Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gaboo7 avatar
De ha később meggondolod magad akkor lesz a prociban 30-40% plusz amivel akár egy proci cserét is megelőzhetsz... Ráadásul ha el akarod andni akkor az a "k" betű a végén +10k-t jelent.
0
0
0
0
Suicide Trooper avatar
de én nem akarom húzni 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
+3k-ért 4670k-t is kapsz ami szorzózár mentes.
0
0
0
0
Suicide Trooper avatar
Intel Core i5 4690-ről mi a véleményetek? Ár/érték arányban nem tűnik rossznak, de nem akarok vele rossz vásárt csinálni 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ez alapján akkor egy 2 magos C2D is elég lenne a 970 mellé mert az ugye nem kér processzort... A Prime prioritást élvez, ahogy elindítod maximálisan beterheli a processzort, nézz egy FPS értéket/GPU terhelést ha be van kapcsolva és ha nincs.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Hát figyelj gabooo,mi is hülyeségből csináltuk,és csak néztünk,nekem mind1 hogy elhiszed e,de pl crysis 3 alatt leesik a vga használat,de a bf4 tökéletes volt!Most kipróbáltam cod mw -el enyémen,tökéletesen ment,de nem enged az msi print screen-elni majd szedek le 1 normálisat verziót délután, fraps-al meg nem látod mit mutat az msi,aztán megnézheted!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Dani46: Ezt te sem gondolod komolyan... 100%-ra beterhelsz prime-al egy procit és mellette még kihajt egy GTX970 99%-ra. Na ez tényleg vicc. Ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki. 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Akkor sincs baj ha 100% megy,haveromnak a i5 4690 ét terheltük le prime95 el,mellette benyomtuk a bf4-et multiba tökéletesen ment a játék, és a gtx 970 is 99% ment!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Kisebb kártyával is dolgozik... 😀 Nálam egy 1100/6400Mhz-re húzott 7950 dolgozott mellette közel maximális beállításokkal.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát GTA V-nél az enyém sem megy 70% fölé alap órajelen...
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GTA 5-nél pl egy i5 4670k@4500Mhz 80-100%-ra van terhelve, míg egy i7 2600k@4500Mhz 40-60% között mozog.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Gaboo7: Én is így látom. Már a legtöbb játék ajánlott gépigényénél 8 szálas processzorok vannak felsorolva. Év végére meg beindul a dx12, ami az elődeivel ellentétben nem egy magra ül rá, hanem hatra, így elveszik az i5 minden előnye az i7-el szemben, ami az egy szálra eső teljesítményéből adódott.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
danee23: egyre nagyobb létjogosultsága van az i7-nek, egyre több új játék profitál a 8 szálból.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Játékokról van szó. Játékok meg konzol portok. Konzolra meg úgy fejlesztenek, hogy 6 magot lehet használni. A játék jelenleg annál jobban futnak, minél több magot találnak. Ha két nagyjából azonos teljesítményű processzor közül kell választani, akkor azt választom, ami több szálon tud dolgozni.
danee-vel csak annyiban nem értek egyet, hogy a szintetikus tesztekkel önmagában semmi baj nincs, hiszen ezek a leginkább összehasonlítható tesztek. A kérdés mindig az, hogy milyen konfiguráció részeként sikerült a tesztek futtatása. Ezért szeretem a futuremark tesztjeit, mert ott elég sok konfiguráció adatait dolgozzák fel.
0
0
0
0
danee23 avatar
a 860k újabb architektúra, pontosabban ráncfelvarrás, szóval az is hozott kicsit, és hát az alap órajele is magasabb. Én akkor is a 6100at választanám, mivel ha csere lesz később a 860kt alaplapostól lehet kukába dobni, abba a foglalatba nem lehet 4 magosnál jobbat tenni, még az új frissítéssel sem(jönni fog valami fm2+ba még), az igaz hogy am3+ba sem jön semmi új, de mondjuk 2 év mulva mikor már a FM3 lesz az aktuális szerinted mennyié lehet majd egy fx8xxx-et venni használtan? És azt meghúzni és megvan az update. DX12 meg szépen fog skálázódni sok magon.
(amúgy meg ezen az oldalon főleg(vagy teljessen??) szintetikus teszteket hasonlítanak össze, szóval nem biztos hogy ez a legmegbízhatóbb forrás)
0
0
0
0
no avatar
http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-6100-vs-AMD-Athlon-X4-860K ,most a számok hazudnak ?vagy én?vélemény?
0
0
0
0
danee23 avatar
Felesleges pénzkidobás az i7, játékok jelenleg szinte semmit sem profitálnak belőle, de Ks i5 jobb választás ha időtállóbb megoldást akarsz. Azt meg senki sem tudja hogy meddig, és nem is szabad így felfogni. Gondolj bele úgy hogy mindig olyan komponenseket vegyél ami megéri az árát. Ha az i7 ad plussz 10-20% de 50%al drágább nem éri meg. Azt a pénzt elköltheted 2 év múlva is ha frissítesz valamit ami akkor gyengének bizonyul, de akkor megint egy új részed lesz. Amúgy meg a drasztikus változás a konzolgen váltásnál következett be, szerintem most kicsit stabilizálódni fog a helyzet gépigény terén, sőt ha megjönnek DX12es játékok lehjet még egy kis visszaesést is látunk, de ez nekem kicsit science fiction, túl jó hogy igaz legyen, de lehet az...
0
0
0
0
Bronson avatar
elég lesz, de hogy meddig senki nem tudja...
0
0
0
0
chio0632 avatar
egy GTX 970-hez elég az i5-4460 vagy az i5-4690K hogy minimum 3 évig még elég legyen a legújabb játékokhoz (ha lehet ultrán)? vagy az mellé már i7-et érdemes venni?
0
0
0
0
marci002 avatar
Norbi: Raijintek Rhea?
4500Ft a Bluechip-en
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Heló! 4670k-ra milyen hűtést érdemes venni, ami jól működik és nem hangos?
0
0
0
0
proStarxd avatar
FX 4300, de 3.8 ghz-es és turbo pedig 4.0ghz.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem sokkal erősebb/gyengébb egyik se, de talán az fx... de itt is az a helyzet amit említettem pár sorral lejjebb... kicsit hozzáraksz és fx6100...
0
0
0
0
petya365 avatar
Melyik az erősebb? Intel C2Q Q8300 2.5Ghz vagy AMD FX4300 3Ghz?
0
0
0
0
no avatar
szerintem se érdemes fx 4*** venni ,akkor inkább 860k onnan az fx 6**** már csak kicsivel erősebb .full hd beállitásba semmi külömbség nem lesz max 1 estleg 2 fps ,de anyival drágább ,meg hátha hoz a carizzo valami ujat fm2 + on 😀ja egy kis benchmark fx 6100 =5418 pont,x4 860 k=5608,ugy hogy nem irnám anyira le a 860k fejlettebb ujabb😂
0
0
0
0
marci002 avatar
Akkor a FX 6100 marad.
Köszönöm a segítségeteket! 😀
0
0
0
0
no avatar
nekem semmi bajom sincs az fx4130-al,bár igaz,hogy +~5k és már fx 6xxx-et lehet venni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
fx-ből a négymagos verziókat szerintem nem érdemes megvenni. Viszont a hat magossal már sokkal jobban jársz, mint a 860k-val.
0
0
0
0
Bronson avatar
norbo183: az athlon x4 860k i ponon 23k, az fx 6100 meg 25k... nem azt mondtam hogy tegyen hozzá 50ezret csak 3-at 😜 a gépigényes elméleted meg finoman szólva megalapozatlan...
0
0
0
0
no avatar
. ismerős szitu ahhoz már csak kicsit dobjál, lesz 8320 ahhoz meg még egy kicsit ész lesz egy i5 szorjátok a lóvét a pc re ,a fejlesztők is ezt akarják ,jó uton haladunk !szerény véleményem aki a 860k ,750ti v r 9 270 kombónál drágábra fölös költeni ,ha ezek kevesek lesznek akkor a NAGY i5 kombók is ,most ugy is egy darabig stagnál a gépigény ,
0
0
0
0
Bronson avatar
hozzádobsz egy kicsit, és AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX
0
0
0
0
marci002 avatar
Sziasztok!
Most vennék új gépet, és két processzort szemeltem ki szerintetek melyik a jobb?
AMD FX 4100 vagy AMD 860K
Köszönöm!
0
0
0
0
KIKI1991 avatar
😃 Eladó pc-m 😃 Pü be
0
0
0
0
csuz-li avatar
EpReS15: Ha van rá pénzed, akkor ne habozz! Jelenleg az i7-ek a legjobbak a piacon. Ha csak játékra kell, akkor közel azonos teljesítményt olcsóbban is ki tudsz hozni, de amúgy verhetetlen. Egy bajuk van, hogy néhány példány képes melegedni a pocsék hővezető paszta miatt, amit a kupak alá tettek.
0
0
0
0
no avatar
csuz-li:köszönöm a segítséget😀
0
0
0
0
fari10 avatar
EpReS15:eddig nem volt vele baj 😃
erős és gyorsnak is találom 😀
0
0
0
0
Dani46 avatar
Egy i7 ről mi mást lehetne mondani,agyonver mindent😃
0
0
0
0
Suicide Trooper avatar
intel core i7 3770-ről mi a véleményetek? megérné az árát?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért annyira szuperjól az nem futhatott
0
0
0
0
csuz-li avatar
bazsa918: Szerintem már nem nagyon. A dx12 6 magon skálázódik, tehát, ha ahhoz akarsz processzort, akkor 6 vagy nyolc magos fx.-et, vagy i7-et kell nézned.

inelIA32: Az ACU nem érdekes lett, hanem elfelejtették elkészíteni... Bár érdekes módon, nekem csak annyi gondom volt vele, hogy időnként leugrottam a semmibe, meg hát megjelentek a fura öltözékű és kalapú NPC-k, de például futtatási, teljesítmény gondjaim nem voltak.

danee23: Visszatérve, amúgy tényleg nem alkalmas egyik sem játékra, csak ugye, ha a kettő közül kellene választani, akkor már inkább az i3.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
1080P high-on egy i5 is szerintem teljesen jó. Haverom 3. genes i3ján is minden tiszta jól fut. 1080P high azért általában megvan. Van persze ami medium. (Bár ehhez a GTX650OC is "hozzájárul"😉
Nem minden mindig maxon fix 60fps, de 30 alá szerintem semmi nem esett még rajta (Az ACU lehet, de az eléggé érdekes lett.)
0
0
0
0
csuz-li avatar
heizerd: A legújabb játékoknál már inkább 6-8 szál. i7, vagy fx 6-8xxx.

danee23: ezzel vitatkoznék. ma már a 4 szál is határeset. A pentiumban meg csak kettő van. Az igaz, hogy az nem rossz, de csak kettő.
0
0
0
0
heizerd avatar
Danee23 meg kell h cáfoljalak: ha FC4 alatt Far Cry 4et értettél az elindul és játszható is i3-al. Haverom tolta vele decemberbe én meg figyeltem 😃
De manapság ha az új gamekkel akarunk játszani i5 alá nem szabad adni a procit
0
0
0
0
danee23 avatar
Driontin:Ha nem veszel mellé grafikust akkor fm2+, de amúgy am3+.
Szerintem i3 sem alkalmas játékra. FC4 pl nem indul rajta hiába a 4 szál. Az i3 legnagyobb előnye a pentiummal szemben hogy 2x erősebb a grafikusa. De egy "gamer" PCben ez nem jelent semmit. Akkor már inkább a húzható Pentium Anniversary abból több kihozható.
0
0
0
0
no avatar
csuzli köszi akkor inkább i3
0
0
0
0
csuz-li avatar
david: Ha Intelt akarsz, akkor ebben az árban az i3 jobb választás. A pentium nem igazán játékra való. Az i3 is két magos, mint a pentium, de az i3-ban van HT, ami azt jelenti, hogy négy szálat használ a számításokra, ami nagyon leegyszerűsítve olyan, mintha négymagos processzorod lenne. Márpedig játékhoz ma már minimum a négy mag.
0
0
0
0
no avatar
köszönöm a válaszokat még meggobdolom,de még megszeretném kérdezni.hogy a pentiumok nem jók játékra?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció