Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zergi0 avatar
Ezt neked kell eldönteni de én a hd4850-t venném .
0
0
0
0
KalKriaf1509 avatar
Üdv!
Sapphire radeon hd4850 1gb RV770 helyett ez megéri:

MSI N450GTS-MD1GD3 GTS450 1GB GDDR3 PCIE
?
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm, sokat segítettél!
Szép napot!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nefer írta:
Az számít h hány wattos?
Inkább a márka a legfontosabb.De ha akarod lehet a 430w-os is alig drágább.A 350-esből kétfajta van.Én a jobbikat néztem azon van erősebb 12 volt, de ezt nehéz kifogni.Egyébként itt lehet válogatni, hogy melyikre van pénz.[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Az számít h hány wattos?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nefer írta:
Ahha. Akkor esetleg tudnál ajánlani vmi megfelelőt, ami elfogadható árban van?
PL Chicony Hipro 350W (Mert ez többet ad le 12 volton mint a 430w-os) 5-6K körül már egész jó, de még vannak jobbak is 12K körül.
0
0
0
0
no avatar
Ahha. Akkor esetleg tudnál ajánlani vmi megfelelőt, ami elfogadható árban van?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nefer írta:
niteforce írta:
nefer írta:
A tápegység ha jól gondolom mercury 450 W-os.

akkor vegyél először egy tápegységet, a petárdát meg rakd el szilveszterre 😀

Ezt most hogy érted pontosan?
Úgy, hogy az a mercury jobb petárdának mint tápegységnek.Ha most megvennéd a videókártyát akkor szinte biztosan búcsút mondhatsz a gépednek.Mert az nem bírná el és leégne.Nem a wattal van a baj, hanem a márkával.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
nefer írta:

Ezt most hogy érted pontosan?
0
0
0
0
niteforce avatar
nefer írta:

0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
30 ezerért nem érdemes egy X2 5200+ mellé vga-t venni. 😕
0
0
0
0
Ducky avatar
hello!új vidikarit szeretnék a gépembe:

Athlon x2 5200+ 2.7ghz
3gb ddr2
500gb sata
ati hd4670
chieftech 500w
max 30ezret szeretnék rákölteni...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
nefer írta:
Üdv mindenkinek! Videokártyát szeretnék venni az asztali gépbe, de nem igazán vagyok otthon számítógépek terén.A gyerekeim szeretnék használni internetre,tanulásra, és főleg játékra.A rendelkezésre álló keret 17-23 ezer ft. Azt persze tudom, hogy ez a legújabb játékokhoz kevés.A gép nagyjából így áll össze:
Processzor:AMD Athlon 2 X2 240 BOX 2.81Ghz, 1.93 Gb RAM
Alaplap: AMD AM3 Gigabyte GA-M68M-S2P
Memória: 2 GB/800 MHz DDR2 RAM Kingston.
Kaptam két tippet: Sapphire ATi Radeon HD 5750 1 GB DDR5 és Sapphire ATi Radeon HD 6670 1Gb.
A tanácsokat illetve ötleteket türelmetlenül várom és köszönöm!
Tápegység milyen márkájú?Egyébként az 5750 1gb-os elég jó, de a 6670-esből fölösleges 1gb-os inkább 512mb ddr5.
0
0
0
0
Osynho avatar
Jó tippet kaptál. Az 5750 erősebb vga, ha van rá keret érdemes azt venni, esetleg az 512mb-osat. A 6670-es meg gyengébb, de olcsóbb is. 😀
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenkinek! Videokártyát szeretnék venni az asztali gépbe, de nem igazán vagyok otthon számítógépek terén.A gyerekeim szeretnék használni internetre,tanulásra, és főleg játékra.A rendelkezésre álló keret 17-23 ezer ft. Azt persze tudom, hogy ez a legújabb játékokhoz kevés.A gép nagyjából így áll össze:
Processzor:AMD Athlon 2 X2 240 BOX 2.81Ghz, 1.93 Gb RAM
Alaplap: AMD AM3 Gigabyte GA-M68M-S2P
Memória: 2 GB/800 MHz DDR2 RAM Kingston.
Kaptam két tippet: Sapphire ATi Radeon HD 5750 1 GB DDR5 és Sapphire ATi Radeon HD 6670 1Gb.
A tanácsokat illetve ötleteket türelmetlenül várom és köszönöm!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az nvidia drivert szedd le, mert semmi szükséged nincs rá!
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Feltettem az ATI driver-t, de nem a kapott CD-ről, hanem a legújabbat az AMD honlapjáról. Utólag töröljem le az Nvidia driver-t? Vagy maradhat? Mert úgy is az AMD felismerte automatikusan az eszközkezelőbe - Videokártyák - AMD Radeon HD 6700 Series.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
http://i56.tinypic.com/2hn8h2u.jpg
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Az órajelet üresjáratban leveszi a VGA, hogy ne kelljen feleslegesen pörögnie a hűtésnek. Terhelés alatt felviszi.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
Betettem a gépbe a VGA-t és az lenne még a kérdésem, hogy ami a képen is látszik a GPU órajel csak 157 MHz-en megy, de a zárójelbe meg több van (850MHz). Ez mit befolyásol, hogy csak ilyen kevesen megy? A másik a BUSZ típusa PCI Express 2.0 x16 @ x8, minek csak x8, miért nem x16 van írva a végére. Elvileg x16-osnak kell lennie, nem?
0
0
0
0
matyosowski avatar
állítólag fel lehet tenni az ati drivert is az nv mellé bár én ezt kétlem. Szerintem azt meg lehet csinálni hogy letörlöd az előző drivert és bedugod a karit a lapba elindítod a gépet alaplapit le tiltod vagy lehet hogy automatikusan letiltja és felteszed a hozzá kapott drivert.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
gyenesmartin írta:
tomeek1 írta:
Üdv Mindenkinek! Rendeltem itt egy Sapphire HD 6770 1 GB-t videókártyát és az lenne a kérdésem, hogy jelenleg Én az alaplapra integrált Geforce 6100-as monitorvezérlőt használom: akkor most le kell törölni az Nvidia drivert vagy maradhat és beleteszem a kártyát az alaplapba és feltelepítem mellé az ATI Catalyst-et és kész???
Úgy ahogy mondod.De lehet fog poblémázni neked mert a régi nforce lapok nemkezelik túl jól az új AMD videóártyákat.De a biosban be kall majd állítani, hogy mi legyen az elsődleges videókártya.Ott majd állítsd be, hogy pci express.

Akkor most melyiket? Törlés az Nvidia driver vagy mellé feltelepítem? A BIOS-BA ezt találtam: PCIE Spread Spectrum ---> Enabled. Ez lesz az engedélyezés? Ha nem, akkor mutasd már meg, hogy melyik az vagy hogy milyen néven kell keresni?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tomeek1 írta:
Üdv Mindenkinek! Rendeltem itt egy Sapphire HD 6770 1 GB-t videókártyát és az lenne a kérdésem, hogy jelenleg Én az alaplapra integrált Geforce 6100-as monitorvezérlőt használom: akkor most le kell törölni az Nvidia drivert vagy maradhat és beleteszem a kártyát az alaplapba és feltelepítem mellé az ATI Catalyst-et és kész???
Úgy ahogy mondod.De lehet fog poblémázni neked mert a régi nforce lapok nemkezelik túl jól az új AMD videóártyákat.De a biosban be kall majd állítani, hogy mi legyen az elsődleges videókártya.Ott majd állítsd be, hogy pci express.
0
0
0
0
tomeek1 avatar
0
0
0
0
ximo avatar
greenmelon írta:
Hát ha minden csúszkát feltolok maxra a többi beállítást meg very high-ra akkor le szokott menni 30 fps alá.

Nem a kártya kevés neki, nekem simán ment vele...
És a Windows élmény index sem stimmel a géped képei között 😕 nekem a gtx 560 Ti re nemrég 7,9 (maximális) osztályzatot adott.
0
0
0
0
greenmelon avatar
DavidGuetta87 írta:
greenmelon: A patcheket felraktad? Ha nem, akkor rakd fel a patcheket, valamivel jobb lesz.
Koni: Asus, Sapphire, Gigabyte, XFX, Powercolor, MSI. Én ezeket ajánlanám, minőségi videókártyákat gyártanak.

1.0.0.7-ig patchelve van. 😀
De nem arról van szó, hogy nem fut rendesen, csak ha az égvilágon mindent maxra húzok akkor hajlamos 25 FPS alá menni, ennyi az egész.
0
0
0
0
foxbet avatar
Koni írta:
Nah boccs a tegnapiért fiuk.
Akkor milyen márkába ajánlotok 6790 de indokljátok is inkább a teljesitmény érdekel

Én a Sapphire-t .
Ugyanis neke volt lehetőségem pár gyártót(sapphire,asus,msi,gigbyte,xfx)kiprobálni mind egyik Raedon HD 5670-es volt a Sapphire volt e lgjobb és a Gigabyte a legrosszbb a legnagyobb külömbség amit tapasztaltam az 10fps-volt.
0
0
0
0
no avatar
greenmelon: A patcheket felraktad? Ha nem, akkor rakd fel a patcheket, valamivel jobb lesz.
Koni: Asus, Sapphire, Gigabyte, XFX, Powercolor, MSI. Én ezeket ajánlanám, minőségi videókártyákat gyártanak.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Nah boccs a tegnapiért fiuk.
Akkor milyen márkába ajánlotok 6790 de indokljátok is inkább a teljesitmény érdekel
0
0
0
0
greenmelon avatar
Hát ha minden csúszkát feltolok maxra a többi beállítást meg very high-ra akkor le szokott menni 30 fps alá.
0
0
0
0
Cooley avatar
greenmelon írta:
Mióta az 560 Ti-m van azóta ezek megoldódtak, bár a GTA IV-hez még mindig kevés maxon. 😀

Kevés?? Nekem a GTX460-on simán megy maxon FullHD-ban.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Nekem HD5770-em volt ezidáig, sok játéknál már kevés volt, pl. Metro 2033-nál DX10-ben csak Normalon volt játszható, 11-ben már meg sem próbáltam... BC2-nél meg állandó mouse lag, részletességtől függetlenül. A stutter effektről a GTA IV-ben már nem is beszélve.

Mióta az 560 Ti-m van azóta ezek megoldódtak, bár a GTA IV-hez még mindig kevés maxon. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
ha van akkor ok, sok helyre sok időt kell várni, de tényleg nagyon megéri.
0
0
0
0
Kalamona avatar
most ide egy kicsit bele okoskodok. Annyira nem értek a videó karikhoz. de én a saját hd5750 emel tökéletesen megvagyok elégedve. Dragon age 2 full hd-én veri high-on (bocs nem tudom hogy kell írni tökéletesen) ment. Nem melegszik és szinte hangja sincs. nem az az energia zabáló (csak egy 6 tűs pin csati van rajta) És halk nem is halom. Jelenleg a leghangosabb dolog a gépemben a vinyó.
0
0
0
0
matyosowski avatar
az meg hogy hogy ? ar gepen látom sorakozik vagy 2 oldalnyi bolba kb. De annyira jó ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik hogy viszik mint a cukrot?
0
0
0
0
niteforce avatar
nem nagyon van már HD5830 extreme...
0
0
0
0
matyosowski avatar
Skacok tényleg felesleges veszekedni, ilyen butaságokon ne vesszetek már össze 😀 am a keret a 6790 ára ha jól olvastam vissza de ő most nem akart karit venni hanem az egyik tag akart és arra írta hogy ő szereti a HIS hűtőket és hogy olyat vegyen.

Na de most én kérdezek 😜 20e Ft ból milyen karikat lehet venni inkább használtat pl HD4890 esetleg ha mázlim van GTX280 vagy akkor inkább egy új HD5830 extreme +5 e ft ér (tehát 25-26) ?
0
0
0
0
niteforce avatar
én nem akarok beleszolni, csak annyit kérdezek koni, hogy mennyi a keret a VGA-ra.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Na most már legyen vége a Mónika Show-nak! Kanyarodjunk vissza az eredeti témához! Vita lezárva! Köszönöm!
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Inkább nem is kérek tanácsokat az a tiszta..
Oszt nem lessz mit okoskodjatok
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Koni írta:
Jolvan mind1 tudjátok mit felejtsétek el legyen nektek igazatok

Nah ez volt aztán, felesleges hsz 😃 Nem bírod elviselni, ha valaki jót szeretne neked? ilyen buta nem lehetsz .... aki már közép suliba jár...
bármit vehetsz , nem kinézet a lényeg... attól még lehet egy szar..
0
0
0
0
Devis avatar
hát nagyon nem. azt veszel amit akarsz, nem mi fogjuk szívni a levét
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Jolvan mind1 tudjátok mit felejtsétek el legyen nektek igazatok
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Kösz h törölted csak annyit irtam h nincs időm álmodozni mint egyeseknek oszt lököm a keményet a szüleim pénzével
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Koni írta:
Jolvan pujám osztod még az észt?Én 1 szóval se montam,hogy jobb mint más hűtőrendszer...
Hanem,hogy én milyet szeretnék venni de ti ebbe belekötöttetek😠

Attol még hogy tetszik , te tanácsot kértél... ök elmondták hogy van jobb is, kb azonos árban... ha nem érted meg ez van 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
De azt mond meg hogy miért szeretnél ilyet ha a többi jobb, és ugyanannyiba kerül?
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Én 1 szóval se montam,hogy jobb mint más hűtőrendszer...
Hanem,hogy én milyet szeretnék venni de ti ebbe belekötöttetek😠
Lehet,hogy téves kijelentést tettem de ti arra már rávágtátok h sz*r
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció