Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Jaaa értem😃
Hát akkor szerinted kell ebbe a gépbe jobb mint a geforce nvidia 8400 gs??Mer az a gond hiába mondod 6670-nél jobbat nem vegyek kb nem tudom mi a rosszabb annál😃
Azt tudom ez a geforce nvidia 8400gs 4x több vidikártya memóriája van mint a mostanimnak...Szóval tudnál ajánlani 20 ezer alatt videókártyát amit ki is használna?:S
Ha a tápom cserélném segitene a processzor müködésében?
Superlompos az mennyibe került?😀
Az már felejtös hogy ezen a gépen nagyobb ujítások/cserék nélkül elmegy a GTA4 amúgy?
38 k-ért vettem a GTX460-at! 😜
Az durva és meg is érte az árát??
Jaaa értem😃
Hát akkor szerinted kell ebbe a gépbe jobb mint a geforce nvidia 8400 gs??Mer az a gond hiába mondod 6670-nél jobbat nem vegyek kb nem tudom mi a rosszabb annál😃
Azt tudom ez a geforce nvidia 8400gs 4x több vidikártya memóriája van mint a mostanimnak...Szóval tudnál ajánlani 20 ezer alatt videókártyát amit ki is használna?:S
Az már felejtös hogy ezen a gépen nagyobb ujítások/cserék nélkül elmegy a GTA4 amúgy?
38 k-ért vettem a GTX460-at! 😜
Tapasztalatok is érdekelnek..
Azt tudom ez a geforce nvidia 8400gs 4x több vidikártya memóriája van mint a mostanimnak...
Amúgy a videókártya cserére körülbelül van most 15 ezer forintom.
Annyiért tudtok mondani egy jó GTX 460-at ?
6670-nél gyorsabbat szerintem felesleges beletenni abba a gépbe, mivel semmivel se lesz gyorsabb. Az én HD4830-asom mellé se volt mindig elég az E2180-as proci, ami azért erősebb volt a te mostanidnál.
Az baj, ha te leveszed minimumra a grafikát, akkor pont hogy a processzort fogod leterhelni, tehát úgyse lesz gyorsabb. 😃 Szóval tegyél minden beállítást minél magasabbra, mivel ekkor fog jobban dolgozni a vga és nem lesz lassabb, mint low grafon. 😀
Jah, és a procit mindenképpen húznám, mert minden egyes mhz + fps-eket jelenthet. Bár, gondolom a tápod nem vmi márkás. 😕
A 8400gs játékra gyakorlatilag alkalmatlan, akkor már nézzél használtan kártyát. Igazából az a baj, hogy nem tudni mennyit szánsz a dologra, mert linkeltél már 6770-et is, ami jóval 20 ezer ft felett van, a 8400gs meg pár ezer. Azért van némi különbség.
Használtan 7-8 ezertől kapsz már használható karit.
mert ez a VGA ez nagyon nagyon gyenge 😕
Hát nem tudom de lehet az ilyen videókártyákat nem használná ki ez a gépem épp ezt mondta Osynho hogy nem érdemes olyat venni ami az egész konfignál is többe kerülne...
Szóval hiába minimum gépigényen nyomatnék egy játékot szaggatna a monitor miatt???
Na szóval én ezt a gépet mondtam : http://www.arg ep.hu/popup.asp?pid=133597159&pnr=10001&foto=1
1400x900-as a monitorom felbontása /lcd.
Tehát akkor mit is ajánlassz?😀
inkább GTX460 an 😀 HD5770 max 1280x1024 hez jó... utána már lehetnek gondok!
Ha csak nem fejlesztem tovább többi dolgát amit egyenlöre NEM tervezek.Videókártyában Geforce nvidia 8800 GS akor ehhez a géphez megfelelne szerinted Osynho ????(lehet nem jol irtam a nevét nem saját gépemen vok most)
Tehát akkor mit is ajánlassz?😀
Érdemes hd4850-ről hd5830 exremmre váltani?
Arra is válaszoltam... Nem érdemes ennyiért 5670-et venni. Sőt, ajánlottam helyette a 6670-est. Elég az 512mb is ezekre a kártyákra. Jobbat venni pénzkidobás (hacsak nem tervezel további fejlesztést), egy 6770 már feleslegesen erős ehhez a géphez, arról nem is beszélve, hogy többet ér, mint az egész konfig. 😀 Milyen felbontású a monitorod?
foxbet:
Ez a teszt tömény szánalom, kitárgyaltuk már párszor. Kár foglalkozni vele. Ráadásul a tesztben nem SE, hanem rendes 1gb-os gtx460 szerepelt.
darkstreet89:
Minden attól függ, hogy mennyi pénzed van vga-ra, de vagy rendes gtx460-at vegyél, vagy a 6850-est (esetleg ott van még az 5850, ami jó vétel lehet).
Az nem baj, h 2007-es a tápod, az viszont nagy gáz, hogy colorsit, szal az valóban csereérett. 😀
Sziasztok!
Két kártya között vacillálok GIGABYTE GTX460SE (1G)
és Sapphire ATi Radeon HD6850 (1G) az az igaz NVIDIA karim volt mindig is de az ATI viszont jóval erősebb de viszont nem tudom mennyire meg bízható!?
Még az is kérdésem lenne ,hogy milyen tápot ajánlotok a konfigomhoz
Így fog ki nézni:
AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3,2GHz
2 GB (+2 GB)
GTX460 vagy HD 6850
Gigabyte MA770-UD3
Samsung SATA-II 250GB + Western Digital WD400BB00JHCO 40GB
most egy 400W van benne de ezt minden kép cserélni kell gondolom , én egy Chieftec 500W CTG-500-80P gondoltam.
Válaszotokat is előre köszönöm!
A 6850-et vedd. 20-25%-al erősebb a gtx460 SE-nél. Ha viszont mindenképp nvidiát szeretnél akkor a sima (SE nélküli) gtx460-at vedd, bár az átlagosan drágább a 6850-nél és semmivel se erősebb.
egy Colorsit de vagy 2007-es ....😳
http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=344
Két kártya között vacillálok GIGABYTE GTX460SE (1G)
és Sapphire ATi Radeon HD6850 (1G) az az igaz NVIDIA karim volt mindig is de az ATI viszont jóval erősebb de viszont nem tudom mennyire meg bízható!?
Még az is kérdésem lenne ,hogy milyen tápot ajánlotok a konfigomhoz
Így fog ki nézni:
AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3,2GHz
2 GB (+2 GB)
GTX460 vagy HD 6850
Gigabyte MA770-UD3
Samsung SATA-II 250GB + Western Digital WD400BB00JHCO 40GB
most egy 400W van benne de ezt minden kép cserélni kell gondolom , én egy Chieftec 500W CTG-500-80P gondoltam.
Válaszotokat is előre köszönöm!
http://www.aruke reso.hu/videokartya-c3142/sapphire/radeon-hd5670-1gb-128bit-ddr5-pci-e-sph-ehd56701g128b-p39998312/
Na most ez nem maxon futtatáshoz elég játékhoz?(minimál esetleg közepesen uj játékoknál)
Vagy esetleg egy ilyen ez 0123mark ajánlotta : http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1834
Jó a gépfoglalata szoval belemenne szerinjtem.
Kérek szépen válaszokat köszönöm!!!😀
Az általad írt 4670-es ddr2-es rammal van szerelve, az felejtős, mert lassú.
5670-ért rengeteg a 20ezer ft. 17,5-18tól kapni 512mb-os Sapphire 6670-est, ezen még a hűtés is korrekt.
szerintetek milyen videokártya kéne a gépembe?
alaplap: ASUS m4a78lt-m - ati hd 3000 van benne ami integrált elvileg képes együttműködni a CrosssfireX-es vga-kal.
-kb 15000-20000ft körülire gondoltam
-400W-os táphoz jónak kellene lenni
Hát HD4870-et már kapsz annyiért, persze használtan.
alaplap: ASUS m4a78lt-m - ati hd 3000 van benne ami integrált elvileg képes együttműködni a CrosssfireX-es vga-kal.
-kb 15000-20000ft körülire gondoltam
-400W-os táphoz jónak kellene lenni
Na ebben amit ajánlottál House-os avataros (bocs nem jegyeztem meg a neved) ebbe ilyen csatolófelület van 😜CI Express 2.0. Na szerintem ebben az a gond az alaplapom régi és nem biztos hogy a PCI-e 2.0 -át támogatja söt szinte biztos vagyok benne hogy nem.
További ajánlás valaki a gépemhez?Fel van téve a gépeim opcióba a profilomba mien gépem van na most ebbe a konfigba cserélném le a vidikártyám.És az se utolsó szempont hogy ez a konfiguráció kitud e használni egy jó vidikártyát én egy régebbit néztem de ahogy körül néztem azt tapasztaltam ilyesmi gépekbe nem tesznek ennél nagyon erösebbet : NVIDIA GeForce 8400 GS ezt az evada kiadó vagy forgalmazó 5-6 ezerért adja.
Elöre is köszönöm a válaszokat😀
Hallod Osynho egy ilyen VGA-t mennyibe vegyek meg szerinted?(Azt irta alku szerint)
XFX RADEON HD 4670 1gb eladó
Leirása:Eladó a címben említett vga.
PCI-E, ATI HD4670, 1GB, DDR-2, 128bit, DirectX10.1, Aktív, TV-out, Mag/RAM órajel: 750Mhz/800Mhz.
Te ilyenre gondoltál?
Utolsóó szerkesztésem a következö:
Ez a videókártya pontosan olyan csatlakózófelületes mint az enyém és DDR5-ös 1 GB és 128 bit szerintem 20k-ért megéri.
A következö a link:
http://www.***/videokartya-c3142/sapphire/radeon-hd5670-1gb-128bit-ddr5-pci-e-sph-ehd56701g128b-p39998312/
Na most ezt ki tudná hajtani/használni a procim/gépem?????
Dx11,full hd felbontás,ultra grafika kevés neki az 1gb kártya sajnos 20-25 fps érték.Ezért majd szeretnék egy 2gb-os Nvidia vgát, olyan október-november környékén. Na most ha olyan vgát választok amihez nem elég a 4 magos proci cserélhetem azt is le,és jönnek a bulldók is😃 Várnom kell egy picit😃
Nézzél sztem használtan 10 ezer körül 3850/4670-et.
http://www.***/videokartya-c3142/sapphire/radeon-hd5670-1gb-128bit-ddr5-pci-e-sph-ehd56701g128b-p39998312/
Na jah meg lehet ezt a 3 vidikártyát(1ik amit én irtam) nem tudja kihajtani a cpu...
Sziasztok!
Elöre mondom nem akarok csúcstechnikát csak ebböl a gépemböl kihozni a maxot és ami nagyjából olcsón megúszhatok azt kicserélni.
Következö konfiguráció van a gépemben:
CPU: DualCore Intel Pentium D 830, 3000 MHz,
Maximális órajel: 4000 MHz,
CPU alias: Smithfield,
Magok száma: 2 magos,
Processzor foglalat: Intel Socket 775,
Gyártási technológia: 90 nm,
Busz sebesség: 800 Mhz,
L2 cache: 2 MB,
Alaplap: Intel Rio Vista D945PVS (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Az alaplap részletes leírása: http://downloadmirror.intel.com/15138/eng/D945PVS_ProductGuide03_English.pdf
Merevlemez: 400GB SATA HDD Seagate ST3400832AS (7200 RPM)
Memória: 2x 1GB DDR2-533 DDR2 SDRAM (Kingston)
Videókártya: RADEON X700 Series Secondary (128 MB)
Na most ebben szeretném egy ilyen videókártyára kicserélni mint ahogy néztem pár nem nagy igényű játékra elég lenne.:
http://www.nvidia.com/object/geforce_8400.html
Na most az alaplap foglalata vidikártyának PCI-e és PCI-e x16 és ez a videókártya PCI-e x16.
Akkor szerintetek megvegyem ezt amit most kinéztem vagy tudnátok bele olyat ajánlani amit a procim ki is tud hajtani?
Hát VGA ból jobbat vegyél. HD3870 10 000Ft, vagy HD4850 14 000Ft
Elöre mondom nem akarok csúcstechnikát csak ebböl a gépemböl kihozni a maxot és ami nagyjából olcsón megúszhatok azt kicserélni.
Következö konfiguráció van a gépemben:
CPU: DualCore Intel Pentium D 830, 3000 MHz,
Maximális órajel: 4000 MHz,
CPU alias: Smithfield,
Magok száma: 2 magos,
Processzor foglalat: Intel Socket 775,
Gyártási technológia: 90 nm,
Busz sebesség: 800 Mhz,
L2 cache: 2 MB,
Alaplap: Intel Rio Vista D945PVS (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Az alaplap részletes leírása: http://downloadmirror.intel.com/15138/eng/D945PVS_ProductGuide03_English.pdf
Merevlemez: 400GB SATA HDD Seagate ST3400832AS (7200 RPM)
Memória: 2x 1GB DDR2-533 DDR2 SDRAM (Kingston)
Videókártya: RADEON X700 Series Secondary (128 MB)
Na most ebben szeretném egy ilyen videókártyára kicserélni mint ahogy néztem pár nem nagy igényű játékra elég lenne.:
http://www.nvidia.com/object/geforce_8400.html
Na most az alaplap foglalata vidikártyának PCI-e és PCI-e x16 és ez a videókártya PCI-e x16.
Akkor szerintetek megvegyem ezt amit most kinéztem vagy tudnátok bele olyat ajánlani amit a procim ki is tud hajtani?
pl. ilyen jó lenne: [LINK]
Inkább FSP HEXA 400W.
hy
ezt a kártyát néztem ki magamnak : ATi Radeon HD6770 1Gb
Azt akarom megkérdezni h ezt a kártyát elbírná a tápom ?
Ja és a procim elég hozzá ?
Biztos elég, de én nem kötnék semmilyen gépet egy noname tápra. A proci meg mondjuk úgy, hogy a kevésbé prociigényes játékoknál fullhdben elégséges.
Köszi a választ.Hát full hd-ban nem hinném h játszanák.Nekem elég lenne mondjuk a hd-is max-nak 😀
Am. a táp csatlakozóin a fesz-t mivel szokták lemérni ?? vagy elég ha odateszek egy V métert és lemérem ?? mert ha nincs semmi rákötve akkor nem hinném h ad feszültséget. vagy igen ?
Persze, hogy ad, meg tudod úgy mérni, de minek?
Egyébként a felbontást úgy értsd, hogy minél magasabb, annál jobban leterheli a videokártyát, így csökken a procilimit mértéke. Ha csak 1280x720-ban akarsz játszani, akkor brutális procilimited lesz, persze ha bekapcsolod a vsyncet, akkor a legtöbb esetben észre se fogod venni, mert ugye 60fps lesz a max(ha 60Hz-en megy a monitorod), de prociigényes játékok alatt nagyon durván visszafogja majd azt a kártyát.
Értem.A tápcsatlakozókat azért mérném le h stabil feszt adnak e ? de gondolom akk. úgy kéne mérnem mintha lenne rajta egy grafkártya vagy azok a csatlakozók ugyan azt a feszt adják mindíg ??? sry h nyaggatlak de még noob vagyok ilyen téren.
Azokat csak úgy érdemes mérni, hogy rá van kötve valami, mert a terhelés miatti ingadozás az érdekes. Már csak azért is érdemes lenne új tápot venni, mert már 10eFt alatt lehet minőségit venni, ami elég lenne ahhoz konfighoz, és pár év alatt a jobb hatásfok miatt az árának a nagy részét vissza is hozhatja, ha sokat használod. 😀 Meg persze az alkatrészek élettartamát is jócskán megnöveli egy gagyi táphoz képest.
hy
Biztos elég, de én nem kötnék semmilyen gépet egy noname tápra. A proci meg mondjuk úgy, hogy a kevésbé prociigényes játékoknál fullhdben elégséges.
Köszi a választ.Hát full hd-ban nem hinném h játszanák.Nekem elég lenne mondjuk a hd-is max-nak 😀
Am. a táp csatlakozóin a fesz-t mivel szokták lemérni ?? vagy elég ha odateszek egy V métert és lemérem ?? mert ha nincs semmi rákötve akkor nem hinném h ad feszültséget. vagy igen ?
Egyébként a felbontást úgy értsd, hogy minél magasabb, annál jobban leterheli a videokártyát, így csökken a procilimit mértéke. Ha csak 1280x720-ban akarsz játszani, akkor brutális procilimited lesz, persze ha bekapcsolod a vsyncet, akkor a legtöbb esetben észre se fogod venni, mert ugye 60fps lesz a max(ha 60Hz-en megy a monitorod), de prociigényes játékok alatt nagyon durván visszafogja majd azt a kártyát.
Értem.A tápcsatlakozókat azért mérném le h stabil feszt adnak e ? de gondolom akk. úgy kéne mérnem mintha lenne rajta egy grafkártya vagy azok a csatlakozók ugyan azt a feszt adják mindíg ??? sry h nyaggatlak de még noob vagyok ilyen téren.
hy
hy
hy
Sziasztok! Valaki segítsen nekem kérem, hogy milyen videókártya illene a mostani konfigomba a legjobban. Körülbelül 40-45 ezer forintot szánnék rá! Nvidia előny de az Atit is fontolóra veszem! 😀
Köszi. Akkor szerintem egy 460 msi meg egy fsp saga II. 😀
Sziasztok! Valaki segítsen nekem kérem, hogy milyen videókártya illene a mostani konfigomba a legjobban. Körülbelül 40-45 ezer forintot szánnék rá! Nvidia előny de az Atit is fontolóra veszem! 😀