Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bootolás közben be kell lépni a BIOS-ba de jobb lenne h ha ezt egy olyan ismerősöd csinálná aki ért hozzá, mert ezt ide, így leírva , h megértsd és utána ne szúrd el elég nehéz lenne.
Leírnád hogy mit kell csinálnom és meglátom h bonyolult-e vagy meg tudom csinálni😃
Tudom nem ide tartozik,de ma szereltem be egy amd phenomII x4 3,2Ghz-es processzort öcsém gépébe.
A baj h a windows élményindex 3,7 pontot adott rá ami kicsit kevés, és hogy a rendszer azt írja hogy 830 mhz-en működik😲O
Tudja valaki hogy mért van ez?????
szerintem biosba át lett írva az órajele..
És hogy tudom megoldani?
Valaki tud segíteni sürgős lenne????
Tudom nem ide tartozik,de ma szereltem be egy amd phenomII x4 3,2Ghz-es processzort öcsém gépébe.
A baj h a windows élményindex 3,7 pontot adott rá ami kicsit kevés, és hogy a rendszer azt írja hogy 830 mhz-en működik😲O
szerintem biosba át lett írva az órajele..
a 4850es magasan veri a 8800GT-t
és a Crossfire azt jelenti hogy több videókártya egy gépben összekötve ehhez megfelelö alaplap és tápellátás kell
És milyen márkát ajánlotok a gts450hez gigabyte vagy zotac?
Kösz a választ 😃
Szerintem Zotac
Még egyszer is igazad van ...
Néztem néhány tesztet és a HD4850 inkább GTS250-hez kellene hasonlítani nem 8800GT-hez.
Biost nem tudom
VGA: geforce 9600gt 512 mb
A gép többi eleme? Alaplap, bios?
Mennyiért vennéd?
és a Crossfire azt jelenti hogy több videókártya egy gépben összekötve ehhez megfelelö alaplap és tápellátás kell
Gainward Ati Radeon HD4850 512 MB 10 000 FT 1-2 év garis
vagy
Gainward GeForce 8800GT 512MB 8 500 FT nincs gari
Melyiket érné meg jobban és milyen tápot kellene vennem hozzá?
Meg 1 kérdés : Az Ati kártyáknál a CF vagyis CrossFire mit jelent ?
Chieftec CTG-400-80P táp (400w)- 11,063Ft
Chieftec CTG-450-80P táp (450w) -11.613Ft
Sztem elég a Superb is, de legjobban az uccsó éri meg
Am kössz a segítséget, de úgytűnil, leváltom a kártyát :/
Intel Core i5-2500k-hoz meg ASUS Sabertooth P67-hez meg Sapphire Radeon HD6950 2GB FleX-hez jó lenne egy Gigabyte GT440-OC Physx-re? 😃
bőven elég lenne,de egy GT220 maximálisan kiszoláglna és az olcsóbb is 😀
Attól képet még kéne adnia, csak azt írná, hogy "you have not connected the power cable to your video card" vagy valami hasonló jelentésű szöveg. Másik monitorral/kábellel próbáltad? Esetleg másik videokártyával is megtudod nézni a dolgot? Mert ha csak azzal a kártyával nem megy, akkor az bizony bemondta az unalmast. 😕
hy nem nézlek hulyének csak azért rakom be ezt a képet hogy megnézd miröl beszélek ha van 2 pic-e csati mind be kell dugni mert nem fog menni anélkül kell lenie a dobozban átalakitonak ha nincs anyi csati rajta
Üdv.
Megvan az új tápom, de mivel nem voltam jártas a vásárlásában, ezért sikerült vennem Egy 500w -os M -Tech tápot.
ez még nemis benne akkora baj, csakhogy a 4850es kártyám még mindig nemindul. Vagyis a kártya beindul, csak nemad képet. "No video input " esetleg még valami segitség???
Köszi előre mindenki. 😉
Kártyába bedugtad a tápkábelt? 😊
LC-Powert NE!!! Haveromnak LC-Power 500W-os tápja volt és tönkrement tőle a VGA-ja(HD 5670)!
Amúgy szerintem ez a 6950 2GB Crossfire nagyon durvának néz ki. Talán jobban megéri mint egy GTX 580 3GB.
Nem jobb Nagyából egy szinten vannak a 3d mark teszt eredmények szerint.
3D mark 11 teszt:
-Nvidia Geforce GTX 580: 22835 pont
-Ati raedon HD 5950 22852 pont
Mi van? Gondolom 6950-et akartál írni, de még véletlenül sem teljesít egy gyári órajeles 6950 ~P23k pontot, de itt eleve CF-ről volt szó.
De de én úgy láttam egy külföldi oldalnál mikor olvasrtam erről a teszt ről hogy GTX 580 vs HD 6950.
Ott akkor valamit nagyon elnéztél, mert még a 6970 sem hoz annyi pontot alap órajelen. 😀 Sőt a GTX580 1-2e ponttal még többet is hoz, mint amit írtál. Ezekben a tesztekben is jól látszik: [url]http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-6970-radeon-hd-6950-cayman,2818-8.html[/url] [LINK]
LC-Powert NE!!! Haveromnak LC-Power 500W-os tápja volt és tönkrement tőle a VGA-ja(HD 5670)!
Amúgy szerintem ez a 6950 2GB Crossfire nagyon durvának néz ki. Talán jobban megéri mint egy GTX 580 3GB.
3D mark 11 teszt:
Mi van? Gondolom 6950-et akartál írni, de még véletlenül sem teljesít egy gyári órajeles 6950 ~P23k pontot, de itt eleve CF-ről volt szó.
De de én úgy láttam egy külföldi oldalnál mikor olvasrtam erről a teszt ről hogy GTX 580 vs HD 6950.
3D mark 11 teszt:
3D mark 11 teszt:
Am valszeg mert nem tud megfelelő áramot leadni, hiszen hiába van rá írva hogy 50000W nem fogsz kapni csak max 200W-ot, és az meg kevéske a HD4850nek.
Hipro 430W 6 000Ft, ez egy normál tápegység, ha nincs túl sok pénzed akkor ezt vedd. Vagy FSP Hexa 400W ez 8-9 000Ft
Az lc power az mennyire jó táp?
Az lc power-t felejtsd el szerintem.
Chieftec, Gigabyte SuperB, Corsair-ba gondolkodj.
az átalakítós dolgot pedig mindkettő foglalatba kipróbáltam.
Az amugy nem lehet gond, ha a kártya pcie csatlakozásánál hiányzik egy sárga csík fele?
Hát ilyen bátor emberrel nem találkoztammég aki vesz egy M-tech tápot és ráköti a HD4850-st. Szerintem hagyd, ne is próbálkozz, ezt a sors akarja úgy hogy az a gép ne induljon.
Cseréld le azt a tápod!
Üdv.
Megvan az új tápom, de mivel nem voltam jártas a vásárlásában, ezért sikerült vennem Egy 500w -os M -Tech tápot.
ez még nemis benne akkora baj, csakhogy a 4850es kártyám még mindig nemindul. Vagyis a kártya beindul, csak nemad képet. "No video input " esetleg még valami segitség???
Köszi előre mindenki. 😉
Ha a vidikarin 2 DVI csati van, akkor az egyik mellé van gravírozva hogy VGA.
Ha átalakítóval használod, csak ebben fog működni, de ha nem, akkor abba próbáld bele, amelyik mellett nincs gravírozás.
Nézd meg vagy a "vga" vagy a "dvi" kábeledet lehet az van megtörve próbáld meg egy másikkal.
nemazzal lesz a gond, inkább sztem a dvi csatlakozóval, mivel elég viseltes és lötyög.
de sajnos ebben nemvok biztos
Köszi előre mindenki. 😉
ja, de a 6990est se átlagfelhasználók használják, pl játékhoz mire ténylegesen szükség lenne rá 60-70 k val lejjebb is ugrana az ára játékhoz felesleges egy ilyen😃
Persze, hogy felesleges,főleg ha nem is fullHD-ban játszol,meg ahogy már irtam,ennyi pénzért jobbat is össze lehet hozni.
ok. köszi. majd karácsony felé tervezek venni új karit addigra jön össsze elég pénzem. akkor is megéri majd venni egy 6990-est?
hát igen, jön még 1 széria előtte. Bár ha te tényleg ilyen karit akarsz venni akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Mert mostani árban is a legolcsóbb 150,000Ft.
ok. köszi. majd karácsony felé tervezek venni új karit addigra jön össsze elég pénzem. akkor is megéri majd venni egy 6990-est?
Amúgy nem éri meg venni, annyi pénzért jobbat is össze lehet hozni 😀
na azt szeretném kérdezni hogy amd radeon hd 6 ezre szériából melyik a legjobb kari?
Radeon HD 6990 4Gb GDDR5 512bit
Gigabyte GV-R687OC-1GD erről a videó kártyáról mi a véleményetek szeretném megtudni , hogy jó választás volt e vagy sem .
Nagyon jó kártya!
törvény írja ki hogy jó!
Gigabyte GV-R687OC-1GD erről a videó kártyáról mi a véleményetek szeretném megtudni , hogy jó választás volt e vagy sem .
Nagyon jó kártya!