Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csupaki avatar
Az milyen? A kábel végen 6 pines apa van
0
0
0
0
Puffin avatar
csupaki: NEM! Molex-6pines átalakítóval esetleg.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem, nagy valószínűséggel úgy képet sem fog adni.
0
0
0
0
csupaki avatar
Hali. Egy gtx 560 -on van 2 táp csatlakozó de nekem csak 1 kábelem van. Elegendő neki az az egy?
0
0
0
0
Andris18 avatar
Köszönöm Zoli73 neked is Bronson 😀 mostmár világos.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Andris18:Játék teszteket nézz ahol több kártyát hasonlítanak össze, akkor be tudod sorolni a kiszemelt Vga-t, hogy hol is van teljesítményben a többihez képest! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
teszteket nézz, ne összehasonlító oldalakat, azok semmit sem érnek.
0
0
0
0
Andris18 avatar
Lassan bosszant a saját tudatlanságom de hogy nézem az egészet? Az fps-t kell vagy mondjuk a gpuboss értékelését vagy micsodát? (köszönöm hogy bírtok idegekkel)
0
0
0
0
Funes avatar
Az egészet kell nézni összességében. 😀
0
0
0
0
Andris18 avatar
Zoli73 köszönöm a válaszokat főleg a videóramosról, de az érdekelne hogy mit kéne néznem egy videókártáyánál? Fps teszteket, valamilyen benchmarks adatot vagy mondjuk a mag órajelét, a sharder egységeket? Olyanra vagyok kíváncs ami(k) a legfontosabb(ak) vagy ami az egészéről ad egy képet. Sajnálom hogy nem fogalmaztam meg érthetően a kérdést.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Köszönöm a válaszokat. Akkor nyugodt vagyok hogy nincs semmi gubanc vele.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
kmetovics:A két vagy több kártyás megoldás csak akkor jó ha csúcskártyád van mert hát ugye azt nem nagyon tudod erősebbre cserélni ott csak teljesítményt úgy tudsz növelni, ha veszel bele még egyet.De az egy és erősebb kártya mindig jobb választás mind a többkártyás verzió a gengébből, mind fogyasztás terén, mind teljesítmény terén! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nem éri meg. vegyél egy erősebbet. mennyit szánsz rá?
0
0
0
0
kmetovics avatar
Tudna valaki segíteni abban, h melyikre érdemes inkább pénzt fordítani?
Ha veszek még egy ugyanolyan karit, ami most van a gépben vagy inkább vegyek egy másikat, ami sokkal erősebb?
A dupla karinál amúgy be kell állítani vmilyen értéket vmilyen progival vagy ne nyúlkáljak bele?
Ez a kérdés érdekel mostanában.
Hogy melyik éri meg jobban.
A dupla vagy egy másik és erősebb.
0
0
0
0
danee23 avatar
reszler, aggodalomra semmi ok, minden okés. Mindössze annyiról van szó hogy ez a memória bár 3004Mhz-en ketyeg azt a sebességet hozza mintha ddr1 üzemelne 6008-on(a ddr1-ben nem vagyok biztos de érted a lényeget.)
0
0
0
0
Flash avatar
Valós/effektív órajel. A progik a valós órajelet írják ki. Nincs azzal semmi gond.
(Részletekért látogassa meg barátját, Guglit, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.)
Ugyanez van a ramoknál is ha megnézed a gépedet. (Aida64/CPU-Z)

https://kepfeltoltes.hu/160304/123_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Értem, de akkor a játékok közben az MSI Afterburner miért ír csak 3004-et? Ha terhelve van nem kéne kiírnia valamilyen formában a 6008-at? Vagy a 3008 mögé egy x2 vagy valami hasonló képen?
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Mert a mért értéket meg kell szorozni kettővel!
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Lenne egy kérdésem a saját kártyámmal kapcsolatban. Mindenhol azt látom hogy csak 3004 MHz-n megy terhelés mellett is.Gyártói adatok szerint ennek a duplája 6008 MHz-nek kéne lennie.HW monitor alapján is csak 3004 MHz a max. Ez mitől lehet? Okozhatja hogy nem PCIE x16 3.0-ba hanem csak 2.0-ba megy?
0
0
0
0
Puffin avatar
galaxi: elég lenne hozzá.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Andris18 :A legtöbb felhasználó Fhd felbontást használ a nagyon extrém kivételektől eltekintve a legtöbb játék még maximum beállítások mellett is max 3-4 GB videó ramot használ! Remélem kielégítő volt a válaszom! 😀
0
0
0
0
galaxi avatar
Sziasztok,

Egy gyors kérdésem lenne:

Azt olvastam, hogy a GTX 770-hez egy 600-as táp kell. Na most nekem ilyen tápom van: Chieftec 550W iARENA GPA-550S OEM

Szerintetek ezen a tápon elmenne a GTX 770?

Köszi
0
0
0
0
Andris18 avatar
El tudnád magyarázni hogy az hogy dupla annyi ram vcan a másikban miért nem számít? Mik azok a jellemzők amik egy videókártyánál igazán számítanak? 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Mindenképpen a Gtx 980 Ti a jobb mivel nem nagyon van belőle ref kártya így sz Oc-s példányok eleve gyorsabbak a ref Titan X -nél és mellesleg egy százassal olcsóbb is!
0
0
0
0
Andris18 avatar
Csak hogy kirobantsak egy vitát :"D (egy amolyan kultúrált fajtát) melyik a jobb és miben? Gtx 980ti vagy Gtx titan x?
És valaki ajándékozna egyet ha tud? 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
az kicsit overkill, kisebb is bőven megtenné... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
milyen az a táp pontosan...?
0
0
0
0
no avatar
750W remélhetőleg elég lesz neki, legalábbis remélem. A ház pedig nem lesz gond.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Algatros01: A kérdés inkább az, hogy a tápod bírja-e és befér-e a házba...
0
0
0
0
no avatar
Köszi szépen a gyors választ!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Minden alaplap, amin van PCI-Express, az minden VGA-val kompatibilis, így ez is.
0
0
0
0
no avatar
Lehet kissé amatőr kérdés lesz... de egy Asus P8P67 alaplap kompatibilis az ASUS R9 390-nel?
0
0
0
0
zsolo avatar
ohh, zsír 😆 köszi!
0
0
0
0
zsolo avatar
R9 270X támogatja a dx12-őt...??
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
afterburner vezérli és rendesen meg van pasztázva. Az első részét tökéletesen viszi, CS:GO is megy maxon meg a Tomb Raider 2013 is ment mediumon. Egyikkel sincs baj, csak ezzel.
0
0
0
0
csuz-li avatar
tasiadam: Első tippem az lenne, hogy melegszik a VGA és ezért lejjebb veszi a teljesítményét, hogy ne süljön meg. Ha ez a gond, akkor egy portalanítás és pasztázás megoldja a dolgot.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Valaki megmagyarázná ezt a jelenséget?
Adott a gépem. (G1840, 4gb DDR3 1600as ram, HD5750) Felraktam a prototype 2-t. Ha a hardvereket nézzük simán menne magas grafikán 1440*900on. Nos, elindítottam és 3 FPS-em volt. GPU, CPU kb 50%on ment. memória se valami magason, ám az 512 megából 500at lehúzott. Átdugtam a monitort az iGPU-ba. Azzal hasonló beállításon 18fps. Jelzem, egy alap iGPU. Mitől van ez?
0
0
0
0
cseszka avatar
Nekem volt már olyan h zsir uj táp ventije elsö inditásnál csattogott...nem vittem vissza,annyi volt a baja h a tekercs nem volt rendesen rögzitve a venti "házához",de egy kis pillanataragasztó megoldotta.Már lejárt róla a gari,de még mindig gond nélkül üzemel...
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Bronson Igazad van jobb félni,mint megijedni.😀Ezért is irtam,hogy jobb ha kapcsolatba lép vele.
Bár nekem is volt már olyan,hogy vettem 1 tápegységet és csörgött csattogott😠 a ventilátor benne.(ezt nem mondta az elado) Az érdekesség a történetben csak annyi,hogy az embernek 500pozitiv értékelése volt és semmi negativ.😕
0
0
0
0
Puffin avatar
Az jó áron van! 😃
0
0
0
0
no avatar
Létezik, hogy ez a kártya itt tényleg "csak" ennyi vagy elírás? Máshol 75-80 ezer.
http://www.magicomp.hu/webshop/SAPPHIRE_11242-13-20G_R9_380_4GB_DDR5_Nitro_Dual-X_OC/40798
0
0
0
0
Bronson avatar
megint egy eladó, akinek nincs pozitív eladói osztályzata... nem azt mondom hogy mindenki szélhámos, de én már megjártam igy, hogy nagyon csábtó volt az ajánlat és pofáraesés lett a vége... először is majd tudakold meg hogy a garancia milyen jellegű és kin keresztül van. mert hallottam már olyat hogy valaki belement mert volt gari, aztán elromlott a cucc, és a tag meg felszívódott időközben. de mondom, nem általánosítok, csak felhívom erre a figyelmet, hogy nálunk különösen nagy az át****ás veszély 😊
0
0
0
0
PC GAMER avatar
[LINK]
Sanyi irj neki és foglald le ha kell.
0
0
0
0
Bronson avatar
A giga 360 verzió most csak 32k, igen jó vétel ennyiért, a 750ti-től nincs nagyon elmaradva, de viszont 34-35 közt már van gtx750ti is, ami erősebb...
0
0
0
0
mateahegyrol123 avatar
Sziasztok !

"SAPPHIRE R7 - 360 2GB GDDR5"
Valakinek, esetleg van ilyen VGA-ja ? Csak azért kérdezem, mert ilyet akarok venni és kellene nekem pár infó a kártyáról... megéri e, hogy dolgozik, hogyan fut alatta mondjuk egy GTA V, egy Witcher 3 vagy egy Division !
A válaszokat előre is köszönöm ! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
ez a dual core 81c volt biosban... 😆 miután kitakarítottam, a noname gagyi táp behalt rá pár hónapra. tényleg csak a por hajtotta, nem hülyeség 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
Bronson: hasonlít haveroméra régebben! 😆 Nem tudta miért kapcsol le mindig a gépe... Hát mert 100fok felett lebökött az Athlon 64 x2 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
tudom hogy vannak rosszabbak, de mégiscsak, na... Higgyétek el, láttam már egy s mást. itt konkrétan majdnem elsírtam magam... 😶

https://kepkezelo.com/images/hx7kkas5posrhcma0qfu.jpghttps://kepkezelo.com/images/s1o9v8o3l3tufl3vmhx4.jpg
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció