Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
danee-vel csak annyiban nem értek egyet, hogy a szintetikus tesztekkel önmagában semmi baj nincs, hiszen ezek a leginkább összehasonlítható tesztek. A kérdés mindig az, hogy milyen konfiguráció részeként sikerült a tesztek futtatása. Ezért szeretem a futuremark tesztjeit, mert ott elég sok konfiguráció adatait dolgozzák fel.
(amúgy meg ezen az oldalon főleg(vagy teljessen??) szintetikus teszteket hasonlítanak össze, szóval nem biztos hogy ez a legmegbízhatóbb forrás)
4500Ft a Bluechip-en
Köszönöm a segítségeteket! 😀
Most vennék új gépet, és két processzort szemeltem ki szerintetek melyik a jobb?
AMD FX 4100 vagy AMD 860K
Köszönöm!
erős és gyorsnak is találom 😀
inelIA32: Az ACU nem érdekes lett, hanem elfelejtették elkészíteni... Bár érdekes módon, nekem csak annyi gondom volt vele, hogy időnként leugrottam a semmibe, meg hát megjelentek a fura öltözékű és kalapú NPC-k, de például futtatási, teljesítmény gondjaim nem voltak.
danee23: Visszatérve, amúgy tényleg nem alkalmas egyik sem játékra, csak ugye, ha a kettő közül kellene választani, akkor már inkább az i3.
Nem minden mindig maxon fix 60fps, de 30 alá szerintem semmi nem esett még rajta (Az ACU lehet, de az eléggé érdekes lett.)
danee23: ezzel vitatkoznék. ma már a 4 szál is határeset. A pentiumban meg csak kettő van. Az igaz, hogy az nem rossz, de csak kettő.
De manapság ha az új gamekkel akarunk játszani i5 alá nem szabad adni a procit
Szerintem i3 sem alkalmas játékra. FC4 pl nem indul rajta hiába a 4 szál. Az i3 legnagyobb előnye a pentiummal szemben hogy 2x erősebb a grafikusa. De egy "gamer" PCben ez nem jelent semmit. Akkor már inkább a húzható Pentium Anniversary abból több kihozható.