Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az pl nálunk is robbant már el, aztán csak egy A6-3500at és egy 5770-t kellett volna vinnie.
Mercury (Mtech)-ről is tudnék mit mesélni...
e8500 mellé 650 Ti-től erősebb kártyát én nem is vennék.
[LINK]
Aztán mehet valami kisebb fogyasztású kártya, például HD 7790, R7 260X, GTX 650 Ti, GTX 750 (Ti).
Micase WR400-II (400W)
Processzor váltás után vagyok (E4500-E8500) és ehhez szeretnék videokártyát nézni 15-25k árkategóriában. HD 6450-em volt annál egy fokkal erősebbre vágynék. Használtan vennék.
Régebbi játékokra (CSGO, MW3) szeretném használni, nagyobb felbontású filmekhez.
Nem tudom, hogy AMD vagy NVIDIA, mi lenne megfelelő a procimhoz? Kis lapkaméretűt vásárolnék, szűkösen férek a házba 😃D
Köszi a válaszokat!
minek neked sli? csak a baj van vele ahogy a crossfire-el is
A jelenlegi konfigomban szeretnék videókártyát cserélni valami erősebbre viszont a keret igen csekély.
Maximum 30.000ft_ot tudnék rászánni!
Shadowplay támogatást szeretnék!
elég a 450es táp? 😲
Amit kapnék HDD sata2-es. Vegyek inkább újat?
Jobb az single memoria, mint a dual?
Megnéztem az R9et, 200 forinttal drágább, de sokkal jobbakat írnak róla 😀
Köszi!
sz4lm4: annyiból újan vagy GTX750Ti vagy 2GB-os Radeon 370 jön ki. Használtan jobbakat kapni olyan áron.
Gépadatok:
AMD Athlon II X4 630 3,36 GHz
9 GB Ram
Alaplap :MS-7597
Előre köszi a segítséged ^^
Igazából leginkább a tömeg játékokra használnám, pl dota, heroes of the storm, diablo3, meg ilyenek, de szeretném, ha helyt állna, ha esetleg ki akarok próbálni újabbakat (persze nem kell max grafika 😀 )
Köszönöm a segítséget!
Írd le mennyi pénzt szeretnél rákölteni és összeállítjuk a lehető legjobbat!
Sok év kihagyás után visszatérek a pc master race tagjai közé, viszont az elmúlt 3-4 évben sokat változott minden, így eléggé tehetetlenül állok az egész előtt. Azért nem vagyok annyira elveszett, mert egy kis keresgélés után találtam procit, meg alaplapot, memória adott, de a videókártya..
De nem szaporítom a szót, 2 kategóriában szeretnék tanácsot kérni:
Az alapok (amire eddig gondoltam, hogy akarom a gépembe):
-alaplap: ASUS Z170 PRO GAMING
-processzor: intel core i5 6500
-memória: DDR4 2x4 kingston
-táp: ami kell (600ra gondoltam, mondjuk FSP)
A kédés pedig, hogy milyen videókártyát ajánlotok 50-60ezerért, illetve max90ért?
Nézegettem összehasonlításokat és nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e rákölteni azt a plusz 20ezret?
Válaszotok előre is köszönöm!😀
R9 380X
[LINK]
1: ASUS Radeon R9 380 4GB GDDR5 256bit PCI-E (STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING)
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus/radeon-r9-380-4gb-gddr5-256bit-pci-e-strix-r9380-dc2oc-4gd5-gaming-p296289101/
2: SAPPHIRE Radeon R9 280 Dual-X OC 3GB GDDR5 384bit PCI-E (11230-00-20G)
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/radeon-r9-280-dual-x-oc-3gb-gddr5-384bit-pci-e-11230-00-20g-p223267850/#termek-leiras
A gépem adatai
Processzor: intel core i5 3570k 3.40 ghz 6m lga1155 processor
Memória: 8 gb
Videókártya: GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R787OC-2GD
Alaplap: asus p8z77-v lx2
Tápegység: cx500
Ti melyiket ajánljátok?
Újonnan 45 ezerért esetleg GTX 950-et találsz.
Bár 31 ezerért egy HD 7950 is elgondolkodtató lehet...
[LINK]
csak 1 kérdésem lenne. melyik lenne a jobb nekem
gtx460 vagy gt730???
Videókártyát fogok venni és a Gtx 1060-at néztem ki a kérdés melyik típusút vegyem. 1060-ból az olcsóbb árkategóriás kártyákat néztem mert a 170e keretembe még egy monitort is kell vennem.
Ezt néztem ki: [LINK]
Ha van ennél jobb max 1-2 ezer ft-al drágábban akkor írjátok előre is köszi a segítséget.