Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok! Az lenne a kérésem, hogy segítsetek egy picit, hogy miképpen fejlesszem a gépemet. Ha lehet, akkor csak proci, és videokártya csere legyen. A fejlesztési keret max. 70 ezer ft.
Gépem specifikációi:
Processzor: AMD Athlon g4 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.81 Ghz
Alaplap: GIGABYTE GA-MA770-DS3
Videokártya: GeForce 9600 GT
RAM: 2x Kingmax DDR2 2GB PC6400 800MHz
Táp: Stability Power 550W
Plusz hdd, stb.
Előre is köszi!
Phenom II X4 955 25 000Ft
HD 6870 45 000Ft
70 000Ft
Gépem specifikációi:
Processzor: AMD Athlon g4 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.81 Ghz
Alaplap: GIGABYTE GA-MA770-DS3
Videokártya: GeForce 9600 GT
RAM: 2x Kingmax DDR2 2GB PC6400 800MHz
Táp: Stability Power 550W
Plusz hdd, stb.
Előre is köszi!
Sok a bátor ember...
Hát akkor még 12 évesen, én sem tudtam, hogy mi merre hány méter...😆
tasiadam: Nehogy azt hidd, hogy az Eurocase jobb... 😕
szerintem a táp nál egy a lényeg ha megveszed akkor van e olyan jó mindőségü hogy le tudja e adni a ráírt Watt-ot vagy nem. Meg hogy kibírja e az ingadozásokat az adott konfigurációval amihez beszereled.
Javítsatok ki ha valamiben tévedtem.
Kevés ad le annyit amennyi rá van írva.
Azt kéne ráírni "a számos csak tájékoztatás jellegűek" 😆
Hát ja.
Még haverom gépében, volt egy "Power SC300R nevű" 220W-os táp.
Ezek voltak neki.
Pentium 4 2200Mhz@2600MhzOC
512MB DDR RAM
ATi X1300XT, és ezt is húzta nem tudom mennyivel, de 100Mhz-t adott neki biztosan.
Volt neki 2 vinyó, meg alap dolgok, a lényeg hogy, nála az a táp eléggé jól bírta, mikor vette, az X1950pro.t, akkor is simán ment,
szerintem a táp nál egy a lényeg ha megveszed akkor van e olyan jó mindőségü hogy le tudja e adni a ráírt Watt-ot vagy nem. Meg hogy kibírja e az ingadozásokat az adott konfigurációval amihez beszereled.
Kevés ad le annyit amennyi rá van írva.
Azt kéne ráírni "a számos csak tájékoztatás jellegűek" 😆
Hát ja.
Nem érdekel? 😲 Az egyik legfontosabb adat, hogy mit bír egy táp. Ténylegesen és nem a címke alapján. Egyébként meg ha adott pénzből van jó és még jobb lehetőség, gondolom a jobbikat szeretnéd megvenni. 😀
eddig pl 350Wos codegen volt, a gépen 100%os terhelésen húzta róla lefele a Wattokat és lehetet hallani hogy küszköd. A mostani tápomon (400W EuroCase) van garancia meg TÜV cimke blablabla...
tasiadam:
Hát a címke sok mindent elbír. 😀 Egyébként pont az új CX széria híres arról, hogy még a ráírt értékeket se képesek tartani, sok alkatrész alul van méretezve bennük.
nekem az a táp ami jobb a codegentöl... az h mit ad le nemérdekel 😃
Hát a címke sok mindent elbír. 😀 Egyébként pont az új CX széria híres arról, hogy még a ráírt értékeket se képesek tartani, sok alkatrész alul van méretezve bennük.
Azért a + 50% már durva túlterhelés. 😀 Esetleg rövidtávon bírják az ilyen dolgokat a tápok, és ugye nem célszerű ezt kihasználni. Egy autó is elmegy 1-esben 6500-as fordulaton, de lehet, hogy egy idő múlva nem fog tetszeni neki. 😃
Azt mondjuk nem értem, hogy mi köze van a hatásfoknak a terhelhetőséghez. 😕
http://www.argep.hu/product_1417390.html
Azért a + 50% már durva túlterhelés. 😀 Esetleg rövidtávon bírják az ilyen dolgokat a tápok, és ugye nem célszerű ezt kihasználni. Egy autó is elmegy 1-esben 6500-as fordulaton, de lehet, hogy egy idő múlva nem fog tetszeni neki. 😃
Azt mondjuk nem értem, hogy mi köze van a hatásfoknak a terhelhetőséghez. 😕
Most már végleg el vagyok keseredve... Mert a 4870X2 érkezik a héten. Néztem egy tesztet és az én gépemnél komolyabbal +4870x2 100% os terhelésnél volt 408w. Nem hiszem hogy nálam felmenne 408w ra. Lehet meglesz a kari már is el kell adnom...😕
van hogy egy táp 400Wos és le tud adni 600Wot is.
ha a te tápod 80+os akkor nagyon szorítósan de lehet h elég lesz neki
Chieftec CTG 80P 500W ez a neve. a 80p az az nem 80+ lenne?
Most már végleg el vagyok keseredve... Mert a 4870X2 érkezik a héten. Néztem egy tesztet és az én gépemnél komolyabbal +4870x2 100% os terhelésnél volt 408w. Nem hiszem hogy nálam felmenne 408w ra. Lehet meglesz a kari már is el kell adnom...😕
van hogy egy táp 400Wos és le tud adni 600Wot is.
ha a te tápod 80+os akkor nagyon szorítósan de lehet h elég lesz neki
Az én gépemet elbírná a Chieftec CTG 80P 500W tápom egy HD4870X2 vel?
