Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
25k körül van egy vtx6770
0
0
0
0
no avatar
Hát ha maxon szeretsz játszani vegyél min. egy GTX560Ti-t vagy HD6870, de azok már más kategória... Ha XBoxon tolod akkor minek veszel új gépet? 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
mediumon igen, és nem számít ilyen kártyáknál a VRAM.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Oktoberben veszek uj gépet de ez a 6750 es 1gb ba nem vinné full hd ba mediumon? Ezért nem szeretem a pc-t állandoan fejleszteni kell de ha vennék 1et vagy 200ért akk nem kéne egy darabig de az a baj ha pcn játszok akk én max grafkon szeretek játszani 😃 lehet veszek egy gépet azon megnézem h megy de boxon fogom tolni mert nincs nekem most pénzem drága gépet venni
0
0
0
0
no avatar
23-24ért lehet kapni HD 6750-et az egész jól viszi a játékokat (Igaz nem full hd-ban, viszont sokkal, de sokkal jobb mint az 5670..) Ha 20 alatt keresel akkor sok értelme nincs venni szerintem mert pár hónap (max 1 év) múlva megint cserélhetsz VGA-t.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
niteforce írta:
ja dx 11-ben maxon... nagy kamu. tapasztalatból beszélek.
full hd-ban meg semmit nem ér a HD5670
De neked ddr3-as van.A ddr5-ös viszont elég a bad company 2-őnek max grafikához dx11-ben.Ezt énis tapasztalatból mondom.Full hd-hoz viszont már tényleg kevés.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Akk szerinted milyet kéne vennem ami 20 alatt van mert szerintem hagynom kéne mert nem menne full hd ba mediumon csak lowon gondolom
0
0
0
0
niteforce avatar
ja dx 11-ben maxon... nagy kamu. tapasztalatból beszélek.
full hd-ban meg semmit nem ér a HD5670
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
http://www.youtube.com/watch?v=12MCVEqZHfA
akk it h megy maxon? mert nekem csak vga kéne a többi az meg van h maxon mennyen csak az a baj h full hd be kéne h menjen ahhoz nem tom h elég e 1gbos vga de ha 20 alatt nem kapok olyat amin mediumon megy akk nem is érdekel majd lesz valami és majd kiprobálom boxon is
0
0
0
0
niteforce avatar
18K-ért nem kapsz olyat amin a BF3 maxon fut csak használtan 😀
HD5670-nel a BC2 se megy maxon.
0
0
0
0
Ricsi272 avatar
Szerintetek milyen vga-t kéne venném max 18 ezer lehet és játékra kéne
olyat nem leht amin a bf 3 mon maxon futna? nem értek hozzá de szerintem nem lehet csak 30 ezres kártyákkal maxon futtatni és én egy ati hd 6570 et akartam venni de azt mondták h az tul gyenge milyet kéne vennem? ati hd 5670 van még tervbe
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Jan88 írta:
Patrik91 írta:
Érkezik a GeForce GTX 595?

Miután az Nvidia válaszolt az AMD Radeon HD 6990-es, két GPU-val felszerelt videokártya szörnyetegének megjelenésére és piacra dobta saját, GeForce GTX 590-es megoldását, elég érdekes helyzet alakult ki a piacon, ugyanis egyértelmű fölénybe egyik videokártya sem került, igaz, vannak olyan tesztek, illetve tesztsorozatok, amelyek segítségével egyik vagy másik megoldás egyértelműen verheti riválisát.

Az elmúlt hetek pletykái alapján sejthető, hogy az Nvidia műhelyében készült egy új, két GPU-val ellátott videokártya, amely már ellentmondást nem tűrően fogja maga mögé utasítani az AMD megoldását. A korábbi hírek szerint a GeForce GTX 590-es modell egy új revíziójáról van szó, ami valószínűleg teljesen új modellként száll majd harcba a piacon. A Gamescom alkalmával egy szlovén, játékhírekkel foglalkozó weboldal munkatársai fogták magukat és belenéztek néhány konfigurációba, amelyeken Battlefield 3 futott és arra a megállapításra jutottak, hogy a PC-k GeForce GTX 595-ös videokártyát alkalmaztak. A weboldal munkatársai szerint ez egy eddig még hivatalosan be nem mutatott, két GPU-val felszerelt videokártya, amelyhez az Nvidia külön drivert biztosított az EA illetékeseinek, hogy a Battlefield 3 a lehető legjobban futhasson az újdonságon.

A fentieket; érthető módon; hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg, de egyáltalán nem elképzelhetetlen a történet. A GeForce GTX 595-ről egyébként korábban azt állították, hogy a GeForce GTX 590 alapjait használja majd, de erősebb VRM áramkörrel érkezik, mint elődje, így magasabb órajeleket lehet majd alkalmazni a GPU, a CUDA magok és a memóriachipek esetében. Ez az előny valószínűleg elegendő lesz ahhoz, hogy az Nvidia így már vitathatatlan fölénybe kerüljön a Radeon HD 6990-nel szemben. Egyelőre semmi egyéb információ nem tudható a GeForce GTX 595-ről.

Az viszont tény, hogy a Battlefield 3 hivatalos megjelenése ; ami október végére esedékes; kiváló alkalom lenne az Nvidia számára, hogy ezzel egy időben bemutassa legfrissebb csúcskártyáját.

Forrás : I p o n

Ezt a hírt én is olvastam i p o n-on, de annyira nem érdekel!😕 Viszont voltak jó hsz-ek!😆

"Az lenne most az igazi poén ha holnap jönne a hír hogy az AMD bemutatja a 6999-et Szarrá röhögném magam"

"én úgy nyomnám az ati helyében, hogy bemutatja a 6989 et ami felveszi a versenyt a gtx595 el uristen mekkora trollkodás lenne az amd részéröl DDD ááááá

szoval még alá számozza az eredetit"

ha ez még lentebb lesz a referenciánál 😆 akkor la 59* szériát lefele kéne számozni 😆
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
tasiadam írta:
ha akarnám a GTX5950-öt akkor az új csíkszélességen csinálnám meg egy olyan erősek mint kéne ugyan azzal a maggal, pl a G92ben is van 65 meg 55nm-es.

Ez azért nem így működik, hogy fogod magad, és kisebb csíkszélességen csinálod. 😃 Nem az nV gyártja a GPU-kat, hanem a TSMC, és ha ők nincsenek kész az új csíkszélességgel, akkor fejre állhatsz, és nyakon foshatod magad, akkor sem fogják sorozatgyártani neked. 😀

akkor ha megjelent, mert most újat csinálni minek? úgyis az asus matrix a leggyorsabb, ha referenciába nézzük akkor meg 10%ot nehéz lerántani egy bizonyos áramfelvétel melett.
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
ha akarnám a GTX5950-öt akkor az új csíkszélességen csinálnám meg egy olyan erősek mint kéne ugyan azzal a maggal, pl a G92ben is van 65 meg 55nm-es.

Ez azért nem így működik, hogy fogod magad, és kisebb csíkszélességen csinálod. 😃 Nem az nV gyártja a GPU-kat, hanem a TSMC, és ha ők nincsenek kész az új csíkszélességgel, akkor fejre állhatsz, és nyakon foshatod magad, akkor sem fogják sorozatgyártani neked. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ha akarnám a GTX595-öt akkor az új csíkszélességen csinálnám meg egy olyan erősek mint kéne ugyan azzal a maggal, pl a G92ben is van 65 meg 55nm-es.
0
0
0
0
Osynho avatar
Több monitoros dolgokra jobb az AMD. 😀

Persze, hogy a leggyorsabb vga címre pályáznak! Ez baromi nagy presztizs. Elég kevés darabot adnak el ezekből, az alacsonyabb kategóriás karikhoz képest, így itt hatványozottan fontos a marketing. Aki a leggyorsabb kártyát keresi az a leggyorsabbat akarja, nem fog mérlegelni, hogy tényleg szüksége van-e rá, illetve, hogy mennyit bukik rajta hetek alatt.

Pár hónap múlva egy jóval kevesebbet fogyasztó vga fogja hozni ezt a teljesítményt. Ezért várom már én is az alacsonyabb csíkszélességen készülő karikat. Tuti nem vennék 250-300W-ot zabáló vga-t.
0
0
0
0
stalker41 avatar
hah ja hát az bizti hogy lesz vagy 200 rugó 😆
aki 3 monitoron akarja tolni max graffon hd-ben Metro 2033 -at az vegye meg😆
de komolyra fordítva a szót az Nv csak a leggyorsabb vga címet akarná inkább foglalkozna az új generációval mint h ezzel...
ennél a kategóriánál semmit se jelent szinte
0
0
0
0
Osynho avatar
Kell ez a kártya, mint egy falat kenyér... 😊
0
0
0
0
niteforce avatar
de legalább odaírja a forrást nem úgy mint egyesek 😃😃
de amúgy erről az a véleményem hogy ennél a kategóriánál ki nem szarja le azt a +5 FPS pár játékban amit ez nyújthat? inkább koncentrálnának a GTX 600 szériára meg csinálhatnának egy olcsó nvidiás chipet AM3+-hoz.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Patrik: Látom működik a kontrolcé, kontrolvé 😆
0
0
0
0
Patrik91 avatar
Érkezik a GeForce GTX 595?

Miután az Nvidia válaszolt az AMD Radeon HD 6990-es, két GPU-val felszerelt videokártya szörnyetegének megjelenésére és piacra dobta saját, GeForce GTX 590-es megoldását, elég érdekes helyzet alakult ki a piacon, ugyanis egyértelmű fölénybe egyik videokártya sem került, igaz, vannak olyan tesztek, illetve tesztsorozatok, amelyek segítségével egyik vagy másik megoldás egyértelműen verheti riválisát.

Az elmúlt hetek pletykái alapján sejthető, hogy az Nvidia műhelyében készült egy új, két GPU-val ellátott videokártya, amely már ellentmondást nem tűrően fogja maga mögé utasítani az AMD megoldását. A korábbi hírek szerint a GeForce GTX 590-es modell egy új revíziójáról van szó, ami valószínűleg teljesen új modellként száll majd harcba a piacon. A Gamescom alkalmával egy szlovén, játékhírekkel foglalkozó weboldal munkatársai fogták magukat és belenéztek néhány konfigurációba, amelyeken Battlefield 3 futott és arra a megállapításra jutottak, hogy a PC-k GeForce GTX 595-ös videokártyát alkalmaztak. A weboldal munkatársai szerint ez egy eddig még hivatalosan be nem mutatott, két GPU-val felszerelt videokártya, amelyhez az Nvidia külön drivert biztosított az EA illetékeseinek, hogy a Battlefield 3 a lehető legjobban futhasson az újdonságon.

A fentieket; érthető módon; hivatalos forrásból egyelőre nem erősítették meg, de egyáltalán nem elképzelhetetlen a történet. A GeForce GTX 595-ről egyébként korábban azt állították, hogy a GeForce GTX 590 alapjait használja majd, de erősebb VRM áramkörrel érkezik, mint elődje, így magasabb órajeleket lehet majd alkalmazni a GPU, a CUDA magok és a memóriachipek esetében. Ez az előny valószínűleg elegendő lesz ahhoz, hogy az Nvidia így már vitathatatlan fölénybe kerüljön a Radeon HD 6990-nel szemben. Egyelőre semmi egyéb információ nem tudható a GeForce GTX 595-ről.

Az viszont tény, hogy a Battlefield 3 hivatalos megjelenése ; ami október végére esedékes; kiváló alkalom lenne az Nvidia számára, hogy ezzel egy időben bemutassa legfrissebb csúcskártyáját.

Forrás : I p o n
0
0
0
0
matyosowski avatar
egy Sapphire Radeon HD4830 512Mb GDDR3 as karinak mennyi az elfogadható üzemi és teljes terhelés alatti hőmérséklete? (egy kis off az Arctic Cooling Accelero L2 Pro hűtés jó lenne rá vagy mondanátok nekem egy hűtőt max 3-3,5 e Ft ért ami jó?)

Választ előre is kösz!
0
0
0
0
aknakukac avatar
Galex akkor jövő év elején arra gondolsz h inkább még 2 hónap és ink egy jobbat 2 honap mulva megint szóval az egésznek semmi de semmi értelme😃Egyébkétn a gtx580 egy nagyon jó kis kari ki fog tartani egy darabig😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Ennek semmi értelme nincs 😃
tulajdonképpen egy GTX 590 .
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
hardX írta:
Miértne érné meg? Megkapja a legminőségibb ROG-os csúcs kártya egyikét viszonylag jó áron, ami ráadásul egy GTX580 és ha kevés lennne csak vesz még1-et.. tény hogy ennyiből jobb, 2 kártyás rendszert lehet épiteni, de az nem ilyen
Ha hozzácsapunk egy 20ast, már HD6990et vehetünk, ami bár kevésbé elegáns, ellenben a teljesítménye jóval nagyobb.
0
0
0
0
Galex1995 avatar
hali. szerintetek karácsonykor vegyek egy gtx 580-ast vagy pedig gyűjtsek még és jövő év elején vegyek inkább jobbat?
0
0
0
0
aknakukac avatar
De most komolyan 400.000-ből már egy olyan komplett gépet dobok össze ami egy darabig biztosan elég lenne😀
Na mindegy részemről téma lezárva.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Miértne érné meg? Megkapja a legminőségibb ROG-os csúcs kártya egyikét viszonylag jó áron, ami ráadásul egy GTX580 és ha kevés lennne csak vesz még1-et.. tény hogy ennyiből jobb, 2 kártyás rendszert lehet épiteni, de az nem ilyen
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
lapartman997 írta:
Én elfogadnám 😆! Bár a legjobb GTX580,( ASUS ROG GTX580 MATRIX Platinum) 132 körül van, és 3 at is tudnék venni egy Mars II árán 😃!

Az a kari nagyon nem éri meg.

+15 000Ft és HD 6990.

GTX 480 SLI 110 000Ft. (MSI)
HD 6950 2GB CFX 115 000Ft. (VTX3D)
HD 6950 2GB CFX 124 000Ft. (Sapphire)
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Igen de a MARS II az 2 magos ami megdobja az árát 😀 Mert 1 nyókon van 2 GPU, pl Tudsz épiteni GTX460 SLI-t 70 körül de a GTX460 2WIN az meg már 90 körül esetleg fölötte van
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Igen de ez nem is azért van hogy jó ár/érték arányú legyen, hanem hogy megvegyék az übergazdagok, és villogjanak vele
0
0
0
0
Rolando avatar
Nem tudom de 20%-al jobb mint a gtx 590?
Hát az édeskevés az árához képest 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Én aknakukaccal értek egyet. Aki gazdag, az meg adományozzon valakinek, ha már annyira nincs ötlete, hogy mire szórja el a pénzt.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
aknakukac: Igen te igy vagy vele hogy veszel belőle járművet, és éjlen, más meg igy van vele "minek nekem ez a 400ezer FT? Ahoz megvegyem a 4. ferrarimat a 6. lamborginim mellé a 20. tengerparti házam garázsába, ahhoz nem kell ez a 400ezer"
0
0
0
0
aknakukac avatar
De most komolyan csak azért kiszórni 410.000Ft-ot, hogy villogjak bazz?Veszek belőle egy használt autót inkább vagy egy robogót...
0
0
0
0
Devis avatar
semmi gondoltam szólok 😃 am a marsot nem az ilyen "hétköznapi usereknek" csinálták, hanem a full pénzeseknek 😃
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Ja bocs, nem láttam 😆
0
0
0
0
Devis avatar
de azt mondta hogy 2 db 6990 😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Synda, a HD6990 180, i7- (rossz esetben) 70
180+70=250, és még egy Corsair AX1200-as táp, meg egy ROG-os alaplap is kilyön belőle 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Főleg ez az Asus Mars II még rohadt jól is néz ki, bár ha belegondolok 3 slotot foglal, bes e férne az alaplapomba, szépen rálógna a chipsetemre, ami megfőne alatta, és még a fél sata poromat is eltakarná😃, igaz brutál erős, de kérdés minek???
2560x(mittom én) felbontásban tesztelték 60 FPS. könyörgöm mi használja azt ki?
0
0
0
0
niteforce avatar
az 1 magos tabellát 😃
de ha akarna az AMD is tudna olyan erős GPU-t kifejleszteni 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
hát jah, de azthiszem a GTX580 még mindig vezetia tabellát😃, vagy nem???😊
0
0
0
0
niteforce avatar
valami nVidia nView a neve neki 😃

de hát az AMD a több kártyás rendszerben is jobb talán a több monitorban is 😃
meg jobb VGA-ik vannak 😃😃
0
0
0
0
akos328 avatar
jah-jah, de mintha nem hallani annyira róla mint az Eyefinity, legalább is szerény megítélésem szerint😃
0
0
0
0
niteforce avatar
van csak más a neve 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Eyefinity csak az ATI-nál van, hogy az nVidiánál van-e ilyen extra ami kezel több monitort azt nem tudom, de sztem igen.
0
0
0
0
marko99 avatar
Van integrált ATI Radeon x1200-as vga. Azt lehet úgy, hogy valahogy x1900 legyen? Ja, és ez az x1200 1 gb integrált milyen pixel shader támogatásu?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
overclocker írta:
nem tudjátok hogy a GTX 460-ra rálehet-e kötni 3 monitort egyszerre? és úgy játszani?

hát ha van 3 monitor csatlakozó akkor ja, ha bírja a VGA akkor is ja. Egy 570 is bírja a 3mas eyefinity-t. A 460GTX-et ne mtudom
0
0
0
0
overclocker avatar
nem tudjátok hogy a GTX 460-ra rálehet-e kötni 3 monitort egyszerre? és úgy játszani?
0
0
0
0
DarthRoni avatar
az Afterburner segített, köszönöm szépen 😀😉)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció