Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
igen, ezt elsőre is értettem... megnézted e a dvd meghajtó tápellátását?
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Bronson tegnap kivettem a ramot a foglalatból és vissza raktam akkor a dvd meghajtó észlelte a dvd-t ma meg beinditom a gépet és nem észleli de idegesitő a ram használat mert 55% tegnap meg 30% volt
0
0
0
0
Bronson avatar
ellenőrizd a dvd kábeljeit. a ramhasználat nem slot-függő, valami mehetett épp a háttérben.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Sziasztok valaki tudna segíteni tegnap át tettem a ramot az 1 foglalatba és újrainditóttam a gépet és 30% ramhasználat volt ma bekapcsoltam a gépet és 55% ramhasználat van és a dvd meghajtó nem látha a berakott dvd cd-ket miért? ram hiba lehet?
0
0
0
0
cika67 avatar
Hali.Nemrég elhatároztam hogy kiporszívózom a gépem,kivettem a videokártyát meg levettem a proci hűtőjét,de elfelejtettem újrarakni a thermal paste-et.Mikor összeraktam,bekapcsoltam és elkezdtem játszani (Cs:Go,GTA 5) azt vettem észre nagyon lecsökkent az FPS.Megnéztem a hőfokokat és a proci 65-70 fok körül mozgott még terhelés nélkül is.Gyors beszereztem a kenőcsöt,letisztítottam alkohollal a hűtőt is meg a procit is,újrakentem és így már 40-45 fok volt,viszont az FPS-em még mindig kevés,ugyan úgy mint mikor túl volt melegedve.Valakinek ötlet?
Még 1 érdekesség,hogyhogy csak 19%-ban van kihasználva a videokártyám? https://www.kephost.com/images/2015/05/03/Untitled.png
0
0
0
0
Puklee avatar
Üdv! Egy kis segítség kéne.. van a gépemben egy 100 éves nvidia geforce 8400gs.. Tudom nem egy csúcs, de erősebb gondolom én, mint az alaplapi gma 3100. Nos az tűnt a napokban fel, hogy a szokottnál is lassabb ez a kártya.. Aida64 szerint 8x-son üzemel.. Pci-e port ez az egy van a gépben és biztos hogy 16x-os, mert anno a HD5670 is úgy ment benne.. Biosban nem találtam beállítást.. Most a kártya ennyire r@tyi és csak 8x-osban fut, vagy valami el van állítva..
0
0
0
0
Bronson avatar
vga. de MÉG EGYSZER ellenőrizd az összes csatlakozást, nem egy sztroi volt már ebben a fórumban hogy csak egy kilazult kábel volt a ludas...
0
0
0
0
toxicity avatar
Helló. Egy Samsung SyncMaster S22B300 monitorral olyan problémám van, hogy a Win7 rendesen bejön, szól az indítódallama, de nem látszik semmi a monitoron. Kábeleket ellenőriztem. Mi lehet a hiba. Előre is köszönöm
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Norbi1996: lehet RAM probléma, nekem is ezt csinálta a gépem és kiderült hogy a RAM-mal van gond
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Csáó! Egy olyan problémám van, hogy gépezés közben, gondolok itt játékra, egyszer csak fogja magát a gép és lefagy teljesen, hang folyamatos recsegésbe kezd és nem lehet vele mit kezdeni...Van hogy kékhalált dob be, van hogy áramtalanítani kell,mert másképp nem megy... Ez mitől lehet?
0
0
0
0
cseszka avatar
Biosban tiltsd le a boot logot,mentsd el,kilépsz,majd vissza és engedéjezd.szintén ment,és kilép.hátha hejre jön,ill lehet bios reset megoldja,vagy frissités.
0
0
0
0
Bronson avatar
tehát csak a boot logóval van baj, vagy mással is?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem, akkor jó. De már mindegy, megvan a hiba. Behalt 1GB RAM-om. Így már működik...
0
0
0
0
Bronson avatar
próbáld safe módban indítani, akkor is lefagy?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! Miután elindítom a gépem és jönne az "Üdvözöljük" képernyő akkor befagy... Mi lehet a gond? Előbb még jó volt, most újraindítottam és befagy...
0
0
0
0
Astronaut0303 avatar
Sziasztok,
Miután végigkeresgéltem a netet megoldás után kutatva, gondolom kiírom ide is, ha netán van valaki aki tudna segíteni. Szóval a probléma:
Windows 8.1 (akármilyen verzió, tört)-nél játék közben a gép egyszerűen lefagy kékhalál nélkül. Ez csak az újabb NV drivereknél fordul elő, régivel semmi baj, viszont minden nyavajog, hogy frissítsem, tehát nem hagyhatom azt fent. Ja és Win telepítés utáni 1 hónapban nincs semmi baj, csak később jön elő.
Win 7-tel is kaptam már DirectX errort ami arra utalt, hogy el lett távolítva a VGA, de win 7-tel amúgy működik minden.
Ami érdekes volt nekem, hogy a GTX 660-nak 1098MHz az OC órajele (alapból ezen megy), de van úgy, hogy 1150 re is felugrik. Ez baj?
Mindent amit tudtam leteszteltem (RAM, VRAM, HDD, Vírus) de nem volt sehol hiba.
Help PLS mert én egy vagyok azon kevesek közül, akik "nem jönnek ki" a Win 7-tel.! Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném. 😀

-Gigabyte GTX660 OC 2GB
-FX6300
-XFX 450W
-GB 970A-DS3P
-8GB Kingston HyperX Blu.
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
nokiacsabika: átraktam másik slotba, ott is lefagyasztja, másik RAM működik a slotban
szabo1225: a te processzorod(fx-8320) az AMD szerint biztonságosan 62°C-ig üzemel, szóval elképzelhető, hogy túlmelegedés a gond. Nézd meg, érintkezik-e a hűtőd a procival rendesen, pasztázd újra, vagy ruházz be egy drágább, jó hűtőre 😀
0
0
0
0
Slacuuu avatar
Hali
Olyan gondom lenne hogy lefagy a gépem játék közben,néztem hőmérsékletet a lefagyás pillanatában MSI adterburneral meg HWinfoval a GPU 63 fokos a CPU meg 68.
Beáll az utolsó képkockánál és beáll a hang is,nem reagál semmire,az a problémám hogy nem jön be kékhalál így nincsen minidump fájlom se.😞
egyszer dobott be kékhalált akkor ezt írta: driver_irql_not_less_or_equal atikmdag.sys

Vmi ötlet?
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Jól van na. Tíz másodperces Tom vagyok. 😀
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
OriginalGrandpa
Lehet elszállt a ram slotod, nézd meg hogy a kondik nincsenek-e felpúposodva, ezután minden ramot egyesével tesztelj le minden slotban.

nagyzoli84
Ha raktál már össze gépet akkor tudnod kéne mi van, ezt nem felejti el az ember és főleg nem az elsőt mert az nagy élmény. Ha tényleg nem ez az első akkor hogy kérdezhetsz ekkora badarságot?
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Én kérek elnézést. Le ne harapjátok a fejem. 😀 Tényleg nem ez az első csak nem emlékeztem. Köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
nagyzoli84: Proci nélkül nem fog be indulni!
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
nagyzoli84
"proci nélkül egyáltalán nem indul el a gép?"
Most ezt komolyan kérdezed?
"Nem ez az első gép amit én állítok össze."
Pedig nagyon úgy tűnik, ha mégis akkor isten irgalmazzon annak aki rád bízza az összeszerelést.
0
0
0
0
nagyzoli84 avatar
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy proci nélkül egyáltalán nem indul el a gép? Most vettem tápot és még az sem indul be. Viszont az alaplapon a zöld led világít. Tehát akkora baj nem lehet. Nem ez az első gép amit én állítok össze. Tudom mit hova meg ilyesmi. Lehet hogy csak rosszul emlékszem hogy ilyenkor már kéne valami életjelet adnia.
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Üdv újra! Folytatnám a RAM hiba témát: a hibás modult beleraktam egy másik gépbe melyben tökéletesen működik, azzal nem fagy le. Miért lehet ez?
0
0
0
0
Puklee avatar
Furmark-ot ismerem. Majd meglátjuk, mit produkál aida alatt és annak fényében teszem fel a furmark-ot. Hátha csak valami driver hiba, mert eddig 10 játékból 2-nél volt gond.
0
0
0
0
Bronson avatar
vagy aida64... itt külön van vga/cpu/memória teszt is!
0
0
0
0
cseszka avatar
Furmark vagy 3Dmark progik....
0
0
0
0
Puklee avatar
Bronson. Azt mivel tudok? van erre gondolom program.. majd mindjárt ki guglizom
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Általában tekercs tud adni magas hangot. (Van egy gagyi Mercury tápom, na az rettenetes)
0
0
0
0
Bronson avatar
futtass le egy vga stress tesztet!
0
0
0
0
Puklee avatar
danee23 annyira nem is számít a sebessége, hanem az zavar, hogy miért fagy ki a kép játék közben. és adja be az asztalt 16 színben.. ha bezárom meg lekapcsol a kártya. hőmérséklet rendben húzva nincs.. egyszer húztam fel 4%-ot
0
0
0
0
Bronson avatar
hát, igen... a 'pedig tegnap még jó volt..' sajnos könnyen át tud verni, de legalább meglett a hiba oka! 😀
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Úgy tűnik, meg lett a hiba oka: bizony a RAM-mal volt gond, köszönöm a segítséget!😉 Sajnos pont egy 2GB-os modul krepált be😞
0
0
0
0
danee23 avatar
Futhat az 4xessen is az csak teljesítményre van kihatással, de nem hiszem hogy olyan erős karid lenne amit ez komolyabban behatárolna...

A lentebb leírt coil whinera valakinek ötlete?
0
0
0
0
Puklee avatar
Rájöttem, az nvidia controll panel-ben a lejátszó színbeállításai volt beállítva és nem az alap. A videónál már nem villan, mert vissza állítottam. Viszont a vga-m cserés lesz, ugyan is adott egy játék és random időközönként (újabban sűrűbben) megfagy a kép (hang van). Alt tab-al kilépek, bedob mindent 16 színben(vagy mennyi). Kinyomom a játékot, lekapcsolja a monitort. Újraindítás után minden rendben. Ezt eddig csak egy játéknál tapasztaltam. Két drivert is próbáltam, valamint a pci express 8x-osan fut 16 helyett. Kezd idegesíteni, hogy haldoklik a vga. Van valami ideiglenes megoldás erre? Mert nyáron szeretnék új gépet venni, addig már ebbe ha nem muszáj, nem akarok venni semmit.
0
0
0
0
danee23 avatar
Lehet a player fullscreenes beállitása(rezolúció) eltér a desktop rezolúciójától?

Másik téma:

Gond: cicergés - gondolom coil whine.
Azóta van hogy kaptam egy új hard disket(garanciálissan lett cserélve előtte egy ideig nem ment gép) de gondolom hard disk ilyen hangot nem adhat ki? vagy? (ST1000DM003 seagate)
A számítógép terhelése és az nélkül is szokott jelentkezni.
Az a baj hogy mivel elég magas hang rendessen ki sem tudom venni honnan jön.
Valakinek ötlete hogy derítsem ki melyik a komponens és hogy ez hosszú távon mennyire rossz?
0
0
0
0
Puklee avatar
Üdv! Valaki ha tud segítene ha megkérem? Egy ideje ha beteszek egy filmet, akkor mielőtt elindítja, villan egyet a monitor azaz eltűnik a kép, majd vissza jön... mint mikor egy játékot elindít. De ez csak film Eddig nem volt ilyen gondom.. drivert már cseréltem
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Mindenesetre futtatok egy memtestet aztán majd meglátjuk mit mond. A ramzabálásban szerintem a windows update volt a ludas. Memtest közben kifagyott 😃 maradt a próbálgatás
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Plusz ha még valami sok ramot eszik akkor érdemes egy vírusírtást is végezni. A vírusok is le tudják ám terhelni a gépet rendesen.
0
0
0
0
Bronson avatar
nézd meg a feladatkezelőben mi zabálja a ramot...
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Operát használok. Ha fullra betelik a RAM attól lefagyhat?
0
0
0
0
Bronson avatar
nem kéne hogy gond legyen, de jobb a kit mindig... ha chrome-ot használsz ne lepődj meg 😂
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Az lehet baj hogy egy 2gb-os RAM nem tud kitben menni egy 1gb-ossal? És az mi hogy csak net megy és 3gb ramot eszik?
0
0
0
0
Bronson avatar
az oprendszert nem kell újratelepíteni, az tuti nem hibás... de kezd a ramokkal, hogy ki lehessen zárni... én a tápodat is gyanítanom amúgy...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Attól még egy próbát megér. Ha 5GB van benne akkor gondolom minimum 2 slotban vannak benne. Próbáld meg hogy kiveszed mind a kettőt, visszarakod csak az egyiket, utána meg csak a másodikat. Persze a csere előtt bekapcsolod a gépet, megnézni hogy megy-e. Ha csak az egyik RAM-nál fagy ki akkor az krepált be.
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Ezelőtt nem volt baj velük
0
0
0
0
Bronson avatar
én a ramokra gyanakszom... próbáld meg őket egyesével (5GB, nem tudom hány darab van hány slotban...)
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Üdv! Mi lehet ennek a hibának az oka? Lecseréltem az E7200 procim Q9300-ra. Igen, támogatja az alaplap. Bekapcsolom a gépet bebootol rendesen, majd kb. 5-10 perc használat után kifagy. Csak a reset segít. Nem melegszik túl, kb. 50°C-ig megy fel. Újra kéne tennem a Windowst? A segítséget előre is köszönöm.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Sziasztok! Miért van az, hogy a 4GB RAM-ból csak 3.50 használható? 😕 64bit-es rendszer van fent mielőtt megkérdezitek.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció