Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bendeguz avatar
de várjál és az h hangzik h veszek egy sapphire hd 4890-et 955BE-vel és késöbb hozzá CF egy hd5870 na ugy lehetne dx11?
0
0
0
0
niteforce avatar
hat az is eros kari, szerintem az is jo. ha nem kell a dx11 akkor jo 😀
0
0
0
0
bendeguz avatar
ok ha meg marad addig amig gyüjtök egy amd phenom ii 955 BE-re de lehet inkább egy xfx hd 4890 vagy sapphire lesz mer ezek 20.000-22.000ft körül lebegnek azokho milyen gép kell meg ismersz olyat az oldalon akinek ilyenje van? vagy ha tudsz valamit róla lécci mond már el
0
0
0
0
niteforce avatar
jo ez, nyugodtan vedd meg 😀
ha teheted akkor nezd meg szemelyesen mielott fizetsz 😀
0
0
0
0
bendeguz avatar
figyi be linkelem nekem ujnak tűnikhttp://***/apro/sapphire_5870_1gb_vapor-x_elado_2/hsz_1-50.html
0
0
0
0
niteforce avatar
hat akkor igen jo allapotban kell lennie hogy megerje, szinte ujnak, mert 4000-rel dragabban mar ujat kapni :
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=395
0
0
0
0
bendeguz avatar
43500ft asszem ennél nem drágább te hallod a hd 4890 milyen kari ugy tudom elég ahoz képest h régi egy olyan cf nem vészes vagy igen?egyépként ugy választok h most egy athlon-hoz egy vidikarit aztán késöbb egy jobb proci és még egy vidikari
0
0
0
0
niteforce avatar
az athlon meg foleg nem. talan egy i3....
de 25 K a phenom II X4 955 B.E inkabb gyujtsel!
mennyi a VGA?
0
0
0
0
bendeguz avatar
csak egy gond van h nem lesz most pénzem egy négy magos procira csak egy kétmagosra és az állitolag nem viszi el a sima hd5870-et nem h a cf-et de a gtx 460-at viszont elvinné ez a nagy helyzet sajna egyépként szerintetek megérné az sapphire hd 5870 vapor-x használtan? de szinte nem használta a csávó de beteg a gyerek mert hd 5970 társaságában gamelt
0
0
0
0
niteforce avatar
folegha lesz CF. mert a CF jobb mint az SLI 😉
0
0
0
0
Devis avatar
egyértelműen ati :-)
0
0
0
0
bendeguz avatar
hali az lenne a kérdésem h egy sapphire vapor-x hd5870 vagy egy evga gtx 460 ssc lenne a jobb választás tudom h erősebb az ati de régebbi is a grafika a fontos nekem h kinyögjem az h nagyon szép legyen és jó legyen a kártya szóval melyiket ajánljátok minda kettőnek lenne egy társa késöbb(CF,SLI) ugy meg pláne az ati az erősebb de mégis melyik a jobb választás?előre is köszi
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Dehogy eszik annyit! Ő csak egy prohardveres cikket nézet épp most néztem át és ott a teljes rendszer evett 408 w ot amiben egy core2 quad volt ettől függetlenül rohadt sokat zabál és az árából vagy pár ezerből többől már kifoghatsz 5850 eket amkik kb 2-2,5 szer kevesebbet esznek (kb 100w) emellett picit jobbak és tuningkirályok. az 5850 el max 300w ot tudnál kihozni de csak szélsőséges esetben amúgy legkeményebb játékok alatt szerintem olyan 200-240w lenne vele
0
0
0
0
azbizony avatar
foxbet írta:
ATI Raedon HD 4870x2 üres járatban 170-et terhelés alatt 408W-ot eszik.

408w?????😲😲 Nekem a tápom tud leadni 400 at...
0
0
0
0
beci9405 avatar
Kmisi99: nagyon szépen köszönöm 😀 hát igen nem egy nagy tápom van le kell cserélnem mert nagyobb kárt is okozhat, én is 5870-en gondolkodtam 😀 Intel Core2 Quad Q9400 proci elegendő lesz hozzá szerinted?? 😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
foxbet na akkor ha csakis a vga működne az egész gépben napi 10 órát egy hónapon át az már majdnem 2000ft havonta+még a gép többi cucca meg a monitor +150w és ez csak alapjárat

beci9405 Szerintem az 5870 es verzió mert úgytudom a 6000 res széria csak egy leheletnyit erősebb és legalább lesz normál tápod mert abban az mtech szarban nincs semmi védelem és ki tudja mikor kezdenek el ingadozni a feszültségei ezzel megölve a géped.
0
0
0
0
beci9405 avatar
pár hozzászolással feljebb segítsen már valaki pls 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
ATI Raedon HD 4870x2 üres járatban 170-et terhelés alatt 408W-ot eszik.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Csakhogy rohadtsokat zabál az X2 es. Attól függ mennyit használnád a gépet? Mert ha naponta menne vagy 10 órát egy hónapon át akkor máris vagy 2000 forintal ugrana a villanyszámla kb
0
0
0
0
azbizony avatar
tasiadam írta:
azbizony írta:
Egy 4870X2 menyivel erősebb mint a 768 as GTX 460 am? Mert most lenne egy cserelehetőségem. Tudom hogy régebbi kari meg melegebb meg többet eszik de mégis menyivel erősebb? Megéri a cserét?

áldozatokért megéri

Néztem tesztet és azt mondják hogy 5850 szintű kb. Én nagyon akartam régebben ilyen vga-t 😃 csak nem tom hogy ez a 2gpu-s dolog menyire megbízható stb.. Az hogy a GTX sokkal újabb meg DX 11 engem nem érdekel nem estem hasra a DX11 től sőt észre se vettem 😆

almos: 4K-t kérne rá a gyerek 😃 Fúú akkor lehet mégis csak megéri és meglesz az egykori álom VGA-m 😆
0
0
0
0
almos avatar
azbizony írta:
Egy 4870X2 menyivel erősebb mint a 768 as GTX 460 am? Mert most lenne egy cserelehetőségem. Tudom hogy régebbi kari meg melegebb meg többet eszik de mégis menyivel erősebb? Megéri a cserét?

Én simán elcserélném meg még kis zsét is adnék ha kellene 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
azbizony írta:

áldozatokért megéri
0
0
0
0
azbizony avatar
0
0
0
0
beci9405 avatar
hu hát én meg csak nevettem 😃 nagyon dadogós hang 1 perc még kibökte a VGA márkáját na mondom komolytalan !!! 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
beci9405 írta:
hát nem hiszitek el milyen komolytalan emberek tudnak lenni 😂 feltettem videókártyám (9800GT 1GB) jofogas.hu-ra megadtam a telefonszámom hogy azon hívjanak ma kapok egymás után két visszahívós sms-t csak így nézem , majd felhívom és beleszol egy kis dadogós hang hogy őt érdekelné a VGA na mondom oké majd hívj fel és leraktam 😆 hogy akar kártyát venni amikor még a telefonját sem tudja feltölteni 😶 na mind1 nem azért írok hanem hogy ennek ellenére biztos veszek karit csak hogy 2 féle variáció van:

1- kb. lesz olyan 60e-rem amin egyrészt új tápot meg VGA-t veszek gondoltam ilyenre hogy: MSI 6870 Twin Frozr II - 52e vagy gigabyete GV R6870OC - 48e vagy gigabyte HD5870 48e + FSP hexa 500W

rosszabbik eset ha nem lesz annyim így VGA-cserélődik táp ami most van marad ( 450W M-Tech) kb. 40e lenne a keret ekkor ! 😀

bocsi h kicsit hosszu ! kérek javaslatokat mind 2 esethez ! köszi 😀

én felhívtam a ***it mondom kivagyok kéne a 6600gt. Telefonszám lakcím egyeztetés.
jövőhéten már meg is volt 😃
0
0
0
0
beci9405 avatar
hát nem hiszitek el milyen komolytalan emberek tudnak lenni 😂 feltettem videókártyám (9800GT 1GB) jofogas.hu-ra megadtam a telefonszámom hogy azon hívjanak ma kapok egymás után két visszahívós sms-t csak így nézem , majd felhívom és beleszol egy kis dadogós hang hogy őt érdekelné a VGA na mondom oké majd hívj fel és leraktam 😆 hogy akar kártyát venni amikor még a telefonját sem tudja feltölteni 😶 na mind1 nem azért írok hanem hogy ennek ellenére biztos veszek karit csak hogy 2 féle variáció van:

1- kb. lesz olyan 60e-rem amin egyrészt új tápot meg VGA-t veszek gondoltam ilyenre hogy: MSI 6870 Twin Frozr II - 52e vagy gigabyete GV R6870OC - 48e vagy gigabyte HD5870 48e + FSP hexa 500W

rosszabbik eset ha nem lesz annyim így VGA-cserélődik táp ami most van marad ( 450W M-Tech) kb. 40e lenne a keret ekkor ! 😀

bocsi h kicsit hosszu ! kérek javaslatokat mind 2 esethez ! köszi 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
gisti írta:
aloha néztem egy vid karit szerintetek megfelelne a gépembe? pontossaban 3 mat szerintetek melyik lenne a jobb?
1. Asus GTX 550 Ti
2. Sapphire ATI HD6770 Vapor-X
3. MSI ATI Radeon 5770 R5770 HAWK 1GB

HD 5830
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem a HD5770-et vedd, es foleg azzal a hutessel az egy kituno kari.
de van 40 ezer alatt HD5850 is, azt is erdemes megnezni!
0
0
0
0
gisti avatar
aloha néztem egy vid karit szerintetek megfelelne a gépembe? pontossaban 3 mat szerintetek melyik lenne a jobb?
1. Asus GTX 550 Ti
2. Sapphire ATI HD6770 Vapor-X
3. MSI ATI Radeon 5770 R5770 HAWK 1GB
0
0
0
0
foxbet avatar
Jan88 írta:
tasiadam írta:
Jan88 írta:
Inkább a videokártyákról legyen szó! Van a motorosoknak is egy fórumtéma, azt használjátok! Kösz!😉 Aki tovább folytatja az offolást annak a hozzászólásai törlésre kerülnek!

de azt senkisem olvassa :'(

Arról én nem tehetek! De ne ide írjátok ezeket a dolgokat!

ok tudomásul vettük.
0
0
0
0
niteforce avatar
ha motoros van autos is legyen 😃
https://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_…ad_id=1164
itt beszelgessunk az autokrol 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Jan88 írta:
Inkább a videokártyákról legyen szó! Van a motorosoknak is egy fórumtéma, azt használjátok! Kösz!😉 Aki tovább folytatja az offolást annak a hozzászólásai törlésre kerülnek!

de azt senkisem olvassa :'(
0
0
0
0
niteforce avatar
hat inkabb mar vegyel ilyen V6-os 47*** karikat 😃 (szerintem)
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
ha mar a motoroknal tartunk, akkor en a HEMI V8 HD6990-et ajanlom 😃😃 (mint a nyers ero)
zoldeknek meg a fiat twin air 900-as kethengeres geforce GT 210-et 😃😃

gondolkodtam már egy 24 hengeres detoritba ami 1200on ad 3 ezret... (3850) hát lehet h megérné 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ha mar a motoroknal tartunk, akkor en a HEMI V8 HD6990-et ajanlom 😃😃 (mint a nyers ero)
zoldeknek meg a fiat twin air 900-as kethengeres geforce GT 210-et 😃😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
Kmisi99 írta:
Synda írta:
Kmisi99 írta:
Már kezdem unni az ilyeneket ezt így nem lehet megmonani milió tulajdonsága van még a vganak ami megszabja hogy milyen erős konkrét típus alapján tudnánk megmondani hogy melyik a jobb persze ha csakis ez a két érték tér el akkor a ddr5 a nyerő

Meleg van arra is? Rossz hatással van rád.😜
Zuhany,hideg víz,csodákra képes.😆

Nem csak mostanság nagyon sokan kérdeznek ilyesmiket és ez olyan lenne mintha
100lóerő benzin 150 lóerő dízel csak nem mindegy hogy pl a dízeles 2T a benzines meg 1 tonna. Szóval nem szeretem az ilyen hozzászólásokat.

De a dízel nyomatékosabb,meg hiába 2t kevesebbet fogyaszt,főleg ha szívódízel 😉 😂

2 ütemű detroit diesel... 100 ezer lóerő 8 hengerben igaz ezeket már köbméterben mérik 😃
0
0
0
0
foxbet avatar
hardX írta:
foxbet: Pont forditva, ha ugyanarról a kártyáról beszélünk akkor 512mb GDDR5

Igazad van meg keveredtem bocs.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Synda írta:
Kmisi99 írta:
Már kezdem unni az ilyeneket ezt így nem lehet megmonani milió tulajdonsága van még a vganak ami megszabja hogy milyen erős konkrét típus alapján tudnánk megmondani hogy melyik a jobb persze ha csakis ez a két érték tér el akkor a ddr5 a nyerő

Meleg van arra is? Rossz hatással van rád.😜
Zuhany,hideg víz,csodákra képes.😆

Nem csak mostanság nagyon sokan kérdeznek ilyesmiket és ez olyan lenne mintha
100lóerő benzin 150 lóerő dízel csak nem mindegy hogy pl a dízeles 2T a benzines meg 1 tonna. Szóval nem szeretem az ilyen hozzászólásokat.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
foxbet: Pont forditva, ha ugyanarról a kártyáról beszélünk akkor 512mb GDDR5
0
0
0
0
foxbet avatar
gytomi írta:
1GB DDR3 vagy 512MB DDR5?

Ez attól függ hogy melyik kártyához melyik érték tartozik.

De ah ugyan az a kártya lenne akkor inkább az 1GB DDR3.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
gytomi avatar
1GB DDR3 vagy 512MB DDR5?
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
[url]http://www.users.hu/?p=termek&termek=7220&msi-vga-hd-5850-1gb-gddr5-twin-frozr-ii-hutes-dvi-dsub-hdmi-ati-eyefinity-pcie-videokartya-r5850-twin-frozr-ii[/url]

Ez a kártya megéri az árát??
0
0
0
0
azbizony avatar
balintpataki írta:
Szasztok ! Tudnátok ajánlani egy jó Vga-t 20 e ft alatti árkategóriából, mindenképp úgy kéne, hogy ne kelljen kicserélni a 420 w os tápegységet. Egy kicsit mellékes, de mi a különbség mondjuk e között:
http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx460-se-1gb-256bit-ddr5-pci-e-gv-n460se-1gi-p45205869/termek-leiras.html#properties vagy e között? http://www.bevachip.hu/videokartya/saphire/1012-sapphire-pcie-hd5670-1gb-gddr5-directx-11-ati-eyefinity- a bit en kívül, miért kerül ennyibe az egyik, és mivel rosszabb a másik?

A GTX 460 sokkal erősebb mint a HD5670 még akkor is ha SE 460 😃 Ezen kívül még sok sok dolog számít de ezt majd egy okosabb ember elmondja 😃.
0
0
0
0
balintpataki avatar
Szasztok ! Tudnátok ajánlani egy jó Vga-t 20 e ft alatti árkategóriából, mindenképp úgy kéne, hogy ne kelljen kicserélni a 420 w os tápegységet. Egy kicsit mellékes, de mi a különbség mondjuk e között:
http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gtx460-se-1gb-256bit-ddr5-pci-e-gv-n460se-1gi-p45205869/termek-leiras.html#properties vagy e között? http://www.bevachip.hu/videokartya/saphire/1012-sapphire-pcie-hd5670-1gb-gddr5-directx-11-ati-eyefinity- a bit en kívül, miért kerül ennyibe az egyik, és mivel rosszabb a másik?
0
0
0
0
xXHecsaXx avatar
Jelenleg még nincs gondom vele.....
neked mi a véleményed?kéne?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
xXHecsaXx írta:
Jelenleg egy Radeon 5570-esem van(DD2 1GB)
milyen lenne érdemes lecserélni ami ugyan ilyen árba van és teljesítménybe valamivel jobb....
egyáltalán érdemes-e lecserélni.
A videókártyártyákról mindenbe írtam, hogy mivan abban az árban.Hogy oszt érdemes-e lecserélni azt te tudod.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció