ELis felejtettem 😃
Egyx HD6950 2GB-hoz pici OC-val és egy Phenom II X4 955-höz 3,8-4GHz-hez elég 600W ? 80+bronz hatásfokkal és egybenhagyott 12-v-s ággal?
Még sok is. 500W is elég lenne.
szerk: ez egyszerre ment 😃
Egyx HD6950 2GB-hoz pici OC-val és egy Phenom II X4 955-höz 3,8-4GHz-hez elég 600W ? 80+bronz hatásfokkal és egybenhagyott 12-v-s ággal?
500W is elég lenne, pl: egy CTG.
ez tévhit ! Személyes tapasztalat mivel egy tucatnyi Nvdia kártyám volt és nem volt vele se kevesebb se több probléma mint az ATI kártyáimmal !
Igen, ez a bajom nekem is ez a pár ezres 😃 😃
Áhh Gaboo-ra kell hallgatnom, még1szernem kapok ilyen erős VGA-t ennyiért... De az igaz amit itt valami Pro Da Gamer mondott hogy nVidia-val több a grafikai bug, és az AMD-vel szebb a graf vagy nem?
Nem hinném, hogy attól van több grafikai bug, mert valakinek Nvidia kártyája van. Nekem eddig 3 Nvidia kértyám volt, és nem volatk bugosak a játékok! 😉
Állíts fel egy kritériumokból álló listát, súlyozd a szempontokat aszerint, hogy mennyire fontosak neked, majd zongorázd végig az egyes vgakkal. Hülye közgazdász logika 😆
Áhh Gaboo-ra kell hallgatnom, még1szernem kapok ilyen erős VGA-t ennyiért... De az igaz amit itt valami Pro Da Gamer mondott hogy nVidia-val több a grafikai bug, és az AMD-vel szebb a graf vagy nem?
Igazából, attól, hogy veszel egy 5-10 %kal gyorsabb vga-t, a későbbi cserét nem tudod sokkal eltolni, mert amire nem elég egy 6870, arra egy 5870 se feltétlenül 😀 Szerintem.
Most elég brutál a vga piac, 2-3 ezrenként lehet erősebb karit kapni, és nagy a kísértés, hogy na, még a picit nagyobbat megveszem, és végül 10-20 ezerrel drágább hardver lesz belőle 😀
Ja és mégvalami. Ha CF-et vagy SLI-t épiek akkor ha nem dual x16 hanem dual x8-on lesz akkor mennyivel lesz lasabb? Vagy dual x8-ra nem is lehet? Vagy hogyvan ez?
Nincs lényeges különbség.
Ja és mégvalami. Ha CF-et vagy SLI-t épiek akkor ha nem dual x16 hanem dual x8-on lesz akkor mennyivel lesz lasabb? Vagy dual x8-ra nem is lehet? Vagy hogyvan ez?
Azt tudom, hogy középkategóriás kártyáknál 1%.
Itt se lehet sokkal lassabb tippre olyan 1-3%, de majd megmondják a többiek.
GTX 560 Ti jobb nála most néztem és mindenben elverte...szóval lehet h az lesz 😀
De az hol 51k?? Én legolcsóbban is 53-ért látom 😞 Mind1 nem az a 2 ezer forint 😀 Aztán lehet h drágább lapot veszek és akkor HD6870 CF lesz még nem tom 😀
Roland: Számoat nem tudok, de amennyivel drágább annyival jobb is, tehát jobban megéri mint a 460
Itt csak 43 000 az 560ti [LINK]
Tudom kicsit fura indok...én már csak ilyen vagyok :)
Oldalról nézve is csúnya ? Mert beszerelve csak oldalról látszik :D
Viszont a házadban ha nem veszed le az oldallapot akkor meg nem látszik :O
GTX 560 Ti jobb nála most néztem és mindenben elverte...szóval lehet h az lesz 😀
De az hol 51k?? Én legolcsóbban is 53-ért látom 😞 Mind1 nem az a 2 ezer forint 😀 Aztán lehet h drágább lapot veszek és akkor HD6870 CF lesz még nem tom 😀
Roland: Számoat nem tudok, de amennyivel drágább annyival jobb is, tehát jobban megéri mint a 460
Minél jobb? Hd5870-nél nem jobb, 5%-al gyorsabb a HD...😆
[LINK]
Olyan 15%-al, de most nem éri meg a GTX 560, azon az áron HD 5870/
Igaz, félre érthető volt!
hardX
GIGABYTE ATi Radeon HD5870 1Gb (GV-R587UD-1GD) 48 000Ft
ezt vedd!!
Válaszoljatok nekem is pls
Beci: XFX HD6950 1GB Dupla ventillátoros hűtéssel 55ezer. szerintem most megéri 😀
[LINK]
Jó vétel, de dönteni neked kell. 😃