Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
stalker41 avatar
vezérlőpult/rendszer hardver fül ott meg eszközkezelőt nyisd meg ott alul írnia kéne
vagy simán az asztalon vagy és ott a háttérképedre jobb egérgombbal katt aztán tulajdonságok és ott a beállítások fül és ott kéne írnia a képernyő fölirat alatt
0
0
0
0
White Man X avatar
de mondtam hogy nincs driver meg minden feltelepítve, csak beraktam és megy
0
0
0
0
White Man X avatar
nem is jó ez a gpu-z azt írja hogy írjam be a kártya nevét meg minden!
0
0
0
0
White Man X avatar
kösz az infót megnézem de ha lehet segítsetek még mert talán nem írja ki
0
0
0
0
stalker41 avatar
GPU-Z nevű progit szedj le az megmutatja pontosan ilyen kártyád milyen a kártyád.
0
0
0
0
White Man X avatar
szevasztok kéne egy kis segítség, kaptam egy 256 mb-os vidikártyát a gépembe, nekem azt mondta a gyerek akitől kaptam hogy ati radeon hd 2500 vagy 4500, de nem találtam ilyen kártyát és driver se volt, a vidikártyára ninc semmi írva csak a kis fekete szarokon számok és betűk, ezekből kb van vagy 4 mind2 oldalon és majdnem egyeznek a számok, ja és ledes a ventillátor kéken világít kicsi és az van ráírva hogy sapphire, ahova meg rádugom a monitort oda is az van írva hogy sapphire
0
0
0
0
Quqa avatar
Kmisi99 írta:
Quqa írta:
Kmisi99 írta:
matyosowski írta:
akos az elméletben úgy van ahogy írtad :S sajna lehet hogy bekakált a VGA d és újat kell venni. Mindenesetre amit akos írt próbáld ki ha nem jó akkor (továbbra is csíkoz) akkor esetleg szervízbe bevihetnéd hátha meg tudják csinálni (bár ezt kétlem). Ha tényleg VRAM hibás már pedig több mint valószínű, akkor a HD4670 est nyugdíjazni kell 😕
pár ezerből tömegével javítják a vram hibás vgakat csak nem szervizbe kell vinni mert nem sok van aki rendesen javítja sokan hőlégfúvózzák ami nem a legjobb

Nekem is hasonló gondom van 8800GT függőleges csíkok sávosan (6-8 csík kb. 5 sávban) vagy keresztbe zöld hullámos vonalak és 5-10 perc múlva lefagy a gép, táp ram lap origi. Ha valaki tud, pesti szervizt ahol tudják javítani, (egy boltot hívtam ott azt mondták kuka) megköszönném nem kéne másikat vennem.

Ajánlhatom esetleg őt (szóköz nélkül) hardver apro/apro/notebook_bga_gpu_javitas_a_legjobb_aron/hsz_1-50.html
22 pozitív és 0 negatív értékelése van. Írj az csávónak egy üzit és írd le mi a gond és majd ad árajánlatot csak el kell postázni a vgat. (nem csaló ennyi pozitívval nem és sokan ajánlják)

Pesten is vannak (rockobazar ez az) mert oda-vissza postaköltség 2-3E javítás 4E körül inkább veszek másikat 8 ért vagy ujjat. Azért hétfőn felhívom. Elvileg a Vaterán vettem jóként árulták aztán hibás mégis max. visszakérem a kp. Azért köszi, a segítséget. Ha más tud, pestit megköszönöm.
0
0
0
0
Borbi avatar
niteforce írta:
HD5670-et HD6870-re

szerintem másik driver kell neki. ha felmész az AND lapjára úgyis le tudod szedni a jó progit
0
0
0
0
Borbi avatar
niteforce írta:
Sziasztok, ha cserélek VGA-t ugyanúgy AMD akkor jó lesz ugyanaz a driver hozzá mint az ami az előzőnek volt?

Nem biztos. attól függ mit cserélsz mire?
0
0
0
0
niteforce avatar
Sziasztok, ha cserélek VGA-t ugyanúgy AMD akkor jó lesz ugyanaz a driver hozzá mint az ami az előzőnek volt?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Quqa írta:
Kmisi99 írta:
matyosowski írta:
akos az elméletben úgy van ahogy írtad :S sajna lehet hogy bekakált a VGA d és újat kell venni. Mindenesetre amit akos írt próbáld ki ha nem jó akkor (továbbra is csíkoz) akkor esetleg szervízbe bevihetnéd hátha meg tudják csinálni (bár ezt kétlem). Ha tényleg VRAM hibás már pedig több mint valószínű, akkor a HD4670 est nyugdíjazni kell 😕
pár ezerből tömegével javítják a vram hibás vgakat csak nem szervizbe kell vinni mert nem sok van aki rendesen javítja sokan hőlégfúvózzák ami nem a legjobb

Nekem is hasonló gondom van 8800GT függőleges csíkok sávosan (6-8 csík kb. 5 sávban) vagy keresztbe zöld hullámos vonalak és 5-10 perc múlva lefagy a gép, táp ram lap origi. Ha valaki tud, pesti szervizt ahol tudják javítani, (egy boltot hívtam ott azt mondták kuka) megköszönném nem kéne másikat vennem.

Ajánlhatom esetleg őt (szóköz nélkül) hardver apro/apro/notebook_bga_gpu_javitas_a_legjobb_aron/hsz_1-50.html
22 pozitív és 0 negatív értékelése van. Írj az csávónak egy üzit és írd le mi a gond és majd ad árajánlatot csak el kell postázni a vgat. (nem csaló ennyi pozitívval nem és sokan ajánlják)
0
0
0
0
Quqa avatar
Kmisi99 írta:
matyosowski írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Primo írta:
A gépemben csak az alaphűtés van, és ebbe a forróságba rendesen fel tud melegedni minden, különösen a vga-m. Szóval az lenne a kérdés hogy mekkora az a hőmérséklet a videó kártyánál ami még "egészséges"? Az Everest szerint a GPU dióda 61°C alpjáraton és 70°C játék közben...

Bőven tökéletes. Amíg 100fok alatt van, nincs gáz. 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
ebbena pokolban az még elfogadott, vagyis igazából még teljesen normális.
0
0
0
0
Davenator avatar
A gépemben csak az alaphűtés van, és ebbe a forróságba rendesen fel tud melegedni minden, különösen a vga-m. Szóval az lenne a kérdés hogy mekkora az a hőmérséklet a videó kártyánál ami még "egészséges"? Az Everest szerint a GPU dióda 61°C alpjáraton és 70°C játék közben...
0
0
0
0
dante1234561 avatar
az nem nekem kel hanem tibi a tibi nek dante1234561 nekem job van GeForce 8800 GTX
0
0
0
0
niteforce avatar
oks, akkor adj egy linket (PÜ-ben ) ott nem cenzúráz
hogy honnan kéne.
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
max 70 euró 😃 de a procim elég gyenge 😀 ha tudnál jobbatt akk pls oszd meg velem 😜
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
a dante linkét nézzétek 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
dante kösz 😀

hát kis gyenge vga.. játékra kellene?
Hány euró a keret?
0
0
0
0
dante1234561 avatar
[url]http://www.focus.sk/zoom.asp?img=IMAGES/PR/O10109b.jpg&popis=10109[/url]
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
valamiért nem linkel be rendesen😃
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, de a bolt nevét kéne tudni, mert a linkből csak a vga típust tudtam kiszedni.
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Szerintetek ez megfelelne a gépembe?? http://www.***/videokartya-c3142/gigabyte/gf-gt430-oc-1gb-128bit-ddr3-pci-e-gv-n430oc-1gi-p44378873/termek-leiras.html#properties
0
0
0
0
akos328 avatar
😃 azt is akartam, nem tudom miért GTS450-írtam. bocs , biztos a meleg miatt😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Ez GT 430 amit linkeltél ! 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
http://ip on.hu/?product_id=163186 GTS450 sztem tökéletes lesz ebben az árban, jó kis zotacot találtam😃
0
0
0
0
tibi a tibi avatar
Valaki tudna ajánlani nekem a gépembe VGA-t ugy 15-20k közötti árban gondoltam. 😆 pls sürgős lenne
0
0
0
0
no avatar
ok köszi mindenkinek a segitséget ohol vettem a gépet elmentem megkérdezni ö azt mondja hogy a vcideokártyával lehet valami sok meloja van jövöhét kedden viszem be és akk kiderül . Monitort meg már régota tervezem hogy veszek 1 et mert ez a mostani nem valami jó 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Kmisi99 írta:
akos328 írta:
szattila9090 írta:
Am ha nem a monitor hibája akk nem lehet csak azért csinálja ezt mert gyenge a videokártya? Mármint semmi baja csak alapból gyenge mert igaz ami igaz nem a legjobb vga ez a 4670.

Az h mennyire gyenge az nem ok a hibára... Amúgy HD filmekre, még játékra is jó, nem gyenge, nem egy csúcskategóriás, de egy középnek megfelel.
mindenképp egy monitort kéne szerezned és azzal kipróbálnod h fennáll-e még a hiba.

Hát azért ma már egy közepes alsó kategóriás vga. Manapság a 4870 a közep kategória

nem az a lényeg ki hova sorolja😃, az erejétől a hiba nem függ össze.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
akos328 írta:
szattila9090 írta:
Am ha nem a monitor hibája akk nem lehet csak azért csinálja ezt mert gyenge a videokártya? Mármint semmi baja csak alapból gyenge mert igaz ami igaz nem a legjobb vga ez a 4670.

Az h mennyire gyenge az nem ok a hibára... Amúgy HD filmekre, még játékra is jó, nem gyenge, nem egy csúcskategóriás, de egy középnek megfelel.
mindenképp egy monitort kéne szerezned és azzal kipróbálnod h fennáll-e még a hiba.

Hát azért ma már egy közepes alsó kategóriás vga. Manapság a 4870 a közep kategória
0
0
0
0
akos328 avatar
szattila9090 írta:

0
0
0
0
Tesla GoD avatar
Lehet monitor hiba, de ha D-SUB csatival használod, ez akár az analóg jel hibája is lehet. Ha találkozol ilyen képhibával, próbáld meg frapsel, vagy print screennel lekapni, ha azon a képen látszik, akkor egyértelműen VGA hiba, ha nem, akkor az utóbbi 2 dolog valamelyike (vagy rossz volt az időzítésed a fotózásnál persze).
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
matyosowski írta:
0
0
0
0
niteforce avatar
de attól méh hogy nem erős attól még működnie kell normálisan.
ha kell új monitor amúgy nekem van egy CRT-m szépen működik ha pesti vagy és kellene akkor írj rám nyugodtan megegyezünk
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
matyosowski avatar
de a monitor lehet hogy drágább mint egy VGA 😆 lehet hogy kapsz pár ezer FT ér CRT monitort de ha LCD kell akkor inkább a VGA legyen kaki. Am használtan egy 10-12 e ből már 8800GT/GTS vagy ha mázlid van akkor HD4830/HD4850 est már lehet venni ami mérföldekkel jobb mint a mostani VGA d.
0
0
0
0
no avatar
köszi a válaszokat. A monitor dolgot kiprobálom majd havertol elkérem az ujjab monitort. Remélem a monitorom a szar mert nincs kedvem új vga-t venni 😞
0
0
0
0
matyosowski avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
1 módon tudhatod meg, kérd meg 1 haverdo, vagy ismerősőd h dugjátok ráa monitort a gépedre, és ha még mindig csíkozódik, akor VGA, ha nem akkor monitor. Amúgy lehet h rossz hír, de én a VRAM-ra tippelek h nem kóser, de mondom kikéne próbálni.
0
0
0
0
no avatar
Hello mindenkinek nem találtam ahoz hasonló forum témát ami az én problémámhoz hasonlitana ezért ide irom mert lehet a videokártya a ludas de nem bisztos.
A problémám az lenne hogy mi miatt lehet az hogy pl nagyobb felbontásu filmek gondolok itt a 720p-1080p és játékoknál is elöfordul az hogy ilyan cxsikok jellenek meg a képernyön. Nem is szaggat a játék csak hirttelen mozdulatoknál gyors mozgás közbe csikok jelenek meg a monitoron. 2 dologra gondolk mi lehet de nem tudom meik az 1 gondolatom gyenge a videokártyám és nem birja a hd filmeket (Ati radeon HD 4670 512 GDDR 3 videokártyám van)
a másik ötletem a monitor : nem valami új és lehet az nem birja (HP 7550 a monitorm)
Ha valakinek van valami ötlete mi lehet a gond azt megkösszöném. Mert elég rég fennál ez a probléma . Frissitettem a videokártya driverét de semmi.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
jaaa, én most veszek egy 9800GT-t zsír újat 12ért. a trust hát jobb mint a codegen, de nem a legjobb

Az sokkal jobb mind a 8800 GTS...? 😀
Akkor most csak menjek be egy üzletbe,és kérjek egy molexes 6pines átalakítót?

roszabb a 8800GTS 512nél. a 8800GTS átnevezve egy GTS250. hát igen, olyasmit kéne csinálnod.

Értem,köszönöm szépen a válaszaidat 😀 Sokat segítettél,és sok szerencsét a grafikushoz 😀

kösz, nekem hétfőn lesz meg. ha nem ad képet vegyél egy új tápot!

Rendben 😀

dehát neked van egy AMD-s géped nem? vagy a másikhoz kell?

Van egy AMD-s meg van egy Celeronos meg egy 1 magos 3000+os. Meg most dobok össze egy Athlon X2 4200+,2GB RAM meg a 8800 gts 😀..De a Celeronost meg azt az egy magost el szeretném adni. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
jaaa, én most veszek egy 9800GT-t zsír újat 12ért. a trust hát jobb mint a codegen, de nem a legjobb

roszabb a 8800GTS 512nél. a 8800GTS átnevezve egy GTS250. hát igen, olyasmit kéne csinálnod.

Értem,köszönöm szépen a válaszaidat 😀 Sokat segítettél,és sok szerencsét a grafikushoz 😀

Rendben 😀

dehát neked van egy AMD-s géped nem? vagy a másikhoz kell?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:

Rendben 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció