Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Attila007: ha nagyon érdekel itt van: [LINK]

De szerintem azért a pár megáért teljesen felesleges vesződni vele. Távolítsd el a parancsikonokat, cseréld le az alapértelmezett böngészőt és nem fogsz vele sűrűn találkozni.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Minek törölnéd le? Amúgy szerintem sehogy nem lehet letörölni.
0
0
0
0
Joker avatar
Hali valaki tudja hogyan kell törölni a microsoft edge-t?
0
0
0
0
kaizinger avatar
Ezt nem fogja megtenni a Microsoft!
Ha bele gondoltok hányan hátrálnának kettőt a Windows 10-től akkor erre ti magatok is ráfogtok jönni hogy ez bizony nem lenne nekik nyerő üzlet !
Azt viszont már eltudom képzelni hogy ha kapnak egy nagyobb jussót a játék nyereségéből akkor letiltják ezzel is nehezítve a kalózkodást !
Vagy esetleg a saját játékaikat ezzel probálják majd védeni 😀
0
0
0
0
no avatar
Jaaaaa jóvan akkor megnyugodtam.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Vass Gabor onnan banyek, hogy előtte írtam le hogy egy nyamvad játék sincs a listán EMBER! Minden ami a listán szerepel PROGRAM, MS Office meg hasonló MS termékek, egy játék sincs rajta!
0
0
0
0
no avatar
Jó hát honnan tudjam hogy csak a microsoftos gamek csak vagy a többi is.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
gatya123 grat 😀

Vass Gabor ne haragudj, de te egyedül vagy ilyen hülye vagy valaki fogja a kezedet?
0
0
0
0
no avatar
Ja tehát csak a microsoftos játékokat aha, tőlük meg csak konzolosok vannak úgyis egy jó címük sincsen pc-n, a fable se olyan már mint régen.
0
0
0
0
gatya123 avatar
némmá mit hozott a postás 😀 Microsoft szlovákia küldte
https://kepfeltoltes.hu/150817/kl_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Elolvastad az előző cikket? Ott leírják hogy nagy valószínűséggel miket fognak blokkolni. Abban egyetlenegy játék sincs benne, csak MS termékek (amikre lényegében számítani lehetett, hogy azokat akarják blokkolni, mármint a kalóz verziót).
0
0
0
0
no avatar
Csak az a baj hogy a 10-esre fognak mostantól jönni az aaaa kategóriás játékok ***.
0
0
0
0
no avatar
Most mi lesz a játékokkal?nem tudunk majd gamelni rajta?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ha az ingyenes frissítés körüli herce-hurcát nézzük nem lesz ebből semmi. Ott is vagy 1 héten keresztül 1-2 naponta új verziót kaptunk arról, hogy kik is frissíthetnek ingyenesen Win10-re. Elvben kalóz Win7-8-8.1 nem frissíthetne Win10-re ingyenesen, gyakorlatban meg az frissít aki csak akar.

Patkos2 ez csak egy tervezet. Az hogy valakinek a fejében ott van, még nem fog a rendszeren aktiválódni. Ott valami más baj van.
0
0
0
0
Omis avatar
mivel ember alkotta ember is töri fel.
az meg hülyeség hogy le tiltja a kalóz játékot
ki és hogyan ellenőrzi ezt?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Az jó, mert nálam semmi nincs. Amúgy én is Dono-val értek egyet. El tudom képzelni Redmontban a helyzetet:
- A fenébe gyerekek, 2 napja nem volt rólunk semmi cikk, kezdenünk kell ezzel valamit!
- Adjunk ki egy frissítést ami *** 1-2 drivert.
- Áh... ezt már próbáltuk, nem sok sikerrel.
- Módosítsuk az EULA-t, hogy minden kalóz programot letiltson a rendszer!
- Basszus Józsi te egy isten vagy! Figyelem, akkora hírverést csináltunk most, hogy 1 hétig senkinek nem kell semmit csinálnia, mert ennyi ideig biztos a címlapon leszünk!

Patkos2 azt nem a rendszer tiltotta le, mivel még MS se tudja hogy mit is akarnak ezzel!
0
0
0
0
no avatar
Nem tudom ki, hogy van vele, de én amolyan bulváros pánikkeltésnek érzem. Gondolom annyira letiltják majd, mint a kalóz Windowsok 10-re frissítését. Tehát maximum elvileg, mert a gyakorlat inkább azt mutatja, hogy senkinek, semmi akadálya nem volt.
0
0
0
0
Underworld avatar
Win 10 letílthatja a kalózjátékokat,meg ki tudja mit még nincs teljesen tisztázva!

[LINK]
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát nem tudom. Sajna manapság már nem tudsz úgy netezni, hogy ne kapj be valamit valamilyen reklámmal. Főleg, ha a játékokat sem vásárolod meg. A semminél még a defender is jobb. Mondjuk az tény, hogy van bent kihívás, hogy kikapcsold, de kihívás a hegymászásban is van, de azt is meghagyom másoknak... 😃
Járt már nálam nem egy olyan gép, aminek a gazdája szintén azt vallotta, hogy nem kell semmilyen védelem és a végén alig tudtam rendbe szedni a gépét, pedig csak a facebook, híroldalak, levelezés háromszögben mozgott. Sőt olyan is, aki még a facebookot is elkerülte, aztán, mikor ránéztem a gépre, már több tucatnyi vírust nevelgetett egy bitkoint bányával egyetemben és nem értette, miért is lassú a gépe.
0
0
0
0
no avatar
Trükköt azért mert csak úgy nem lehet kikapcsolni. Ez már magában add egy olyan feelt amit meg kell tenni. 😀 Mellesleg Windows 7-nél még csak féregkeresőként üzemelő Defender nem kapcsolódott ki, gondolom ilyen dolok miatt készítették a reg fájlt is. Amúgy sokan nem használnak védelmet. Valaki ért annyira hozzá és tudatosan tudja használni a gépet, hogy ne menjen tele kártevőkkel , mindenféle program nélkül. Nem kell hozzá diploma. 😀 Én sem mindig használok, sőt most 8.1-ben még a tűzfal is le van tíltva a lan partik miatt. De előfordul egy-egy Eset telepítés, keresés, nálam is persze.
0
0
0
0
csuz-li avatar
TOM950606: Persze, hogy nem jó védelem a defender. Én csak azt nem értem, minek külön trükköket bevetve kikapcsolni? Hiszen, ha felteszel egy vírusirtót, akkor automatikusan kikapcsol a defender. Ha meg valaki nem tesz fel vírusirtót, akkor már eleve hülyeséget csinál, ezt meg azzal tetézni, hogy még a defendert is kikapcsolja, hát eléggé Darwin-díj esélyes.
0
0
0
0
no avatar
A Defendert csak elvből kapcsolom ki már a Vista ótta. 😃 De nem csak én. Úgy gondolom, elég magát a Windowst használni a többi MS termék helyett sokkal jobb alternatívák vannak csak. Vagyis eddig ezt vettem észre, nekem jobban beváltak. 😀
Nem tudom nekem mi lehet a baj, ezekkel a bugokkal. Windows 10 Pro verzióm volt. Frissítgettem is pedig. Igaz csak 3-4 frissítés volt akkor elérhető és ebből szerintem 1 tuti a videókártya driver volt.
0
0
0
0
csuz-li avatar
TOM950606: Azt nem hiszem, hogy win8.1-re is kiadják a dx12 támogatást. No nem azért, mert technikailag nem lehetséges, hiszen win7-re is lehetséges lenne, hanem azért, mert ez az üzleti érdekük. Ezt játszották a Vista esetében is. Most ugyan ez a helyzet, csak más az ok. A Vista a kutyának nem kellett, a win10-et viszont arra szánják, hogy minden más Windows-os oprendszert erre cseréljenek le a felhasználók és ezért mindent bevetnek. Nem hiába ment le a frissítés gyakorlatilag az összes virágbolti verzión. Ha akarták volna kiszűrhették volna.
A defender kikapcsolása meg nem értem, miért probléma. Ha felteszel egy vírusirtót, akkor úgy is kikapcsol. Ha meg nem teszel fel vírusirtót, akkor a semminél a defender is jobb, ráadásul szinte nincs is erőforrásigénye.
A frissítés meg nem debián rendszerű, nem is lehetne, hiszen a debián teljesen másként épül fel, ott csomagokat kell kezelni. Annyiban persze hajaz a debiánra, hogy az újabb verziókat frissítésként lehet telepíteni. A frissítések terjesztését meg p2p rendszerrel oldják meg az eddigi szerveralapú helyett.
Nekem semmi gondom a böngészőkkel. Ugyan én csak Chrome-ot használok, de az hibátlanul megy.
0
0
0
0
no avatar
A Windows 7-től szerintem mindenképp jobb. Az már nem mérce, az egy elavult rendszer.
Hogy szerintem jó e mint rendszer a 10? Hát nem igazán. Bevallom kezdetben elég jól bejött nálam. Igazán tetszett az új tálca és a start menü is. Az ikonok viszont nem igazán tetszettek. Szerintem azok inkább egy régebbi, Windows 98-ra hasonlítanak. De nem is az ikonnokkal voltak bajok. Azt cseréltem egyszerűen. Ilyenre: http://kepfeltoltes.hu/150804/133114401N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
A gondok nálam azok voltak, hogy az Edge kivételével minden böngésző tönkre ment. Értsd úgy, hogy az egyiknél a flash videókat nem lehetett full screenbe tenni (Chrome) vagy csak hibásan tele reklámmal, felugró ablakokkal az *** mellett persze (Mozzila). Még meg is békültem volna a dologgal mert nem rossz az új Edge böngészűjük, de aztán elkezdet a rendszer szintű buggzódás. Először csak a GTA V nem indult el. Csak órákig töltött… Majd randrom fagyogatások, lassúlások és további hibák jöttek elő…
Sajnálom mert igen jó rendszer lenne. Én még várok vele. Legalább egy service pack szerű frissítésig, hadd stabilizálodjon még.
Keringenek a felhasználok között olyan tévhitek, hogy az új Windows kémkedik, ha azt használják akkor nem lesz magán életük. Ami történetesen igaz, de csak részben. Az igaz, hogy minden alkalmazás hozzá férhet a kamerához, helyhez, mikrofonhoz és a Windows sok mindent jegyettel és kűldd tovább a Microsoftnak, de ez csak a felhasználói élmény fokozása miatt van. Az android az alkalmazások terén már nagyon rég így működik. De akit zavarnának ezek, az nyugodtan kikapcsolhatja a Gépház/adatvédelem résznél. Egyszerűen csak ki kell a pipákat venni mindenhonnan. Hallottam olyat is, hogy nem kapcsolható ki a Windows update és a Defender. Ez sem igaz. A helyi szolgáltatásokban, vagy az MSconfigban ugyanúgy le lehet tíltani a frissítéseket. Mint minden más Windowsban. Én már évek ótta így csinálom. A defendert valóban nem lehet csak úgy letíltani, de ahhoz letőlthető egy kis reg fájl ami elvégzi a letíltását. Akár magyar forrásból (dritywindows) is letölthető.
Ami még érdkes dolog, hogy a directx 12-ről nem igazán találtam semmit. Mármint a rendszerben benne van, de az előzetes hírek szerint az én videókátyám, architektúrája miatt támogatni kellene, ezzel ellentétben sem a GPU-Z sem az Aida64 nem írta, hogy az lenne. Csak a d😆iag-ban volt benne, de ott szokás szerint csak annál a résznél ahol maga a rendszer directx verzióját írta ki.
Mindent összevette én nem bánom, hogy visszatettem a 8.1-et. Abból is az Industry Pro verziót. Ez egy igazán jó rendszer. Megvagyok vele elégedve.
Érdekesség még, hogy én követem a híreket mindig és még a megjelenése előtt azt olvastam, hogy egy nyomokban debian alapú rendszeren dolgozik a Microsoft. Megjelenés után pedig olyat olvastam valahol, hogy a WIN 10 frissítési rendszere lett debian alapú, hogy gyorsabb legyen. Valóban gyorsabb, de hogy mennyi igazság alapja van azt nem tudom. Mi igaz ebből?
Azt is hallottam, hogy egy nagyobb frissítés csomagot tervez kiadni az MS 10-re és a 8.1 is fogja támogatni a dx12-t, szintén frissítés formájában. Ez mikorra várható? Valaki tudja?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
csuz-li nálam ott speciel nem jeleníti meg a paintet, ezért is nem írtam. De számomra a keresés a legegyszerűbb.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Vagy megnyitod a startmenüt és alul ott van a "minden program", vagy valami hasonló. Ha arra rákattintasz, akkor az összes feltelepített program megjelenik ABC sorrendben csoportosítva.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
FoLey-v hát mondjuk beírod Start menü keresésébe, hogy Paint, és behozza (nem egy ördöngös művelet). A rejtett fájlok és mappák megjelenítése fogalmat ismerem csak, a rejtett ikonokét nem, de a lényeg: Mappa és keresési beállításoknál, Nézet fülnél beállítod hogy mutassa és kész is (ez se olyan diplomás munka). De hogyha még ez is túl nehéz lenne, akkor a legkönnyebb módszer: Fájlkezelőben, Nézet fül és Rejtett elemek pipa bekapcsolása, és voálá látszik is.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bukta2: A biztonsági mentésnél állítsd be, hogy mennyi helyet használhat a visszaállítási pontokhoz, mert alapértelmezésben a teljes HDD 50%-t elhasználja erre. Egy kis csúszkával lehet ezt kevesebbre állítani, de egy 10GB azért kell neki, hogy ne csak egy visszaállítási pont legyen, hanem 2-3, mert az néha jól jön. plusz ugye a lemezbarkatartást is érdemes lefuttatni. Ott a rendszerfájlok törlését is be kell kapcsolni és ki lehet szedni az előző win verziót, ami megint csak hoz 5-8 GB-ot, viszont a telepítési fájlokat hagyd, mert azzal lehet visszaállítani a Windows-t eredeti állapotába, mint Androidnál a "gyári beállítások visszaállítása".

Liptik: Hát, ha nem volt eredeti, akkor nincs minek elveszni... Nem igazán értem a kérdést.
0
0
0
0
FoLey avatar
Hol van ebben a retkes Windows 10-ben a Paint meg a tálcán lévő rejtet ikonok beállítása? Tisztára elvan dugva itt minden munkára kényelmetlen csak játékra jó meg 800MB-al többet is eszik a ram erőforrásból...
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nem tudtam hová tenni ezt a kérdést, tehát írom ide:--> a C meghajtómon 120gb van csak a WoW meg a rendszer van rajta még is allig van 17gb szabad hely rajta, ezt mi okozza? megnézem a tárhelyet és csak 76gb ra jön ki ami le van foglalva, akkor ez most hogy van? valamit nem lát a gép? ez azóta van amióta win 10 em van... rejtett ikonokat hogyan tudom előhozni,majd vissza el is tűntetni? köszönöm előre is!
0
0
0
0
Liptik avatar
Tehát, ha alaplapot cserélek, akkor a nem eredettis, hanem aktivált licenc is elveszik?
Én cmd-be aktiváltam.
A Windows a legjobb op rendszer, számítógépre.
Azt a fehér ablakrendszert ki lehet cserélni?
0
0
0
0
RIbeni avatar
Szia!

Köszi a gyors választ! Csak neten vett kulcsom volt, de nem OEM kulcs.
0
0
0
0
csuz-li avatar
RIbeni: Igen buktad, de csak kicsit. Kifejtem: A frissítés oylan, mintha OEM oprendszered lenne, tehát a hardverhez van kötve, ami konkrétan az alaplapot jelenti. Azaz - némileg leegyszerűsítve - a licence hozzá van kötve a Microsoft szerverein az adott alaplap gyári számához. Ha alaplapot cserélsz, azzal elveszted a licencet is.
Ha az eredeti 8.1-ed is OEM volt, akkor azt is buktad ugyan ezért. Ha dobozos, akkor telepítsd újra és frissítsd újra.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Sziasztok!

Eredeti Windows 8.1-em volt. Mikor kijött a Windows 10 felfrissítettem a gépem. MInden rendben ment, de az alaplapom bekrepált és ki kellett cserélnem. Mivel Z97-ről Z97-re vátottam nem csináltam új telepítést, de mikor elindítottam a gépem 'Aktiválja a Windowst" üzenet fogadott. Alaplap csere után buktam a licenszt?
0
0
0
0
FoLey avatar
Na újra felraktam,de tiszta telepítéssel adok egy teljes 3 napot ennek a rendszernek!

Tálcán rejtet ikonokat,hogy tudom eltüntetni?
0
0
0
0
neuroflex avatar
meg vagyok elégedve vele semmi probléma nincs vele tökéletes fut minden
0
0
0
0
soko avatar
Nekem a win 10 csak ez a tapasztalat volt amit eljött illetve az hogy első indításra nem tölti be a rendszert csak fekete képernyő (ugyan ezt csinálta 8.1 is ) cs go-ba mint ha több FPS-em lenne illetve az Action programmal nem volt kompatibilis hiába állítottam a kompatibilitást .
De eddig ennyi a probléma .
0
0
0
0
Pixx avatar
Nekem nem eszik sok ramot a win10 chrome mellet 1,4gb de van vele párdolog ami miatt win 8.1 lesz feltéve kedden.
CS:GO:Néha random pingelek pedig nem a netnek van baja vagy épp random bezáródik a cs mintha bezárnám és semmi hibajelentés.
Random bezáródó programok pl volt olyan hogy a kép nézegető nem is működött.
Sokszor van olyan is hogy csak megáll a gép és nembirok semmit csinálni...
pedig h87 chipset legfrisebb driverek gtx 960 mellet és tiszta újra rakás volt
0
0
0
0
soko avatar
chrono02 : Látszólag megjavult a probléma driver frissítés már mint a lan-é nem volt jó . Akkor vissza azt amit a windows tett fel szintén nem jó . Utolsó ments vár amit kipróbáltam feltettem CD-ről és meglepő de elvileg most jó .
0
0
0
0
Underworld avatar
én várok a 10el a októberi nagy frissítésig,hátha akkor már nem fagy tőle le a gépem😃
0
0
0
0
Arnybiro avatar
FoLey-v ezt mondom, win8.1 nem rossz, használtam egy ideig én is. Volt pár hibája, de ettől eltekintve valóban egy egész jó rendszer volt, nekem tetszett.
0
0
0
0
FoLey avatar
Holnap nekilátok Windows 10-es telepítésének csak is meglesem most már 8GB ram-al. Driverek támogatás hiányom nem lesz,mert mindenhez cuccomnak lévőnek kiadták már.

chrono02 8.1 nem rossz oprendszer gördülékenyebb az egész a 7-hez képest,de 10-hez újra nekilátok,de tiszta telepítéssel így újra esélyt adok neki.
0
0
0
0
showtekk avatar
Semmi nincs. Neked a 8.1 jött be a 10 pedig nem, használd nyugodtan a 8.1et és nincs semmi gond. Akinek meg bevált a 10 az pedig használja azt, nem kell ezt túlpörögni 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
FoLey-v 8.1 tényleg nem rossz, szerintem jobb mint a sima 8-as.

filmgru én nem mondtam, hogy te vagy a hülye. Vannak hibái még a rendszernek ez tény, aki ezt megkérdőjelezi az hülye, viszont egy pár hetes rendszernél ilyenekért ekkora felhajtást csinálni nem kedvező. Van akinél jól megy, van akinél kevésbé (nálam speciel eddig hibátlanul működik, pedig nem eredeti a rendszer). De MS dolgozik a hibák kijavításán, ez látszik is hogy milyen gyakran jönnek frissítések a rendszerhez. Mint írtam nálam tökéletesen megy, egy apró hiba volt eddig, amit ki tudtam javítani, de meg se fordult a fejemben hogy visszaváltsak. És én a helyedben még utánanéznék mi is fut a háttérben.
Amúgy meg Win8.1 is, a képet elnézve a RAM felét megeszi. Akkor min is háborogsz Win10 alatt? Természetesen úgy hogy "semmi" nem fut a háttérben?!

https://s22.postimg.org/ymktjqbld/ramhasznalat.jpg

Egyedül Firefox fut, így használ ennyi RAM-ot.
0
0
0
0
FoLey avatar
Pedig a 8.1 is szépen kiforott rendszer lett. Ha 10 is ilyen eredményt hozz akkor le a kalappal. 😃 Az én lapomhoz már kiadták a 10-es drivereket. 😃

https://kepfeltoltes.hu/150816/N_vtelen88_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nálam alapjáraton kb 1GB-t használ a rendszer a 6GB-ből, úgyhogy egyáltalán nem vészes.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció