Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
jaaa, én most veszek egy 9800GT-t zsír újat 12ért. a trust hát jobb mint a codegen, de nem a legjobb
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀
Mire elég manapság egy 8800 GTS 1024x768 -as felbontáson? 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

Hrdx: Kösz a gyors választ 😀

igen, azt viszi hardcore-n is

Köszi szépen a válaszotokat,ez nagyon megnyugtat 😀
Ám,még 1 baj van..a Tápegységből nem jön ki a grafikus kártyának kábel,vagyis nincs 6 pines csatija 😀 Ú tápot kell vennem? 😀

ha legalább 400Wos akkor 2 molexet átalakítasz 6 pinesre

370W-os a táp 😀 Szóval akkor lehet venni átalakítót,és azt a molexbe kell kell dugni?

ha codegen akkor új tápot, ha jobb akkor kapsz a VGA mellé átalakítót. am menyiért veszed?

Már megvan a grafikus.. 😀 Kaptam,mert van egy alap kis gépem,amit már régóta készülök felszerelni 😃 És már megvan.. 😀 Trust a tápegység neve 😃 Nagyon gázos az? 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

Ám,még 1 baj van..a Tápegységből nem jön ki a grafikus kártyának kábel,vagyis nincs 6 pines csatija 😀 Ú tápot kell vennem? 😀

370W-os a táp 😀 Szóval akkor lehet venni átalakítót,és azt a molexbe kell kell dugni?

ha codegen akkor új tápot, ha jobb akkor kapsz a VGA mellé átalakítót. am menyiért veszed?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

Ha codegen meg ilyen egyéb "márkás" tápegységed van akkor új táp.De ha minőségi akkor elég csak átalakító.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?

512 😀

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
Sziasztok 😀

320, 640 vagy 512?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Szerintem még a crysis2 is megy maxon dx9-be vele 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Sziasztok 😀
0
0
0
0
foxbet avatar
Az HD 5670-nél 20%-al erősebb csak a HD6670.
0
0
0
0
axelfoly avatar
almos írta:
axelfoly írta:
Mi véleményetek erről a gyártóról VTX3D ?

jó gyártó,olcsó,de nyugodtan vegyél 😀

köszi a segítséget!
0
0
0
0
niteforce avatar
az se sokkal erősebb 😕

talán a HD 6670 már erősebb
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
NagyZ írta:
ATI HD6570 1GB GDDR3, minek a teljesítményével egyenlő ? mennének rajta a nagyobb igényű játékok ?
Olyan erős mint egy 1gb-os ddr3-as 5670-es.A játékokra nem a legjobb választás.Inkább egy 512mb-os ddr5-ös 6670 vagy 5670.
0
0
0
0
NagyZ avatar
ATI HD6570 1GB GDDR3, minek a teljesítményével egyenlő ? mennének rajta a nagyobb igényű játékok ?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
axelfoly írta:

powercolor leányválalata
0
0
0
0
niteforce avatar
a pwercolor leányvállalata, szóval ugyanaz a minőség, egyelőre olcsóbban 😀
0
0
0
0
almos avatar
axelfoly írta:

jó gyártó,olcsó,de nyugodtan vegyél 😀
0
0
0
0
axelfoly avatar
0
0
0
0
Quqa avatar
tasiadam írta:
Quqa írta:
tasiadam írta:
Quqa írta:
A 9800 is jó lenne, tudsz írni címet, v. linket hol, veszed,(én nem találtam) ez jónak tűnik amúgy is nVidia párti vagyok inkább bér meg lehet győzni. Előre is, köszi.

debrecenbe a faraktár utcán van egy bolt és onnan veszem, vagyis adom a mostani X1700FSC-met és egy pár ezret, kb olyan 8ezret fizetek rá még.

9600GT ugyan ott 10ezer alatt van

Tudsz írni egy bolt nevet és teló számot (esetleg privátba) rendelnék tőlük, (ha mész holnap úgyis) ha új!! mondjuk, Pesti vagyok, de gondolom postázni, tudják. Ezt találtam a neten Pc Varázs Számítástechnika, de a megadott telefon süket, mindkettő.

remélhetőleg a héten megyek a kártyáért, ha nem akkor hétfőn elhozzák és elkérdem a tulaj telefonszámát. De a számot csak hétfőre.

Köszönöm jobb lenne, a GT 240-tol magasan veri a tesztek alapján, de mindenképp csak új érdekelne.
0
0
0
0
utahl2 avatar
tasiadam írta:
utahl2 írta:
Csak hogy ha crossfire-ben használnám, sokra mennék vele?

4550 teljesítménye

Köszönöm!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
utahl2 írta:

4550 teljesítménye
0
0
0
0
utahl2 avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
utahl2 írta:
Nem soká kapni fogok egy laptopot,s nem tudom hogy mire fogok menni egy Ati HD3470+3200 párosítással.sokat vagy keveset várjak tőle?

a 2 lényegébe ugyan azt tudja. egy 3450 mag van bennük.
0
0
0
0
utahl2 avatar
Nem soká kapni fogok egy laptopot,s nem tudom hogy mire fogok menni egy Ati HD3470+3200 párosítással.sokat vagy keveset várjak tőle?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Egy GT240 elég lenne a mostani HD6870-em mellé PhysX-nek?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quqa írta:
tasiadam írta:
Quqa írta:
A 9800 is jó lenne, tudsz írni címet, v. linket hol, veszed,(én nem találtam) ez jónak tűnik amúgy is nVidia párti vagyok inkább bér meg lehet győzni. Előre is, köszi.

debrecenbe a faraktár utcán van egy bolt és onnan veszem, vagyis adom a mostani X1700FSC-met és egy pár ezret, kb olyan 8ezret fizetek rá még.

Tudsz írni egy bolt nevet és teló számot (esetleg privátba) rendelnék tőlük, (ha mész holnap úgyis) ha új!! mondjuk, Pesti vagyok, de gondolom postázni, tudják. Ezt találtam a neten Pc Varázs Számítástechnika, de a megadott telefon süket, mindkettő.

remélhetőleg a héten megyek a kártyáért, ha nem akkor hétfőn elhozzák és elkérdem a tulaj telefonszámát. De a számot csak hétfőre.
0
0
0
0
Quqa avatar
tasiadam írta:
Quqa írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Quqa írta:
niteforce írta:
Quqa írta:
niteforce írta:
ha használtan veszel menj el és próbáld ki a helyszínen mielőtt kifizeted.

Úgy mellesleg látom M3-ast Word-ön fent vagy és milyen néven, ha lehet kérdezni,én 35 szinten vagyok tolnánk pár futamot.

GTR 222 a nevem de nagyon béna vw sciocco-m van, M3-massal lehagyszm de többit a mgfelelő forumtémában 😀

(megfelelő fórum témában) Ezt hol keressem nem találtam NFS fórumot a játékok között csak a Dirt et vagy is van, de 2010-ben egy hozzászólás sem volt. Amúgy nincs M3 am túl drága egy Szilviám van közepes tuninggal és egy fapados Gallardo. Majd megkereslek este a Word-ön.
A játék gépigényénél non-stop lehetne erről beszélgetni:https://gepigeny.hu/games.php?id=1082
Vagy akár az NFS World bajnokság című forum topikban is lehetne versenyt szervezni:[url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=1183&pid=261025#post_261025[/url]
Mind kettő logikusabb hely, mint a videokártyákról szóló téma.
0
0
0
0
Quqa avatar
niteforce írta:
Quqa írta:
niteforce írta:

Úgy mellesleg látom M3-ast Word-ön fent vagy és milyen néven, ha lehet kérdezni,én 35 szinten vagyok tolnánk pár futamot.

GTR 222 a nevem de nagyon béna vw sciocco-m van, M3-massal lehagyszm de többit a mgfelelő forumtémában 😀

(megfelelő fórum témában) Ezt hol keressem nem találtam NFS fórumot a játékok között csak a Dirt et vagy is van, de 2010-ben egy hozzászólás sem volt. Amúgy nincs M3 am túl drága egy Szilviám van közepes tuninggal és egy fapados Gallardo. Majd megkereslek este a Word-ön.
0
0
0
0
niteforce avatar
Quqa írta:
niteforce írta:

0
0
0
0
Quqa avatar
tasiadam írta:
Quqa írta:

Pc Varázs Számítástechnika: ez a bolt az?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Quqa írta:

0
0
0
0
Quqa avatar
niteforce írta:

0
0
0
0
Quqa avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Quqa avatar
Az a baj most fürödtem be a Vaterán egy GT 8800 jónak árulta 8000E és hibás volt (függőleges csíkok) inkább maradok az újnál 2-3 év garival kérdés a GT 240 tudja a leirt, játékokat akkor nekem tökéletes nem 127 LCD-n játszom, tehát a felbontás annyira nem lényeg csak ne szaggasson. Azért köszi.
0
0
0
0
Cooley avatar
tasiadam írta:
Cooley írta:
Quqa írta:
Milyen VGA-t vegyek max. 15E-ért Zotac GT 240 jó? (vagy más gyártótól, de ezt találtam a neten legolcsóbban) milyen 512 v 1GB érdemes DDR3 v. 5-öst. a lényeg Crysis 2 NFS Shift2, Hot Pursuit, Dirt 3 Colin McRae fusson, el nem érdekel a full HD meg max részletesség 1024 elég nekem csak ne szaggasson. Köszi, a segítséget.

Szerintem használtan vegyél kártyát. Ha mázlid van, annyiért találsz 4850 1GB-ot, vagy még olcsóbban 512-est.

én hétfőn veszek zsír új 9800GT-t 12ért.

Az jó vétel, bár a 4850(főleg nagy felbontáson) erősebb, de drágább is 1-2eFt-tal. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
Quqa írta:
Milyen VGA-t vegyek max. 15E-ért Zotac GT 240 jó? (vagy más gyártótól, de ezt találtam a neten legolcsóbban) milyen 512 v 1GB érdemes DDR3 v. 5-öst. a lényeg Crysis 2 NFS Shift2, Hot Pursuit, Dirt 3 Colin McRae fusson, el nem érdekel a full HD meg max részletesség 1024 elég nekem csak ne szaggasson. Köszi, a segítséget.

Szerintem használtan vegyél kártyát. Ha mázlid van, annyiért találsz 4850 1GB-ot, vagy még olcsóbban 512-est.

én hétfőn veszek zsír új 9800GT-t 12ért.
0
0
0
0
Cooley avatar
Quqa írta:

A nagy vram(videomemória) méret és típus(GDDR3 fele akkora sávszélű, mint a GDDR5, ha azonos órajelen mennek azonos méretű memóriabusszal). A vram tárolja az adott pixelhez rendelt színt, szóval lényegében minél nagyobb felbontás, és minél nagyobb textúrarészletesség, annál nagyobb memóriafelhasználás. 😀
0
0
0
0
Quqa avatar
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
Én ez a fogyasztási határt nem értem,minek beszabályozni őket,aki 150K+-ért vesz kártyát,hol érdekli a fogyasztás.

a ROG is ezt csinálja, tinálta... sok 4es csatlakozó csak egy kártyának.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
Mars II
"MARS II fogyasztása akár a 475-500 wattot is elérheti."

Szerintem,fogyasztás miatt vannak gondok a 590-el,tudna többet ha kapna áramot,vagy leég.😜

"A GeForce GTX 590 teljesítménye tesztünk alapján ugyan elmarad a Radeon HD 6990-től, de egyik termék sem tekinthető teljesen szabványosnak, vagyis túllépik a PCI-SIG 300 wattra vonatkozó követelményeit."

akkor magyarán többet akarnak abbol amit szabad nekik. Ennyi erővel csinálhatnak egy 4 magos kártyát és legyen 300W a fogyasztásuk, de akkoris erősebb a többi 2nél de mégsem jobb
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
tasiadam írta:
Synda írta:
Nem,magyarul elb@szták.😆

Én nem lepődnék meg ha 6990-ben még bőven lenne tartalék,a zöld szörnyben meg nincs semmi,ami van az is leég 😂

ugyan az a mag van egy 580ba mint egy 590-be. de mégis jobb az 580. ha el tudják érni azt a szintet és működik is a 2 GPU együt akkor lehetséges hogy eléri azt a szintete, vagy leég

De így is fogyasztási gondok vannak,túl sok kakaó kell neki.
Jelen állás szerint kéne vagy 500W neki hogy azt hozza amit szeretnének.😂

ha az ASUS ROG megteheti ők miért nem? 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
Nem,magyarul elb@szták.😆

Én nem lepődnék meg ha 6990-ben még bőven lenne tartalék,a zöld szörnyben meg nincs semmi,ami van az is leég 😂

ugyan az a mag van egy 580ba mint egy 590-be. de mégis jobb az 580. ha el tudják érni azt a szintet és működik is a 2 GPU együt akkor lehetséges hogy eléri azt a szintete, vagy leég
0
0
0
0
niteforce avatar
az nvidia megőrült, hajrá AMD! 😃😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akkor magyarul az nvidia magának okozta a hülyeséget és tényleg lehetséges hogy a 590 a leggyorsabb. de ebben a pillanatban nem. Hogyha sikerül elérniük azt ezzel a GPUval mint a G92vel hogy felső és közép kategóriába tudnak maradni 2 évig akkor már jobban fognak állni. PL: 8800GS és a GTS250. Ég és föld de ugyan az.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció