Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sapphire HD6790 1GB GDDR5 11194-00-20G 31.750
Sapphire HD6850 1GB DDR5 11180-00-20R 37.550
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB 40.290
Gigabyte GV-N460OC-1GI - GTX460 1GB 43.450
Sapphire HD6870 1GB DDR5 11179-09-20G 44.890
SAPPHIRE HD 5830 Xtreme 1GB
szerintetek melyik videókáryta lenne ezek közül a legjobb játékra?? 😀
hat nem vennek ujat... de az integralt geforce 7025 eleg Full HD filmezesre?
igen, nekem is az a chip van és viszi a FULL HD-t, de tényleg csak filmezésre, többre -játékokra- nem képes 1920X1080-ban
Amúgy nekem gondolom a hűtés miatt, de alapjáraton rohadtul melegszik, ráadásul nem is használom, mert karit használok
Nálad is a processzor számolja ki a dolgokat, nézz egy processzorterhelést full hd alatt. 😉 Egy 1 magos cpu alatt képregény lenne minden hd film.
hat nem vennek ujat... de az integralt geforce 7025 eleg Full HD filmezesre?
igen, nekem is az a chip van és viszi a FULL HD-t, de tényleg csak filmezésre, többre -játékokra- nem képes 1920X1080-ban
Amúgy nekem gondolom a hűtés miatt, de alapjáraton rohadtul melegszik, ráadásul nem is használom, mert karit használok
Az Asusnál mit jelentenek azok hogy DirectCu meg CuCore?Megéri az olyan kártyákat megvenni?
CuCore az rézmagot jelent a directCU meg az atinál talán annak a rézmagos hűtője
Egy egyszerű kérdésem lenne: Sapphire ATi Radeon HD6770 1Gb vagy egy PALIT nVidia GTX550 Ti 1Gb?
Hát ha egy árban vannak akkor GTX550, de nem nagyon áérik meg az árukat, HD5830-at kapni még sok helyen.
de ra fogok kerdezni majd 😃
ipon
azt szeretnem kerdezni, hogy ennek a kartyanak, olyan e a hutese, hogy a hutese is csak 1 slotot foglal? szoval nem log ra a kozvetlenul alatta levo csatira? kozvetlenul a pci e x16 csatija alatti pci -e csatiba ez mellett tehetek egy hangkarit?
akkor igazából lehet maradhat is a mostani lapom.
1. kérdésre: nekem is a hűtő felett van a lap, és nem ér hozzá, de mondjuk nekem lapos a chip hűtő.
kinéztem egy Sapphire HD5830-at magamnak, amire el is kezdtem gyűjteni. Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy mivel nagyobb a kari a mostaninál, ezért új alaplapot is néztem, de mindenhol csak olyat találtam aminek a PCi-e sínje beleér, vagyis legalább a kari belelógna a chiphűtőbe. Mivel ez a HD5750 is pár milliméterre van tőle, ezért egy nagyobb kari már lehet h hozzá is érne, nem szeretném mert az is ontja magából a forróságot.
kérdés: előfordulhat az h hozzáér a kari a hűtőhöz?
2 kérdés, nem teljesen ide kapcsolódik, egy DDR3 as alaplap kezeli a DDR2-modulokat, csak BIOS-ban kell állítani a fekvenciát?
választ előre is köszönöm.
sziasztok
6750 lehet 1024x1280 -as felbontsban szépen játszani a mai gémmekel?
Bőven. 😀
6750 lehet 1024x1280 -as felbontsban szépen játszani a mai gémmekel?
A következő vidkarikban a magok száma egy kártyán mennyi?
ATI Radeon HD 5670
ATI Radeon HD 6850
és ez a gpu magok száma egy kártyán??:S
1 magja van😃
üdv:Scoutmap
és ez a gpu magok száma egy kártyán??:S
sziasztok van a gépembe egy Gigabyte Nvidia 8400-GS 512 mb os letudja irni valaki amit lehet rola tudni pls
előre is kösz
CHIPSET GYÁRTÓ nVidia
CSATOLÓ PCI-E
GPU TÍPUS nVidia GeForce 8400GS
GPU SEBESSÉG 450MHz
MEMÓRIA MÉRET 512Mb
MEMÓRIA SEBESSÉG 800MHz
MEMÓRIA TÍPUS DDR2
MEMÓRIA SÁVSZÉLESSÉG 64bit
DIRECT-X 10
SHADER MODEL 4.0
CSATLAKOZÓK 1😆VI;1😆-SUB;1xHDMI
HŰTÉS Aktív
előre is kösz
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni h szerintetek az alábbi VGA-k közül melyik a legjobb..?
ASUS GeForce ENGTX550 TI
Gigabyte GV-N450OC2-1GI 1GB GDDR5 PCIExpress
Evga GeForce GTX 550 Ti 1GB GDDR5 FPB OC PCIEXpress
állítolag az utolso a legjobb...de kiváncsi lennék a ti voksotokra is! köszi előre is! 😃
ASUS GeForce ENGTX550 TI
Gigabyte GV-N450OC2-1GI 1GB GDDR5 PCIExpress
Evga GeForce GTX 550 Ti 1GB GDDR5 FPB OC PCIEXpress
állítolag az utolso a legjobb...de kiváncsi lennék a ti voksotokra is! köszi előre is! 😃
Az miért van h minél magasabbra húzom a VGA memóriájának az órajelét, 3d mark vantage-ben annál kevesebb pontot kapok?
Ati Mobiltiy Radeon HD 4300 és HD 4500
Modellek: HD 4330, HD 4530 és HD 4570
GPU órajele: 680 Mhz
Steam processzorok száma: 80 (16 db. összetett és 64 db. egyszerű)
vRAM órajele: 800 - 1000 Mhz
vRAM típusa: DDR2 // DDR3
Memória busz: 64 bit
HD 4300 részletesebb leírás : [LINK]
HD 4500 részletesebb leírás : [LINK]
egy ATI Radeon HD 4300-4500 hany megahertzes?es aGPU orajel?
nehogy nekem a GPU-Z vel gyertek mert azt nem naon ertette😕
nehogy nekem a GPU-Z vel gyertek mert azt nem naon ertette😕
Akkor el iskezdek rá gyűjteni😃
Tehát attól függetlenül h van egy 100as az órajelük között a HD5830 az erősebb?
az én VGA-mban is lehet 800mhz akkor sem lesz jobb egy 600as 5770töl
haverom fél éve kb. 60e körül vette
Vki tudna linkelni teszteket, illetve jó lenne h vki elmondaná melyiiket válasszam és miért.
Ugyan már 2-3 an mondtátok h a HD5830-at, de a GTX550 magasabbak az órajelei, és a HD5830 többet is fogyaszt. Vki segítsen ki, és még1x mondom ne csak azt h melyiket vegyem h indokot is kérek miért. Előre is köszönöm.
ui.: fontos lenne az is a GPU meddig nyúzható. Mert a GTX550 900Mhz, de nem húzható a HD5830 pedig "csak" 800, de 950 húható akkor jobb( csak 1 példa volt, a számok nem biztos h valósak)
Hali!
Szerintetek melyik éri meg jobban és mennyi a különbség köztük?
Sapphire HD6790 1GB GDDR5 és a Sapphire HD6770 1GB GDDR5 (vagy akár szóba jöhet az 5830-as is de ezért érdeklődök itt)
Előre is köszi a válaszokat.
5830 a legjobb.
6770=5770
beci9405,egy darabig igen,ha kevés veszel még egyet 😜
Köszi mindenkinek a választ.
(Nem kötekedni szeretnék de 5770-ről nem volt szó)
segitsetek az ocsémnek jatékkozben ojan mintha kikapcsolna a gep de csak a monitor kapcsolki a gep megyen de nem ad képet a vga ra gyanakszom mert nagyom melegszik Nvidia GT230 1.5gb os van neki és nem megy a hofok 67 celsius alá
ez videokártya lesz😉haveromnak is ilyen volt és neki is tönkrement a kártya a gépben😃
segitsetek az ocsémnek jatékkozben ojan mintha kikapcsolna a gep de csak a monitor kapcsolki a gep megyen de nem ad képet a vga ra gyanakszom mert nagyom melegszik Nvidia GT230 1.5gb os van neki és nem megy a hofok 67 celsius alá
Nekem GT220-am volt és az is símán felment 60-65fokra.Szerintem is a táp lehet a hunyó 😀
ha a VGA-mnak húzom a memória órajelét, és CoD6 alatt, vmint 3D mark Vantage alatt vibrál, meg ugrál a képernyő, az már az instabilitás jele?