Mert a GTX480 maga a greenpeace hardverben manifesztálódott formája. 😂
azbizony:
Kipróbálod és kiderül. 😀 Egyébként nem fog 100%-on pörögni egy Q6600 mellett. Meg amúgy 17-es crt mellé muszáj ilyen erőgép? 😀
Meg aztán minek akarsz ilyent tenni magaddal, csak pörgeti a villanyszámlát vegyél egy gtx480-at vagy hd6950-et😀
azzal nem
lesz. Nem rossz táp😆
tasiadam:
A felbontására írtam, hogy kicsi, ergo egy erős vga még erősebb cpu-t igényel, hogy ne csak vegetáljon. Kis vga valóban jó hozzá, de ő 30-35ezres kategóriát kérdezett, ami nem éppen belépőszint és felesleges is egy ilyen proci mellé, ekkora felbontásra, ráadásul több, mint valószínű, hogy a tápegység sem márkás darab.
Streetman:
2-3 csavar kicsavarása ekkora gond? A vga-t is a ház oldalán keresztül tervezed betenni? 😆
azért írtam neki hogy egy intel proci 15 körül + VGA 20ért jobb mint 3-35ért egy VGA
A felbontására írtam, hogy kicsi, ergo egy erős vga még erősebb cpu-t igényel, hogy ne csak vegetáljon. Kis vga valóban jó hozzá, de ő 30-35ezres kategóriát kérdezett, ami nem éppen belépőszint és felesleges is egy ilyen proci mellé, ekkora felbontásra, ráadásul több, mint valószínű, hogy a tápegység sem márkás darab.
Streetman:
2-3 csavar kicsavarása ekkora gond? A vga-t is a ház oldalán keresztül tervezed betenni? 😆
Azt nem tudom..
csillagcsavarhúzó vagy véső és megnézed.
Is. Meg kicsi a monitorod felbontása. Tápod milyen márkájú?
19es monitor miért kicsi? arra elég h fullon menjenek rajta a dolgok kis VGAval
Sziasztok ,nekem milyen videókártyát ajánlatok 30-35 ezer Ft között , ami a legjobb lenne a gépemnek?😀
20ért HD5670 15ért E5300
figyu melyiket éri meg jobban (max 60 ezer a keret) gtx 560 Ti hawk, hd 6950 2gb, gtx 480 vagy hd 5870
Az 5870 erősebb a GTX480-nál, és nem eszik annyit sem. Azt ajánlom.
Hogyan lenne már erősebb az 5870? 😃 10-15%-kal erősebb a GTX480 az 5870-nél. Én a 480-at ajánlom, ha van hozzá kellően erős táp, különben az 560Ti HAWK-ot.
Hát nem tudom, én YouTubeon néztem benchmark teszteket a GTX 480 és a HD 5870 összehasonlításáról, ott viszont erősebbnek látszott az 5870. De hát ha te mondod 😀
nvidia oldalán a GTX295 és a GTX480 egyenlő helyen áll. a GTX295 pedig gyengébb az 5870nél.
Ha melyik kártya mivel egyenlő, és melyiknél erősebb vonalon akarjuk levezetni, hogy melyik az erősebb, akkor A GTX480 nagyjából azonos teljesítményű a GTX570-nel, ami közel azonos a 6970-nel, a 6970 meg értelem szerűen erősebb az 5870-nél... 😃 Akárhogy csűrjük, csavarjuk, a GTX480 erősebb az 5870-nél. A mondhatni lassan legáltalánosabb, fullhd felbontáson közel 15%-ot ráver átlagosan.
Ezek a %-s hasonlítások sztem hülyeségek.Az a +5-10fps meg játékfüggő sztem.
Milyen 3dmark vantage?Ez az összes játéknál az átlagos relatív teljesítményük.
Az igaz, hogy az nvidia többet fogyaszt, de most teljesítményről beszélünk.
lol elküldtem üresen 😆
na hát ezek a %-ok... eléggé érdekesek pl cod2ben a 100% vagy a 110% már számít mert annál 100FPS 10%
a crysos2nél pedig olyan 3fps. vagy több
nem MX400rol és HD6990röl van szó.
lol elküldtem üresen 😆
na hát ezek a %-ok... eléggé érdekesek pl cod2ben a 100% vagy a 110% már számít mert annál 100FPS 10%
nem MX400rol és HD6990röl van szó.
lol elküldtem üresen 😆
lol elküldtem üresen 😆
figyu melyiket éri meg jobban (max 60 ezer a keret) gtx 560 Ti hawk, hd 6950 2gb, gtx 480 vagy hd 5870
Az 5870 erősebb a GTX480-nál, és nem eszik annyit sem. Azt ajánlom.
Hogyan lenne már erősebb az 5870? 😃 10-15%-kal erősebb a GTX480 az 5870-nél. Én a 480-at ajánlom, ha van hozzá kellően erős táp, különben az 560Ti HAWK-ot.
Hát nem tudom, én YouTubeon néztem benchmark teszteket a GTX 480 és a HD 5870 összehasonlításáról, ott viszont erősebbnek látszott az 5870. De hát ha te mondod 😀
nvidia oldalán a GTX295 és a GTX480 egyenlő helyen áll. a GTX295 pedig gyengébb az 5870nél.