Milyen monitort vegyek?

2008. October 06., téma
Fórum » Periféria
Ha nem tudod, vagy nem vagy elég biztos benne, hogy milyen monitor is vegyél, akkor itt nyugodtan kérdezhetsz.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kailee avatar
Osynho

Köszi ez a leírás hasznos volt és már majdnem értem az egészet. még 1 nem világos a ms ( válaszidő ) játékoknál hogy venném én észere azt hogy nem 2ms es a monitor hanem 8ms

mert ha játékoknál nem nagyon zavaró vgy nem lehet észre venni annyira akkor lehet én is ilyen monitort veszek.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Osynho
Monitorokban nem voltam otthon, kösz a linket.
0
0
0
0
Osynho avatar
A rendes monitorokban nem TN panel van. Hiába ledes, meg stb, ha TN paneles, akkor már erős kompromisszumokat kell kötni színhelyesség, kontraszt, fekete, betekintési szög tekintetében. Ezekben mind sokkal jobb egy IPS panel. Valamivel lassabb a válaszideje, de ez a 8ms még bőven használható, max ha totál profi fps gémer vagy, akkor zavarhat (de akkor úgyis CRT-n játszol 😀 )

A LED téma meg iszonyatosan fel van fújva! Ez csak a háttérvilágítást jelenti! Attól még ugyanaz a TFT monitor, olcsó TN panelből! A fogyasztáscsökkenés se egyértelmű, mert bár egy led háttérvilágítás önmagában kevesebbet eszik, mint egy CCFL, a monitor fogyasztását pl befolyásolja, hogy a felhasznált paneltípus milyen erős háttérvilágítást igényel. Egy kisebb fényerejű CCFL-el is alacsonyan tartható. Ráadásul pár watt nem érdekel. 😃 Ezen kívül a megtvilágítás homogénebb led esetén, de ez úgyis csak töksötétben, egyszínű, sötét háttér esetén látszik, ami nem normális használat. 😀 Összességében nálam sokkal többet számít a minőségi panel, mint a háttérvilágítás típusa.

Viszont, mivel a monitorok eladását kb 90%-ban TN paneles típusok adják, a rendes panels típusok iszonyat drágák voltak. Szerencsére most már lehet kapni pl ezt a Dell-t 50 ezer alatt, ami szerintem baromi jó ár. Szóval én ezt venném, de lehet másnak mások az igényei. Énis TN panelest használok, és összességében jól használható, de ha már ilyen áron kapni IPS-t, akkor váltok is (meg ugye a nagyobb méret, full hd is szempont)
Egy leírás a paneltípusokról:
[LINK]
0
0
0
0
kailee avatar
az ips panel nem tudom hogy milenne olvasás alapján csak látószög javító

a ledes fogyasztásba kisebb ami kel lis nekem + valamivel szebb kép
0
0
0
0
Lizard avatar
kailee írta:
ahogy elnézem ennek a z ultrasharpnak se a válaszideje nem nagy és nem is ledes

50 ezerért láttam már ledeset is 2 ms el az nem jobb teljesítményű?

meg lenne egy kérdés utána olvastam a dinamikus kontrasztnak és azt mondták hogy az nem éri meg. nektek mi a véleményetek?

A monitor ott kezdődik hogy IPS panel...( persze ebben van egy kis túlzás)
De az a Dell egy igen jó monitor ennyi pénzért, ha monitor cserén gondolkodnék valószínűleg én is azt választanám!
Azonban a Synda által ajánlott is pöpec típus! A LED-nek meg tudomásom szerint is csak fogyasztásban van nagyobb szerepe, komolyabb látvány beli különbség nem fedezhető fel!
0
0
0
0
kailee avatar
ahogy elnézem ennek a z ultrasharpnak se a válaszideje nem nagy és nem is ledes

50 ezerért láttam már ledeset is 2 ms el az nem jobb teljesítményű?

meg lenne egy kérdés utána olvastam a dinamikus kontrasztnak és azt mondták hogy az nem éri meg. nektek mi a véleményetek?
0
0
0
0
Osynho avatar
50 ezerért Dell Ultrasharp U2311H-ot vennék (és fogok is valószínűleg a közeljövőben 😃 ).
23", full hd, S-IPS panel, nagyon ügyes talp/rögzítés, stb, stb.
0
0
0
0
kailee avatar
hi

van 50k huf om egy új monitorra. A régit váltanám le ami egy 17" lg lcd flatron kocka monitor.

ajánljatok pls valami full hd ledes monitort. mekkora méretű az ideállis 22" vagy mekkora

előre is thx a válaszokért
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Nincs mit 😀 (Hazudtam 1000 Euró lesz 😃😉
0
0
0
0
ximo avatar
Nincs tapasztalatom vele, csak előítélet, kösz a tippet akkor elgondolkodok ezen...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Thx, de mibajod acer bácsival? Jó laptopokat gyárt, és szerintem monitorban sem lehet rossz 😀
0
0
0
0
ximo avatar
hardX: Ez az egy márka amitől kicsit idegenkedek (tudom azt mondtam márka nem számít), Terv géped szuper lesz, én is az MSI gtx480-at választanám, ha most vehetnék vga-t...
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Az amit én kinéztem a terv géemhez nézd meg. FULL HD, LED, HDMI, stb ja és 23". Nézd meg, ipon-on 43 ezer azthiszem. Valamilyen acer
0
0
0
0
ximo avatar
Hali!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, valaki akinek van tapasztalata (pl most esett át monitor választáson) legyen szíves ajáljon 22-24"-os monitort, 30-45E Huf-os árkategóriában, akkora a választék, hogy lehetetlen dönteni. HDMI előny lenne, márka preferencia nincs, csak legyen szép😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Mondjatok egy olyan monitort ami Full hd-s, VAN rajta hdmi, és az se baj ha led-es lenne, és 45-nél ne nagyon legyen több. thx
0
0
0
0
Outsider20 avatar
Sziasztok!
40-50ezert ft-ért szeretnék venni olyan monitort amit tudok használni pc-hez de tv-is egyben.Pls segítsetek 😀😉))
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Synda írta:
A hátránya annyi egy nagy Tévének,hogy távolabb kell ülni tőle😂

Az hogy 27" vagy 30",50",stb semmit nem jelent,felbontás a lényeg.

Nyilván ha elég messze van akkor nem gond, de a képernyőméret növekedésével (felbontásnövekedés nélkül) nem lesz életlenebb a kép?

Mondjuk játék szempontjából a 3 monitor jobb lenne, de ahhoz erősebb kártya is kell.
Szerinted javulna a játékélmény ha nagyobb lenne a képernyő?
(most 21.5" full HD)
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Synda írta:
JackFeryll írta:
Üdv!
Milyen 27" vagy 30"- as monitort ajánlanátok? Nagyon fontos lenne, hogy a legolcsóbb megoldás legyen, filmnézésre,játékra alkalmas legyen és legyenek rajta a szükséges csatik +HDCP-t támogassa.

Samsung SyncMaster P2770FH
MagicBright3, MagicWizard & MagicTune, Képernyő méret: 27" Wide, 16:9, Kontraszt:70000:1, Felbontás:1920x1080, VGA Csatoló😃SUB, DVI, HDMI ///72k

* LG LED Monitor 27 M2780D-PZ LED,,
* 1920x1080,
* 5000000:1,,
* 250cd,,
* 5ms,,
* D-sub, HDMI, WIDE///65k

Ezek a legolcsóbbak,30" 200k alatt nemigen van.
Ha nagyot akarsz akkor inkább vegyél 82cm full Hd Tv-t,90k körül már jót lehet venni.

Köszi. Még egy kérdés: mi a hátránya egy full HD TV-nek a monitorral szemben? (illetve azonos felbontás mellett nehezebben hajt ki a videókártya egy 32"-es tv-t ,mint egy 27"-es monitort?
0
0
0
0
JackFeryll avatar
Üdv!
Milyen 27" vagy 30"- as monitort ajánlanátok? Nagyon fontos lenne, hogy a legolcsóbb megoldás legyen, filmnézésre,játékra alkalmas legyen és legyenek rajta a szükséges csatik +HDCP-t támogassa.
0
0
0
0
Ropee avatar
😃 ok, kösz a segítséget 😉
0
0
0
0
Ropee avatar
512, viszont új monitort kell vennem, ami nem fog 1024ben menni:S
0
0
0
0
Ropee avatar
szerintetek az 1366x768 mekkora fps romlást jelentene az 1024x768-hoz képest? és mennyire bírják a játékok ezt a felbontást??
0
0
0
0
PGabor avatar
DarthRoni írta:
Sziasztok, a segtíségetekre lenne szükségem, most kakilt be a tv-m... és olyan monitort szeretnék venni, amiről tudok tv-zni is, tehát amin van olyan csatlakozó, mint amit a tv-mbe is dugok amin jön a Digi TV-nk, remélem nem vagyok érthetetlen :$ sík hülye vok ehhez 😆

akár innen a gépogény webáruházból is ajánlhattok ilyen tv-t, ha lehet minél olcsóbbat :S meg egy kis magyarázatnak is örülnék hogy hogy lehet ezekről tv-zni :$

előre is köszönöm, remélem kapok segítséget, ÜDV

tudomásom szerint a mostani LCD/LED/Plazma Tv-k mind köthetőek gépre, csak egy összekötő kábel kell hozzájuk.Nem nagyon értek ehhez, mert sose kötöttem még rá a LED Tv-met a gépre,de azt tudom hogy rálehet kötni.
Szerintem vagy itt gépigényen vagy más oldalon keress olyan tagot aki Tv-t használ monitorként. Én ennyibe tudok segíteni amit az elején leírtam, mert sajna nem nagyon értek az ilyenhez.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Sziasztok, a segtíségetekre lenne szükségem, most kakilt be a tv-m... és olyan monitort szeretnék venni, amiről tudok tv-zni is, tehát amin van olyan csatlakozó, mint amit a tv-mbe is dugok amin jön a Digi TV-nk, remélem nem vagyok érthetetlen :$ sík hülye vok ehhez 😆

akár innen a gépogény webáruházból is ajánlhattok ilyen tv-t, ha lehet minél olcsóbbat :S meg egy kis magyarázatnak is örülnék hogy hogy lehet ezekről tv-zni :$

előre is köszönöm, remélem kapok segítséget, ÜDV
0
0
0
0
Never Back Down avatar
Gerdzso írta:
ohh köszi szépen mindenkinek.... szerintem ez a LG E226OS-PN LED lesz 😀

Jó választás! Ez kiváló monitor, 5ms a válaszidő,16:9-es képarány, 1920x1080 felbontás,stb... tökéletes képe van, játékokra és filmnézésre is teljesen tökéletes lesz számodra😀
0
0
0
0
Gerdzso avatar
ohh köszi szépen mindenkinek.... szerintem ez a LG E226OS-PN LED lesz 😀
0
0
0
0
Never Back Down avatar
köszi mindenkinek!

ilyen monitort mennyiért lehet szerezni?

LED
FULL HD
minnél olcsóbban
21-22-23-24 colos
minnél nagyobb felbontás

21"
Benq G2222HDL 36 000Ft
22"
LG E2260S-PN LED 36 000Ft
23"
LG E2340S-PN 37 000Ft
24"
Benq G2420HDBL 42 000FT
0
0
0
0
maniacc avatar
Gerdzso írta:
köszi mindenkinek! :)

ilyen monitort mennyiért lehet szerezni? :D

LED
FULL HD
minnél olcsóbban
21-22-23-24 colos
minnél nagyobb felbontás
:D

LG 21,6” E2240S-PN LED - 39.680
[LINK]

Asus 21,5" VW228N - 36.590
[LINK]

BenQ 21,5" GL2240 - 32.980
[LINK]

Ez mind 1920 x 1080 -as felbontással bír.
0
0
0
0
Gerdzso avatar
köszi mindenkinek! 😀

ilyen monitort mennyiért lehet szerezni? 😃

LED
FULL HD
minnél olcsóbban
21-22-23-24 colos
minnél nagyobb felbontás
😃
0
0
0
0
hory avatar
richie900812 írta:
Gerdzso írta:
hali!

milyen monitort vegyek?
ez lenne fontos:
LED
38K max
21-22-23-24 colos 😀
minnél nagyobb felbontás 😃

Kyp: néztem a monitort amit írtál remixnek... na szóval... ez a AOC márka ez milyen? jó? nem bóvli? o.O

én a benq-t ajánlom😉

Benq GL2240 (nekem is ilyen van)
0
0
0
0
richie900812 avatar
Gerdzso írta:
hali!

milyen monitort vegyek?
ez lenne fontos:
LED
38K max
21-22-23-24 colos 😀

Kyp: néztem a monitort amit írtál remixnek... na szóval... ez a AOC márka ez milyen? jó? nem bóvli? o.O

én a benq-t ajánlom😉
0
0
0
0
Gerdzso avatar
hali!

milyen monitort vegyek?
ez lenne fontos:
LED
38K max
21-22-23-24 colos 😀

0
0
0
0
no avatar
Nekem ilyen van, csak ajánlani tudom.

AOC - E2236Swa LED monitor
http://www.pcvasar.hu/termek/14414/Periferiak/Monitor/AOC_E2236Swa_LED_monitor.html

30.000-től kezdődik az ára. Itt most épp 36.000.
0
0
0
0
remix avatar
Milyen monitort ajánlotok nekem mondjuk 35.000Ft -ig?
0
0
0
0
Osynho avatar
Mert annyi szokott lenni. 😃 Legalábbis DVI csatin (nekem is 60hz-et tud). Látom ezen csak analóg csati van így nem vagyok benne biztos, lehet, hogy megy a 75hz is.

Google szerint: Függőleges frekvencia: 56 ~ 75 Hz
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Thx, de miből feltételezed?
0
0
0
0
Osynho avatar
Feltételezem, 60hz-es.
0
0
0
0
hnemaria avatar
hátulján rajta van 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Hát én nem szeretnék most venni monitort, csak megtudná nekem mondani valaki, h ez hány Hz-es monitor?:[url]http://www.samsung.com/sg/consumer/pc-peripherals-printer/monitor/lcd-monitor/LS19HANSSB/XSS/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification[/url]Ilyenem van, és szeretném tudni h ha bekapcsolnám a v-sync-et akkor hány fps-sel menne a játék (mind1 melyik) mert ha jól tudom annyira korlátozza le ahány hz-es.

Thx
0
0
0
0
Ruslan avatar
jó kis monitor. abban az árkategóriában szerintem az a legjobb. vagy tudom ajánlani amilyen nekem van
Benq G2222HDL ez kevesebbe kerül és ugyan akkora felbontás/méret csak a cd/m-e kisebb mint az enyémnek.
0
0
0
0
hory avatar
http://***/webshop/product/_asus_vh222d/116264

vélemény??
0
0
0
0
Lizard avatar
Sziasztok max 40000-ér melyik moncsikat ajánlanátok??
benq,lg és samsungok érdekelnének!
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem jó monitor, és nem is drága
0
0
0
0
no avatar
Benq G2222HDL 21,5" LED 16:9 jó monitor? Valakinek van? vélemény?
0
0
0
0
Osynho avatar
Cooley írta:
Osynho írta:
Cooley írta:
Hali! Nem tud valaki egy 24" körüli legalább 100Hz-es frissítésű monitort beépített tvtunerrel? Az se hátrány, ha ledes. 😜 Az istenért sem találok ilyen a neten. És Mielőtt jönnének az okos hsz-ek, hogy vegyek a gépbe tvtunert, nem a gépbe akarom, mert a teljes rendszer egy csöppet többet eszik, mint csak a monitor!
Netán ismer valaki monitorra szerelhető tvtunert? 😃

Vegyél egy 32 collos TV-t, abban legalább rendes panel van, nem szutyok TN...

Jogos. Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nincs felesleges több százezer forintom a dologra. 😃

[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=32+full+hd+100hz&sort=preis[/url]

bartadavid94:
Ha jól tudom ugyanolyan minőség, csak a vga analóg jelet továbbít, a hdmi meg digitálisat.

Mivel analóg, így már nem lehet olyan minőség, mint a digitális 😀 Egyébként a DVI is megteszi, az is digitális, nem feltétlenül kell hdmi, bár utóbbi több mindennel kompatibilis.
0
0
0
0
no avatar
Benq G2222HDL 21,5" LED 16:9 jó monitor? Valakinek van? vélemény? 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció