Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
neuroflex avatar
miért ilyen fekete Windwos 10 alatt ??https://kepfeltoltes.hu/150819/426568810N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
winrar avatar
Igen, attól függően, hogy mennyi adatod volt az előző Win-en frissítés előtt.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
nincs tele a temp mappa és nekem nincs bekapcsolva a rendszer visszaállítás
ja és még 1 kérdés: az létezik hogy nekem 16 gigát foglal a windows.old mappa haveromnak pedig csak 60 megát? 😲
0
0
0
0
winrar avatar
Rendszer-visszaállítás be van kapcsolva? Temp mappa nincs tele?
0
0
0
0
Bioritmus avatar
srácok az miért van hogy folyamatosan gigabájtok tűnnek el az én gépemről meg haverom gépéről is?! nekem eddig csak 1 giga tűnt el hogy kb semmit nem csináltam viszont haveromnak kb fél óra alatt eltűntetett 6 gigát o.O ötletek? :/
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem Home verzióm van, szóval a frissítések azok jönnek egy adóbevallás elkerülhetetlenségével 😃

De érdekes, hogy miközben kötelező a frissítés, aközben az csak akkor települ, ha újraindítom a gépet. kikapcsolás/bekapcsolás nem telepíti úgy, mint pl a win7 esetében volt. Szóval, amíg nem indítom újra a gépet, csak kikapcsolom, vár a frissítés a sorára. Ez mondjuk azért jó, mert ugye már volt olyan frissítés, ami hibát okozott egyes gépeknél, így el lehet halogatni egyes frissítések telepítését. Hacsak ezen nem változtat a MS.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Igen !
Nekem ezeket ma rakta fel😀
0
0
0
0
Omis avatar
jött nektek is két új frissítés?
KB3081441
KB3081444
0
0
0
0
csuz-li avatar
chrono02: Értem én, hogy mit írsz, csak szerintem nem a kalózkodás, mint olyan ellen küzdenek, hanem az ellen a kalózkodás ellen, ami a saját bevételük terhére történik. Magyarul nem a kalózkodás zavarja őket, csak az, ha tőlük lopnak. Én erre céloztam.

Bioritmus: Az old mappát úgy tudod törölni, ha a meghajtón lefuttatod a lemezkarbantartót (jobb klikk a meghajtón -> tulajdonságok ->lemezkarbantartó gomb) A megnyíló ablakban van még egy olyan gomb, hogy "rendszerfájlok törlése" . Ha ezt is bekapcsolod, akkor ott kiválaszthatod, hogy szedje le az előző verziót. Ekkor törlődik az old mappa teljes egészében, minden vonatkozó más beállításokkal együtt.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Régi rendszerfájlokat tartalmaz csak, de mivel Win10-nek külön vannak a rendszerfájljai, így arra nem lesz kihatással. Ha nincs benne olyan adat amire még szükséged lehet akkor nyugodtan törölheted. Ha van akkor természetesen előtte másold ki azokat az adatokat 😀 Amúgy meg ha jól emlékszem Lemezkarbantartóval is lehet törölni (azt hiszem volt ilyen lehetőség is).
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Oké köszönöm visszakeresgélek 😃 csak egyik ismerősöm mondta múltkor hogy ha törlöm azt a mappát akkor bizonyos dolgok nem fognak működni mivel én úgy telepítettem a win10-et hogy megtartottam az adatokat win7-ről 😃
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus nem lesz baj. Abban a mappában a régi rendszer bizonyos részei vannak benne (dokumentumok, képek stb... mappa tartalma). Ha azok nem kellenek akkor nyugodtan törölheted. A törlésről meg párszor írtak már jó pár megoldást, talán 2-3 oldallal visszább még megvannak.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Sziasztok 😀
Akkor nekem most jött el a napja szerintem hogy letörlöm a windows.old mappát 😀 nyugodtan letörölhetem? nem fog semmit tönkretenni a gépemen ha eltávolítom? Illetve hallottam hogy nem lehet csak úgy szokványosan kitörölni..valaki tudna nekem mondani egy jól bevált módszert? 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
FoLey-v F6!
Ne haragudj, de most már tényleg elgondolkozom azon, hogy értesz-e egyáltalán a számítógépekhez. Egy ilyen fájlművelet elvégzésére már jóformán egy óvodás is képes.

csuz-li nem igazán érted mit akartam ezzel. Most az lényegtelen, hogy melyiket támogatja és melyiket nem. A lényeg, hogy EULA módosítással a kalózkodás ellen küzdenének, ezzel meg pont hogy a kalózkodást segítenék elő, mert ugye ha az eredeti lemezzel nem működne, akkor az illetőnek cracket kell keresnie. Így értettem, hogy üti a kettő egymást.
0
0
0
0
gatya123 avatar
fiók nélkül is müködik, jópár pc-re telepítettem a 10-et a családban, legtöbb esetben nem adtam meg fiókot és így is aktiválódott...
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Hát legalább egy biztos módszert már ismerünk. Köszi a választ! Amúgy én is arra tipeltem az olvasottakból, hogy az ms fiókhoz mentik az alaplap gyári adatait és ez alapján azonosítják a gépet, de reménykedek még, hogy ms fiók nélkül is működik a dolog.
Bár nem nagy baj az sem, ah kell ms fiók, végül is a google fiókkal való összekötés is hasznos egy androidnál, csak ezt a hasznosságot valahogy nem látom az ms fiók esetén, így meg inkább kényszer és nem lehetőség, amit viszont nem szeretek.
0
0
0
0
winrar avatar
Hát ez jó kérdés, nekem még az asztal behozása előtt beadta a lehetőséget, hogy lépjek be M$ fiókkal, hát beléptem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Akkor pár kérdés. Az eredeti telepítés gondolom aktiválva volt. Akkor is hozzá volt kötve az MS fiókhoz? A szűztelepítés után nem aktiválta magát, nem is próbálkoztál aktiválással? Azt értem, hogy MS fiók után aktiválta, de nekem például jelenleg nincs ms fiókhoz kötve a gép. Arra akarok kilukadni, hogy egy ilyen újratelepítés előtt muszáj-e az ms fiókhoz kötni a gépet. (Mint említettem nem csináltam ilyet személyesen, te viszont már tapasztaltad, ezért kérdezgetek)
0
0
0
0
winrar avatar
Windows 10 újratelepítés szerencsére megoldotta a hangproblémákat. Most az alap Microsoft driverrel megy (vagyis amit felrakott Realtek), így tökéletes a hang. Nem is merek drivert telepíteni. Szerencsére a Win egyből aktiválta magát, amint beléptem a Micro$oft fiókommal.
0
0
0
0
FoLey avatar
Amit pirossal kijelöltem a nevet hol lehet a nevet megváltoztatni?
https://kepfeltoltes.hu/150819/N_vtelen3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
chrono02: Az ms tudja mit akar. Az, hogy nem támogat egyes másolásvédelmi megoldásokat, egyáltalán nem ütközik azzal az elképzeléssel, hogy az xbox-os játékok, vagy az áruházukban kapható játékok eredetiségét vizsgálják. Az egyik probléma más kiadók problémája, a másik meg a sajátjuk (ne felejtsd el, hogy a Microsoft nem csak oprendszereket gyárt, hanem más szoftverekkel is kereskedik, sőt kiadóvállalat is egyben). Na a sajátjukkal foglalkoznak, a másikkal meg nem. Mivel senki nem fog szívességet tenni a konkurenciának. Ez inkább etikátlan, mert vissza él azzal, hogy az oprendszer is az övé, de nem ez az első ilyen eset és nem is csak az MS sajátja.
0
0
0
0
FoLey avatar
Amikor legelsőnek is felraktam a 10-et akkor is ezt csinálta. Ezt is a MS oldalról szedtem le.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Olyan nincs hogy valami csak simán ok és nyom nélkül eltűnik. És nagyon kétlem hogy egy frissítés ölte volna le, mert nálam mindig telepíti a frissítés, sőt mindenki másnál, hiszen így működik ez, és ha egy frissítés csinálta volna akkor én se találnám meg, holott minden gond nélkül megtalálom.
0
0
0
0
FoLey avatar
chrono02: Hogy ronthattam el amikor nem rég raktam fel ?

kaizinger: MSDN-t szoktam használni és nem buherált verziót.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
kaizinger nagyon buherált win10 nem lehet. Nálam is kalóz verzió fut, mégis megtalálja. Ott valami más baj lehet, de kizártnak tartom hogy rendszerhiba. Mert bármelyik verziót is telepíti, mindegyikben alapszolgáltatás Paint, úgyhogy olyan nincs, hogy személyes buhera nélkül ne találná meg.

Más téma:

Itt a bizonyíték hogy MS se tudja mit akarnak:
[LINK]
Ha valaki a sorok közé lát, akkor egyből szemet szúr neki, hogy ez és az EULA módosítás totálisan ellentmond egymásnak.
0
0
0
0
csuz-li avatar
winrar: Elvileg, ha már frissítettél és aktiválva van, akkor egy szűztelepítés után is tudod aktiválni, mert a MS szerverek mentik a hardverazonosítót. Azért mondom, hogy elvileg, mert én még ezt nem mertem kipróbálni.
A Windows alaphelyzetbe állítása az hasonló, mint az Android "gyári beállítások visszaállítása". Tehát, ha nem is újratelepítés, de az eredeti telepítéskori állapotot hozza vissza. Ez megint csak elvileg, mert ezt sem próbáltam még ki a gyakorlatban.
0
0
0
0
winrar avatar
Akkor is, ha 8.1-ről frissítettem? És aktivált lesz azzal, ha Micro$oft fiókommal belépek?
0
0
0
0
kaizinger avatar
Nem tudom miért nem találhatja meg nálad a Paintot !
Nálam gond nélkül meg találja !
Nem valami buherált win 10 et szedtél le?

Winrar :Usb ről rakd újra az egész rendszert formázással !
Nálam tele volt gondal a win10 mikor csak 8.1 frissitettem !
Amikor újra raktam teljesen akkor meg mindent magától szedett le!
0
0
0
0
winrar avatar
Hát nem akar menni a hang. Próbáltam már mindent, alaplapgyártó oldaláról letöltött Win10-es driver, Driver Booster (legvégső esetekben használok ilyen szarokat, most az volt), Windows Update. A Windows alaphelyzetbe állítása egyenlő egy újratelepítéssel?
0
0
0
0
csuz-li avatar
És ugyan ez a hír egy megbízható oldalon:
[LINK]
"Valószínűleg tehát a Windows 10 nem fog kalózjátékok után kutatni a felhasználók számítógépén, a funkció csupán az Xbox Live tartalmakat hivatott megvédeni."
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Liptik komolynak vehető oldalról beszélünk 😉
0
0
0
0
Liptik avatar
Gamestaron ott van a hír.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
csuz-li azért mert ez még csak egy felvetés, de az összes "profi pc-s oldal" teljesen komolyan veszik és így is terjesztik. Aki meg hülye az szépen meg is kajálja.

FoLey-v hát valamit nagyon elcseszhettél ha egy ilyen alap program nem jön be...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Vajon ezt a hírt miért nem láttam még komolynak vehető oldalon?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
az fix ha ezt meglátom hogy a win10 kiirja én rögtön format C: és megy vissza a win8.1
0
0
0
0
bukta2 avatar
ma felkeltem bekapcsoltam a gépet és 2 fagyással kerültem szembe... nagyon nem pálya ez így... valamit csináljanak ezzel mert ez így nem f@sza...
amúgy nincs vele baj de 2 percen bellül 2 fagyás azért elég elszomorító tud lenni...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Liptik: Nem lopja a wifi jelszót, csak van rá lehetőség, hogy megoszd az ismerőseiddel (ez egyébként kikapcsolható a gépházban), hogy ha jönnek hozzád, akkor fel tudjanak lépni a wifidre, de megosztani te tudod és az ismerős nem is látja a jelszót, csak a gépe jegyzi meg, amíg vissza nem vonod...
0
0
0
0
FoLey avatar
Igen az a szar,mert azzal tudom a lekapott képeket lementeni vele.
A másik hiba,hogy a Virtual Audio Cable nem rendesen működik a 10 alatt 8.1 alatt simán megy.
0
0
0
0
Omis avatar
az szopás nem hozza be az alap ezer éves paintot-
0
0
0
0
FoLey avatar
chrono02 Úgyan úgy beírtam ezt dobja.
https://kepfeltoltes.hu/150818/N_vtelen2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Puffin avatar
Liptik: nem kell ahhoz GPS! IP cím alapján is tudják hol vagy! 😃
0
0
0
0
Liptik avatar
Ugye csak a Wifi jelszót lopja a Microsoft?
Minek kell neki a Wifi jelszó, mert szar ott a net és így a mi nettünket fogja használni? 😆 És az ismerősöknek így mi értelme van megosztani?
Amúgy hol vannak a játékok? Mert nem találom őket? Nem mintha kellene, de kíváncsi lennék rá.
Az OP rendszer nagyon jó, de ezek a rémhírek, besszaratásra van.
Még jó, hogy az asztalin vezetéken vagyok, laptopon már más a helyzet.
Amúgy, ha lenne GPS, akkor a Microsoftnak azt is kiküldené és lenyomozna?
0
0
0
0
Underworld avatar
Ha belegondoltok a kalóz winel se nyernek semmit! Eddig is eredeti példányokból jött nekik a bevétel!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
FoLey-v nálad van a baj mert nálam simán megtalálja minden ördöngösség nélkül (talán a pontos név megadása lehet bajos egyedül...).

https://s22.postimg.org/h4s9odeht/paint.jpg
0
0
0
0
FoLey avatar
chrono02: Ha lenne startmenüben meg keresőbe paint akkor nem írnám ide. Meg sok mindent elrejtettek ebbe a windowsba.
0
0
0
0
Omis avatar
office blokk nem gond(tört).most sem használom pedig kaptam egy évre ingyenes teljesen csomagot a telóhoz😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció