Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
OFF: Bocs h ide irom de most ez a legolvasottabb.
Megcsináltam a vidimet, a frapd sajna csak 360p-be vette fel. mivel tom megcsinálni h 720p-be is vegyen?
OFF end
Jah és itt a vidi:[LINK]
ez 720ps nem tom mi abaj vele
Megcsináltam a vidimet, a frapd sajna csak 360p-be vette fel. mivel tom megcsinálni h 720p-be is vegyen?
OFF end
Jah és itt a vidi:[LINK]
Ehhez képest semmi:
[url]http://hwbot.org/signature.img?iid=488276&thumb=false&iehack=.jpg[/url]
azt nézd meg h az első képen csak 1db 580 érte el azt az eredményt szénné húzva míg a másikon 4db
eskü pont ezt akartam írni 😆 kivetted a számból a szót 😃
Ehhez képest semmi:
azt nézd meg h az első képen csak 1db 580 érte el azt az eredményt szénné húzva míg a másikon 4db
Ez azért szép😃
Az AMD nagy előnye a W/teljesítmény mutató, amivel nem tud versenyezni az nVidia.
Hát igen 😃 Gyakorlatilag lehetetlen 😀 Ezért is kételkedtem sokáig a 2 gpu-s Geforce-ban. Kíváncsi vagyok a megoldásra. Azért mivel csak 1 nyák van, stb, nem enne annyit, mint 2 GTX580, viszont már 1 GTX580 sincs messze ettől az értéktől 😜
Jaja. 😆 Ezért gyanakszom a GF114-re. 😀 De ha az lesz, akkor nem valószínű, hogy bármi esélye is lesz a 6990 ellen.
Ez a fajta "adományozás" nagyon nem jellemző az nVidiára. 😂Egyébként alacsonyabb órajel + válogatott GPU + alacsonyabb fesszel is elérhető a 300W-os határ. Pl az 5970 is "mesterségesen" volt visszafogva, így éppen befért 300W alá, de az élelmes júzer egyből odavert az órajeleknek. 😀 Persze ilyenkor pörgeti a villanyórát, de a póver megvan 😃
Elég durván vissza kéne venni a feszből meg az órajelből, ha 2 teljes értékű GF110 beleakar férni 300W-ba. 😃
Szerintem is. Egyébként nem lenne elég erős egy csatához az nVidiával 😃
Ja csak attól tartok, hogy a fogyasztás miatt GF114-es GPU-kat fognak alkalmazni az nVidiáék. Az lenne az ügyes húzás, ha 2 letiltott SM tömb/GF110-es gpu-val adnák ki, hogy meglegyen a kellő TDP, de csak szoftveresen tiltanák le, és adnának hozzá progit, amivel ha nem gond nekünk az extra fogyasztás, feloldhatjuk a tömböket. 😆 Így meglenne a teljesítmény is, és hivatalosan a 300W-os TDP-t sem lépnék túl. 😜 És ezt az egész feloldás dolgot úgy állítanák be, mint egy fícsört, adnának neki valami fantázianevet is, és a tesztekbe egész nyugodtan beszámíthatnánk így a teljes teljesítményt. Legalábbis gondolom én. 😂
Ez elég béna összehasonlítás, ne haragudj 😃 Az említett vga-k az órajelen kívül elég sok mindenben különböznek, semmi trükk nincs bennük 😆. Jelen esetlen 2 Cayman gpu lesz a 6990-ben, így elég jól megtippelhető a teljesítmény.
Csak még ugye kérdés, hogy hány SP lesz aktív/gpu. 😀 De szerintem biztosan 1536, mint a 6970-ben.
Gondolom ennek is lesz valami hasonló trükje
Jah, ezt fejtegettem én is 😀
(GDDR5 1024MB Memória)
ipon.hu-n van hogy 450Wot eszik a tuningolt tipusa, mert tojnak arra hogy mennyit vesz fel, valahogy levesz annyit.... és ott van h valameik tesztben 97%ot vert rá, máshol 117%-ot
" a referencia PCB-t tápellátásért felelős áramkörét úgy alakították ki, hogy az akár 450W-os teljesítmény leadására is képes"
Ez közel sem azt jelenti, hogy annyit eszik... Csak úgy alakították ki, hogy akik nem referenciamodellt akarnak építeni, azoknak is csak annyi legyen a dolguk, hogy rátesznek még egy 6-pines csatlakozót(amivel rövid ideig elképzelhető, hogy 450W-ot is felvehet, és ezt a referencia PCB is bírni fogja). Az meg, hogy az előzetes tesztek mit mondanak, nem jelen semmit. 😀 De ha logikusan gondolkozol, akkor hogy az istenbe lehetne 2 alacsonyabb órajelen üzemelő 6970(amiből 1 eleve gyengébb, mint a GTX580) 2x erősebb, mint a GTX580...
Egyébként ezt is írják: "a referencia modellek TDP-je 375W körül helyezkedik majd el", de ez eleve lehetetlen, mert a referenciamodell nem lépheti át a 300W-os fogyasztást, illetve ha 375W-ot zabálna, akkor nem éppen elegendő tápellátást biztosítanának neki(amint korábban is írtam2x8-pin+pci-e csati), mert akkor az a kártya akár alapórajelen is instabillá válhatna.
itt vannak dolgok róla
2x nem lehet gyorsabb, mint a GTX580, mert 2 Cayman GPU-ra épül, és mint tudjuk 1 ilyen egység gyengébb, mint egy GTX580, tehát még 100% skálázódás mellett se lehet 2x gyorsabb a 6990, mint a Geforce.
Íme itt van a legújabb szörny működés közben!😂 HD 6990:
[movie=youtube]wapT9lqTLbc&feature=related[/movie]
a maga 450W fogysztásával... amúgy tényleg 100%ot ráver a GTX580ra?
Ez nagyon jo,barátok közt is 213Mhz.Nem is kell több!Meik vgat huztad?Feszt emeltél vagy gyári beállitásokkal huztad meg ennyire?
X1700FSC, gyári beállításokon, csak 3D módban indul be az emelt órajel
Hali! Vettem egy GTX 460 SE videokártyát, de a processzor maradt a régi (dual core 7300 2,6 Gh), vajon tul gyenge hogy kihozza a maximális teljesítményt a kártyából ? Ha igen vajon milyen proci kellene ?😕
Húzd a procit, ha gyorsul, akkor cpu limited van.
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a vga mat tuningolom akkor mondjuk egy órát jáccok akármien játékkal és egyszer csak a rövid lagg közbe ilyen hangbeakadás szerű valami is a 900 mhz core clockbol lesz 405 ez mitöl lehet egy gts 450 esröl lenne szo és kb 65 fokos volt mikor ezt csinálta
Számítási hiba miatt a kártya drivere újraindul, ilyenkor automatikusan a 2D-s órajelekre áll vissza. Adj egy kis extra feszültséget a videokártyának, vagy vedd egy kicsit vissza a mag órajelét.
Ugyanilyen kártyát szereztem ugyanezzel a hűtővel, de csak az utóbbi működik. 😞
Radeon x1950Pro AGP
Sziasztok! Még én is vaciláltam,hogy radeon 5770 vagy nvidia gtx460 végülis az utóbbit választottam. Az egyik ismerősőmnek is 5770 vga van megvan vele elégedve,viszon olyan hiba jelenség van a medal of honornál hogy forog az ember körbe körbe az első pályán.Nem tudtok ötleteleket tippejeket vajon mitől lehet és hogyan lehetene orvosolni? A gépigénye bőven meg van és az előtt int.radeon 4250es vgával nem volt ilyen hibája.
ha nem eredeti a játék akkor crack hiba nem a VGA hibája
Nem eredeti forrásból származzik,de ettől függetlenül az alaplapi vgával nem volt gond,és nálam sem volt ilyen probléma. Csak mióta berakta az 5770est.Pontosabban : Gigabyte Radeon HD5770 1GB GDDR5 PCIE16 128Bit GV-R577UD-1GD GV-R577UD-1GD
Sziasztok! Még én is vaciláltam,hogy radeon 5770 vagy nvidia gtx460 végülis az utóbbit választottam. Az egyik ismerősőmnek is 5770 vga van megvan vele elégedve,viszon olyan hiba jelenség van a medal of honornál hogy forog az ember körbe körbe az első pályán.Nem tudtok ötleteleket tippejeket vajon mitől lehet és hogyan lehetene orvosolni? A gépigénye bőven meg van és az előtt int.radeon 4250es vgával nem volt ilyen hibája.
Nem eredeti forrásból származzik,de ettől függetlenül az alaplapi vgával nem volt gond,és nálam sem volt ilyen probléma. Csak mióta berakta az 5770est.Pontosabban : Gigabyte Radeon HD5770 1GB GDDR5 PCIE16 128Bit GV-R577UD-1GD GV-R577UD-1GD
Sziasztok
5770 tudom ajánlani,1 évig az volt,mindent vitt full Hd-ba.
Lemerem fogadni, hogy még most sincs olyanod, nemhogy volt. 😆
5770 tudom ajánlani,1 évig az volt,mindent vitt full Hd-ba.
Jó, már csak választ várok az eladótol, az átvételt illetően.
Szerk.: GTX 260-at el is felejtettem, azzal is ugyan az van mint a GTS250-nel, vagy az jobb nála olyan szempontokból amiket kérdezgettem ?
5770 jobban megéri a GTX 260-nál.