Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
lapartman997 írta:
Szerintem akkor inkább talán EVGA GTX560 Ti SLI. Az jó lenne szerintetek 8 magos buldózerrel meg 8GB RAM-mal?

Bulldozer helyett ajánlom a AMD Athlon 3000+.. 😆😆

én adom inkább a sempron 3000+-t. ez egy szálon többet tud mint az 8on 😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
lapartman997 írta:
Szerintem akkor inkább talán EVGA GTX560 Ti SLI. Az jó lenne szerintetek 8 magos buldózerrel meg 8GB RAM-mal?

Bulldozer helyett ajánlom a AMD Athlon 3000+.. 😆😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:

he! magas felbontáson tökmind1 milyen a proxid... a VGA a fontos, kicsin pedig fordítva.
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Quadgame94 írta:
niteforce
Már van ASUS AM3+, MSI is van meg Gigabyte is van már csak azok 990 Chipsetesek, szal csúcs kategória.
MSI pl még nem árul AM3+os lapokat, de a támogatás már megvan az arra alkalmas AM3as foglalatú deszkákhoz
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
niteforce
Már van ASUS AM3+, MSI is van meg Gigabyte is van már csak azok 990 Chipsetesek, szal csúcs kategória.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
niteforce írta:
Kornel77 írta:
[LINK]

Junius 11. .a nagy datum!
😃
en mar kivancsi vagyok!
most az ASUS kezdhet AM3+ deszkakat fejleszteni 😃

Jaja 😃
Én is 😃
Amint meglesznek,eladok mindenem és Bulldozerre építek 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
Kornel77 írta:
[LINK]

Junius 11. .a nagy datum!
😃
en mar kivancsi vagyok!
most az ASUS kezdhet AM3+ deszkakat fejleszteni 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
lapartman997 írta:
Szerintetek a EVGA GTX460 2WIN 2GB(2 GPU magos VGA) egy 8 magos AMD Bullzozerrel meg 8 GB RAM-al vinne mindent 1920x1080 fullon legalább 8x-os anti-aliassingal? Jó konfig lenne?

ez olyan mintha egy i7 meg egy '3245234523452345GTX quad SLI elvinné a mario cartot?

am egy kérdésem lenne:
X1700FSC+GMA3100=?

meg lehetne oldani valahogy?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
gisti
Most vicceltél? Így nem nagyon jön át a hangsúly....
0
0
0
0
gisti avatar
lapartman997:hát ha majd lesz az a proci akkor majd jó lesz de én még nem találom sehol
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
lapartman997
Igen, de én nem vennék olyan karit, HD 5850 40ezer FT 2db 80 ezer és kb 10%-al gyorsabb a HD 5850, ha meg van még kessed akkor HD 5870 48ezer FT összesen pedig 96 ami már úgy otthagyja a te karidat mintha az egy kemping bicajjal lenne, én meg egy Ferrarival..
0
0
0
0
Reptile110 avatar
mindjárt megpróbálom 😆
0
0
0
0
Reptile110 avatar
tasiadam írta:
Reptile110 írta:
cső már egyszer írtam de most még 1-szer írok és azt szeretném kérdezni hogy az ati catalyst verzióját szeretném frissíteni 10.4-es-ről 11.5-ösre..de amikor letöltöm a 11.5-öset(vagy 11.3-asat stb... azután újraindítom a gépet..) és csak 620x480-as felbontást enged és 4 bites színminőséget..nem tudjátok hogy lehetne ezt megcsinálni?😆

XPvél van olyan hogy elsődleges és másodlagos monitor.... nézd meg a másikkal is. Ha win7 gondolom van itt is ilyen.

XP-m van de oké megpróbálhatom a 2-es monitorra rakom.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Reptile110 írta:
cső már egyszer írtam de most még 1-szer írok és azt szeretném kérdezni hogy az ati catalyst verzióját szeretném frissíteni 10.4-es-ről 11.5-ösre..de amikor letöltöm a 11.5-öset(vagy 11.3-asat stb... azután újraindítom a gépet..) és csak 620x480-as felbontást enged és 4 bites színminőséget..nem tudjátok hogy lehetne ezt megcsinálni?😆

XPvél van olyan hogy elsődleges és másodlagos monitor.... nézd meg a másikkal is. Ha win7 gondolom van itt is ilyen.
0
0
0
0
Reptile110 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
akkoe vegyel mar HD6990-et, az egy 6970 CF...
es az biztos jobb 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
[quote][b]niteforce írta:[/b]
[quote][b]lapartman997 írta:[/b]
Megéri venni egy EVGA GTX460 2WIN 2GB-t? Sürgős lenne![/quote]

nem, egy hogy GTX 460 nak nem kell 2 gb memoria, masik hogy vegyel inkabb radeont, mondjuk egy 5830-at, ami gyorsabb egy kicsivel, a HD 5850 az mar sokkal gyorsabb nala[/quote/]

De ez Dual GPU-s!!! Nézz teszteket![/quote]

ja nem lattam hogy dual GPU 😃
de szerintem nem erdemes akkor sem,mert 100 k-ert tudva, es megiscsak tulajdonkeppen egy GTX 460 SLI...
ha van ennyid akkor egy speci hutessel rendelkezo HD 6950-et vegyel amit frissithetsz HD 6970-re, de ennyibol mar az is kitelik[/quote]

GTX460 2WIN, egy GTX580 erejénél többet tud egy kicsivel.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Az a baj ezzel, hogy 100k-ba kerül.A sima gtx 460 meg 40 körül.Ha be tudod rakni SLI-be akkor már nem keveset spóroltál.(Olyan alaplap is jó aminek a második pci-e csak 4x-eres.Mert egy tesztnél egy 6990-es csak 2 FPS-el volt lassabb mint 16x-oson.)
0
0
0
0
niteforce avatar
Megéri venni egy EVGA GTX460 2WIN 2GB-t? Sürgős lenne![/quote]

nem, egy hogy GTX 460 nak nem kell 2 gb memoria, masik hogy vegyel inkabb radeont, mondjuk egy 5830-at, ami gyorsabb egy kicsivel, a HD 5850 az mar sokkal gyorsabb nala[/quote/]

De ez Dual GPU-s!!! Nézz teszteket![/quote]

ja nem lattam hogy dual GPU 😃
de szerintem nem erdemes akkor sem,mert 100 k-ert tudva, es megiscsak tulajdonkeppen egy GTX 460 SLI...
ha van ennyid akkor egy speci hutessel rendelkezo HD 6950-et vegyel amit frissithetsz HD 6970-re, de ennyibol mar az is kitelik
0
0
0
0
niteforce avatar
lapartman997 írta:
Megéri venni egy EVGA GTX460 2WIN 2GB-t? Sürgős lenne!

nem, egy hogy GTX 460 nak nem kell 2 gb memoria, masik hogy vegyel inkabb radeont, mondjuk egy 5830-at, ami gyorsabb egy kicsivel, a HD 5850 az mar sokkal gyorsabb nala
0
0
0
0
no avatar
Reptile110 írta:
tasiadam írta:
Reptile110 írta:
sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy meg tudnátok nekem mondani hogy hogyan lehet frissíteni a videókártyát?ha ez fontos akkor ATI READON HD 4550-em van. kérlek válaszoljatok gyorsan.😃 Ja és Privát üzenetben is válaszolhattok..😆

BIOs-t vagy drivert?

drivert azt hiszem.. ja és mi az a bios? 😃 csak mindehol azt írják hogy frissítsem a videó kártyám és akkor nem fog szaggatni az assassin's creed brotherhood...😜 és nem tudom hogyan kell 😆

az a legjobb ha beirod a google ba h game.ati és kidobja az amd-s oldalt onnan meg leszeded a legfrissebbeet találod ott meg az összes ati kártyát támogatja
0
0
0
0
gisti avatar
meg nézed milyen avid karid fel mész a honlapjukra és ott le szededd a legfrisseb drivert hozzá
0
0
0
0
Reptile110 avatar
tasiadam írta:
Reptile110 írta:
sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy meg tudnátok nekem mondani hogy hogyan lehet frissíteni a videókártyát?ha ez fontos akkor ATI READON HD 4550-em van. kérlek válaszoljatok gyorsan.😃 Ja és Privát üzenetben is válaszolhattok..😆

BIOs-t vagy drivert?

drivert azt hiszem.. ja és mi az a bios? 😃 csak mindehol azt írják hogy frissítsem a videó kártyám és akkor nem fog szaggatni az assassin's creed brotherhood...😜 és nem tudom hogyan kell 😆
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Lehet hogy hülyeséget kérdezek de azért megkérdezem.
Van egy 8600GT-m Xp alatt 512mb-nak ismeri fel Win7 alatt csak 256mb nak, Érdemesebb xp-t használnom vagy mind1, mert úgyis a ramból veszi el?Érzékelhető a külömbség?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Reptile110 írta:

BIOs-t vagy drivert?
0
0
0
0
Reptile110 avatar
0
0
0
0
otfarkas avatar
Tesla GoD írta:
otfarkas írta:
Értem, de én nem akarom húzni a VGA-t s a fan-t se kézzel akarom állítgatni, csak olyan progi kéne ami, ha mondjuk 60 fok fölé megy pl a memIO akkor tekeri utána a fan-t. Mert ahogy nézem a catalyst még 120 foknál se tekeri fel a hűtőt akkor mikor 200nál??

tasiadam írta:
otfarkas írta:
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a "mostani asztali" gépemben a VGA melegszik mint a szemét, de a hűtés nem megy utána. Pl Test Drive Unlimited fél óra játék után kinézek GPU-Z-re és a memIO 112 fokos de a hűtő meg kb 30%-on jár, ha feltolom a hűtőt 80%-ra akkor meg 65 fölé se megy a hőmérséklet... tehát örülnék ha valaki mondana valami okosat, vagy ajánlana egy progit ami rendesen szabályozza a fan-t, mert a catalyst (igen, a legfrissebb van fent) nem teszi!

Köszönöm előre is
Üdv
OTFARKAS

riva tuner, felteszed és ott lehet húzni a VGA-t és a hűtőt is, én azt használom. az msn utánégető nem ismeri fel az én kártyámat csak azért.
MSI Afterburnerben be lehet állítani, főoldalon user define, auto, a settings fan fülénél fölső dobozt kipipálod, és a grafikonon állíthatod be hőmérséklethez a fordulatszámot

KÖSZÖNÖM!
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
otfarkas írta:
Értem, de én nem akarom húzni a VGA-t s a fan-t se kézzel akarom állítgatni, csak olyan progi kéne ami, ha mondjuk 60 fok fölé megy pl a memIO akkor tekeri utána a fan-t. Mert ahogy nézem a catalyst még 120 foknál se tekeri fel a hűtőt akkor mikor 200nál??

tasiadam írta:
otfarkas írta:
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy a "mostani asztali" gépemben a VGA melegszik mint a szemét, de a hűtés nem megy utána. Pl Test Drive Unlimited fél óra játék után kinézek GPU-Z-re és a memIO 112 fokos de a hűtő meg kb 30%-on jár, ha feltolom a hűtőt 80%-ra akkor meg 65 fölé se megy a hőmérséklet... tehát örülnék ha valaki mondana valami okosat, vagy ajánlana egy progit ami rendesen szabályozza a fan-t, mert a catalyst (igen, a legfrissebb van fent) nem teszi!

Köszönöm előre is
Üdv
OTFARKAS

riva tuner, felteszed és ott lehet húzni a VGA-t és a hűtőt is, én azt használom. az msn utánégető nem ismeri fel az én kártyámat csak azért.
MSI Afterburnerben be lehet állítani, főoldalon user define, auto, a settings fan fülénél fölső dobozt kipipálod, és a grafikonon állíthatod be hőmérséklethez a fordulatszámot
0
0
0
0
otfarkas avatar

tasiadam írta:
otfarkas írta:
Sziasztok!

Köszönöm előre is
Üdv
OTFARKAS

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
otfarkas írta:
Sziasztok!

Köszönöm előre is
Üdv
OTFARKAS

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Devis írta:
tudom csak kérdezem h mienek, 5670-es van célnak kitűzve ^^

a teszttek alapján kb úgy van hogy egy GTS250 egy 8800GTS G92-vel van egy szinten ami erősebb az 5750-nél. Másik variáció amiröl még halotam hogy a GTS250 egy GTS450 erejét tudja ami jobb egy 5750nél és ami roszabb egy 5770nél de akkor az 5670 hol van? szerintem egy OC verziónál nincs nagy különbség a 9800GT és a 5670 közöt... csak DX11
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
madchief írta:
Nekem is 9600GT-m van de utálom!!!Test Drive Unlimited 1 nem megy rajta 1280x1024be Highon.....

mert az egy 8800GS
0
0
0
0
Devis avatar
tudom csak kérdezem h mienek, 5670-es van célnak kitűzve ^^
0
0
0
0
niteforce avatar
Devis írta:
és a 9800?

mar nem jok a 9-esek jatekra. Szerintem is egy HD 5670-et vegyel minimum!
0
0
0
0
madchief avatar
Nekem is 9600GT-m van de utálom!!!Test Drive Unlimited 1 nem megy rajta 1280x1024be Highon.....
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Hát jó kari volt akkoriban, most már azért HD5670 játékra minimum, szal én azt mondom hogy van egy kis pénzed akkor ezt vedd.
0
0
0
0
Devis avatar
GeForce 9600GT Xtreme-ről kinek mi a véleménye?
0
0
0
0
Lizard avatar
otfarkas írta:
Sziasztok!

Köszönöm előre is
Üdv
OTFARKAS

Próbáld meg MSI Afterburner-rel
0
0
0
0
otfarkas avatar
Sziasztok!

Köszönöm előre is
Üdv
OTFARKAS
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Okés köszi a segítséget ! 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quadgame94 írta:
tasiadam nem csak azért eősebb mert magasabb a száma...

arra mondtam.... mert az 5830 erősebb a 6770nél...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tasiadam nem csak azért eősebb mert magasabb a száma...
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
pitbull87 írta:
Sziasztok!
Szerintetek melyik kártya jobb ?
Sapphire HD6770 1GB GDDR5 - DirectX 11 PCIe videokártya
vagy

Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme - DirectX� 11 PCIe...

nem mindig az van hogy magasabb a száma akkor erősebb a VGA...
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
Szerintetek melyik kártya jobb ?
Sapphire HD6770 1GB GDDR5 - DirectX 11 PCIe videokártya
vagy

Sapphire HD5830 1GB GDDR5 Xtreme - DirectXŸ 11 PCIe...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció