Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
a hardver-teszt.huban én nem bíznék, ezt a tesztet már mindenki látta aki csak megfordult itt, és mindenkinekmegvan a véleménye...enyhén Nvidia pártiak...😃
😆 hát ezt neked kell tudni, hogy mi legmegfelelöbb összeállítás, ha elég egy HD 5670 akkor azt veszed, de ha neked kell egy HD5850 akkor arra gyűjtöd a pénzt, de amúgy egy HD 5830 Xtrem 25Ezer FT, Procidat 3.3hzra felteszed, és szépen megy minden. De ahogy elnéztem, nem kicsit az a 15'-s monitor? 😃 mind1 ez csak költöi kérdés volt. és akkor így megsprórolsz pénzt is, és veszel vagy +2GB ramot. ha persze kell neked.
hardver-teszt.hu
Szerk.: A tápom elég lenne akármelyikhez ?
Sztem 3.2Ghz-val elmegyegetnének a játékok, de hogy elkerüld a limitet, a grafikai beállításokat kéne emelned hogy a VGA legyen jobban terhelve, bár ígysem kerülöd el 100%-as de 25-35FPS mindenhol elégnek kell lennie nem?
HD 5850 teljes endszeres fogyasztása, i7 860-al, sztem ha CF-lenne benne olyan 350W-420W között fogyasztana, és akkor elégnek kell lenie egy 500W-s tának
E5200 2,5GHZ elég egy 5830nak?
Szerintem tuti nem elég 😃
3,5re húznám
E5200 2,5GHZ elég egy 5830nak?
Szerintem tuti nem elég 😃
[LINK]
Ebben a tesztben ha pár %-al is, de gyorsabb a GTX 560 a HD 5850-nél... szal akkor az Nvidia megcsinálta megint..
tasiadam
HD5870 CF gyorsabb inkább a HD5850CF és az HD5870CF között van a teljesítménye...de ez már csak részlet kérdés...
hát egy 5870 meg 5850 órajelén ezért erősebb
videokártya zabál ahogy tud, kell min. 600W, de nézz benchmarkokat
HD5870 CF gyorsabb inkább a HD5850CF és az HD5870CF között van a teljesítménye...de ez már csak részlet kérdés...
Az én kérdésem az lenne, hogy egy FSP Hexa 500W-s táp elbírna egy HD5850 CF-et?+FX-6110+4GB ram
olyan mintha 2 magos lenne
pl: 5970 az egy 2 magos 5870 ami olyan mintha 2 darab 5870 lenne öyzsekötve... de igaz + áram is kell neki
csak azért kérdem mert egy nagyon ***a gépet szeretnék összerakni elegem volt abból hogy a játékokat közepes grafikával játsszam!
én meg lowon szoktam.....
hát inkább az extreme... de ha 2 kártyásat akarsz később akkor a 6ost mert annak jobb az öszjátéka
A Sapphire radeon HD 5850 Xtreme is tökéletes játékra, vagy akkor egy 6870-es?
a 68** széria nem erősebb a 58**nál....
Szerintetek i5-2500k + EVGA GTX580 SC az jó konfig lenne? A proci nem húzná le a VGA teljesítményét?
miért húzná le? ha nem elég akkor i7
(csak így kíváncsiságbol... te minden nap más konfigot kérdezel.... ez a proci meg vga 200 ezer... menyi pénzeed van neked?)
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy melyik kártya éri meg a legjobban mint játékra?
Nvidia Geforce GTX 260
Sapphire Radeon HD5830 Extreme
Sapphire Radeon HD6870
GeForce GTX460
Az 5830 Extreme nagyon jó árban van, én ezek közül azt választanám.
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy melyik kártya éri meg a legjobban mint játékra?
Nvidia Geforce GTX 260
Sapphire Radeon HD6870
GeForce GTX460
Nvidia Geforce GTX 260
Sapphire Radeon HD6870
GeForce GTX460
sziasztok!
egy sapphire 6870-nek elég egy Corsair CMPSU-500CXEU 500W-os táp?
ja
egy sapphire 6870-nek elég egy Corsair CMPSU-500CXEU 500W-os táp?
Lenne még 1 kérdésem. Régebben a VGA-m 50°C körül volt, most lazán felmegy 70 fölé is. vasárnap fújtam ki az egész gépet, tehát por nem lehet.
Furmarkkal 87 fokot mértem feljebb nem akartam menni. Jó ideje Cod4-ezek, de egy a 20-25 fokos hőemelkedés 1-2 hete alakult. úgyhogy az sem lehet hogy komolyabb játékokkal játszom és attól.
Erre tudtok vmit mondani?
paszta vagy tuning? más grafikai beállítások nem voltak?
Furmarkkal 87 fokot mértem feljebb nem akartam menni. Jó ideje Cod4-ezek, de egy a 20-25 fokos hőemelkedés 1-2 hete alakult. úgyhogy az sem lehet hogy komolyabb játékokkal játszom és attól.
Erre tudtok vmit mondani?
a legerosebb amin nincsen az asszem a HD5670, de az csak a 9800 GT-nel gyorsabb
Vegyél akkor már valami normálisat. Például egy HD6850 jó helyen már kapsz azt is 37-38-ért.
D820 és 2 giga ddr2 mellé?
neked flopira rá kell húznod és biosban van egy opció amibe frissited 😀
nekem FI ben pl csak gépről lefrissitem 1 perc alatt 😜
8600Gt alapból nem is érdemes venni... ismerösnek 3éve raktam össze a gépet 9500Gt vel már akkor édeskevés volt...
kb az a minimum..... ha van egy 8600gt-d akkor a cod7ig minden fut.... afölött nem érdemes
Melyik az erősebb kártya? az amelyik 512mb DDR2-es, vagy az amelyik 256mb GDDR3-as??!!
Te 2féle memóriát írtál, nem 2 kártyát. 😀 Ebből nem tudjuk megmondani, hogy melyik az erősebb, viszont azt megtudom mondani, hogyha szükséged van az 512MB-nyi videomemóriára, akkor az előbbi a jobb választás, ha a 256 is elég, akkor az utóbbi, mert sokkal gyorsabb, viszont a 256MB vram a mai játékokhoz édeskevés.
pl 8600GTnél egyértelműen a DDR3