Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
De van 36k-ért MSi GTX460 1 GB, az sem lehet rossz, bár nemtudok róla sokat..
0
0
0
0
shanyi avatar
A legelső terv szerint is HD6850 került volna bele 😃
Viszont ezzel max 1 ezrest nyernék, szóval csekkolom a 6790-et..
0
0
0
0
no avatar
HD6790 vagy 6850 (igaz az utóbbi néhol drágább...)
0
0
0
0
shanyi avatar
Igazából semmi probléma vele 😀

Azért a 22e és a 18e még mindig közelebb áll egymáshoz, mint a 75e és a 110e 😃

Linkelgetni meg nem fogok, annyit nem ér az egész..
Inkább egyszerűen beismerem, hogy nem nekem volt igazam, és kész.. 😀
Viszont ha így áll a dolog, akkor ajánlhatnál nekem valami Radeont a GTX460 helyett, ami olcsóbb, mégis teljesítményben hozza a szintjét, vagy akörül mozog, mert úgy néz ki, nem lesz rá keret.. :/
0
0
0
0
Osynho avatar
shanyi:
Ja, most nézem, h 1650-esed van. Mi a gond vele?

Melyik tesztekben, melyik konkrét vga-k, milyen beállítások mellett? Linkelhetnél párat.

Az általánosítás nem jó dolog. + ha úgy hasonlítod össze, hogy a 22ezres gts450 mennyivel jobb a 18 ezres 6670-nél, akkor akár azt is mondhatjuk, hogy a 75 ezres 6970-esnél is mennyivel jobb a 110 ezres gtx580-as. De ennek mi értelme lenne. Más kategória. Szerintem nincs itt semmi érdekes. 😀

Gta4vevo:

Jó a Sapphire, a hűtése is korrekt. Tapasztalatom nincs vele, de a neten találsz rengeteg tesztet, persze nem olyan konfigban, mint a tied.
0
0
0
0
shanyi avatar
Ezek szerint még nem volt Radeonod, de véleményed az van róla.

Jelenleg is az van 😆
Főleg külföldi teszteket néztem, és a GF kártyák valamiért mindig jobb fps számot és score-t hoztak.. érdekes jelenség, nemde? 😊
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Osynho és volt már tapasztalatod hogy játékra mien?
Valakinek van tapasztalata a Ati Radeon hd 6670-el?
Osynho te meik gyártót ajánlod?Sapphire jó??
Erre 2 év garanciával 18 ezerért adják :
http://www.pcdiszkont.hu/4437/sapphire-radeon-hd-6670-512mb-gddr5-128bit-dvi-hdmi-d-sub-pcie-
akkor ilyenre gondoltál?
0
0
0
0
Osynho avatar
Nalátod, méginkább am3! 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
4 giga DDR3 6500-ert is van mar. kingstone 1333-mas. kivaloan huzhato.
0
0
0
0
Devis avatar
passz így még nem néztem utána csak elméletben gondolkodok 😃 egyelőre
0
0
0
0
Osynho avatar
Devis írta:
hát ma veszek új alaplapot, ha akkor is csinálja akkor már csak a proci marad 😀 azt meg augusztban veszek.
de am akkor is csinálja h ha egy helyben állok és csak a falat nézem 😃

Ha ma veszel alaplapot és újan, akkor a 775-öt felejtsd el! Csakis am3. Nagyon olcsón lehet kapni 4 magosítható Phenomokat, a ddr3 meg fillérekért megy. Minimális ráfordítással lehetne fényévekkel gyorsabb géped.
A mostanit eladod és csak a különbözetet fizeted, nem akkora összegek ezek. Phenom II 20 alatt van hardveraprón, 4gb ddr3 8ezer, alaplap se vészes. Az e7400-ast mennyiért vennéd?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
A Hardver-teszt sajna elég gyér, elolvasok 7 neves külföldi oldalt, miket írnak valamiről. Náluk X kártya szinte mindenhol erősebb 15%al, megnézem ht-n, náluk már Y kártya a jobb totál 20%al. Nagyon nem képesek rá, hogy objektív teszteket készítsenek, és mellé még akkora baromságokat is összehordanak néha, ami a gépigény nagy okoskodóinak is becsületére válna.
0
0
0
0
Devis avatar
hát ma veszek új alaplapot, ha akkor is csinálja akkor már csak a proci marad 😀 azt meg augusztban veszek.
de am akkor is csinálja h ha egy helyben állok és csak a falat nézem 😃
hát az abaj h aug.-ban csak annyi fizu jön h procit tudjak venni. alaplap+proc az nagyon sok lenne
0
0
0
0
Osynho avatar
Devis írta:
nem nem fogy el a ram szoktam nézni.
a prociról tudok h baromi gyenge, de egy proci limitnek ilyen mellékhatása van? 😕
és am szted egy min. e7400-es kihajtja már a vidikarit pl. full highon? (1680x1050-es felbontáson)

Ez nem a procilimit miatt lehet szerintem, egyszerűen simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan esetek játék közben, amiket nem képes kiszámolni a processzor (nagy területek, sok ember mozgása, robbanás, stb). És lehet, hogy amúgy normál beállítás mellett szépen fut, de ezeken a részeken elhasal a gép. Esetleg szerezz kölcsönbe hardvereket és cserélgesd, így rájössz, h ki a hunyó. 😀

Mindenképpen ragaszkodsz az lga775-höz? 😀 Az E7400 az egyik legrosszabb vétel a piacon. Azt semmiképpen. Én tuti am3-ra váltanék, de ha maradsz a régi platformon, akkor csakis E5000, vagy E6000, ha két magost szeretnél, ha Quadot, az más tészta, de azok baromi drágák.
0
0
0
0
Devis avatar
nem nem fogy el a ram szoktam nézni.
a prociról tudok h baromi gyenge, de egy proci limitnek ilyen mellékhatása van? 😕
és am szted egy min. e7400-es kihajtja már a vidikarit pl. full highon? (1680x1050-es felbontáson)
0
0
0
0
niteforce avatar
a hardver -tesztes emberkenek amikor 1 eves volt az elso szava az volt hogy nvidia, o ilyen firkak helyett mindig nvidia logot rajzolt az ovodaban, iskolaban pedig kioktatta a rendszergazdat hogy ati helyett nvidiat kell tenni a gepekbe.
szoval enyhen nvidias.
szerintem ne az ottani tesztek alapjan vegyetek vga-t...
0
0
0
0
Devis avatar
osynho lehet egy kérdésem?
az lehet h amiatt akadnak nekem a gamek (egy pillanatban 120 fps majd le 20, de persze utána vissza gyorsul) mert az alaplap nem bírja az átvitelt? eddig 2 emberrel beszéltem akik már kb 20 éve benne vannak a szakmában és ők azt mondták h próbáljam ki egy másik alaplappal. az északi hidam hűtőbordája kb izzik, a szokásosnál sztem melegebb.
0
0
0
0
Osynho avatar
Nincs értelme + 6 ezret rádobni, annyiért már majdnem 5830-at kapsz, ami más kategória már. 😀 1440x900-ra elég az 512mb, főleg a te géped esetében. Élsimítást el is felejtheted az újabb játékoknál, tehát sok értelme nincs + 6ezret kidobni rá. Ha csak pl 1ezres lenne a különbség, akkor azt mondom okés, de ennyit nem ér.
AMD a chip gyártója, Sapphire meg kártyákat épít, az AMD elsőszámú partnere.

shanyi:
Ennyi butaságot írni...

Sok szerencsét hozzá. Én nem vennék radeont De majd rájöttök ti is ^^

Ezek szerint még nem volt Radeonod, de véleményed az van róla. 😊 Kb 9 éve Ati/AMD vga-m van és maximálisan meg vagyok velük elégedve. Amikor választottam, mindig jobb alternatívát jelentettek, mint a geforce-ok. Ehhez hozzátartozik, hogy kb 1,5 évente cserélek vga-t, tehát a köztes időszakban voltak jó nvidiák is (8800gt, gtx460).

MaximumGame: Nem egy teszt bizonyítja az állításom.. nézz utána

Azt a nem egy tesztet linkelhetnéd, hogy tanuljunk mi is valamit. 😃

Ezen kívül ajánlhatnál jobb nvidia karit az 512-es 6670 árában. Tehát 18 ezerért, nem 22ért, ami egy más kategóriát jelent a mai vga piacon.
Egy teszt a gts450-ről:
[LINK]

Devis:
Ha nem 3gb ramod lenne azt mondanám az fogy el. 😕 Nem villog a hdd led-je durvábban, amikor akad? Mert akkor elfogy a ram és a vinyóhoz nyúl a rendszer, ami jóval lassabb, ezért akadhat a játék.
Ezen kívül a procid nagyon gyenge egy 5830-hoz ez is lehet a gond.
Szerintem, ha az alaplapi pci-e csati lenne a kevés, akkor folyamatosan lassú lenne. Tesztelj benchmarkokkal szerintem. Oprendszer milyen állapotban van? Töredezettségmentesítés?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
shanyi írta:
Ne érts félre, jó a Radeon is, természtesen. Olcsó és minőségi.
De jobban szereti az erősebb konfigokat.

😆 ezt honnan veted hogy erősebb konfig kell neki?
Mindenki felejtse el azt a Hardver-teszt-es videot
0
0
0
0
Devis avatar
ma már minden vga pci-e-s
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
És a GTS450 amúgy PCI-e -s???
Ja és amugy csupa jót irnak az ati-ról is amit küldtem szoval nekem jó lesz😜
Idézet a http://hardver-teszt.hu -ból :
Nem maradt más dolgunk, mint értékelni a Sapphire HD 6670-et és egyúttal ítéletet mondani a Turks GPU-ról. Nos, igazi piaci ellenfél híján nehéz eldönteni jó vásár-e a HD 6670, hiszen nVidia oldalon a GT 430 jóval gyengébb, a GTS 450 meg sokkal drágább, AMD kihívó meg nincs. Azt kellene talán mérlegelni, hogy ezért a nagyjából 24-25.000 Ft-ért mit kapunk? A Sapphire termékére nézve egy csendes, hűvös és HD felbontás alatt játékra is használható videokártyát, egészen minimális fogyasztással.
Mondjuk mostmár ez is kapható olyan 20-22ért

shanyi elöbb is akartam irni😃
Amúgy már rég nézegetem sok hasznois cuccot irnak szoval szted inkább vegyek olyat?
0
0
0
0
shanyi avatar
Ne érts félre, jó a Radeon is, természtesen. Olcsó és minőségi.
De jobban szereti az erősebb konfigokat.
0
0
0
0
Devis avatar
eddig én is fikáztam az atit (amd-t) de most h megvettem az 5930-at így már ink csöndbe maradok 😀
0
0
0
0
shanyi avatar
Abból idéztem én is 😉
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=382
Ebben sok hasznos dolgot leirnak amugy😃
0
0
0
0
shanyi avatar
Sok szerencsét hozzá. Én nem vennék radeont 😀
De majd rájöttök ti is ^^

MaximumGame: Nem egy teszt bizonyítja az állításom.. nézz utána 😉

6670-nak utánaolvastam hardver-teszt.hu-n:
3D Mark 06-ban (1280x1024 default) 11968 pontot ért el Sapphire Radeon HD 6670 (összevetésként a HD5570 6951, a GTS450 pedig 14811 pontot hoz).

GTS450 22e FT. Jobban megéri szerintem.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Mondjuk úgy vagyok vele ha veszek tápot akkor legalább már egy 500W legyen ,hogy később ne keljen megint kilökni 😀 38-ba kerül az MS Gtx 460 a HD6870 meg 41 -be az a 3 ezer Ft már se ide se oda durván 57-ből meg úsznám + egy 10 -es lejön a 9600GT-ből! Szerintem maradok a 6870-nél és megnézem mit tud az ATI 😀 Köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
shanyi írta:
Háát.. én inkább a GTX460-at javaslom.. a radeonok alá kell vas nem gyengén.. míg a geforce-k nem annyira processzorigényesek.

éppen hogy geforc hoz kell proci a fizikához 😃
0
0
0
0
shanyi avatar
Te tudod.. én inkább a GeForce-okat javaslom 😃
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Hajajj, az 1024 megát már nem egy játékkal túl lehet lépni 1080p-ben is.
1 gigán aluli VRAM-val szerelt kártya 2011-ben nem biztos, hogy időtálló dolog.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát a kiadoját/gyártóját még nem tudom de nagyon vacilálok a sapphire-vel amugy radeon hd 6670
0
0
0
0
shanyi avatar
Hajrá 😃 Egyébként mire esett a választás akkor? ( Bocs, ha már leírtad, nem olvastam vissza.. )
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Értem hát akkor gyüjtök5 -6 ezret és akkor megveszem az gigásat.Beszerelem és nyomom is fel a gépemre a Gta4-et 😜
0
0
0
0
shanyi avatar
Nem cáfoltam az állításod, csak kiegészítettem 😜
0
0
0
0
shanyi avatar
Élsimításban inkább a memóriabusz sebessége döntő 😀
0
0
0
0
shanyi avatar
Hát grafikai szempontból tényleg a videókártya élvez prioritást.. tehát minél erősebb a kártyád, annál jobban viszi az adott játékot.. viszont a processzor sebessége, az alaplap átviteli sebessége, a memóriák sebessége, és még millió apró dolog is nagyon sokat nyom a latba.. viszont a videókártya a legfontosabb 😀
Igazából maga a mérete még nem sokat számít, mert nem sok játék használja ki normál beállítások mellett az 1GB memóriát. ( Maxon már más a kérdés.. 😃 )
Viszont árban ugyanannál a terméknél nincs túl nagy különbség, célszerűbb a nagyobbat vásárolni, mert azért nem lehet tudni..
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Értem köszi a választ meg mindenkinek aki segitett még akkor az érdekelne hogy tényleg igy van hogyha jo a videókártyám és max-ra viszem a cuccokat jobb lesz szóval nem fog szaggatni stb?Osynho valami ilyesmit mondott.
Még utolsó válaszolatlan kérdésem 😃 :
Mennyit számit 512 mb és 1 Gb két ugyanolyan vidi kártyánál?
0
0
0
0
shanyi avatar
Minden modellnél máshogy számít.. van amelyik gyártó más, egyedi hűtővel látja el az eszközét, magasabb órajelekkel esetleg.. ilyesmik..
Utána kell olvasni, hogy melyik a legjobb ár/teljesítményben, és azt megvenni.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Tényleg a Radeon Hd 6670 elött a kiadó vagy fejlesztöje áll?pl van sapphire radeon hd 6670 , amd radeon hd 6670, és ezek mennyire mindegyek?
0
0
0
0
shanyi avatar
Remélem szüleim kisegítenek némiképp, és sikerül egy GTX460-at lapátolni a konfigba 😆
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Ja oksa már megijedtem😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az mind1, hogy PCI-e 2.0 vagy csak sima. A 2.0 visszafelé kompatibilis.
0
0
0
0
niteforce avatar
nem erdekes. lenyeg hogy PCI-e legyen.
0
0
0
0
shanyi avatar
Elviekben ez úgy működik, mint a S-ATA csatlakozók.. ha nem képes a port a 2.0-ás sebességre, akkor 1.1-en, vagy 1.0-án vezérli.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
http://www.arg ep.hu/popup.asp?pid=133695406&pnr=10001&foto=1
Bocsi hogy tele irom a témát csak sok kérdésem van de legtöbbet már tudom.
Itt azt irja a csatlakozása PCI-e 2.0 Az én alaplapom régi ez nem okoz gondot???Mert szerintem a másik 512 mb-os csatlakozója is ilyen lehet.
0
0
0
0
shanyi avatar
Oké 😃 Csak most úgy néz ki, nem lesz annyi lóvém, mint amire készültem ( -27e ) és kéne egy olcsó kártya, ha anyámék nem állják a különbözetet..
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Akkor ha max-ra állitanám a grafot és nem min-re akkor a videó karit használná és nem szegény cpu-mat kinozná?😃
Mert abban az esetben ha meg is érné és gta4 futna a gépemen megveszem😜
Néztem pár tesztet de mindegyik 1gb-os hd 6670 volt de gyönyörüen futott persze más konfiggal joval jobbal...
Mennyit számit 512 mb és 1 Gb két ugyanolyan vidi kártyánál?
0
0
0
0
Osynho avatar
Gta4vevo írta:
Sapphire Radeon hd 6670 512 Mb -ot vegyek azt tanácsolod?
Erre gondoltál? : http://www.olcso bbat.hu/szamitastechnika/videokartyak/sapphire_radeon_hd_6670_512_mb/

Jaaa 😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Sapphire Radeon hd 6670 512 Mb -ot vegyek azt tanácsolod?
Erre gondoltál? : http://www.olcso bbat.hu/szamitastechnika/videokartyak/sapphire_radeon_hd_6670_512_mb/
0
0
0
0
Osynho avatar
darkstreet89:
38tól 5850-et kapni, 41től meg 6870-et. Tápnak meg XFX Core 450 13e, vagy CM GX450 12. 😀

Gta4vevo:
Tökmindegy mennyi vram van a 8400gs-en, mert atomgyenge. 64 bites mem busz... 😕 Lehetne 5gb-os is, akkor is akadna rajta minden, kár pénzt adni érte, ha játszani szeretnél. Nem a vram határozza meg a vga-k teljesítményét, illetve amíg adott beállításokig elég neki X mennyiség, hiába tesznek rá 2X mennyiséget, nem fog gyorsulni.
Én pár ezerért vennék egy használt karit, vagy max 18 körül egy 512es 6670-et. Ezt se fogod kihasználni abban a gépben, de ennyi pénzért jó vétel.
A jó táp annyiból segít, hogy nem öli meg a gépedet. 😃
Szerintem 6670-el eldöcögne a GTA4.

shanyi:
Nem érdemes GTS450-et venni. 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció