Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
brandarchi avatar
Én nem tiszta telepítéssel raktam fel hanem mint frissítés és minden rendben van vele.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
nekem csak a CS miatt kell mert délután még ment aztán egyszer csak facebookozás közben elkezdte telepíteni nekem a 3.5-ös net keretrendszert amit nem sikerült neki felrakni és azóta nem indul el a CS csak fekete képernyő meg egy pittyenés és annyi
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nem akarok hülyeséget mondani, mert most 100%-ig nem vagyok biztos benne, de mintha Everest is kiírná.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
ahhoz hogy a merevlemez típusát és gyártóját megmondjam gondolom szét kell majd szednem a gépemet ugye? sajnos ma már nem tudom megmondani mivel most is munkából írok viszont annyi kérdésem van még hogy melyik a legfrissebb Microsoft net keretrendszer ami működik win10-el? előre is köszi a választ!
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Merevlemezről jut eszembe, töredezettség-mentesítést próbáltál már?
0
0
0
0
Thomaz avatar
Mi a helyzet a merevlemezeddel?
Mondj egy gyártó nevet és típusát.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
minden driver a legfrissebb :/
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus drivereket frissítsd, lehet az a baja. Más ötletem nekem sincs most.
0
0
0
0
Thomaz avatar
Leszedted a legújabb nvidia drivert a kártyádhoz? 2016 még támogatja az nvidia azt a kártyát. Utána nem ad ki több drivert hozzá ha jól tudom.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
igen Avastot használok már mióta a gépem megvan 😀
0
0
0
0
Thomaz avatar
Bioritmus: Használsz vírusirtót? Bocs az idióta kérdésekért csak így vakon nem nagyon lehet megtudni hogy mi a probléma a gépeddel 😃
0
0
0
0
Bioritmus avatar
14:41-kor mikor írtam a lemezkarbantartós dolgot akkor volt kb 2 perce hogy újra tettem tiszta telepítéssel és csak egy feladatkezelőt nyitottam meg rajta 😃 szóval nem valószínű a vírus szerintem bár nem értek hozzá :S
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus nem szedtél össze valami vírust?
0
0
0
0
gatya123 avatar
insiderek megjött már a th2 mindenkinek? nekem valahogy nemakar jönni
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Alig 0,2%-ot esznek a programok (a legtöbb 0% csak 4-5 olyan van ami 0,2 annál több nincs) pont ezért nem is értem valamint a bekapcsolási időm is meghízott fél percesről 10-15 percre sőt most ott tartok h képet se ad csak a kkurzort dobja be...
0
0
0
0
Thomaz avatar
Bioritmus: Nézd meg a feladatkezelőben a lemez kihasználtságánál hogy melyik program/szolgáltatás okozza ezt a bizonyos problémát és akkor tudunk segíteni.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
A lemezhasználat az miért 80-90% mikor nincs megnyitva semmi és nem csinálok semmit sem a gépen???😲 illetve mit lehet ezzel kezdeni? Illetve ugye annyi kérdés hogy win10 van a gépen egy ideje de ugye akkor frissítve volt..most tisztán felraktam újra a frissített win10 helyére és megint megjelent egy több gigát foglaló windows.old mappa...de az már gondolom a win10 elemeit tartalmazza..most ezt is nyugodtan törölhetem mint azt amit a win7 hagyott hátra??
0
0
0
0
Arnybiro avatar
sandokan hatalmas baromság az egész. Ha lesz is belőle valami, akkor MS max a saját termékeit tilthatja le, mármint a kalóz verziót (Office meg hasonlókra kell gondolni).

davidusz2000 tiszta telepítést csináltál, vagy csak szimplán frissítettél?
0
0
0
0
Astronaut0303 avatar
Valaki help!
Win 10 Pro elég gyakran nem tölti be CSAK a letöltések mappát. Csak megy a zöld csík és azt írja "Dolgozunk rajta". Gép újraindítás után nincs semmi baj. SSD-nek semmi baja nincs.

Másik problémám vele, hogy a Chrome nem mindig indul el és van, hogy csak a weboldal egy részét tölti be.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Én formázással együtt telepítettem és semmi baja nincs. Megjelenés másnapján lett telepítve.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
köszönöm akkor megpróbálom újratenni 😀 remélem elkerülnek engem az alábbi kommentekben olvasott hibák hogy "nincs hang" és társai 😃
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus azt hiszem a home is leszedi igen, de ebben ne bízz! Nem biztos, hogy mindenre a legfrissebbet szedi le, úgyhogy ha fönt van a rendszer járj utána, hogy minden driver a legfrissebb-e, én is ezt tettem, és találtam pár elavult drivert amit pedig frissített.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
a Pro haveromnál is lehúzta magától most írta 😀 remélem a Home is megcsinálja 😃
0
0
0
0
norbi6 avatar
Sztem magától lehúzza frissítés formájában ,mert nekem a Pro ezt tette.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
win7-em volt rajta előtte kb 1 évig 😀 akkor nemsokára újrahízom tisztán. Csak még annyi kérdés hogy a drivereket akkor ugye magától felrakja a Home verzió is vagy keresgélnem kell?😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bioritmus csak és kizárólak tiszta telepítéssel kell telepíteni, mert sima frissítéssel ezek lesznek. Nem tudom milyen régi a rendszered, mármint ami előtte rajta volt, de az idők során nagyon sok szart összeszedsz ami egy sima rendszerfrissítés után ugyan úgy ottmaradnak és ilyeneket okoznak. Ezért kell mindig formázni és úgy telepíteni, hogy ezeket elkerülje az ember. Win10-ről még nem telepítettem újra, de talán igen, elégnek kéne lennie annyinak hogy simán telepítő be, aztán mehet.
0
0
0
0
Bioritmus avatar
Srácok segítsetek kérlek ha tudtok:///
csak annyi lenne a kérdésem hogy ha esetleg tisztán újratelepítem a win10-et az megoldaná azokat a problémákat hogy legalább 5x újra kell indítanom hogy minden funkciója működjön (start menű és a kereső nem ugrik fel, a kereső felugrik de csak tölt stb stb..) illetve hogy az Edge böngészű lassú és kifagy?! És ha tisztán újra akarom telepíteni előtte vissza kell húznom rá egy másik rendszert vagy csak simán elindítom a telepítőt rányomok a tiszta telepítésre és várok???? :/ fontos lenne mert így eléggé gázos használni a gépet 😞 köszönöm!
0
0
0
0
Liptik avatar
Nekem sincs semmi gondom, csak elveszett pár mentésem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Nekem sincs vele gond. Ugyan azt tapasztalom, mint dave500. (Na jó, nekem nem esik be a GTAV 60fps alá, de azt win7 alatt sem csinálta... 😀 )

bukta2: nem lehet, hogy hardverhiba? Mondjuk memória? Tudom, hogy az előző rendszeren még működött, de ugye a hardver is egyik pillanatról a másikra szokott meghibásodni...
0
0
0
0
dave500 avatar
+1, nálam sincs semmi gond, gyorsabb mint a Win7 (felállás, leállás is)
Mintha "okosabban" használná a ramot, még a chrome is lényegesebben kevesebbet zabál meg belőle, semmilyen driver probléma nincs, XP-s driverrel vígan elmegy az LCD kijelzőm, több játékban 15-20 %-os gyorsulást vettem észre, GTA V-ben már majdnem mindig fix 60 FPS-em van, nagyon nagy forgalomnak kell lennie, hogy 45-ig lemenjen.
Szerintem még kiforratlanul is megérett leváltani a 7-est.
0
0
0
0
norbi6 avatar
chrono02 aláírását alátámasztom 3 hete van fent, semmi gond nincs vele.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Érdekes dolgokat írtok. Van akinek folyamatosan lefagy, kékhalált kap. Van akinek lassú a gép. Nálam megy megy rendesen. Pedig semmi különöset nem csináltam. És még nem is eredeti a rendszer.
0
0
0
0
bukta2 avatar
csak ma is már legalább 5x újra indult a gép... (kék halál miatt)

nincs 3 órája se hogy be van kapcsolva a gép...
0
0
0
0
ternoce avatar
Szoktam használni CCleanert , semmi változás.
0
0
0
0
Liptik avatar
Nekem meg sokkal gyorsabb a Win 10, mert kb 1:00 - 1:30 perc volt a bekapcsolás itt meg 30 mp és már használható.
CCleanert érdemes lefuttatni.
0
0
0
0
ternoce avatar
Nagyon sok háttérben futó ***ság van nézz utána kapcsoglasd ki öket és nincs vele gond szerintem, ezenkivül 😀
0
0
0
0
bukta2 avatar
ternoce na például nekem a boot idő nincs 20mp se az gyors de nekem meg egy okádék az egész rendszer... tehát nemértem én ezt már 😃 visszateszem én inkább a win 7-et azzal nem volt semmi gond
0
0
0
0
ternoce avatar
Sziasztok, lenne egy problémám ezzel a windows 10el ami elég idegesitő tud lenni.
Amellet hogy amikor 8.1 em volt boot idö kb volt 10másodperc se, most a windows 10 el kell egy durva 3 perc mire feláll a gép és tudok vele akármit is csinálni.
Nézegettem a feladatkezelőt és állandoan 100% lemez használat volt, utánanéztem nagyon sok forumon videokat és amiket ott írogattak azokat megcsináltam, de ezek után is nem csinálok semmit a gépen és system használja kb a lemeznek a 15-20% át ingadozva..Virus nem hiszem mer futtattam virusirkeresést is.
Valaki tud valami ötletet mi lehet a baj?
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ez a win 10 finoman szólva egy okádék lett... ahogy olvasom a komikat meg saját tapasztalatból... oké értem én hogy még kiforratlan de akkor minek telepíti a gép minek írja hogy Készenáll a gép a frissítésre de azt nem írják oda hogy egy rakás Sz@rt kap az illető... komolyan kb 2 éve volt win 7-a gépemen talán ha 2x fagyott a rendszer a 2 év alatt a win 10 csak a mai napon vagy 15 ször fagyott... nagyon tudok neki örülni... fagyás alatt a kék halált értem... tehát ez így nagyon nem jó,oké nem mindenkinél ilyen de nem én vagyok az egyetlen ahogy forumokat olvasom... tehát amint tudom vágom is vissza a 7-et és várok addig amíg ezeket a brutális hibákat javítják...

jah és majd el felejtettem a chrome-om használhatatlan lett amióta win 10 em van... videót nem kell nézni, Edge be tölti rendesen a videókat ahogy azt kellene máshol is de bejön 6milla reklám örülök ha lejátszódik a videó a reklámoktól...
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ki hogyan viszonyul hozzá, ez egyén kérdése. Én, így 2 év Rendszergazdai tanulmánnyal mögöttem, ahol azért tényleg elég komolyan oktatják a hálózatbiztonságot, így látom a dolgot. És inkább föláldozok valamennyi RAM-ot a vírusírtónak, és kibírom, hogy rendszeres időközönként átvizsgálja a gépem, minthogy bekapjak valami csúnyaságot, vagy esetleg az én gépemet használják föl valami csúnyasághoz.
0
0
0
0
winrar avatar
Én nem bánom, ha vírus miatt újra kell telepítenem a gépem 😀
Eddig csak egyszer kaptam be komolyabb dolgot, egy bitcoin minert, amit nem sikerült letörölnöm. Így hát újraraktam a Wint, ennyi.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Én meg úgy gondolom hogy semmilyen fontos információt nem tud megszerezni amivel érne bármit is 😀!
Privát szekciót nem tartok a gépemen 😀!
Alap adatokat meg vírús írtó nélkül is megtalálhat amikkel semmit nem ér 😀!
Manapság elég komolyan a banki védelmek amit pl én kihasználok illetve biztonság kedvéért mindenhol csak paypal rendszert használok aminek ismételten nem ér semmit mert biztonsági kódot kapok a telefonomra amihez azt is tudnia kell 😀!
Ha megváltoztatni akarja ismételten a telefonomra van szüksége 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Mint ahogy eredeti vírusírtóval is össze lehet szedni vírusokat. Ha nincs valakinek vírusírtója akkor is összeszedhet vírust, és akkor is ha van. Csak azért nem mindegy hogy azonnal kap róla értesítést az ember és tesz ellene, vagy csak akkor mikor már baj van, mondjuk nem jól működik a rendszer, vagy lassú a gép, esetleg 1-2 fontos oldalunk jelszavát ellopták.
2 évig tanultam Informatikai Rendszergazdának ahol a hálózatok biztonsága alap tantárgy, és ott azért megtanulja az ember, hogy aki be akar jutni a gépünkbe, vagy el akarja lopni az adatainkat az meg is fogja tenni, csak nem mindegy, hogy a kisújját kell érte csak mozdítania vagy meg is kell érte dolgoznia. És én úgy vagyok, hogy lehet hogy csak egy egyszerű mezei felhasználó vagyok, de ha mégis valaki adatot akarna lopni tőlem akkor dolgozzon meg érte a köcsög és ne adjam neki ingyen oda.
0
0
0
0
FoLey avatar
chrono02 Crackelt vírusírtóval is bekaphatja a vírusokat csak kicsivel jobb a helyzete. 3 éve nem használok vírusírtót és nem volt komoly vírus a gépemen,így nincs is szükségem rá.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
FoLey-v erre tudok egy szép ellenpéldát mondani. Egyik ismerősöm is ugyan így volt, minek vírusírtó csak a baj van vele és hasonlók. Meg amúgyse megyek olyan oldalra ahol vírus van. Aztán egyik nap bekapott egy olyan vírust amit csak úgy lehetett kiírtani, hogy gépújratelepítés. És valóban nem ment olyan oldalakra, ugyan úgy használta a gépet ahogy általában szokta... Úgyhogy én személy szerint utálok úgy gépet használni hogy nincs rajta vírusírtó, főleg ha az a gép az enyém. Még ha nem is mész olyan oldalakra, vírust bárhol össze lehet szedni.
0
0
0
0
FoLey avatar
sakamateee Kinek mi az ízlése sorolhatnám a jó Free vírusírtókat Avast,Avira,Panda,ESET,Kaspersky,G-Data,AVG,F-Secure.

Nekem nem kell vírusírtó,mert nem megyek fel olyan oldalakra ahol vannak vírusok. Ha meg valami gabesz van akkor Spybot-al kiírtom.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Windows defender egy alap védelemnek még elmegy, de ennél többre nem jó. Nagyon gyenge védelmet biztosít, és olyan alap funkciók sincsenek benne amiket más ingyenesen használható vírusírtónál már alap szolgáltatás. Én mondjuk próbáltam már Avastot, de nem jött be, mert túl erőforrásigényes. Utána próbáltam AVG-t, az már jó volt, viszont egy idő után olyanra is beriasztott amit kivételek közé raktam, volt hogy simán törölte a beállított szabályokat, így lecseréltem. Most Kasperskyt használok, ezzel meg vagyok elégedve. Nem terheli a gépet, nem riaszt be fölöslegesen és teljeskörű védelmet nyújt. Ha valaki vírusírtót keres én Kasperskyt csak ajánlani tudom.

MrPerfecto nem blokkol Win10 semmit! Se külön letöltött se az árúházból beszerezhető programok közül nem blokkol semmit. Ez még csak egy tervezet, nem fut még élesben, ha egyáltalán futni fog élesben is.
0
0
0
0
no avatar
avira free változatot ajánlom, folyamatosan figyeli a letöltött fájlokat, ellenőrzi, amit elindítol egyből ellenőriz hogy vírus-e, ha vírus behoz egy ablakot, nagyon jó!
0
0
0
0
Liptik avatar
ESET a legjobb, de nem free, crackel nem ajánlom, mert átverés lehet.
Kulcs kell neki és az nem örök.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Nekem az AVG teljesen bevált! Kb 5-6 éve azt használom.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció