Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
A 80 fok egyáltalán nem meleg egy vga-nál. A referencia 4850-esek 100 fok felett mentek terhelésnél, és erre a gyártó garanciát vállalt, tehát valószínűleg valamennyire életképesek voltak. 😀
annak is 1 slotos volt akkor a hűtése, én ha megveszem a 3850et amikor lesz néztem az lesz az első h veszek rá egy AC hűtőt
Vagy ne érdekeljen, hogy meleg a gpu, semmi baja nem lesz 80 foktól 😀
általába attol kapnak bajt ezek tutommal hogy rosz rajtuk a hűtő és sokáig semmi sem bírja a meleget
kitisztítottam, alatta is volt egy venti, az ő ventije is forog ezeket mind próbáltam
pasztázd újra vagy veygél rá egy hűtőt ami 3 ezerbe fáj AC univerzális
sajnos próbáltam de az egyik haveral vettünk külön-külön egyet és az övé 40 fokot alig éri az enyém meg 80
osztálytársamnak BFG 8800GTje van a lapos verzió. neki 90 fokos volt, kiporszívózták és alá tettek egy 9cm-es gigát és jó is lett
Van egy Nvidia geforce 9600gt videókártyám és ha játszok (nem megterhelőt) könnyen 80fokra is felmegy de szokott fölé is menni, szóval milyen hűtő kell rá vagy ide már vízhűtő kell?(remélem az utóbbi nem)
a 8800GT, 9800GT, 9600GT-k a lapos hűtősök erröl híresek hogy 90 fokot verik... regyél a venti alá egyet +ba h oda szívja a hideg levegőt
Szerintem ha lecseréled, minimum egy GTX460/6850/5850-re érdemes. Egy 5830-as se annyival gyorsabb, hogy megváltsd a világot. 😀 Szóval jó vétel annyiért az 5850. Hogy mikor veszed, az a te dolgod, de ideális alkalom nem lesz soha, a régi elértéktelenedik, a legújabb cuccok meg rohadt drágák. Ez van.
Igazából egy GTX550 és hd5830 között vaciláltam, de mivel már nem találok a Sapphirétől 26-ért hd5830-at ezért a GTX-eket nézegettem, viszont nem akarok 550-net, mert az 5850-t meg az USERs-be megkapom 34-ért. nem tudom mit csináljak.
A mostani karim meg nem ér már 34-et, még húzva sem.
22-es csapdája: ha várok még 1 elfogy a hd5850 is abban az árban, és esik az 5750 értéke, de mostmeg már nem kapok annyit érte h vegyek egy 5770-nél jobbat, esetleg 6770, de az meg ugyan az csak a hdmi 1.4-es.
Vmi tipp esetleg??? azt megköszönném.
Látom szerkesztetted, mind1 annyiért már nem jó vétel, de nem akartamtörölni amit eddig irtam 😃
2. 820/1640/1000 Mhz (GPU/CUDA/mem) ezen az órajelen meddig tuningolható, illetve pontosan mi aza CUDA mag, mert keresetem, de használható infót nem találtam.
Előre is köszi a segítséget.
benéztema boltba 54-volt kiírva, vmit elírhattak, tehát az első kérdés kiesik, de a többire még válaszolhattok😃
hát, ha nem akarsz platformot váltani akk megéri, már csak a hő miatt is 😆
csak hogy írták h a 255ös AMD megeszi pedig az is hulladék proci mert ki sem tud hajtani egy 5750-et... vagy keressek használtan inkább egy E8400 környékén lévőt? 12töl 16ig vannak
mindent támogat kivéve a xeonokat
csak hogy írták h a 255ös AMD megeszi pedig az is hulladék proci mert ki sem tud hajtani egy 5750-et... vagy keressek használtan inkább egy E8400 környékén lévőt? 12töl 16ig vannak
am lenne E5700 újonnan 13ért és mellé egy 3850 256. Megéri venni E5700at vagy anyit nem ér h a D820-amat leváltsam?
Sziasztok! Valaki megmondaná h mi az a d-sub adapter?
Gondolom dvi - dsub átalakító.
maniac1994
Az MSI GTX480-asa gyértelműen best buy, de csak szellős, hűvös házba !
Nálam HAF-X-ben 61 fok maximum. Egy Storm Enforcerben 75 fokos. A Storm Enforcer pedig azért egy elég jó ház. A képről nekem az jött le, hogy azért neked ennél kevésbbé szellős házad van ami azt jelenti, hogy melegebb lesz a kártya-> magasabb fordulatszámon pörög a venti aminek elég komoly hangja lehet 80-90- vagy akár 100%-on.
nekem 90 fokos az RV535ös kártyám ha sokat játszok fullonm alapjáraton meg 40-45
Persze elég csúnyán tud melegedni, bár a GF100nál a 100 °C még elfogadható üzemhőmérséklet. a Nevesebb gyártók házikói 1-2 ventivel meg már megfelelnek neki, de hát ki tudja egyesek milyen olcsó 1 darab hátlapi 8 centissel ellátott házba tuszkolnák, bár a hátlapi fedőlapok kiszedésével meg egy ventivel el lehet vezetni a meleget.
és az én 20"-os monitoromhoz jó lenne egy gtx460 1gb?
ki lenne használva rendesen?
1680x1050 a max felbontás
Hát lenne még benne kakaó, de legalább minden játék full beállításon menni fog.
Persze elég csúnyán tud melegedni, bár a GF100nál a 100 °C még elfogadható üzemhőmérséklet. a Nevesebb gyártók házikói 1-2 ventivel meg már megfelelnek neki, de hát ki tudja egyesek milyen olcsó 1 darab hátlapi 8 centissel ellátott házba tuszkolnák, bár a hátlapi fedőlapok kiszedésével meg egy ventivel el lehet vezetni a meleget.
1680x1050 a max felbontás
Nyáron panelben kicsi ventillátor nélküli házban játék közben 100% GPU terhelésnél akár előfordulhat. Persze ezek mind csak találgatások. A lényeg, hogy minél kevésbbé szellős a ház annál melegebb lesz a kártya és annál hangosabb is, ha nem akarja magát megsütni.
Amúgy ma már 30 körül kapni 22" körüli 1080p natív felbontású monitorokat használtan meg akár 20ért is. Ha pedig IPS panel kell azt is 50 körül.
Ezek nagyon jó árak. Szerintem a közeljövőben simán esélyes lehet egy. Már nem a megfizethetetlen kategória mint régebben volt.
kissé felesleges
Az MSI GTX480-asa gyértelműen best buy, de csak szellős, hűvös házba !
Nálam HAF-X-ben 61 fok maximum. Egy Storm Enforcerben 75 fokos. A Storm Enforcer pedig azért egy elég jó ház. A képről nekem az jött le, hogy azért neked ennél kevésbbé szellős házad van ami azt jelenti, hogy melegebb lesz a kártya-> magasabb fordulatszámon pörög a venti aminek elég komoly hangja lehet 80-90- vagy akár 100%-on.
maniac1994:légyszives írd le a procit és a tápot ami mellé raknád az új kártyát!
Mindenkeppen a GTX 560 Ti-t vedd 😀
Azt szeretném megkérdezni tőletek, h milyen videokártyát ajánlanátok nekem?
az ár nem számít annyira, de azért 50k fölé ne nagyon menjünk.
Én nVidiás vagyok, szval ilyen márkából monjatok...
ezekre gondoltam :
EVGA GTX550Ti FPB 1024MB PCIe, ennek jó kis órajelei vannak 😀
esetleg Gainward GeForce GTX560 Ti 1GB GDDR5 vagy GAINWARD nVidia GTX560 2Gb Good Edition
Írjatok tanácsokat lécci!
Előre is köszi! 😀😉)
[url]http://***/hir/friss_fotok_az_asus_ket_gpu_s_vga_szornyetegerol/17325[/url]
(tudom az ATi vs. nVidiánál is írtam, de nem oda akartam, elfelejtettem h abba témába léptem.)
ha jól tudom akkor a HD4890 a HD5770 szintjét hozza állítólag.
Az 5830-éhoz van közelebb, meg ugye a GTX275-höz. Az 5770-et simán veri.
A 487o erősebb kicsit mint az 5770!😀
10%-at