Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gacso avatar
és ugyan annyit tud, ugyanolyan erős is? ja és régebbi fajta monitort is lehet rádugni?😃
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
ez sima 5850, 41Kba kerül, vedd ezt, ez olcsó:
[LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gacso írta:
akkor ezt:
http://www.pcx.hu/termek/gigabyte-5850-1gb-ddr5-gv-r585oc-1gd-videokartya-52275
vagy ezt:
http://www.argep.hu/trend/SAPP/Sapphire-HD5850-1GB.html
??

a legjobb ati gyártó a sapphire.
0
0
0
0
gacso avatar
akkor ezt:
http://www.pcx.hu/termek/gigabyte-5850-1gb-ddr5-gv-r585oc-1gd-videokartya-52275
vagy ezt:
??
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gacso írta:
hát jó nekem ezt mondták h azért olcsóbb ennyivel. a gépem adatainál mondták. akkor ezt megéri innen venni így olcsóbban?
ezek közül a legjobb bolt kb a Lambda, a listán 2.
0
0
0
0
gacso avatar
hát jó nekem ezt mondták h azért olcsóbb ennyivel. a gépem adatainál mondták. akkor ezt megéri innen venni így olcsóbban?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
2 DVI volt rajta, 1et levettek, ennyi az egész
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gacso írta:
én erről a VGA-ról beszélek mert azt mondták h olyóbb egy tízessel de csak mert nincs rajta DVI kimenet. akkor ezt megéri megvenni?

az hülyeség, ott virít a DVI és 4 mini display port is
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
Tesla GoD írta:
tasiadam írta:
Tesla GoD írta:
gacso írta:
azt szeretném kérdezni hogy a videokártyán a DVI csatlakozó az mire szolgál?😃 a régi típusú monitort lehet oda csatlakoztatni?
a DVI digitális, modernebb, mint az analóg kék D-SUB, jobb a képminősége, főleg nagyobb monitoron jóval érdemesebb használni, ha nincs HDMI vagy DP

az analóg és a DVI között vagy 300 pixel az eltérés, de akkor van rajta olyan ha birja is a VGA. HDMI is csak azon van ami képes is kezelni.
én a monitor csatlakozóira gondoltam, nem a VGAéra, elfelejtettem odaírni

az más qtya, egy monitornak tökmind1 hogy DVI-n vagy DSUBon megy egy felbontás.
csak a DVI az egyenletes minőséget ad, a D-SUBba sok minden bezavarhat, néha össze-vissza csíkozhat, stb, szvsz DVIt érdemesebb használni, ha a lehetőség adott
0
0
0
0
gacso avatar
én erről a VGA-ról beszélek mert azt mondták h olyóbb egy tízessel de csak mert nincs rajta DVI kimenet. akkor ezt megéri megvenni?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla GoD írta:
tasiadam írta:
Tesla GoD írta:
gacso írta:
azt szeretném kérdezni hogy a videokártyán a DVI csatlakozó az mire szolgál?😃 a régi típusú monitort lehet oda csatlakoztatni?
a DVI digitális, modernebb, mint az analóg kék D-SUB, jobb a képminősége, főleg nagyobb monitoron jóval érdemesebb használni, ha nincs HDMI vagy DP

az analóg és a DVI között vagy 300 pixel az eltérés, de akkor van rajta olyan ha birja is a VGA. HDMI is csak azon van ami képes is kezelni.

az más qtya, egy monitornak tökmind1 hogy DVI-n vagy DSUBon megy egy felbontás.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
Tesla GoD írta:
gacso írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gacso írta:
hát én a HD5850-en láttam és azért kérdezném mert 10 000-el olcsóbb ha nincs rajta DVI kimenet.

most ha a D-SUBra érted h nincs rajta akkor értelmes, mert 2 darab Dsub 1 VGA-n sosincs
0
0
0
0
gacso avatar
hát én a HD5850-en láttam és azért kérdezném mert 10 000-el olcsóbb ha nincs rajta DVI kimenet.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Tesla GoD írta:
gacso írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
gacso írta:
0
0
0
0
gacso avatar
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Értem, majd június végén veszerm meg az új gépet és akkor inkább majd akkor fogom húzni mert most nem érné meg, mert ígyis CPU limites 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
nagyban szamit, 800-950-re huzastol kezdve 96 helyett 99 a gepigenyeknel ajanlottba, jatekoknal (crysis 2, Shift 2, NFS HP) + 3-4 FPS-.t hoz. (nekem)
ott is lehet, de ha nem vagy olyan jaratos tuning temaban, akkor MSI afterburner, catalyst control center, asus smartdoctor (utobbi csak asus vga.k-nal).
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
De akkor ezek szerint nagyban számít? És hogy kell húzni? Gondolom BIOSban.
0
0
0
0
niteforce avatar
Hungarian13 írta:
Emberek! Egy kis segítség kellene! Az 1gb-os videókártyámnak folyton a memória-órajele zavarja a játékokat. Emiatt szinte az összes most kijött játéknál a max gépigénynél csak 98 százalékot kapok, vagy van hogy a minimumnál is! Mennyit számít egy játéknál? Nagyon fog szaggatni ha kevesli? 😞

Memória órajel amúgy 667 mhz :/

huzd meg egy kicsit a memoriat, en is huztam 800 rol 950-re.
0
0
0
0
cey85 avatar
szevo@ ezt nézegettem én is csak annyi lehet a bökkenő, hogy a hivatalos honlapon a 400-as szériából csak a 450-ig kompatibilis. a 460-asomat nem írja. remélem attól függetlenül jó lenne rá. utánajárok. köszi 😀
0
0
0
0
Hungarian13 avatar
Emberek! Egy kis segítség kellene! Az 1gb-os videókártyámnak folyton a memória-órajele zavarja a játékokat. Emiatt szinte az összes most kijött játéknál a max gépigénynél csak 98 százalékot kapok, vagy van hogy a minimumnál is! Mennyit számít egy játéknál? Nagyon fog szaggatni ha kevesli? 😞

Memória órajel amúgy 667 mhz :/
0
0
0
0
szevo avatar
Javítson ki valaki ha tévedek de ez egy jó vga hűtő ami jó a vga-ra.Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro
https://www.netrino.hu/img/1042_Arctic_Cooling_Accelero_Twin_Turbo_Pro.jpg
http://www.argep.hu/product_1210808.html
0
0
0
0
cey85 avatar
a gtx 460-asra nem tudtok valami hűtőt a gyári helyett? Ami hűtené az egész kártyát rendesen? Mert ami most van azon gondolkozom lecserélem csak nem találok rávalót! köszi előre is
0
0
0
0
cseszka avatar
rohan a nyuszi,fekete napszemüvegben,kezében nem himestojás hanem egy aktatáska pénz vagy páncélszekrény.😆
0
0
0
0
cseszka avatar
nincsmit,csak azt sajnálom h erre felém nemrohangásznak ilyenekkel a honukalatt a nyuszik.😆
Majd holnap összelocsolkodok kb 1000eut,és majd beujitok.😆
0
0
0
0
cseszka avatar
ahogy nézem a husvéti konfigod,megfelel neki,csak memot vegyél még legalább h 2gb legyen,Tesla,DDR5 ös amit nézett,szerintem vedd meg nyugodtan,annak a gépnek eléglesz.
0
0
0
0
cseszka avatar
ezt nemtom,az 512mb-os 25k körül van ujonnan.amit néztél az 512 vagy 1gb memoval van?ha 1 gb akk tuti megéri.
0
0
0
0
molfer98 avatar
akk jó
és megéri 19.000FT-ért használtan??
0
0
0
0
cseszka avatar
molfer98 írta:
az eah 4870 erősebb a HD 5670-nél ??

bezony.
0
0
0
0
molfer98 avatar
az eah 4870 erősebb a HD 5670-nél ??
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
lineage2 írta:
Tesla GoD írta:
nem tudom mennyit fogyaszt a 6850, lehet hogy elviszi, lehet hogy nem

Köszi a helpet és ez a lap MSI P67A-GD65 amit össze akarasz rakni nagyon izmos 😀 lehet én is filózok egy ilyenbe ha összejön minden.
elég jó kis lap, igaz h CFben az 1ik PCI-E csak x8ban fut, de nagyon minimális a teljesítmény csökkenés x16hoz képest, és nem kerül 1 vagyonba
0
0
0
0
lineage2 avatar
Tesla GoD írta:

Köszi a helpet és ez a lap MSI P67A-GD65 amit össze akarasz rakni nagyon izmos 😀 lehet én is filózok egy ilyenbe ha összejön minden.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
lineage2 avatar
Tesla GoD írta:
i5 2500K 45 ropi körül mozog, az i7 950 meg 60 felé

Akkor maradok amit ajánlottál i5 2500k,gondolom erősebb a jelenlegi procimnál.
Meg 2 kártyát plusz egy 2500k procit megtud hajtani egy corsair cx600.-ás táp szerinted?😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
i5 2500K 45 ropi körül mozog, az i7 950 meg 60 felé
0
0
0
0
lineage2 avatar
Tesla GoD írta:
lineage2 írta:
Tesla GoD írta:
persze, de akkor már én inkább 1155ös foglalatban gondolkodnék a helyedben

Csak az a gond ezek a 2600k.-s procik marha drágák.Egy Intel 950 vagy egy 960as sokkal gyengébb?
nem gyengék, de az i5 2500 pl erősebb náluk játékokban, a 2600K meg kb 5-6 ezressel drágább, és később jól jön az ereje

Akkor egy Intel i5 2500k sokkal jobb befektetés lenne mint egy I7 960?Maximum ilyen 40k vagy 50k környékén tudnék procit venni.Nekem a intel i7 2600k már sok lenne 😞
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
lineage2 írta:
Tesla GoD írta:

Csak az a gond ezek a 2600k.-s procik marha drágák.Egy Intel 950 vagy egy 960as sokkal gyengébb?
nem gyengék, de az i5 2500 pl erősebb náluk játékokban, a 2600K meg kb 5-6 ezressel drágább, és később jól jön az ereje
0
0
0
0
lineage2 avatar
Tesla GoD írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
0
0
0
0
lineage2 avatar
Tesla GoD írta:
erősebb lenne, de az a proci szerintem nem hajtaná ki a maximumot a 2 6850esből, inkább válts 1 darab erős kártyára

Ezt nem szívesen váltanám le most vettem 😃

Viszont ha vennék egy
Asus P6X58D-E lapot és egy intel i7es procit úgy már kitudná használni a gép a 2 kártyát?
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
erősebb lenne, de az a proci szerintem nem hajtaná ki a maximumot a 2 6850esből, inkább válts 1 darab erős kártyára
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció