Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ennél a tesztnél szerintem nem csak az volt a gond, hogy sok helyen nem volt cf támogatás, hanem az is, hogy soknál egyszerűen cpu limit volt. pl UT-nál minden beállítással 230fps volt a cf-fel míg a többi vga-nál minden beállításnál változtak az értékek, far cry 2-nél is szinte ugyanez a helyzet áll fent, wow is cpu limites szerintem.
De i7 920 as elég a kártyák alá... csak éppen hogy a Procinak az a vége kártya meg nemtud többbet...
Ennél a tesztnél szerintem nem csak az volt a gond, hogy sok helyen nem volt cf támogatás, hanem az is, hogy soknál egyszerűen cpu limit volt. pl UT-nál minden beállítással 230fps volt a cf-fel míg a többi vga-nál minden beállításnál változtak az értékek, far cry 2-nél is szinte ugyanez a helyzet áll fent, wow is cpu limites szerintem.
Persze, hogy cpu limites az UT3. Elég öreg már a motor. Ahogy a WoW is vicc egy ilyen géphez. Nem is értem miért tesznek bele ilyen játékokat egy tesztbe. 😕 Ezeket a motorokat soha se fogod "megetetni" egy processzorral, de ezen nem is kell csodálkozni. Remélem legközelebb aknakeresővel is lemérik, mit tudnak az új vga-k 😆
MaximumGame:
Ha minden beállításon, felbontáson ugyanannyi fps-t kapnak, akkor cpu limit van... 😀 Tehát nem, ezekhez a játékokhoz nem elég az i7 920, a kártyák tudnának többet. Persze ez tök lényegtelen, mert trillió fps-t pumpál a gép 😀
Jól látszik, hogy húz el a sima 6990-től a CF, ahogy emelkedik a felbontás, és az AA-t is be van kapcsolva. Több játéknál nem megy a CF, illetve itt-ott (főleg kis felbontáson) gyorsabb a 6990, mint a CF. Lesz még mit javítani a driveren.
Érdekes lenne 2 ilyen moncsi egyszerre + vga tuning 😎
Cooley:
2gb-on dolgozik a 2 gpu, de mivel mind a két 1gb-ban ugyan azok az adatok vannak működés közben, így hiába van 2gb, csak a GPU-nként jelen lévő memóriamennyiség számít valósnak. Ezért is van a 6990-ben magonként 2gb és ezért lassul be itt-ott full hd felett az 5970-es (és ezért alacsony a minimum fps szám).
2db 2win-nek több értelme lenne, persze csak akkor, ha az nvidia megoldotta a quad sli-t driveresen. Az eltérő gpu-jú vga-k esetében az erősebb le fog butulni, tehát még értelmetlenebb, mint egy sima sli (dupla annyi vga, de nem dupla akkora teljesítmény).
Ennek a kérdésnek így ebben a formában semmi értelme. 😀
Egyrészt még nem láttam 4 gpu-s 6990 tesztet, így max tippelni lehetne.
Másrészt ez a kihajtás dolog nem ilyen egyszerű... Milyen beállítások, milyen felbontás, milyen program alatt? 800x600-on sose fogod "kihajtani", mint ahogy CS alatt sem. Ekkora teljesítmény maximum több, 2560-as monitornál kellhet, oda esetleg elég egy ilyen processzor, de erre majd egy 6990 CFX teszt fog válaszolni 😜
[LINK] 😀
azért ez lol eredmény 😃
Core i7 920 @ 3.8 GHz
(Bloomfield, 8192 KB Cache)
Szóval akkor 2600k még 4db is kihajtana lazán 😃
Cooley:
2gb-on dolgozik a 2 gpu, de mivel mind a két 1gb-ban ugyan azok az adatok vannak működés közben, így hiába van 2gb, csak a GPU-nként jelen lévő memóriamennyiség számít valósnak. Ezért is van a 6990-ben magonként 2gb és ezért lassul be itt-ott full hd felett az 5970-es (és ezért alacsony a minimum fps szám).
2db 2win-nek több értelme lenne, persze csak akkor, ha az nvidia megoldotta a quad sli-t driveresen. Az eltérő gpu-jú vga-k esetében az erősebb le fog butulni, tehát még értelmetlenebb, mint egy sima sli (dupla annyi vga, de nem dupla akkora teljesítmény).
Másrészt ez a kihajtás dolog nem ilyen egyszerű... Milyen beállítások, milyen felbontás, milyen program alatt? 800x600-on sose fogod "kihajtani", mint ahogy CS alatt sem. Ekkora teljesítmény maximum több, 2560-as monitornál kellhet, oda esetleg elég egy ilyen processzor, de erre majd egy 6990 CFX teszt fog válaszolni 😜
[LINK] 😀
i7 2600k kihajtani pl : 2db HD6990 et? 5.0Ghz en?
Igen, ugyan az az adat megy át, ezért számít 1gb-osnak a 2win. Mindkét GPU mellé pakolt ram-ban megjelennek az adatok, tehát hiába van 2gb fizikálisan, valójában 1gb áll rendelkezésre.
Ezt nem értem. 😕
hát ha 1db 2Win lenne + 1db GTX460 an...
akkor 2win mind 2 magja 1gigán dolgozna és GTX460 is külön.. számitana..
szóval 2GB tot dolgozna fel max..
Haggyámááá... Laughing ani
Nemhajtaná ki ? 😃
Ezt nem értem. 😕
Haggyámááá... 😂
Azért kínlódás, amiért e legtöbb multi gpu-s rendszer. Bár a driverek egyre jobbak és a legtöbb új játék is támogatja, de pl minimum fps-ben lemarad egy hasonló erősségű 1gpu-s megoldástól.
Másrészt ez a 3 gpu-s megoldás már ott sántít, hogy ugye van egy kártyán belüli SLI + hozzátennél még 1 vga-t. Nem tudom ez hogyan működhetne.
Ezen kívül a vram mennyisége is kérdéses. Ugye a 2win tartalmaz gpu-nként 1gb-ot, + jönne hozzá még 1gb. Tehát összesen 2 gb-ot látna. Viszont az SLI lényege, hogy az egyik vga a páros, a másik a páratlan sorokat számolja (nem biztos, hogy pontosan így van). Ez esetben ugye a 2 win-re jutna a feladat fele, a másik 460-asra a másik fele. De ilyenkor a 2win tovább osztaná a műveleteket? Nem hinném. Szerintem ilyenkor a 2 gpu-s kártya egy sima GTX460-asként működne. 😀
Én ugytudom, hogy mind 2 karin ugyan az az adat megy át... bár ha 2win 2 gigás
akkor ugye 1-1 gaga marad...
ha meg még 1 GTX460 van melette... akkor 2mag 1 gigán dolgozna a maradék még 1 en..
Amugy lenne nekem is 1 kérdésem 😃
Azért kínlódás, amiért e legtöbb multi gpu-s rendszer. Bár a driverek egyre jobbak és a legtöbb új játék is támogatja, de pl minimum fps-ben lemarad egy hasonló erősségű 1gpu-s megoldástól.
Másrészt ez a 3 gpu-s megoldás már ott sántít, hogy ugye van egy kártyán belüli SLI + hozzátennél még 1 vga-t. Nem tudom ez hogyan működhetne.
Ezen kívül a vram mennyisége is kérdéses. Ugye a 2win tartalmaz gpu-nként 1gb-ot, ami ugye 1gb az sli miatt + jönne hozzá még 1gb. Tehát összesen 1 gb lenne a hasznos vram mennyiség, ami arra a szintre, amire ekkora gpu erő kellene, már kevés.
Az SLI lényege, hogy az egyik vga a páros, a másik a páratlan sorokat számolja (nem biztos, hogy pontosan így van). Ez esetben ugye a 2 win-re jutna a feladat fele, a másik 460-asra a másik fele. De ilyenkor a 2win tovább osztaná a műveleteket? Nem hinném. Szerintem ilyenkor a 2 gpu-s kártya egy sima GTX460-asként működne. 😀
Voltak ilyen próbálkozások, pl X2-es + sima Radeonok esetében, meg kell nézni, hogy ott mit művelt a rendszer.
én várok új Arhi ra 😃 7000 széria is kb duplázni fog mint az 5 ös ...
a 2WIN-nek értelme van? sztem drágább mint 2 GTX460
Pontos árat még nem tudni, de csak így lehet 2-nél több GTX460 egy gépben. 😀
Mert a 1 GPU-sbol nem lehet 3 vagy 4 utas SLI-t csinálni? az szívás 😆
Sajnos nem. 😀 Csak lehet, hogy b sem fog férni a 2WIN. 😆
Mert a 1 GPU-sbol nem lehet 3 vagy 4 utas SLI-t csinálni? az szívás 😆
😲 😆😆 aaaaz szép, ahoz nem lenne elég egy 460W-os táp 😃
Ja hülyeséget mondtam. 😆 Az egész rendszerfogyasztásra írtak annyit. Érdekes is volt. 😂
Cooley. Sztem nem lenne rossz, de többen irták h az amd nem kedveli a több kártyás rendszert, nem tom mennyi igaz ebből. Amúgy meg a procid kihajtaná rendesen sztem, akármilyen rős is, egy X6-nak meg kell birkózni vele.
Nem a mostani gépembe szánnám.
Cooley:
Én csak 2 egyforma vga-ból építenék SLI-t / CF-et. Főleg nem kínlódnék 1 + 2 GPU-s vga-k összekötésével. 😜 Ja, de én semmiképpen se használnék multi gpu-t 😂
Ja, nekem se különösen tetszik a dolog, de gondoltam megkérdezem, hogy mi a véleményetek a dologról. De miért lenne kínlódás? 😃
Én csak 2 egyforma vga-ból építenék SLI-t / CF-et. Főleg nem kínlódnék 1 + 2 GPU-s vga-k összekötésével. 😜 Ja, de én semmiképpen se használnék multi gpu-t 😂
A HD4870x2 mennyit fogyaszt ?
350W körül.
vagy
vagy sima ASUS P7H55-M?
mert ha PRO-d van akkor nincs Multi VGA benne.
Az én alaplapom (ASUS P7H55 M) milyen fajta multi vga-kat támogat, vagy egyáltalán támogat-e bármilyet?
És nVidia kártyákat is lehet dualban használni?
Ezt szedd le, ez a legújabb
Na úgy néz ki hogy müxik az 5770 csak mintha nem lenne fent driver, a gpu-z nem ir ki semmit pedig fent van az 5K szériához a driver. Most akkor mi van ?
Ezt csinálja a GPU-Z :
Sziasztok!
1 kis segitseget szeretnek kerni toletek!
1 AMD Phenom II X6 1100T 3.3 GHz hatmagos proci ki tud hajtani normalisan Egy AMD Radeon HD 6970-es vga-t?
(2 GB GDDR5 800 MHz gpu)
Hogy a viharba ne 😃
azért írtam h ja 😆 mert mennyi az alap? 850?
gondolom + hűtő 😃
Kösz!
amugy igen elrontottam a 800 MHz gpu-t tenyleg 880
[LINK]
Sziasztok!
1 AMD Phenom II X6 1100T 3.3 GHz hatmagos proci ki tud hajtani normalisan Egy AMD Radeon HD 6970-es vga-t?
(2 GB GDDR5 800 MHz gpu)
Hogy a viharba ne 😃
gondolom + hűtő 😃
Sziasztok!
(2 GB GDDR5 800 MHz gpu)
Hogy a viharba ne 😃
Sziasztok!
(2 GB GDDR5 800 MHz gpu)
Hogy a viharba ne 😃
Sziasztok!
(2 GB GDDR5 800 MHz gpu)
Hogy a viharba ne 😃
Sziasztok!
(2 GB GDDR5 800 MHz gpu)
Hogy a viharba ne 😃
(2 GB GDDR5 800 MHz gpu)
Ezt csinálja a GPU-Z :
3d-hez kell venned egy 3DVISION pack-ot és kell még hozzá egy minimum 120Hz-es monitor, ezek alap feltételek!!! de egy gts 450 nem hiszem h önmagában erős lenne a 3d-s játékhoz, talán 2db sli-ben
Egy 8800GT vagy 8800GTX az erősebb/jobb?
de a gt jobban megéri
írtátok itt a procilimitet ha egy kicsit meghuznám a procit az segítene vagy nem nagyon?
nem, nem erdemes 1-2 fps-t nyernél vele (az csak akkor jo, ha eppen a brutalisan szaggat-kicsit szaggat 15fps hataron van, de akkor sem eri meg. Procit kell boviteni, nehany evenkent ez esedekes...
de nem fogod megbanni. Egy 4 magos modellt javaslok, vagy ha van penzed akkor egy hatmagosat, de ha van, akkor is inkabb 4 magosat vegyel. 4 magosbol ha amd-d van akkor egy 950+ -osat vegyel, intelbol pedig egy i5-2500-asat. Core 2 Quadot nem javaslom alcsony orajele miatt, meg az i5 fejlettebb is.
Szerintem van értelme a proci húzásnak! 😆 Én nem 1-2 Fps-t nyertem vele! Inkább 7-10 FPS-t. 😆