BenjaminHun Van egy Microsoft Media tools (azt hiszem ez a neve) azzal tudod egyből frissíteni. Ha a gépre vársz akkor lehet hogy csak 1 hónap múlva kerülsz sorra.
Win7 telepítés elött vagy a frissítések kapásból fognak települni vagy 1-2nap? Mert hogy mindenképpen szeretném mi hamarabb frissíteni win10.. vagy ami az MS oldalán van azzal kapásból lehet frissíteni?
FeRR: Nekem is volt ilyen problémám,mikor ide módba ment a winyó,nem achi ..ezt biosba lehet beállítani! Nekem is az volt pár percig belassult,aztán ment tovább pl filmnézés közbe is! és rájöttem hogy ez volt a baja,lehet neked is! [LINK] itt leírja hogy lehet váltani újratelepítés nélkül!
Még egy olyan zavaró problémám lenne, hogy (habár nem biztos, hogy windows 10, mert a 7-es alatt is előfordult néha) néha a rendszer szeret teljesen random lefagyni, vagyis inkább végtelen ideig tölteni.. Egy egyszerű jobb klikktől, vagy ha rákattintok a windows home gombra, semmire se reagál. A net csak tölt, de nem történik semmi, ha zenét hallgatok megáll.. Fogalmam sincs, hogy mitől, kikapcsoltam minden feleslegesen futó Windows 10 alapalkalmazást, frissen lett telepítve a rendszer, egyszer ki is írta, hogy a HDD-t lassúnak észleli, szeretné-e ha kijavítaná a problémát? Azután 1-2 napig nem történt semmi probléma, viszont teljesen random időpontokba csak úgy belassul a gép, és egy 10 percig tart neki helyrejönni, utána megint minden teljesen gyors és normális.. Ennek mit tudok tenni?
A képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt.
De eleinte ott sem, talán úgy 2015 eleje óta csinálta. Mióta Win10-re váltottam, megszűnt a hiba. És addig is csak a Firefox böngésző hozta elő (vagy ha túlhúztam a GPU-t 😜).
Nekem amióta win 10 van azóta semmivel sem tudok játszani mert képszakadás és kilép a játékból, ha eredeti ha tört játékkal játszok mind2-nél csinálja... :/ nem tom mi a rák lehet ez... újratelepítés se oldotta meg ezt a hibát.
Chrono02. Nem hozott létre semmit. Megnéztem a gépet, egyszerűen a bejelentkezésnél kéri a jelszót. de végül is újra telepítettem probléma letudva kösz mindenkinek az infót
Zoli73 Amúgy win10-nél teljesen fölösleges ez, mivel a rendszer automatikusan letölti és telepíti a frissítéseket! Puklee hmm ez így érdekes, hogy ha nem csinált fiókot, miért akar bejelentkezni. Én MS fiókkal használom, így pontosan nem tudom, hogy mi van akkor ha kihagyja ezt a lépést. Nem lehet hogy egy helyi fiókot hozott létre és abba akar bejelentkezni? Mondjuk egy jelszavazott rendszergazda fiók? ErzsikeTurika nálam AMD driverével van ez, kb 1-1.5 hete. Úgy tűnik az egyik Windows frissítés kavar be neki, és nem javították még.
Sziasztok!
Minap frissítettem az NVidia drivert (355.82), s azóta bármilyen játékkal szeretnék játszani (laptopon), egyszerűen nem tudok, mivel folyamatosan ezt írja, ez az értesítés jön be: A képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt.
Eddig nem történt velem ilyen.
Valahogy ki lehet javítani?
Zoli73 Hmm nekem nem ez jött le. Na mindegy. KMS-t próbáltad már? Lehet penyóról is updateni csak az macerás. Mindig le kell szedj egy teljes telepítőtő és végigcsinálni az egész procedúrát. Úgyhogy nem éri meg.
Pendrive-n van.De oda is írtam azt is.😀 A lényeg, hogy csináltam egy tiszta telepítést a win 10-el és az istenért sem tudom aktiválni. Ezért azt szeretném csinálni, hogy vissza teszem a win7-et azt aktiválom, és nem tiszta telepítést csinálok a win10-zel hanem csak update-et és akkor az is aktív lesz.Mert nem tudom netről update-ni mert csak mobil netem van és az pont 3GB akkor maga a win 10 update megeszi az egész havi netemet. Ezért kérdeztem hogy akkor pendrive-ról is lehet ugyanúgy frissíteni mintha a netről csinálnám?
Zoli73 ISO-ból is lehetséges de nem ajánlott! Telepítés közben legalább 1x újraindul a gép, és ilyenkor lehet hogy az ISO fájlt is kilövi, ergó bukod az egész telepítést és a gép is használhatatlan lesz. Így ajánlott penyóra rátolni az iso-t, vagy DVD-re kiírni és úgy telepíteni. De persze így is választhatsz hogy csak szimplán frissítesz (ami szintén nem ajánlott mert rengeteg problémát okozhat), vagy formázol és telepítesz.
Skacok egy kérdés! Csak neten keresztül lehet update-ni vagy iso file-ból is lehet? Tehát ha nekem van egy aktivált Win 7 a gépen és egy pendrive-on van egy win 10 telepítő akkor azt tudom update-ni vagy csak tiszta telepítést tudok csinálni?
Mert nem tudtam rendesen feltenni a kérdést, mivel csak annyit tudtam, hogy nem jó a gép. Közben beszéltem a lánnyal, a probléma az, hogy jelszót kér a belépéshez a windows 10 pedig ő nem állított be semmilyen belépési jelszót.
Puklee:
A gép, bekapcsolás után, nem ír ki semmit?
Se kép. se hang?
Amúgy én sem értem rendesen a kérdést. 😀
Vagy esetleg, csak a Win 10 nem jön be, csak a Win 7?
Mert ha pl. a gépet hiába kapcsolod be és nem történik semmi, akkor a frissítés alatt ki lett kapcsolva a gép, vagy áramszünet lehetett és hiányzik egy Boot mgr fájl, (vagy más boot fájl) amit nem tudott feltelepíteni, ezért be sem bootol a merevlemez. Azt ki is írja egyébként.
Puklee: Nem. Pontosabban nem attól, hogy miről frissítette. Erősen úgy néz ki, hogy egy aktivált windowst, bármilyen módon is lett aktiválva, simán lehet frissíteni. tehát a baj nem ebből származik. Lehet géphiba, vagy telepítési hiba.
nem az aktiválás tűnt el! nem tudom hogy fogalmazzam.. az ismerősöm aki windows 10-et használ ő tűnt el.. és mivel nem tudom elérni még holnapig, addig nyomozásba kezdtem, mert kalóz windows 7-ről frissített windows 10 re. itt a lényegi kérdés az, hogy meghalhat e annyira a windows 10 ilyen esetben, hogy be sem töltsön...
Üdv! Egy kérdésben szeretnék segítséget kérni. Van egy nagyon jó lány ismerősöm, és win7 volt a gépén kalóz verzió.. egyik napról a másikra magától felfrissített win10-re ment is neki szépen. Sajnos mikor át tudtam menni nem néztem utána az aktiválásnak. Nos most egyik napról a másikra eltűnt netről.. sajnos dolgozom így nem tudok utána járni, átmenni.. nem lehet , hogy a kalózverziós rendszerről frissített windows 10 kilőtte magát?
8.1-en így megy,de sajnos 10-en be-be akadások voltak sajnos a látvány ilyen mint írtam nincs nagy sávszélességem,de WoW alatt ilyet is produkál pl. Life is Strange-n szépen mutat.
[LINK]
Még egy olyan zavaró problémám lenne, hogy (habár nem biztos, hogy windows 10, mert a 7-es alatt is előfordult néha) néha a rendszer szeret teljesen random lefagyni, vagyis inkább végtelen ideig tölteni.. Egy egyszerű jobb klikktől, vagy ha rákattintok a windows home gombra, semmire se reagál. A net csak tölt, de nem történik semmi, ha zenét hallgatok megáll.. Fogalmam sincs, hogy mitől, kikapcsoltam minden feleslegesen futó Windows 10 alapalkalmazást, frissen lett telepítve a rendszer, egyszer ki is írta, hogy a HDD-t lassúnak észleli, szeretné-e ha kijavítaná a problémát? Azután 1-2 napig nem történt semmi probléma, viszont teljesen random időpontokba csak úgy belassul a gép, és egy 10 percig tart neki helyrejönni, utána megint minden teljesen gyors és normális.. Ennek mit tudok tenni?
De eleinte ott sem, talán úgy 2015 eleje óta csinálta. Mióta Win10-re váltottam, megszűnt a hiba. És addig is csak a Firefox böngésző hozta elő (vagy ha túlhúztam a GPU-t 😜).
Puklee hmm ez így érdekes, hogy ha nem csinált fiókot, miért akar bejelentkezni. Én MS fiókkal használom, így pontosan nem tudom, hogy mi van akkor ha kihagyja ezt a lépést. Nem lehet hogy egy helyi fiókot hozott létre és abba akar bejelentkezni? Mondjuk egy jelszavazott rendszergazda fiók?
ErzsikeTurika nálam AMD driverével van ez, kb 1-1.5 hete. Úgy tűnik az egyik Windows frissítés kavar be neki, és nem javították még.
Minap frissítettem az NVidia drivert (355.82), s azóta bármilyen játékkal szeretnék játszani (laptopon), egyszerűen nem tudok, mivel folyamatosan ezt írja, ez az értesítés jön be:
A képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt.
Eddig nem történt velem ilyen.
Valahogy ki lehet javítani?
A gép, bekapcsolás után, nem ír ki semmit?
Se kép. se hang?
Amúgy én sem értem rendesen a kérdést. 😀
Vagy esetleg, csak a Win 10 nem jön be, csak a Win 7?
Mert ha pl. a gépet hiába kapcsolod be és nem történik semmi, akkor a frissítés alatt ki lett kapcsolva a gép, vagy áramszünet lehetett és hiányzik egy Boot mgr fájl, (vagy más boot fájl) amit nem tudott feltelepíteni, ezért be sem bootol a merevlemez. Azt ki is írja egyébként.
[LINK]