Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
Aki VGA vásárláson gondolkodik,ajánlom várja meg ezt 😆 😆
[LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem nem éri meg, ha nagyon GF-es vagy, akkor van Zotac GT240 AMP 13 K-ért.
0
0
0
0
Adam996 avatar
rolex94 írta:
Sziasztok!

Új gépet akarok venni és külön-külön fogom megvenni az összetevőit!Nem akarok sokat költeni, erre a videokarira gondoltam:

Gigabyte nVidia GeForce GT430, 1024MB, GDDR3, 128bit, DVI-I, HDMI, PCI-E

szerintetetek megéri?vélemény?

Igen, szerintem megéri az árát mennyiért veszed? mert Árgép-en 12K
0
0
0
0
twoKgames avatar
szerintem atit érdemes venni a középkategóriában
pl. 6770 vagy 6670
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Már elég gyengécske vga de ha megmondod mennyit szánsz vga-ra talán tudunk jobbat mondani, meg az is kérdés hogy ezt mennyiért vennéd
0
0
0
0
rolex94 avatar
Sziasztok!

Új gépet akarok venni és külön-külön fogom megvenni az összetevőit!Nem akarok sokat költeni, erre a videokarira gondoltam:

Gigabyte nVidia GeForce GT430, 1024MB, GDDR3, 128bit, DVI-I, HDMI, PCI-E

szerintetetek megéri?vélemény?
0
0
0
0
Osynho avatar
Gondolkozz el józan paszti ésszel. 😀 A vga ugyanannyit fog fogyasztani, ugyanarra a teljesítményre képes, így a hőtermelése is megmarad. Te ráteszel egy jobb hűtőt, ami hatékonyabban elvezeti a hőt, így maga a vga hűvösebb lesz. Viszont a termelt hő még nem tűnik el. 😀
Pasztázd újra jó minőségű pasztával. Én mx2-vel lekentem, kb 8 fokot nyertem vele.
0
0
0
0
kailee avatar
Osynho írta:
kailee:
Attól, hogy jobb hűtést teszel a vga-ra még ugyanannyi hőt fog termelni, ergo a gépházban is meleg marad, sőt, ha nem ilyen kifelé fújós megoldást teszel rá, még melegebb is lehet. 😀 A gpu hűvösebb lesz, mivel a cooler hetékonyabb, de az elvezetett hő nem fog csökkenni. Nem értem nálad hogy melegíti ennyire a többi alkatrészt, nálam nem gáz a helyzet.

hát nem tom hogy termelné és ugyan annyi hőt. más mindenki azt mondja hogy a gyári venti kalap ... . Amikor játszom felmegy 80-90 fokig a vga alapértelmezett fan control ilyenkor 30-35% on fúja a levegőt rá ez nem hűti le eléggé és a vga azon oldalán ahol a gpu fogató van csak a hőt termeli azt a proci venti saját magára fúja ami felhúzza 50 fokra a procit a saját ventijét meg maxon pörgeti eközben, ami már elég hangos 😀

ezért gondoltam ha veszek másik vga hűtőt akkor lehűti mások szerint játék alatt is max 50 fokra melegszik fel és tartja azt a szintet. ahhoz képest az én huzatos házamba igen csak meleg van 😃

én örülnék a legjobban ha nem kéne venni hozzá semmit de ha felveszem a fordulatot akkor meg megsüketülök.
0
0
0
0
Osynho avatar
kailee:
Attól, hogy jobb hűtést teszel a vga-ra még ugyanannyi hőt fog termelni, ergo a gépházban is meleg marad, sőt, ha nem ilyen kifelé fújós megoldást teszel rá, még melegebb is lehet. 😀 A gpu hűvösebb lesz, mivel a cooler hetékonyabb, de az elvezetett hő nem fog csökkenni. Nem értem nálad hogy melegíti ennyire a többi alkatrészt, nálam nem gáz a helyzet.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
nekem csak hátul van venti 2 darab 8cm-es. szemböl nyitva 2 gely ahol szívják a hideget de ez átlósan van megoldva
0
0
0
0
kailee avatar
Osynho írta:
Perdig ez a típus kifelé fúj, nem kellene befűtenie a házat. Egyébként, a házventik dolga a meleget kijuttatni... 😃 Éppen ezért nálam nincs ilyen gond 😆

hát hátul kéne kifujni ja a nagy részét ki fúja a többség meg bent marad kereszt huzat van a házba mert elől hátul és alul is van venti a proci fölött is lehetne 2 venti de nem fér el a hűtő miatt. ami meg a chipre rá fúja a meleg levegőt amit a vga termel így marhára felmelegedik.

úgy gondoltam hogy ha veszek rá jobb hűtőt nem melegszik annyira és a proci is kellemesebben érzi majd magát.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ximo írta:
overclocker írta:
szerintetek megéri "még" venni egy GTX 295-öt?

Szerintem nem, teljesítményben még csak-csak megállná a helyét, de úgy tudom az ára nem ment le eléggé, hogy jó vétel legyen.

újonnan 70 ezer úgy nem éri meg, használtan a PCB2-est megéri, 40töl olcsóbb.
0
0
0
0
ximo avatar
overclocker írta:

Szerintem nem, teljesítményben még csak-csak megállná a helyét, de úgy tudom az ára nem ment le eléggé, hogy jó vétel legyen.
0
0
0
0
overclocker avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Perdig ez a típus kifelé fúj, nem kellene befűtenie a házat. Egyébként, a házventik dolga a meleget kijuttatni... 😃 Éppen ezért nálam nincs ilyen gond 😆
0
0
0
0
kailee avatar
Osynho írta:
kailee írta:
valak itud egy leírást adni arról hogy lehet leszedni a shapire radeon 6870 gyári referencia hűtőjét? csavarokat kicsavartam ami a burkolatot tartotta, de valami fogta még amit nem láttam feszegetni meg nem akartam

Az alján lévő összes csavart le kell szedni (gpu körül is), aztán a hátlapon van még pár. Ennyi. 2-3 perc alatt lekaptam és újrapasztáztam. 😀 Te miért borítod szét?

kissé meleget csinál a gépnek a házába is, meg maga a gyári hűtő nem hűti rendesen, ha meg felvesszem a fordulatszámot megsüketülök.

a gpu csavarokra gondoltam én is csak azt hittem hogy a borítás meg a borda külön van
0
0
0
0
Osynho avatar
kailee írta:
valak itud egy leírást adni arról hogy lehet leszedni a shapire radeon 6870 gyári referencia hűtőjét? csavarokat kicsavartam ami a burkolatot tartotta, de valami fogta még amit nem láttam feszegetni meg nem akartam

Az alján lévő összes csavart le kell szedni (gpu körül is), aztán a hátlapon van még pár. Ennyi. 2-3 perc alatt lekaptam és újrapasztáztam. 😀 Te miért borítod szét?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Jolvan de én romániába vagyok és nincsen itt ahol én vagyok ilyen VGA
0
0
0
0
Cooley avatar
Koni írta:
Sziasztok szerintetek jó ötlet lenne ha vennék 1 Radeon 5770-et vagy abba az árba tutok jobb ATI-t?

Már nincs ATI csak AMD, és a 6770 azonos árban van, igaz nincs is jelentős különbség a 2 kártya közt, de mégiscsak újabb. 😀 Vagy ahogy hardX is mondja, 5830 Xtreme. 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
HD5830 Xtreme, van itt a gépigény webáruházban
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Sziasztok szerintetek jó ötlet lenne ha vennék 1 Radeon 5770-et vagy abba az árba tutok jobb ATI-t?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ö szerintemmég a VGA alján is van csavar, a GPU körül, de nem biztos
0
0
0
0
kailee avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
de hat nem irtad mennyi penzed van ra 😀 igy GTX 580 SLI a nyero 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
Hali!

Újra itt. VGA kérdésem volt egy lappal korábban. Nvidia GTs450 vagy GTX550 kártyát tervezek. Kinéztem egy tápot, kérdésem, hogy megfelelő-e, a márka oké, ahogy hallom, de érdekel a véleményetek.
Chieftec GPA-500S 500W
Még 1szer a konfigom:
Asrock P43 TWINS
Intel E5200 2,5Ghz
4x1Gbyte 800Mhz DDR2
3 Sata vinyó
2 Sata optikai meghajtó
2 8cm-es venti
21"-os Asus LCD
Usb bill+egér

Köszi előre is a válaszokat!
Üdv:
Hunork
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Vagy gtx 560 Ti ami 30%al jobb és kb csak ötödével kerül többe vagy negyedével😀
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
és ha NVidiára akarom jó áron cserélni melyik tipus legyen?😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
valószinüleg azért cserélte volna le mert a 6570 2gb és lehet nem ért annyira hozzá hogy attól még nem jobb soha ne a vram méretét vegyük figyelembe emberek
0
0
0
0
Osynho avatar
Miért érné meg lecserélni egy jóval gyengébb kártyára, aminek szemmel láthatóan fos a hűtése? 😀
Egy 5770-est min 6850-re, vagy gtx460-ra érdemes cserélni. Mondjuk én ennyi gyorsulásért nem veszek másik vga-t, de van aki +10%-ért is. 😃
0
0
0
0
DoN_BeNCe22 avatar
Sziasztok!

a mostani kártámy egy Asus HD5770 és arra lennék kiváncsi hogy megérné-e erre cserélni : Sapphire 6570 2GB DDR3 11191-02-20G [url]http://www.***/?action=termekOldal&azonosito=75291[/url] a kártyámnak elég gyenge a hűtése.. egy részt ha le cserélném az azért is lenne

u.i. ha van esetleg javaslat hogy milyenre érdemes aminek nincs horror ára az irja meg pls😀
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
A hd 6850-től vagy a gtx 460tól mennyivel jobb a GTX 560ti?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Francba.Elfogyott ahol rendelném pedig vettem volna egyett..Reggel még rendelhető volt meg tegnap.
Hardx:30-ért van msi gtx 550 ti.Vagy itt a webáruházban van palitba és gainwardba gtx 550 ti.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem is lehetne olcsóbb, mert amennyibe kerül abból már HD6850 et tudsz venni ami veri rendesen, ugíhogy elég nagy nV fannak kell lenni ahhoz megvedd a GTX550 Ti-t 36 ezerért 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Amúgy már adhatnának nV karikat is jó árasítva, egy GTX550-el sokat nyerhetne pl. az ASUS ha 26 000, vagy 24 000Ft ért adnák.

Valami ASUS ENGTX550Ti Light tetszene. Na de ilyen is csak az MSI nek meg a Sapphire nek jut eszébe
0
0
0
0
_AsheXp avatar
[url]http://www.users.hu/?p=termek&termek=29083&zotac-gtx550-ti-amp-1gb-ddr5-ddvi-hdmi-zt-50402-10l-zotac-videokartya[/url]

Nem ez az? Azt irja hogy készlet: 0 darab
0
0
0
0
niteforce avatar
[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=GTX550Ti&x=0&y=0[/url]

hol annyi? ha tenyleg annyi, akkor nagyon jo ara van!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
😲 Érdekes mert amúgy 30 fölött van
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Akkor majd megkérdezem, hogy elírás-e és akkor jövőhéten megveszem.😆 Ja újonnan és ráadásul AMP Edition.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
gyenesmartin írta:
17K-ért jó vétel lenne egy zotac gtx 550 ti?

Persze annyiért nagyon megéri. HD 5830 teljesítményét hozza.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
17K-ért jó vétel lenne egy zotac gtx 550 ti?
0
0
0
0
no avatar
kosz szepen mar csak egy kicsi kell es mar meg is van ra a penzem
0
0
0
0
no avatar
Sapphire Radeon HD 5750 1024MB DDR5 Vapor-X ez jobb mint a Asus Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 ?
0
0
0
0
Cooley avatar
ximo írta:
"Sőt! GTX460 768MB-ot is lehet venni 28 körül." Én úgy tudom az ugyan úgy nem jó vétel mint a sima gtx 560-as 😉

Az SE nem jó vétel, a 768 az, főleg ennyiért.
0
0
0
0
ximo avatar
"Sőt! GTX460 768MB-ot is lehet venni 28 körül." Én úgy tudom az ugyan úgy nem jó vétel mint a sima gtx 560-as 😉
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció