Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
repfect avatar
hardX írta:
OFF: Bocs h ide irom de most ez a legolvasottabb.

Megcsináltam a vidimet, a frapd sajna csak 360p-be vette fel. mivel tom megcsinálni h 720p-be is vegyen?

OFF end

Jah és itt a vidi:[LINK]

ez 720ps nem tom mi abaj vele
0
0
0
0
_AsheXp avatar
OFF: Bocs h ide irom de most ez a legolvasottabb.

Megcsináltam a vidimet, a frapd sajna csak 360p-be vette fel. mivel tom megcsinálni h 720p-be is vegyen?

OFF end

Jah és itt a vidi:[LINK]
0
0
0
0
szabyy avatar
De azért a proci órajele sem semmi, amit én küldtem😃
0
0
0
0
almos avatar
Tudom,láttam már 😀 Érdekes lenne 4 GTX hasonló órajelen,csak nincs már processzor,ami elég lenne hozzá, asszem vannak lapok amikbe 3 vagy 4 processzor is megy,de csak szerverek,ezért nem lehet megoldani,hogy valami akár sima 4 580-at is kihajtson.
0
0
0
0
laci503 avatar
repfect írta:
almos írta:
Ehhez képest semmi:
[url]http://hwbot.org/signature.img?iid=488276&thumb=false&iehack=.jpg[/url]

azt nézd meg h az első képen csak 1db 580 érte el azt az eredményt szénné húzva míg a másikon 4db

eskü pont ezt akartam írni 😆 kivetted a számból a szót 😃
0
0
0
0
repfect avatar
almos írta:
Ehhez képest semmi:

azt nézd meg h az első képen csak 1db 580 érte el azt az eredményt szénné húzva míg a másikon 4db
0
0
0
0
almos avatar
Ehhez képest semmi:
0
0
0
0
Osynho avatar
Viszont akkor kár is kihoznia az nVidiának, mert ez egy presztizstermék, keresni nem nagyon fognak rajta (nagyon alacsony eladott darabszám), a lényege az lenne, hogy elmondhassák, övék a leggyorsabb vga. Így volt ez a GTX295-nél is, amit még akkor is nyomattak, amikor veszteséges volt (a partnerek legnagyobb örömére 😆 ), csakhogy jól megmutassák, ki a jani 😜
Az AMD nagy előnye a W/teljesítmény mutató, amivel nem tud versenyezni az nVidia.
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Hát igen 😃 Gyakorlatilag lehetetlen 😀 Ezért is kételkedtem sokáig a 2 gpu-s Geforce-ban. Kíváncsi vagyok a megoldásra. Azért mivel csak 1 nyák van, stb, nem enne annyit, mint 2 GTX580, viszont már 1 GTX580 sincs messze ettől az értéktől 😜

Jaja. 😆 Ezért gyanakszom a GF114-re. 😀 De ha az lesz, akkor nem valószínű, hogy bármi esélye is lesz a 6990 ellen.
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát igen 😃 Gyakorlatilag lehetetlen 😀 Ezért is kételkedtem sokáig a 2 gpu-s Geforce-ban. Kíváncsi vagyok a megoldásra. Azért mivel csak 1 nyák van, stb, nem enne annyit, mint 2 GTX580, viszont már 1 GTX580 sincs messze ettől az értéktől 😜
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Ez a fajta "adományozás" nagyon nem jellemző az nVidiára. 😂Egyébként alacsonyabb órajel + válogatott GPU + alacsonyabb fesszel is elérhető a 300W-os határ. Pl az 5970 is "mesterségesen" volt visszafogva, így éppen befért 300W alá, de az élelmes júzer egyből odavert az órajeleknek. 😀 Persze ilyenkor pörgeti a villanyórát, de a póver megvan 😃

Elég durván vissza kéne venni a feszből meg az órajelből, ha 2 teljes értékű GF110 beleakar férni 300W-ba. 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez a fajta "adományozás" nagyon nem jellemző az nVidiára. 😂Egyébként alacsonyabb órajel + válogatott GPU + alacsonyabb fesszel is elérhető a 300W-os határ. Pl az 5970 is "mesterségesen" volt visszafogva, így éppen befért 300W alá, de az élelmes júzer egyből odavert az órajeleknek. 😀 Persze ilyenkor pörgeti a villanyórát, de a póver megvan 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Szerintem is. Egyébként nem lenne elég erős egy csatához az nVidiával 😃

Ja csak attól tartok, hogy a fogyasztás miatt GF114-es GPU-kat fognak alkalmazni az nVidiáék. Az lenne az ügyes húzás, ha 2 letiltott SM tömb/GF110-es gpu-val adnák ki, hogy meglegyen a kellő TDP, de csak szoftveresen tiltanák le, és adnának hozzá progit, amivel ha nem gond nekünk az extra fogyasztás, feloldhatjuk a tömböket. 😆 Így meglenne a teljesítmény is, és hivatalosan a 300W-os TDP-t sem lépnék túl. 😜 És ezt az egész feloldás dolgot úgy állítanák be, mint egy fícsört, adnának neki valami fantázianevet is, és a tesztekbe egész nyugodtan beszámíthatnánk így a teljes teljesítményt. Legalábbis gondolom én. 😂
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerintem is. Egyébként nem lenne elég erős egy csatához az nVidiával 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:
Ez elég béna összehasonlítás, ne haragudj 😃 Az említett vga-k az órajelen kívül elég sok mindenben különböznek, semmi trükk nincs bennük 😆. Jelen esetlen 2 Cayman gpu lesz a 6990-ben, így elég jól megtippelhető a teljesítmény.

Csak még ugye kérdés, hogy hány SP lesz aktív/gpu. 😀 De szerintem biztosan 1536, mint a 6970-ben.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez elég béna összehasonlítás, ne haragudj 😃 Az említett vga-k az órajelen kívül elég sok mindenben különböznek, semmi trükk nincs bennük 😆. Jelen esetlen 2 Cayman gpu lesz a 6990-ben, így elég jól megtippelhető a teljesítmény.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
GTX295->GTX275 órajele alatt van, a GTX275 órajelén adja a legjobb teljesítményét, HD5970->HD5850 órajelén...
Gondolom ennek is lesz valami hasonló trükje
0
0
0
0
Osynho avatar
Nagyon fejlett energiamenedzsmenttel trükközik az AMD, tehát bent lesz hivatalosan a 300W limitben, mert folyamatosan szabályozza az órajelet, feszültséget, stb a terhelés függvényében, ugyanakkor egyes esetekben túlléphet a 300W-on. Legalábbis, kb ezt szűrtem le az előzetes információkból. Majd a konkrét tapasztalatok után meglátjuk mi az igazság.

De ha logikusan gondolkozol, akkor hogy az istenbe lehetne 2 alacsonyabb órajelen üzemelő 6970(amiből 1 eleve gyengébb, mint a GTX580) 2x erősebb, mint a GTX580...

Jah, ezt fejtegettem én is 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
de akkor is... 800 wattos táp kell egy gépnek azért hogy legyen annyi teljesítménye? ha így haladnak akor már korlátozni kéne az áramfelvételt... ami eddig a "legjobb" áramfelvételel járó kártya az a Zotac GT240 AMP... ez csak PCIe csatival van, és 300Wos táppal megy emelett egy 9600GT teljesítményét hozza
(GDDR5 1024MB Memória)
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
ipon.hu-n van hogy 450Wot eszik a tuningolt tipusa, mert tojnak arra hogy mennyit vesz fel, valahogy levesz annyit.... és ott van h valameik tesztben 97%ot vert rá, máshol 117%-ot

" a referencia PCB-t tápellátásért felelős áramkörét úgy alakították ki, hogy az akár 450W-os teljesítmény leadására is képes"
Ez közel sem azt jelenti, hogy annyit eszik... Csak úgy alakították ki, hogy akik nem referenciamodellt akarnak építeni, azoknak is csak annyi legyen a dolguk, hogy rátesznek még egy 6-pines csatlakozót(amivel rövid ideig elképzelhető, hogy 450W-ot is felvehet, és ezt a referencia PCB is bírni fogja). Az meg, hogy az előzetes tesztek mit mondanak, nem jelen semmit. 😀 De ha logikusan gondolkozol, akkor hogy az istenbe lehetne 2 alacsonyabb órajelen üzemelő 6970(amiből 1 eleve gyengébb, mint a GTX580) 2x erősebb, mint a GTX580...
Egyébként ezt is írják: "a referencia modellek TDP-je 375W körül helyezkedik majd el", de ez eleve lehetetlen, mert a referenciamodell nem lépheti át a 300W-os fogyasztást, illetve ha 375W-ot zabálna, akkor nem éppen elegendő tápellátást biztosítanának neki(amint korábban is írtam2x8-pin+pci-e csati), mert akkor az a kártya akár alapórajelen is instabillá válhatna.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
http://ipon.hu/hir/radeon_hd_6990_teszt_es_orajel_informaciok/16000

itt vannak dolgok róla
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ipon.hu-n van hogy 450Wot eszik a tuningolt tipusa, mert tojnak arra hogy mennyit vesz fel, valahogy levesz annyit.... és ott van h valameik tesztben 97%ot vert rá, máshol 117%-ot
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
durva nagy dög, elfogadnék 1-et, bár a 6970-el sincs okom a sírásra, max hogy eléggé alacsonyak a ref max órajelek, de úgyis dual bios van rajta, majd megnézem mit bír stabilan ha kicsit feltornászom
0
0
0
0
Cooley avatar
450W 😆 Egy kis matek: A 8-pin-es pci csati 150W-ot képes leadni, amiből 2-t láthatunk bedugeszolva, valamint 75W-ot tud adni maga a pci-e csati, amit akárhogyan is számolok 375W. Ha a rosseb rossebet eszik, sem fog tartósan ennél többet zabálni az a kártya. Különben sem ehet a szabvány szerint egy referenciamodell 300W-nál többet... Egyébként én teljesítményre durván másfélszerest mondok egy GTX580-hoz képest, de hamarosan úgyis meglátjuk. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezt a 450W fogyasztást honnan vetted? 😀
2x nem lehet gyorsabb, mint a GTX580, mert 2 Cayman GPU-ra épül, és mint tudjuk 1 ilyen egység gyengébb, mint egy GTX580, tehát még 100% skálázódás mellett se lehet 2x gyorsabb a 6990, mint a Geforce.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Jan88 írta:
Íme itt van a legújabb szörny működés közben!😂 HD 6990:
[movie=youtube]wapT9lqTLbc&feature=related[/movie]

a maga 450W fogysztásával... amúgy tényleg 100%ot ráver a GTX580ra?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
cseszka írta:
Ez nagyon jo,barátok közt is 213Mhz.Nem is kell több!Meik vgat huztad?Feszt emeltél vagy gyári beállitásokkal huztad meg ennyire?

X1700FSC, gyári beállításokon, csak 3D módban indul be az emelt órajel
0
0
0
0
Osynho avatar
sily írta:
Hali! Vettem egy GTX 460 SE videokártyát, de a processzor maradt a régi (dual core 7300 2,6 Gh), vajon tul gyenge hogy kihozza a maximális teljesítményt a kártyából ? Ha igen vajon milyen proci kellene ?😕

Húzd a procit, ha gyorsul, akkor cpu limited van.
0
0
0
0
sily avatar
Hali! Vettem egy GTX 460 SE videokártyát, de a processzor maradt a régi (dual core 7300 2,6 Gh), vajon tul gyenge hogy kihozza a maximális teljesítményt a kártyából ? Ha igen vajon milyen proci kellene ?😕
0
0
0
0
cseszka avatar
Ez nagyon jo,barátok közt is 213Mhz.Nem is kell több!Meik vgat huztad?Feszt emeltél vagy gyári beállitásokkal huztad meg ennyire?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Egy VGAnál 587röl 800MHzre húzás sokat számít? memóriát pedig 650röl 850re szoktam húzni... ha a GPU 820MHz felett van kékhalált kap, ennyi a max. Ez szép tuning?
0
0
0
0
Cooley avatar
humerot írta:
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a vga mat tuningolom akkor mondjuk egy órát jáccok akármien játékkal és egyszer csak a rövid lagg közbe ilyen hangbeakadás szerű valami is a 900 mhz core clockbol lesz 405 ez mitöl lehet egy gts 450 esröl lenne szo és kb 65 fokos volt mikor ezt csinálta

Számítási hiba miatt a kártya drivere újraindul, ilyenkor automatikusan a 2D-s órajelekre áll vissza. Adj egy kis extra feszültséget a videokártyának, vagy vedd egy kicsit vissza a mag órajelét.
0
0
0
0
humerot avatar
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a vga mat tuningolom akkor mondjuk egy órát jáccok akármien játékkal és egyszer csak a rövid lagg közbe ilyen hangbeakadás szerű valami is a 900 mhz core clockbol lesz 405 ez mitöl lehet egy gts 450 esröl lenne szo és kb 65 fokos volt mikor ezt csinálta
0
0
0
0
Sheriff avatar
Van az a Radeon Pro Progi csak azt nem tudom hogy ez futhat e együtt az ATi Catalystal?Segítségetek kérném!
0
0
0
0
no avatar
Valaki tudná hasznát venni ennek a VGA hűtőnek?
https://p.gzhls.at/339222.jpg

Ugyanilyen kártyát szereztem ugyanezzel a hűtővel, de csak az utóbbi működik. 😞

Radeon x1950Pro AGP
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Mit jelent az h effektiv órajel?
0
0
0
0
laci503 avatar
pedig mástól nem szokott forogni... próbáld meg másik crackel és hidd el lehet jó lesz
0
0
0
0
no avatar
Most néztem nem is olyan rossz ez a vga szép órajeleken jár.😃
0
0
0
0
no avatar
laci503 írta:
tomaszka88 írta:
Sziasztok! Még én is vaciláltam,hogy radeon 5770 vagy nvidia gtx460 végülis az utóbbit választottam. Az egyik ismerősőmnek is 5770 vga van megvan vele elégedve,viszon olyan hiba jelenség van a medal of honornál hogy forog az ember körbe körbe az első pályán.Nem tudtok ötleteleket tippejeket vajon mitől lehet és hogyan lehetene orvosolni? A gépigénye bőven meg van és az előtt int.radeon 4250es vgával nem volt ilyen hibája.

ha nem eredeti a játék akkor crack hiba nem a VGA hibája

Nem eredeti forrásból származzik,de ettől függetlenül az alaplapi vgával nem volt gond,és nálam sem volt ilyen probléma. Csak mióta berakta az 5770est.Pontosabban : Gigabyte Radeon HD5770 1GB GDDR5 PCIE16 128Bit GV-R577UD-1GD GV-R577UD-1GD
0
0
0
0
no avatar
laci503 írta:
tomaszka88 írta:
Sziasztok! Még én is vaciláltam,hogy radeon 5770 vagy nvidia gtx460 végülis az utóbbit választottam. Az egyik ismerősőmnek is 5770 vga van megvan vele elégedve,viszon olyan hiba jelenség van a medal of honornál hogy forog az ember körbe körbe az első pályán.Nem tudtok ötleteleket tippejeket vajon mitől lehet és hogyan lehetene orvosolni? A gépigénye bőven meg van és az előtt int.radeon 4250es vgával nem volt ilyen hibája.

Nem eredeti forrásból származzik,de ettől függetlenül az alaplapi vgával nem volt gond,és nálam sem volt ilyen probléma. Csak mióta berakta az 5770est.Pontosabban : Gigabyte Radeon HD5770 1GB GDDR5 PCIE16 128Bit GV-R577UD-1GD GV-R577UD-1GD
0
0
0
0
laci503 avatar
tomaszka88 írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
De amúgy az 5770-es nagyon jó 😀 ... a barátomnak majdnem mindent visz HD-ba 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Josi12 írta:
Sziasztok

5770 tudom ajánlani,1 évig az volt,mindent vitt full Hd-ba.

Lemerem fogadni, hogy még most sincs olyanod, nemhogy volt. 😆
0
0
0
0
Josi12 avatar
Sziasztok

5770 tudom ajánlani,1 évig az volt,mindent vitt full Hd-ba.
0
0
0
0
Osynho avatar
5770 + egy rendes táp.
0
0
0
0
Davenator avatar
GF GTS450 vagy HD 5750 vagy HD 5770? A GTS450 és a HD 5770 egy árba van, az 5750 majdnem egy tizessel olcsóbb. Legalábbis itt nálunk...
0
0
0
0
almos avatar
Koppy96 írta:
Jó, már csak választ várok az eladótol, az átvételt illetően.
Szerk.: GTX 260-at el is felejtettem, azzal is ugyan az van mint a GTS250-nel, vagy az jobb nála olyan szempontokból amiket kérdezgettem ?

5770 jobban megéri a GTX 260-nál.
0
0
0
0
no avatar
Főleg a gta 4-nél sűvít rendesen a vgám😃 játék. Az a jó még benne,hogy nem proci függő jól passzol 4 és 6 magos phenom II-ek mellé. Tehát majd meggondolom ezt a vásárlást mert nem olyan sok ár különbség van a 4 és 6 magos között,ha már pénzt adok ki érte.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció