Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ja hogy NV parti 😀 ok, estefele mar faradok 😃
bocsi a pontatlansagert 😃😃
proci limit na 😃
amugy az extreme pover supli kalkulatort azt ugy vedd hogy az azt irja hogy mekkora kell mercury tipusu tapegysegbol. 😃 😃
semmi baj, nem voltál pofátlan! és az oldalról amit írtál, komoly? 😀 mercury-m pedig volt, p3-as korszak, szerintem még most is megy valahol vidéken...😀
Pofátlan. 😆 Ez tetszett. No de 30-ból már GTX550Ti-t lehet venni, és szerintem elég lenne neki a táp, bár én eleve nem bíznám noname tápra a gépemet. Sőt! GTX460 768MB-ot is lehet venni 28 körül.
ja hogy NV parti 😀 ok, estefele mar faradok 😃
proci limit na 😃
amugy az extreme pover supli kalkulatort azt ugy vedd hogy az azt irja hogy mekkora kell mercury tipusu tapegysegbol. 😃 😃
semmi baj, nem voltál pofátlan! és az oldalról amit írtál, komoly? 😀 mercury-m pedig volt, p3-as korszak, szerintem még most is megy valahol vidéken...😀
proci limit na 😃
Szia!
A két 450-es 26 ill. 30 ezer lenne. Csak a fő gondom nekem inkább a táp, hogy elég lesz-e a 420-as Trust, vagy nem.
Sziasztok!
A kérdésem nagyon egyszerű lenne: milyen videokártyát ajánlotok? Íme a konfig, ami mellé kellene. Alapvetés, hogy más alkatrész cseréje sajnos nem jöhet szóba (tápegység, proci,memória...).
Intel E5200 2,5 Ghz
Asrock P43 TWINS
4x1Gb Kingston DDR2 800 Mhz
Trust 420W Táp
5 SATA eszköz
2 állandó USB eszköz
1 db 8 cm-es ventilátor
A mostani Vga: Asus 8800GS TOP 384Mbyte DDR3-192bit
(Megjegyzem, Nvidia párti vagyok, nekem nem jöttek be régen a
Radeon-ok...)
Ahogy körbenéztem, főleg a táp miatt, max a GTX440,450 jöhet szóba, persze csak szerintem! (extreme power supply calculator) De a proci, memória miatt is.
Fő kérdésem, ha netalán hasonló lenne a véleményetek, hogy valóban érdemes váltani Vga-t, vagy várjak egy nagyobb átépítéssel. (bár ez a jelen világban egészen távol van...)
A fő kérdés tehát, hogy érdemes-e GTX 440-450-re váltani, jók-e ezek (már csak azért, mert itt hiába a GDDR5 memória a vga-n, de 128 bites busszal párosul), és hogy valóban lesz-e mérhető, észrevehető különbség?
Várom a válaszokat, köszönöm előre is!
A kinézett kártyák pontos típusa:
MSI N440GT 512Mb DDR5
ASUS ENGT440 1024Mb DDR5
Gigabyte GTS450 512Mb DDR5
ASUS DCU/OC//DI 'gbyte DDR5
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
Hunork
Azonos valós órajelen a 256bites GDDR3-nak pont ugyan akkora a sávszélessége, mint a 128bites GDDR5-nek, és ilyen kaliberű kártyáknak bőségesen elég ez a memóriasávszél. 440GT-t semmiképpen se vegyél. Mennyi lenne a maximális keret?
szerintem ebbe a konfigba egy HD6670 a legjobb vagy ha erosebbet akarsz akkor egy HD5830, viszont azt lehet hogy mar nem tudja kihajtani a procid
Még mindig nem a proci hajtja ki a videokártyákat. És azt írta, hogy nV párti, akkor miért AMD-t ajánlasz neki?😃
50 ezerert? ? ?
nagyon nem, a sima 560-as nem er ennyit. GTX 460 utodjanak mondjak az 560-ast. ilyen karikbol nem erdemes meg 2 GB -osat venni. Max ilyen HD6970/HD6950 kaliberuekbol
Lol. az 560 majdnem 30%-ot ver a gtx 460ra, tehát hiába az utóda akkor is jobb nála sokkal. A hd 6950 2Gb-os verziója tényleg jobb vétel (hisz gyakorlatilag egy lebutított 6970-es), viszont azért drágább is (legalább 10E Huf-al) szóval a Te döntésed.
30%?? El vagy te tévedve. A legjobb esetben is csak 20%-ot ver rá, azt is csak azért, mert jóval magasabb órajelen megy, de annyival többet is eszik, ennyi erőből egy GTX460-as fölhúzok az 560 órajelére, és voilá, ugyan ott tartok. GTX560-at nem szabad venni, csak Ti-t.
A kérdésem nagyon egyszerű lenne: milyen videokártyát ajánlotok? Íme a konfig, ami mellé kellene. Alapvetés, hogy más alkatrész cseréje sajnos nem jöhet szóba (tápegység, proci,memória...).
Intel E5200 2,5 Ghz
Asrock P43 TWINS
4x1Gb Kingston DDR2 800 Mhz
Trust 420W Táp
5 SATA eszköz
2 állandó USB eszköz
1 db 8 cm-es ventilátor
A mostani Vga: Asus 8800GS TOP 384Mbyte DDR3-192bit
(Megjegyzem, Nvidia párti vagyok, nekem nem jöttek be régen a
Radeon-ok...)
Ahogy körbenéztem, főleg a táp miatt, max a GTX440,450 jöhet szóba, persze csak szerintem! (extreme power supply calculator) De a proci, memória miatt is.
Fő kérdésem, ha netalán hasonló lenne a véleményetek, hogy valóban érdemes váltani Vga-t, vagy várjak egy nagyobb átépítéssel. (bár ez a jelen világban egészen távol van...)
A fő kérdés tehát, hogy érdemes-e GTX 440-450-re váltani, jók-e ezek (már csak azért, mert itt hiába a GDDR5 memória a vga-n, de 128 bites busszal párosul), és hogy valóban lesz-e mérhető, észrevehető különbség?
Várom a válaszokat, köszönöm előre is!
A kinézett kártyák pontos típusa:
MSI N440GT 512Mb DDR5
ASUS ENGT440 1024Mb DDR5
Gigabyte GTS450 512Mb DDR5
ASUS DCU/OC//DI 'gbyte DDR5
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
Hunork
50 ezerert? ? ?
nagyon nem, a sima 560-as nem er ennyit. GTX 460 utodjanak mondjak az 560-ast. ilyen karikbol nem erdemes meg 2 GB -osat venni. Max ilyen HD6970/HD6950 kaliberuekbol
Lol. az 560 majdnem 30%-ot ver a gtx 460ra, tehát hiába az utóda akkor is jobb nála sokkal. A hd 6950 2Gb-os verziója tényleg jobb vétel (hisz gyakorlatilag egy lebutított 6970-es), viszont azért drágább is (legalább 10E Huf-al) szóval a Te döntésed.
Ezt akartam rövidíteni.
Amúgy a következő lenne a kérdésem csupán KIVÁNCSISÁGBÓL a
Gainward GeForce 560GTX 2048MB GDDR5 PCIExpress /426018336-2210/
Grafikus processzor órajele: 810 MHzCsatlakozó típusa: PCIeMemória típusa: GDDR5Grafikus processzor típusa: GeForce GTX560Csatlakozók: S-VideoMemória órajele: 2 GHZCsatlakozók: 2db DVIMemória mérete: 2048 MBDirectX támogatás: DirectX 11Csatlakozók: HDMIMa
50 ezerért megéri a pénzét?Mert 40-ért 1 GB -osokat lehet (amik újak)kapni már és azt gondoltam hú ez milyen jó üzletnek tűnhet!
Most ez tényleg jó vásár vagy csak média fogás hogy annyi Vram-al jól jársz?😀
Mert valahol azt olvastam a mai játékok 512 MB-ot használnak ki körübelül vagy az felett valamennyivel de 1-et nem gyakran.
Ne haragudj, nem személyeskedésből mondom, de nem tudok elmenni az általad gyakran alkalmazott "létszi" kifejezés mellett. Ilyen szó nem létezik. Gondolom a magyar "légy szíves", vagy "legyetek szívesek" kifejezést próbálod prezentálni. Szerintem már a "légyszi" is egy csúnyán elkorcsosult szó, de fórumon még elmegy. Szóval csak azt akarom kifejezni, hogy ne öljük meg a szép magyar nyelvünket.
gyenesmartim:Mért akarod mindenkire ráeröltatni a HD6770 et ha az 5770. Ugyanaz csak HDMI 1.3 van és olcsóbb. Az 1.4 csak a 3D hez kell de azt meg nem egy HD6770. Nel szokták alkalmazni, ebnyiért inkább Sapphire HD5770 Vapor-X (tény hogy ahhoz nem kapsz dirt 3 mat)
U.I:Most nézem még kapni ilyet.https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1508
Cooley:
A 11.8 preview drivert tettem fel, az élből +8-10% + 950/4600-on megy a kari. 😜 Majd megnézem dx11-el is. Látványban sokat dob rajta?
Az nekem is feltűnt, hogy nagyon kiegyensúlyozott a motor, nem ingadozik az fps.
Nem nagyon játszottam vele a patch előtt, bár azóta se sokat, úgyhogy nem tudom megállapítani a különbséget, de így szép. 😃 Mondjuk a rácsok rohadtul irritálóak, hogy 2D-sek. Egy ilyen, elvileg legmodernebb grafikusmotorral készült játékban - ráadásul tesszellációval - ne engedjenek már meg ilyeneket maguknak.
A 11.8 preview drivert tettem fel, az élből +8-10% + 950/4600-on megy a kari. 😜 Majd megnézem dx11-el is. Látványban sokat dob rajta?
Az nekem is feltűnt, hogy nagyon kiegyensúlyozott a motor, nem ingadozik az fps.
Jó kis kártya, éppen Crysis 2-zök, minden ultrán, full hd-ben tükörsima. 😀 DX11-es és extra textúra pakkot nem tettem fel, de az úgyis több gpu-s rendszerekre van méretezve. 😀 Mondjuk ígyis leesett az állam, amikor először rányitottam az ajtót a szétzúzott városra. 😲
Menne az ultrán DX11-gyel is. Nekem a GTX460-nal(850MHz) simán megvan az átlag 30fps fullhd ultra DX11-gyel, csak ritkán és rövid időre esik 25 alá, mondjuk 35 fölött se sűrűn láttam még. 😃 Talán 5-10fps-t esett a DX11 ultrával. Bár ahogy hallottam nem fut valami fényesen AMD kártyákkal.
Miben különbözik a Zotac GTX550 TI Multiview a sima gtx 550 ti-től?Mert árban kb 10K különbség van.Vagy még kapni nálunk 17k-ért zotac gtx 550 ti AMP.
multiview olyan mint az eyefinity
Miben különbözik a Zotac GTX550 TI Multiview a sima gtx 550 ti-től?Mert árban kb 10K különbség van.Vagy még kapni nálunk 17k-ért zotac gtx 550 ti AMP.
multiview olyan mint az eyefinity
Persze mindkettő elvérzik ha párba állítjuk a gyártók legerősebb 1GPU-s kártyáinak SLI rendszereivel, de amiért fizet az ember az-az, hogy 1 kártya van nem kettő.
Már miért ne lenne jó? 😃
Akkor jó bele?
😆
Igen jó bele.
Már miért ne lenne jó? 😃
Akkor jó bele?
[movie=youtube]4mJeefx5_Qc&feature=fvwrel[/movie]
[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=277&rowstart=1300[/url]
Mind a kettő simaliba. Mondjuk alacsony felbontáson játszol, ezért talán húznék még a procin, de nem lesz gáz ígysem.
kosz a valaszt 😀
lesz melle monitor uj 😜
ezzel a lappal monjuk ugysem tudnam sokkal tovabb huzni a procit, 3450 korul van a max de az mar lassu rammal
de jo lenne ha meglenne mar 😀 anyamon mulik meg az en konyorgo kepessegemen 😀
amugy a procim kihajtja? es a tapom az eleg hozza 3d mark alatt is tuninggal?
bocs hogy sokat kerdezoskodok 😀
Proci : AMD Phenom B45 OC 3363 MHz
tap: Chieftec CTG 400w
Az 5830 , nem 8530 😃
niteforce: Annyiért már kapsz egy ref hűtős XFX HD6870 et 😉
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=407
ez tenyleg jobban megeri ahogy latom.
ezzel a hutessel meddig tudom tuningolni?
Nekem refhűtős 6870-em van és sajnos nem a hűtő a szűk keresztmetszet a tuning során. 😊 1ghz-es gpu-t még nem sikerült elérnem, majd még nyúzom, memória megy 4600-on, de még nem tudom mi a vége. Nem egy tuningbajnok. 😀
Az 5830 , nem 8530 😃
De miért kéne azt tuningolni? Alap órajeleken is rohadt gyors kari, és mindenhez elég, amihez nem azzal OC-val sem fog.
oks 😃 Full HD gamehoz normalis grafikaval meddig eleg ez szerinted?
Nehéz megmondani, a HD 5850 2 éves kari, és most is megállja a helyét, ez gyorsabb is, szal sokáig elég lesz.
Az 5830 , nem 8530 😃
De miért kéne azt tuningolni? Alap órajeleken is rohadt gyors kari, és mindenhez elég, amihez nem azzal OC-val sem fog.
oks 😃 Full HD gamehoz normalis grafikaval meddig eleg ez szerinted?
Ja télleg elirtam!! Bocsánat! 5830-as!
De akkor most melyik a jobb?
1.Sapphire ATi Radeon HD6770 1Gb
2.Sapphire Radeon 5830 Xtreme
5830! a 6770 egy 5770 csak egy picit emeltek rajta
De akkor most melyik a jobb?
1.Sapphire ATi Radeon HD6770 1Gb
2.Sapphire Radeon 5830 Xtreme
Az 5830 , nem 8530 😃
Az 5830 , nem 8530 😃