Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
steven avatar
Köszönöm a magyarázatot, most már teljesen világos ez a Crossfire rendszer.
Szóval akkor e közül a házom kártya (Sapphire HD 6870, Sapphire 6950, GTX 560 Ti) közül bármelyiket is veszem, vinni fogja a BF 3-at full hd-ban?
Bár nagyon szimpatizálok a Sapphire 6870-nel.
0
0
0
0
Tirparoli avatar
steven írta:
Gta4vevo írta:
Nem mindegy hogy milyen proci de ahogy néztem i5 2400ad van ami egész nagy VGA-t is mg tud "hajtani" (igen még mindig nem tudom hogy mondják ezt😃😉.

Esetleg fogj ki egy jó ajánlatú hd 6950 -et az most 60 körül van kb.

Ezt a kártyát mennyibe vennéd, amit linkeltél?

Még pontos árat nem néztem ennek a kártyának. A rászánt összeg csak iránymutató volt, +/- 5000 Ft még bele fog férni a keretbe. Viszont az alaplapom Crossfire-t támogat, nem lenne baj hogy a GTX es kártya Nvidia és nem Radeon?
Tudom hogy a Crossfire két vga-t támogat de ha csa kegy van benne egyformán kihajtja az alaplapom mindkét típusú kártyát?

Ha az alaplapod támogatja a Crossfiret akkor 2db PCI-Ex16 csatlakozonak kell lennie nem pedig 1nek!
ha ezt a támogatást akarod ki használdni csak is Atis kártya jöhet szóba mivel az Nvidiánál SLI támogatás van ez a 2 rendszer csak annyiban hasonlit hogy 2kártyát tud használni de teljesen más technológián alapul!
0
0
0
0
wdavid avatar
az h csak CF-t támogat nem befolyásol semmit, attól még nyugodtan rakhatsz bele Nvidia kártyát is 😃 az akkor számít h 2 kártyás rendszert akarsz kiépíteni, na akkor viszont csak két Radeon-t tudsz összekötni 😃
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
2 VGA-t akarsz egymás mellé vagy mi?

Mert ha csak 1et akarsz akkor is "kihajtja" mivel az csak egy lehetőség hogy lehet crossfire-d (legalábbis szerintem.

Na én a többi válaszadástól visszavonultam , rábízom a szakértőkre.😊
0
0
0
0
steven avatar
Gta4vevo írta:
Nem mindegy hogy milyen proci de ahogy néztem i5 2400ad van ami egész nagy VGA-t is mg tud "hajtani" (igen még mindig nem tudom hogy mondják ezt😃😉.

Még pontos árat nem néztem ennek a kártyának. A rászánt összeg csak iránymutató volt, +/- 5000 Ft még bele fog férni a keretbe. Viszont az alaplapom Crossfire-t támogat, nem lenne baj hogy a GTX es kártya Nvidia és nem Radeon?
Tudom hogy a Crossfire két vga-t támogat de ha csa kegy van benne egyformán kihajtja az alaplapom mindkét típusú kártyát?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát szerintem már Full HD környékire , mivel az integrált VGA-mat eléggé igénybe veszi nem úgy mint a 1024x768 (Igen megint itt tartok😃😉.
0
0
0
0
ors11 avatar
Én azt akarom kérdezni,hogy hamár előjött a monitor téma(bár nem ideillő),hogy az 1440x900 az milyen felbontásnak számít és hogy ez a képernyő megbízhatóe?
http://www.debo. ro/acer-48-3cm-v193wlaobmd-16-10-dvi-led-schwarz-speaker.html
0
0
0
0
wdavid avatar
ha 60 ezerért szeretnél van GTX560Ti 57-58 ezerért 😃

http://hardver apro.hu/apro/gianni_bazarja_2/hsz_51-100.html
0
0
0
0
Gta4vevo avatar

0
0
0
0
steven avatar
Üdv.
Új tag vagyok ezen az oldalon, nemrég vettem egy gépet, és ehhez szeretnék egy vga-t venni. lehetőleg olyat amin menne a Battlefield 3 full hd-ban.
Ilyen gépem van:
4 magos intel proci, 4 gb ram, 500 w-s táp, 320 gb-s vinyó.
Erre a kártyára gondoltam:
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1037&pid=1080&psn=&lid=1&leg=0
Max 60.000 tudnék rászánni.
Esetleg ha tudtok ennél jobb kártyát ajánlani ennyi pénzért, vagy olcsóbban hasonló tudásut, akkor várom a tanácsaitokat.
0
0
0
0
Cooley avatar
Bershka írta:
Tiszteletem. GTX550el hogy menne pl. a Battlefield3 ?

FullHD közép-magas részletesség.
0
0
0
0
Bershka avatar
Tiszteletem. GTX550el hogy menne pl. a Battlefield3 ?
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Synda írta:
apetit1989 írta:
Ne általánosítsunk, pl. a HD4850, vagy a 9800GT is DDR3-as, viszont jó kis kártyák!

Voltak 😜
Nagyfelbontáson elvéreznek.😕

1440x900 annak számít?

Mert én azt vettem észre a játékok nagy részét bírja stabil 30-60 FPS-el kissebb felbontáson mint 1440x900.

Pl orcs must die!: 1440x900 : 10-25 fps
1024x768 : 30-45 fps

Ami azért nem kis különbség , de most hogy így eszembe jutott prototype-nál is lejjebb veszem a felbontást és meglátjuk mennyit nyerek...
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ne általánosítsunk, pl. a HD4850, vagy a 9800GT is DDR3-as, viszont jó kis kártyák!
0
0
0
0
szolnokiferenc 23 avatar
Üdv. tudnátok ajánlani nekem egy jó vga-t kb 20 k-ért? fontos lenne!
0
0
0
0
niteforce avatar
persze mindjárt küldök egyet
0
0
0
0
Kamaa avatar
privibe letudnád irni hogy max 120k-ért milyet tudok venni?😃 mert nem nagyon értek hozzá
0
0
0
0
Kamaa avatar
Vagy nem tudom:S fejleszteni akarom a gépemet.. csak az a baj hogy a ramom sima DDR és abba max 2gigásat tudok venni .. szerintetek fejlesszem vagy inkább vegyek újat?😃
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Kamaa milyen felbontáson akarsz játszani és mivel?
0
0
0
0
niteforce avatar
arra nagyon gyenge

minimum egy HD6670 -et érdemes játékra venni
0
0
0
0
niteforce avatar
attól függ mire kellene
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Ez sz@rás.. 😕

Megsütöm majd az én 8800 GTS-em,és majd megírom hogy jó-e 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
SEGÍTSÉG! Van a 9800GT-m eddig sem ismerte fel a géped 100%osan de jónak jó volt és minden szépen ment vele DE! BIOS-ba kockáz, bejön a windows semmi baja keresi az illesztőprogramot ismét semmi, megnézem hogy mi baja és kiírta hogy 43-mas tipusú hiba miatt leállította a windows. Mi lehet a bibi?

Valszeg haldoklik..Nekem is ez van az Nvidia 8800 GTS-mel..Vram hiba..

de csak biosba kockázik, amúgymeg a win7 nem ismeri fel. Ha ez van megyek reklamálni vagy betolom a sütőbe

De a sütés,az csak egy ideig jó..Ideiglenes megoldás..

akitől vettem így *** át ahogy ő engem
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
SEGÍTSÉG! Van a 9800GT-m eddig sem ismerte fel a géped 100%osan de jónak jó volt és minden szépen ment vele DE! BIOS-ba kockáz, bejön a windows semmi baja keresi az illesztőprogramot ismét semmi, megnézem hogy mi baja és kiírta hogy 43-mas tipusú hiba miatt leállította a windows. Mi lehet a bibi?

de csak biosba kockázik, amúgymeg a win7 nem ismeri fel. Ha ez van megyek reklamálni vagy betolom a sütőbe

De a sütés,az csak egy ideig jó..Ideiglenes megoldás..
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:

0
0
0
0
Osynho avatar
35 alá még befér egy Gtx460 768mb is. 37ért 6790-est, 38tól meg 6850-est kapsz. Én biztos, hogy az utóbbit venném, az már tisztességes vga. 😀
0
0
0
0
krutka avatar
gacso írta:
ki milyen videokártyát ajánl olyan 35K-ig??😃

Hd 6770. Szerintem.
0
0
0
0
gacso avatar
ki milyen videokártyát ajánl olyan 35K-ig??😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
Kamaa írta:
Hali. hol tudom megnézni hogy DDR hányas a vidi karim?😃 CPu-Z nem irja ki :S

Persze, hogy nem, az procikhoz való program. 😀 Gpuz-t próbáld. Egyébként, ha a 3850-esről van szó, akkor ddr3.
0
0
0
0
Kamaa avatar
Hali. hol tudom megnézni hogy DDR hányas a vidi karim?😃 CPu-Z nem irja ki :S
0
0
0
0
matyosowski avatar
de ha pl kicsi a tápja akkor sokat számít hogy mennyit fogyaszt, de spórolás szempontjából sokszor nem is a gépet kell cserélni lévén az újabb cuccokban van energia menedzsment (Y)
0
0
0
0
andruh avatar
VTX3D HD6870 1GB DDR5 mennyit fogyaszt játék közben pl:battlefield 3-ná?
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Cooley írta:
Vic04 írta:
Hello Mindenkinek!

Most szeretnék újítani videókarit és mi a véleményetek egy EVGA GTX 460 1gb-es kariról 39k-ért? megéri-e ezt vennem? 😀

Ha újonnan annyi, akkor az SE, az közel sem ér annyit. Inkább 6850. Ha használt, akkor meg azért nem ér annyit...

Kösz a választ Cooley!
0
0
0
0
Cooley avatar
Vic04 írta:
Hello Mindenkinek!

Most szeretnék újítani videókarit és mi a véleményetek egy EVGA GTX 460 1gb-es kariról 39k-ért? megéri-e ezt vennem? 😀

Ha újonnan annyi, akkor az SE, az közel sem ér annyit. Inkább 6850. Ha használt, akkor meg azért nem ér annyit...
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Hello Mindenkinek!

0
0
0
0
Cooley avatar
djwarp írta:
Sziasztok!
Ajánlatok nekem egy vga-t?
Ati Párti Vagyok,Szóval Mondom Mi Lenne Jó:
-PCI-E
-DirectX:11
-Pixel Shader:5.0
-Lehetőleg 1Gb-os
-256Bites-Esetleg van olyan amin elmenne maxon (Csak a vga) a NFS The Run?
Tudtok ajánlani valamit ami meg is fizethető?😊

6850-től kezdve a legerősebb, amit meg tudsz fizetni. Vagy 5850/5870. Bár a gépigényénél 6950-et tüntettek fel minimumnak, de azt hülyeségnek tartom.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
Sziasztok!
Ajánlatok nekem egy vga-t?
Ati Párti Vagyok,Szóval Mondom Mi Lenne Jó:
-PCI-E
-DirectX:11
-Pixel Shader:5.0
-Lehetőleg 1Gb-os
-256Bites-Esetleg van olyan amin elmenne maxon (Csak a vga) a NFS The Run?
Tudtok ajánlani valamit ami meg is fizethető?😊
0
0
0
0
zsolti1515 avatar
a három közül a 2. HD6670
0
0
0
0
kalaoi avatar
na és ezek közül melyik a lejobb játékra?

Gyártó: MSI COMPUTER
Busz: PCI-Ex16
Chipset gyártó: nVidia
DirectX: 11
D-Sub: Igen
Dual VGA: Igen
DVI: Igen
Kiszerelés: Dobozos
Hűtés típusa: Aktív
Mag órajel: 810 MHz
Mem. Bus: 128 bit
Mem. órajel: 3200 MHz
Sebesség: DDR5
Memória: 512 MB
OpenGL: 4.0
SLI/CrossFire támogatás: Igen
VGA Chipset: GF 440GT
TV-out: HDMI

Gyártó: VTX3D
Busz: PCI-Ex16
Chipset gyártó: AMD
DirectX: 11
D-Sub: Igen
Dual VGA: Igen
DVI: Igen
Kiszerelés: dobozos
Hűtés típusa: Aktív
Mag órajel: 800 MHz
Mem. Bus: 128 bit
Mem. órajel: 1333 MHz
Sebesség: DDR3
Memória: 1024 MB
OpenGL: 4.1
SLI/CrossFire támogatás: Igen
VGA Chipset: HD6670
TV-out: HDMI

- Nvidia GT220 GPU
- Core Clock: 720MHz
- Shader Clock: 1566MHz
- Memory Clock: 1600MHz
- 1Gb GDDR-3 Video memória
- 128 bites memória sávszél
- DirectX 10.1,OpenGL 3.1
- PCI-e 2.0 csatlakoztatás
- Aktív, ventillátoros hűtés
- HDMI,DVI,VGA kimenetek
0
0
0
0
niteforce avatar
ors11 írta:
niteforce írta:
így a HD6750 kb ugyanolyan erős mint a GTS 450.

de így is meiket éri meg jobban venni...mert ahogy néztem a GTS-nek nagyobbak a Hz-jei

ha nincs GTS 450 akkor HD6750.

KB ugyanolyan erősek, az órajel nem számít sokat.A tesztekből derül ki minden
0
0
0
0
ors11 avatar
niteforce írta:

de így is meiket éri meg jobban venni...mert ahogy néztem a GTS-nek nagyobbak a Hz-jei
0
0
0
0
niteforce avatar

amúgy bendeguz az XFX amerikában elterjedt és elismert gyártó, Európában annyira nem elterjedt, de jó gyártó, nyugodtan vegyél olyat 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció