Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
jumbo avatar
BulletPr0 írta:
A videokártyámra rá férne már egy csere ti mit ajánlotok??? Maximum 50k-t áldoznék rá szóba jöhet egy SLI vagy CrossFire megoldás is.

Várom a válaszokat!!!

van választék😉
Ati:5850,6850,6870
NVidia:560
ezek közül a 6850 es a legkisebb
0
0
0
0
Cooley avatar
Az durva. 😃 Azt hittem, hogy legalább 50.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
BulletPr0 írta:
A videokártyámra rá férne már egy csere ti mit ajánlotok??? Maximum 50k-t áldoznék rá szóba jöhet egy SLI vagy CrossFire megoldás is.

Várom a válaszokat!!!

ha találsz olcsón akkor: GTX295 (olyan 30-35 ezer és egy GTX480 ereje) 4890 CF 4850X2 4870X2 ha újonnan akarsz akkor GTX560 Ti és hasonló erejű társai

30-35-ért GTX295??!!

Annyi most az ára.
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
BulletPr0 írta:

Várom a válaszokat!!!

ha találsz olcsón akkor: GTX295 (olyan 30-35 ezer és egy GTX480 ereje) 4890 CF 4850X2 4870X2 ha újonnan akarsz akkor GTX560 Ti és hasonló erejű társai

30-35-ért GTX295??!!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
BulletPr0 írta:

Várom a válaszokat!!!

0
0
0
0
no avatar

Várom a válaszokat!!!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
xsebix írta:
Es ez? :MSI N460GTX-M2D1GD5/OC
Bar nem tudom mi kulombseg lehet koztuk...Ugyan annyiba kerulnek
Ez már másabb.Ez jobban megéri. Amelyikhez oda van írva, hogy SE az gyengébb mint a sima 1gb-os.
0
0
0
0
xsebix avatar
Es ez? :MSI N460GTX-M2D1GD5/OC
Bar nem tudom mi kulombseg lehet koztuk...Ugyan annyiba kerulnek
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
xsebix írta:
Jovo honapban meglepem magam 1 uj karival...
2 kartya johet szoba :

MSI N460GTX-SE CYCLONE 1GD5/OC-MD -40e Ft
vagy
MSI N550GTX-TI-M2D1GD5 OC GDDR5 1GB - 34e Ft

A kerdesem az lenne er-e annyival tobbet a gtx460, h adjak erte +6k-t ?
Mert ha csak minimalis kulombseg van a 2 kartya kozott akkor inkabb az olcsobbat veszem...
A SE nem a legjobb választás. Alig erősebb mint az 550-es.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A Codegen tápodat tényleg nem ártana lecserélni.
0
0
0
0
xsebix avatar
Jovo honapban meglepem magam 1 uj karival...
2 kartya johet szoba :

MSI N460GTX-SE CYCLONE 1GD5/OC-MD -40e Ft
vagy
MSI N550GTX-TI-M2D1GD5 OC GDDR5 1GB - 34e Ft

A kerdesem az lenne er-e annyival tobbet a gtx460, h adjak erte +6k-t ?
Mert ha csak minimalis kulombseg van a 2 kartya kozott akkor inkabb az olcsobbat veszem...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Zsolt19892 írta:
Szerintetek jó ötlet lenne venni még egy 9600GT vidikarit a gépembe?

Annyi hogy ami nekem van most, az a butított változat, szóval csak 600 Mhz a clock, és nem 650! Ha 650est veszek az is müködne SLI-ben? Egyáltalán lenne az alaplapomon még egy hely neki?

Táp elbírná?
Én inkább eladnám a mostani 9600gt-t és annak az árából meg amennyiért vennél most videókártyát vennék használtan valami Hd 4850-est meg egy chicony tápot vagy valami mást (ezt újonnan). Tápegységet csak akkor ha a mostanid codegen vagy ehhez hasonló minőségű.
0
0
0
0
Zsolt19892 avatar
Szerintetek jó ötlet lenne venni még egy 9600GT vidikarit a gépembe?

Annyi hogy ami nekem van most, az a butított változat, szóval csak 600 Mhz a clock, és nem 650! Ha 650est veszek az is müködne SLI-ben? Egyáltalán lenne az alaplapomon még egy hely neki?

Táp elbírná?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
hd 5670 dx11ben ha jól tudom eléggé használhatatlan , mivel minden rajta low-mediumon (nagyobb gépigényesek) fog menni kb.

A hd 4850 től gyengébb bár az dx10es.

Ennyi pénzből (mert szerintem az van vagy 15-20 ezer) vegyél hd 4870-90et vagy használtan hd 5770.
0
0
0
0
Quazuk avatar
Napot mindenkinek!

Nos,nyáron tönkre ment a videókártyám nem is ez a lényeg,hanem egy aránylag jó árban lévő és elég jó videókártyát találtam.

Sapphire HD5670 1GB DDR5 - DirectX® 11 PCIe vidokártya
[url]http://www.***/Videokartya/Sapphire_HD5670_1GB_DDR5_-_DirectX_11_PCIe_vidokartya-p64533.html[/url]

erről szeretnék véleményt kérni a szakiktól meg úgy mindenkitől.

Előre is köszönöm mindeninek😀
0
0
0
0
niteforce avatar
ha leszed egy cpu coolert semmi baja nem lesz a gépnek (ha csak nem flexxel szedi le) , ráadásul van több ezer videó hogy kell levenni felrakni....
pasztázásról is van egy csomó, ez nem olyan nehéz munka hogy szervizbe kelljen vinni. egyszerű az egész.
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Hát sztem azért ha valaki minimális tudással nem rendelkezik, ne feltétlen álljon neki pl leszedni egy proci hűtőt. Akkor már inkább szánja rá azt a pénzt, ne hogy valamit rosszul rakjon vissza vagy hasonlók.
0
0
0
0
no avatar
niteforce írta:
hát ne vigye 😃 ezt ő is megtudja csinálni 😃 max elmagyarázod neki.
én elég kevés probléma miatt vinném szervizbe a gépet 😃

Hát ő nem nagyon ért a géphez 😕
Elmagyarázni én eltudom, de hiába, ha nem biztos, hogy megérti 😕
0
0
0
0
DeXHerO avatar
akkor jó hogy nem ilyet rendeltem 😀
0
0
0
0
DeXHerO avatar
szerintetek ez jobb http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3197 a sapphire HD 6850-nál ?
0
0
0
0
Davenator avatar
Nem csalódtam én abban se amit először ideadott, nagyon jól működött, a Witcher 2 csak úgy "füstölt" 😃 Csak hát ugye nem azt akartam én megvenni. Most meg rághatom a körmöm hogy mikor jön meg az új VGA.
(Amúgy alaplapról szó se esett 😉)
0
0
0
0
no avatar
Üdv! Lenne egy olyan kérdésem hogy az Nfs hp 2010 miért akad?? 3.2 proci 512mb geforce 9500gt 2560mb ram valaki tudna segíteni? és bocsi ha rossz helyre írtam kérdésem
válaszokat előre is köszönöm
0
0
0
0
rob_B avatar
nem fogsz semmit se veszteni, hogy nem Gigabyte alaplapot rendelt. A Gainward egy nagyon jó videókártya, csalódni biztos nem fogsz benne.
0
0
0
0
Davenator avatar
Már vissza is vittem! 😃
Annyi hogy nincs raktáron, de megrendelte. Jövőhéten mehetek érte. Többet nem vásárolok ott! 😠
Amúgy kérdezte az eladó hogy megfelel-e a Gainward, vagy más gyártótól rendeljen, a Gigabyte-ot mondta alternatívának. Maradtam a Gainward-nál. A kettő közül szerintetek melyik a jobb?
0
0
0
0
cseszka avatar
vidd vissza!én tuti visszavinném,az azért nem kis külömbség.
Még jó h odafigyelnek.😆
0
0
0
0
Davenator avatar
Nem éppen idetartozó téma, de gondoltam megosztom veletek:
Tegnap megvettem egy Geforce GTS450-et, az üzlet árlistájáról néztem ki és konkrétan így szerepel a listán: GeForce 450GTS 1024 Mb PCI-E DDR5. És mivel a dobozán nem volt feltüntetve, nem is vettem észre csak otthon miután beüzemeltem, hogy ugyan az a típus, csak ddr3-as változata, és ennek megfelelően a memória órajele is kissebb, méghozzá nem is kevéssel...
Tehát ez van az árlistán:
[LINK]
És ezt kaptam:
[LINK]
Mondjuk egy ezressel kevesebbe került, meg egy régi vga-t beszámolt az árába, nem is az a baj, hanem hogy nem azt kaptam amit a számla szerint is megvettem... 😕
Ma visszamegyek hátha kicseréli.
0
0
0
0
jumbo avatar
A f... kis köcsögök.Ha egyszer garanciás a cuccos,akkor nem kérhetnek lovét!!!!!!!Fogyasztóvédelem...Vagy egyszerűen el kell kérni a vásárlók könyvét,azzal a szándékkal,hogy ezt beírd....mindjárt nem kell fizetni a garanciás szervizért!!
0
0
0
0
Cooley avatar
jumbo írta:
nekem is csak 1x volt a gépem szervizben....nem kellett több ezer forintot fizetnem.csakis a cserealkatrész árát kérték el,jelen esetben egy alaplap.14 ezer forint volt anno.a neten meg 11500.Magyarán a futár díjával volt drágább.Szfváron a legtöbb helyen nem kérnek a szervizért lovét,ha az alkatrészt ami tönkrement náluk vásárolod!Az más kérdés,ha nem kell cserélni!Akkor óránként 2500Ft a díj.

A helyi üzletben, ahol én régebben vettem a cuccokat, simán elkérték a lóvét azért, hogy megvizsgálják, hogy melyik alkatrész ment tönkre, akár garanciás volt, akár nem. Olyan szinten, hogy egyik ismerős a komplett gépét ott rakatta össze, még minden garanciás volt, és úgy is elkérték... Én, ha gariztatni kellett valamit, mint az alaplapomat és a vinyómat többször is, csak kiszedtem, és bevittem, így nem volt miért pénzt kérniük... 😀 Nyilván ez nem mindenhol megy így, de itt sajnos igen. Azóta átszoktam a webshopra. 😃
0
0
0
0
jumbo avatar
Cooley írta:
tgabika969 írta:
niteforce írta:

Én egyszer vittem be a szervizbe a gépet,amikor 2-3 óra alatt töltötte be az asztalt.

És emiatt minek kellett szervizbe vinni? 😆 Az én gépem egyetlen egyszer volt szervizben, mert egy vihar után tönkrement több alkatrész is, és a biztosítás miatt kellett szakvélemény. 😀 Amúgy meg szoftveres gondokat pillanatok alatt ki lehet javítani, a hardveres hibák meg a legtöbb esetben nem javíthatóak, és garanciás alkatrészek esetében nem is próbálják megjavítani. Hát azért én senkinek sem fogok fizetni egy forintot sem, hogy megmondja, hogy melyik alkatrész lesz gariztatva, vagy melyiket kell cserélni... Általában a hiba jellegéből meg lehet mondani, hogy melyik alkatrész a hibás, de ha bizonytalan, kismillió ismerősnek van a közelben gépe, megkérem az egyiket, hogy hozza át, aztán cserélgetéssel - ahogy a szervizekben is csinálják - derítsük ki, hogy melyik alkatrész a ludas, és megspóroltam több ezer feleslegesen kidobott forintot.

nekem is csak 1x volt a gépem szervizben....nem kellett több ezer forintot fizetnem.csakis a cserealkatrész árát kérték el,jelen esetben egy alaplap.14 ezer forint volt anno.a neten meg 11500.Magyarán a futár díjával volt drágább.Szfváron a legtöbb helyen nem kérnek a szervizért lovét,ha az alkatrészt ami tönkrement náluk vásárolod!Az más kérdés,ha nem kell cserélni!Akkor óránként 2500Ft a díj.
0
0
0
0
Cooley avatar
tgabika969 írta:
niteforce írta:

Én egyszer vittem be a szervizbe a gépet,amikor 2-3 óra alatt töltötte be az asztalt.

És emiatt minek kellett szervizbe vinni? 😆 Az én gépem egyetlen egyszer volt szervizben, mert egy vihar után tönkrement több alkatrész is, és a biztosítás miatt kellett szakvélemény. 😀 Amúgy meg szoftveres gondokat pillanatok alatt ki lehet javítani, a hardveres hibák meg a legtöbb esetben nem javíthatóak, és garanciás alkatrészek esetében nem is próbálják megjavítani. Hát azért én senkinek sem fogok fizetni egy forintot sem, hogy megmondja, hogy melyik alkatrész lesz gariztatva, vagy melyiket kell cserélni... Általában a hiba jellegéből meg lehet mondani, hogy melyik alkatrész a hibás, de ha bizonytalan, kismillió ismerősnek van a közelben gépe, megkérem az egyiket, hogy hozza át, aztán cserélgetéssel - ahogy a szervizekben is csinálják - derítsük ki, hogy melyik alkatrész a ludas, és megspóroltam több ezer feleslegesen kidobott forintot.
0
0
0
0
PhantomVII avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
no avatar
400km-re nem megyek el ezért, de egyébként keresztapám szervizbe szokta vinni a gépet az ilyenekért 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
nézd meg a hőfokokat, takarítsd ki a gépet, pasztázd újra a procit
0
0
0
0
no avatar
Én a CPU-ra gondoltam, nem tom milyen hűtő van rajta, még amikor utoljára 2 éve voltam keresztapámnál, akkor még nem annyira vágtam ezeket a gépes dolgokat 😕
Na meg ha csak videókártya csere után lett "rosszabb", akkor arra is gondoltam, hogy az melegszik túl :
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor nem az a baj 😃😃😃
0
0
0
0
no avatar
Pontos típusát nem tudom, de a márkája Chiectech, és 400W-os 😀
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
tibeee írta:
FullHD-s film lejátszására mi a legjobb VGA, amivel nem akadozik, és nem feleslegesen erős?
A válaszokat előre is köszönöm!😀

Egy nem túl brutál 2 magos proci is megbírkózik egy full HD-s filmmel, nem kötelező olyan vga, ami gyorsítja.

Értem 😀
Kösz a választ
Egyébként keresztapámnak kellene ez, mert 1 AMD Athlon x2-je van, meg 1 integrált VGA-ja, de akadozik a film 😕
De csak a FullHD, na meg csinált olyat is, hogy megfagyott az egész gépe 😕
Pontosan egyébként nem tudom a gépe adatait, mert 400km-re lakik, így csak skypon szoktam általában beszélni vele 😃
Na meg most kapott kölcsönbe 1 nVidia GT220-at, tom hogy elég gyenge VGA, de azzal már újra is indult a gépe filmezés közben 😕
Én túlmelegedésre gyanakszok 😀
0
0
0
0
TomiMan avatar
A VGA-áknál nem az elsődleges szempont h menniy a VRAM. Fontos de nem az dönt h meliyk VGA a jobb.
Itt egy gyors áttekintés:

http://www.hwcompare.com/5483/radeon-hd-5670-vs-radeon-hd-6750/
0
0
0
0
ors11 avatar
de miért nem jobb a másik? abba 2x annyi a mb
0
0
0
0
TomiMan avatar
Placa video Sapphire AMD Radeon HD 6750, 512MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E
370 lei
0
0
0
0
ors11 avatar
de az 1gb vagy az 512-es?
0
0
0
0
TomiMan avatar
Az h crossfire az nem azt jelenti h 2 vga-t adnak vagy h 2 vga-ja lenne, hanem h támogatja. Am meg 400lei-ből ne akarjál már 5670-et amikor téll ott van a 6750 olcsobban.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Szerintem pedig ez:
1.Placa video Sapphire AMD Radeon HD 5670, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, CrossfireX, PCI-E
400 lei

Ha télleg crossfire.
0
0
0
0
Osynho avatar
2.Placa video Sapphire AMD Radeon HD 6750, 512MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E
370 lei

Ez éri meg legjobban ezek közül. El lehet vele játszogatni.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció