Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
Tesla GoD írta:
Kornel77 írta:
Tesla GoD írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok.
Miért van az hogy az unokatesóm gépe a Windows betöltése után,amikor kidobná a Dekstopot,kékhalált kap.
De ha a grafikus drivert letörlöm,akk meg jó.
Miért van ez? :/
Köszi előre is
valszleg szar a driver, törölj le minden előző verziót belőle, ellenőrizd a gyártó oldalán a karihoz illő legfrissebb drivert, és azt telepítsd

Nem javult meg a probléma :S
akkor sorrendben ellenőriz, hogy:
1. biztos jól letöröltél-e minden korábbi drivert
2. a kártya rendesen fekszik-e a foglalatban, illetve a szükséges plusz tápcsatlakozók is jól vannak-e bedugva
3. ha még mindig nem megy, próbáld beletenni a kártyát másik gépbe
->ha más gépben megy, akkor az oprendszerrel van gáz, húzd újra teljesen
->ha máshol se megy, akkor a karinak van valami baja
de ha megmondod a kari és a táp típusát, akkor megnézem a drivert én is

Köszi,te egy "isten" vagy.. 😉 A foglalatba nem volt benne teljesen....Köszi szépen még1x 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Kornel77 írta:
Tesla GoD írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok.
Miért van az hogy az unokatesóm gépe a Windows betöltése után,amikor kidobná a Dekstopot,kékhalált kap.
Köszi előre is
valszleg szar a driver, törölj le minden előző verziót belőle, ellenőrizd a gyártó oldalán a karihoz illő legfrissebb drivert, és azt telepítsd

akkor sorrendben ellenőriz, hogy:
1. biztos jól letöröltél-e minden korábbi drivert
2. a kártya rendesen fekszik-e a foglalatban, illetve a szükséges plusz tápcsatlakozók is jól vannak-e bedugva
3. ha még mindig nem megy, próbáld beletenni a kártyát másik gépbe
->ha más gépben megy, akkor az oprendszerrel van gáz, húzd újra teljesen
->ha máshol se megy, akkor a karinak van valami baja
de ha megmondod a kari és a táp típusát, akkor megnézem a drivert én is
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
majd ha lesz időtök a TERV gépemhez írjatok már jó lenne e a proci az alaplap meg a ram ? SEGÍTSÉG
ja és a táp elbírná e ezeket ?
ja és vga-tól várható gyorsulás azzal a procival?
0
0
0
0
Chuck avatar
Szerintem nem ide tartozik de megkérdezem, hogy valaki nem tudja mé van az hogy kb 3 hete minden game megáll egy pill re és ujra megy tovább! és minden játéknál kevesebb az fps em (pl: cod 2 ben eddig megvolt a 160 fix, most meg nincs meg a 90 fix 😞 ) ujra tetem a gépet és ugyan ezt csinálja!! !! Valami a végét járja a gépben? szerintem a vga az de nem biztos. Ti szerintetek mi a gond?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Tesla GoD írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok.
Köszi előre is

0
0
0
0
Cooley avatar
lapartman997 írta:
Köszönöm az infót! Talán akkor inkább valami Intel Core i7-2600k meg GTX570 vagy talán egy GTX580.

Ha játékra kell a gép, akkor felesleges pénzkidobás az i7. Az a +2MB Cache meg 100MHz az, ami miatt talán 1-2FPS-hez juthatsz néhány játékban, de ugye azokat a procikat marhakönnyű OC-olni, szóval a 100MHz is kilőve. 😃 A HT meg semmit sem számít.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Cooley írta:
Akkor már várd meg a Bulldozereket, aztán egy 970-es deszkát vegyél alá. Sokkal jobban jársz. Az a proci nagyon tetű játékokban egy 6990 mellett. Vagy vegyél egy P67-es deszkát egy i5-2500K-val. Ja és egy ilyen konfigba már illendő 8 giga ramot venni. Az alaplapon meg ne akarj ennyire spórolni. Ja meg rendszervinyónak sose alkalmazz energiatakarékos vinyót. 😀 Tudom, hogy amiket mondok, mind drágít a gépen, de ez szerintem így egy nagyon gagyi összeállítás.
én is csak támogatni tudom a dolgot, az egész gép nagyon balansztalan, tulképp egy bitang erős VGAból, és sok költség csökkentett alkatrészből áll, ha nem jössz ki jobb vinyóval, procival, lappal, meg memókkal, inkább építs egy 1 GPUs kártyára épülő, de minden téren erős gépet, most így hirtelen nem tom mennyit kóstál ez az egész, de a VGA árával kalkulálva egy sandys, GTX580as konfi kifér belőle
0
0
0
0
Cooley avatar
Akkor már várd meg a Bulldozereket, aztán egy 970-es deszkát vegyél alá. Sokkal jobban jársz. Az a proci nagyon tetű játékokban egy 6990 mellett. Vagy vegyél egy P67-es deszkát egy i5-2500K-val. Ja és egy ilyen konfigba már illendő 8 giga ramot venni. Az alaplapon meg ne akarj ennyire spórolni. Ja meg rendszervinyónak sose alkalmazz energiatakarékos vinyót. 😀 Tudom, hogy amiket mondok, mind drágít a gépen, de ez szerintem így egy nagyon gagyi összeállítás. Na de hogy valamit mondjak, amitől olcsóbb lesz, felesleges akkora táp(ugyan abból a szériából a 650-es bőven elég). 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Jó minden csak asrock ne vegyél mert megjárod. Inkább Asus
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Osynho írta:
Rendesen töröld a régi drivert. Nem elég csak uninstallálni, csökkentett módban pl driver cleanerrel pucold le.

Okés 😉 Thx 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Rendesen töröld a régi drivert. Nem elég csak uninstallálni, csökkentett módban pl driver cleanerrel pucold le.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Rendben,kösz a tanácsot,megpróbálom.
Mert eddig az ATI oldalról volt meg, kb. 2010 közepén lett leszedve,azóta nem 😀
Kösz a segítséget,és hogy ilyen gyorsan 😉
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Kornel77 írta:
Sziasztok.
Köszi előre is
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Sziasztok.
Köszi előre is
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
tasiadam írta:
lapartman997 írta:
Szerintetek megérné venni egy Sapphire Radeon HD6950 2GB-t és akkor flashalném HD6970-é? Ugyan annyi FPS-sel vinné a játékokat flashelve mint a HD6970?

többel.... mert oldasz letiltott egységeket.
azokat az egységeket oldod fel, amiket az XTből letiltottak...
0
0
0
0
niteforce avatar
az 5850 erosebb, de mar eleg keves van belole
0
0
0
0
Koppy96 avatar
melyik lenne a jobb választás: 6850 vagy 5850 ?
Eddig 5770-et szerettem volna de nem tudom hogy megérné-e azt venni alacsony felbontáshoz Witcher 2-maxra 😂 és kicsit hosszabb távra ( 2-2.5 év )...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Olyan HD6950-et nézz mint ami cooley terváben van, azt lehet hózni is mitután feloldottad, és a hűtése is állat
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
lapartman997 De azért vigyázz, mert nekem is felhívták a figyelmem, azért nem olyan egyszerű, mert a fogyasztása a két karinak nagyon eltérő(6950javár) és ugye nem ugyan az a kábel a kétkarinak, sal húzni már bitos nem tudom majd, sztem érdeklődj, olyanoktól akiknek sikerült...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
Szerintetek megérné venni egy Sapphire Radeon HD6950 2GB-t és akkor flashalném HD6970-é? Ugyan annyi FPS-sel vinné a játékokat flashelve mint a HD6970?

többel.... mert oldasz letiltott egységeket.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hardX írta:
Itt a gépigényen a memória órajelet effektivet kell beirnom?

ezt én is akarom tudni 😆
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nemtudjátok mi lehet a bajd win7 alatt most minden játék 10 perc után kifagy xp-n meg jol ment a VGA driver-ét frissitettem nemtudjátok mi lehet a baj?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Itt a gépigényen a memória órajelet effektivet kell beirnom?
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket !
0
0
0
0
repfect avatar
igen erről, és ennyi pénzért most a legjobb választás!
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Erről a kártyáról lenne szó?
http://***/webshop/product/_sapphire_11169_06_20r_hd5830_1gb_gddr5_extreme_pcie/176582
És köszi a gyors válaszokat!!!😀

A fenébe kicsillagozta a weboldal címét😢
0
0
0
0
repfect avatar
amit Synda írt hd 5830 a legjobb válsztás!!
0
0
0
0
pitbull87 avatar
És újabb kártyák közül milyet ajánlanál olyan 25e forint környékén ami jó is 😀
9800gtx 18e
ja bocsi ez nem nvidia hanem Gainward 9800GX2 28e forint
Nvidia 8800GTX 18e forint
Atit is elírtam ,Atomic Sapphire 3870X2 17e forint.
0
0
0
0
repfect avatar
pitbull87 írta:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni ,hogy mostani játékokat melyik kártya vinné a legjobban: Nvidia 9800GTX
Nvidia 9800GX2
Nvidia 8800GTX
Ati 3870X2
Tudom nem mostani videó kártyák de állítólag erősek.
Előre is köszi a válaszokat!

árakat rakhatnál melléjük de ezek közül a 9800gtx-et veném mert azok a régi 2 gpu-s szörnyek esznek meg melegednek nagyon
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni ,hogy mostani játékokat melyik kártya vinné a legjobban: Nvidia 9800GTX
Nvidia 9800GX2
Nvidia 8800GTX
Ati 3870X2
Tudom nem mostani videó kártyák de állítólag erősek.
Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
hardX írta:
Egy i3-2120-al és egy GTX460 1GB-tal nem lenne proci limitem?

nem..... mert 4 szál és nem 2.
0
0
0
0
repfect avatar
hardX írta:

nagyon erős az a proci simán kihajtja a 460-at!😃
0
0
0
0
jasko avatar
és a 2 gigás 6950 sapphire mennyit eszik?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
Koppy96 avatar
OFF: Valaki egyszer, valahol belinkelt egy oldalt ahol ha beírtad a fogyasztásta akkor kiadta h negy hónapban hány forint lenne az áram, az kéne. Nagyon fogyasztásmániás vagyok, az 5850 elméletileg max 158W-ot ehet, de kb mennyit eszik ? Mert tudom hog yez a 158W a gyártóknak van megadva limitként😀
0
0
0
0
KTM520 avatar
szerintem a GTX460 jobban megéri!( játékra)!😎
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Sziasztok
HD6850 vs HD 5850 vs GTX 460 melyik éri meg jobban, mert ugye az 5000-esek már olcsóbbak a GTX 460 se olyan drága már talán az jobban megérné mert 1GB-osat már 30E környékén is talál az ember használtan.
0
0
0
0
horvathhh avatar
akkor szerintem nem érdemes +10 ezret kidobni
0
0
0
0
horvathhh avatar
sziasztok

egy 6870 mennyivel jobb egy 5850-nél?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Majd a Windows mindent emulálna neked mi? 😃 Egy celeronból csinál egy I7-et. 😂
0
0
0
0
niteforce avatar
az jo 😆 kar hogy a CPU nem adhat kolcson egy kis + erot a GPU-nak 😆
😆 bar ki tudja mit hoz a windows 8 ... 😆 😆
0
0
0
0
Cooley avatar
Win7 egyik új funkciója. 😀 Ha kifogy a videokártya a saját memóriájából, és van szabad rendszermemória, a vindóz annyit kölcsönözhet neki maximum. Pontosabban annyit mínusz a kártyád vram mérete.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Talán a hypermemory miatt? Nem tom nem biztos
0
0
0
0
niteforce avatar
Megneztem egy ilyen gep leellenorzo oldalt, es miert van az, hogy 1 GB -s videokartyamra azt irja, hogy 2,2 giga memoriaja van? ezt tobb progiban is lattam. mar.
0
0
0
0
jasko avatar
nem arról van szó,van ahol 50200 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció