Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kornel77 avatar
MaximumGame írta:
Synda írta:
niteforce írta:
ne hülyéskedj már, teljesen jó az a kártya, elvisz az mindent full hd-ban magas beállításokkal. nem kevés az. én is olyat fogok venni.

Nem hülyéskedek,éppen hozza a játszható szintet,1 év múlva kevés lesz,de pár játékhoz már most is az.😕
Hosszútávra ne tervezz vele,én a helyedben 6870-et vennék 15-20%-kal gyorsabb,viszont csak 6k-el drágább 😀

Én ha vennék, legszarabbként is minimum HD6870 et.... mert az még éppen jó mindenre... de az se egy csúcs gyors valami 😃

De te megteheted 😎
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM írta:
niteforce írta:
nekem arra nincs pénzem 😞

Így is HD6790 helyett venném, már így is minden pénzem arra fog elmenni. Max ha megint lesz 43-ért HD6870 akkor tudnám megvenni.
viszont nem hosszútávra veszem, egy év múlva cserélném.

Amúgy ez nagyon érdekes, egy HD6850-re azt mondani hogy lassú...
Sajnos nem állunk úgy a családdal anyagilag, hogy ennél erősebbet tudjunk venni.

http://www.argep.hu/trend/HD68/Hd-6870.html
Tessék, van 43-ért.
A referencia hűtő ne zavarjon. Nekem HD5870-em van 3 éves, referencia modell. Ugyan úgy bírja az OC-t, és 3 év után egy decibellel nem hangosabb.

ez milyen márka? 😃
na meg 43 ezer +szállítás az már 46 ezer...
Vagy gépigényről vagy i ponról veszem meg amelyik olcsóbb.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
benq írta:
Sziasztok! A véleményetekre lennék kiváncsi!
Gainward GTX560 "phantom" a gépembe? (c2q8400, 4gb ram)
Valakinek van ilyen karija, és ha van, milyen a tapasztalata vele?
Legyenek kétségeim, hogy csak hűtőbordás a cucc?
Vagy nézzek inkább ventis hűtésüt?
Köszi

igen, legyenek kétségeid, passzív hűtés nem oké a vga-n...😕 ventis hűtést keress...amúgy jó lenne a gépedbe, csak húzd meg a procidat > 3ghz fölé leglább, h ne legyen nagy cpu-limited😉
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
sztem aki most tervez kártyát venni inkább várja meg a nyarat
vagy a 7000 széria megjelenését ha kijönnek a 6000 széria úgy is olcsóbb lesz
0
0
0
0
benq avatar
Sziasztok! A véleményetekre lennék kiváncsi!
Gainward GTX560 "phantom" a gépembe? (c2q8400, 4gb ram)
Valakinek van ilyen karija, és ha van, milyen a tapasztalata vele?
Legyenek kétségeim, hogy csak hűtőbordás a cucc?
Vagy nézzek inkább ventis hűtésüt?
Köszi
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem arra nincs pénzem 😞

Így is HD6790 helyett venném, már így is minden pénzem arra fog elmenni. Max ha megint lesz 43-ért HD6870 akkor tudnám megvenni.
viszont nem hosszútávra veszem, egy év múlva cserélném.

Amúgy ez nagyon érdekes, egy HD6850-re azt mondani hogy lassú...
Sajnos nem állunk úgy a családdal anyagilag, hogy ennél erősebbet tudjunk venni.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Synda írta:
niteforce írta:
ne hülyéskedj már, teljesen jó az a kártya, elvisz az mindent full hd-ban magas beállításokkal. nem kevés az. én is olyat fogok venni.

Nem hülyéskedek,éppen hozza a játszható szintet,1 év múlva kevés lesz,de pár játékhoz már most is az.😕
Hosszútávra ne tervezz vele,én a helyedben 6870-et vennék 15-20%-kal gyorsabb,viszont csak 6k-el drágább 😀

Én ha vennék, legszarabbként is minimum HD6870 et.... mert az még éppen jó mindenre... de az se egy csúcs gyors valami 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
KuTYanMajOM írta:
Én ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy nekem a 2 magos Athlon II procim mellé egy Gigabyte 6850 OC van és eddig minden játék futott maxon, 1920x1080-as felbontáson, ugyanúgy, mint haveromnak a Sapphire 6850 Vapor-x-el és a 4 magos Phenom II-vel.
Nem is agyaltam ilyenen, hogy most a procimhoz mi illik. Vettem egy új VGA-t amivel remélhetőleg egy ideig nem lesz probléma és kész. 😃
Na meg persze elég mutatós kis kártya ez a Gigabyte, bár ez a legkevésbé sem indok a megvásárlására, csak úgy mellékesen megjegyeztem 😜😃

Star Wars force unleashed még nem volt a gépeden akkor 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
ProAkos írta:
Akkor szerintem elég lesz, pont arra van szükségem amit írtál. Ilyen áron szerintem tökéletes választás. 😀

szerintem is, én is mostanában bővítenék, HD6850-et fogok venni 😀
0
0
0
0
ProAkos avatar
Akkor szerintem elég lesz, pont arra van szükségem amit írtál. Ilyen áron szerintem tökéletes választás. 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
ProAkos avatar
Sziasztok!

Nektek erről a videókártyáról mi a véleményetek? 😃:Sapphire Radeon HD5670 1GB 128bit DDR5 Egész jó kis kártya szerintem. 😃 vagy inkább ilyen árba más kártyára kéne beruházni?
0
0
0
0
niteforce avatar
azért ne keverjük a 7*** szériát a jövendőbeli HD7*** kártyákkal 😀
a
7000 az 2000-res évek körül volt, 32 és 64 mega memóriával 😃
0
0
0
0
kalaoi avatar
mert biztos lessz 7 széria??😶
0
0
0
0
no avatar
nekem a Ati Radeon HD6770 1024 MB tetszik
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
WhiTP írta:
Sziasztok! Megéri megvenni egy HD 6850-et, vagy megéri megvárni a 7XXX szériát?

figyelj ugyan az lesz vele mint a 6 ezressel elején úgyis drága de ha most pl enadják 100ért a 6970-et annak az árán veszel egy 7zerest
0
0
0
0
ImAxRap avatar
Sziasztok! Megéri megvenni egy HD 6850-et, vagy megéri megvárni a 7XXX szériát?
0
0
0
0
zsolo avatar
írjátok be googlébe, hogy gianni bazárja!

ott jóval olcsóbb minden, én is itt vettem a 6870-et és akkor csak 39000volt!
0
0
0
0
wdavid avatar
igaza van cseszka-nak, azt a kis plusz pénzt megéri ráfordítani a 6870re 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát 50000-55000ft van 6870 ami jobb mint a 6850.Pl az *** pont hu van Gigabyte 6870 OC mint ami nekem van 54900FT ha jol emlékszem.Ha van rá kereted akk inkább a 6870 mint az 6850.
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
Én ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy nekem a 2 magos Athlon II procim mellé egy Gigabyte 6850 OC van és eddig minden játék futott maxon, 1920x1080-as felbontáson, ugyanúgy, mint haveromnak a Sapphire 6850 Vapor-x-el és a 4 magos Phenom II-vel.
Nem is agyaltam ilyenen, hogy most a procimhoz mi illik. Vettem egy új VGA-t amivel remélhetőleg egy ideig nem lesz probléma és kész. 😃
Na meg persze elég mutatós kis kártya ez a Gigabyte, bár ez a legkevésbé sem indok a megvásárlására, csak úgy mellékesen megjegyeztem 😜😃
0
0
0
0
CrucioIsAwesome avatar
Mi a véleményetek? Indokoljátok légyszi, hogy melyik jobb, és miért. CrossFirebe tervezek, majd meglátjuk, hogy összejön-e. Tehát 6850 lenne a kiszemelt videókártya. Aquából néztem ki őket, nézzétek:

Itt a Sapphire, ami 49 200 Ft:
[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1037&pid=1320&psn=&lid=1[/url]

Itt egy Asus, ami 44 ezer:
[LINK]

Itt egy Gigabyte, ami 43 ezer:
[LINK]

Illetve találtam egy 53 ezres két gigás Sapphire-t, szerintetek megérne 10k ráfizetést? Ráadásul alap órajelen, ki tudja-e egyáltalán használni? Gondolom majd később, amikor nem bírkozik meg mindennel, igen, tehát mennyivel lenne jobb választás, és alapból crossfire-ben gondolkozom, h jövőre cf, köszi a normális válaszokat. Most még csak annyi biztos, h a 40-50 ezres szegmensből tudok választani.

mit gondoltok, melyik éri meg jobban? A sapphire miben nyújt többet, mint a másik kettő? Annyival jobbak a Sapphire-ek, tudom, hogy a húzás itt nem sokat számít (eddig max 4-5 fps-t láttam, de olyat nem, hogy emiatt lett volna játszható az amúgy játszhatatlan játék). Tehát 49 ezerért miben nyújt többet, mint a fölé húzott gigabyte?
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Értem😃 Köszi😀😉) Én is azt gondoltam,hogy egy HD6870-et veszek, csak biztos akartam lenni benne😃
0
0
0
0
niteforce avatar
Norbi1996 írta:
Szerintetek,hogy járok jobban? HA veszek egy új lapot és egy HD6870-et v úgy,hogy veszek egy új lapo és még egy Gainward Gforce GT 450 1GB-ot(Sli-m lenne)???

a HD6870 sokkal értelmesebb mint egy GTS 450 SLI
0
0
0
0
Bershka avatar
Heló. HD6870 Intel Core i5 procival jó párosítás? Vagy jobb lenne inkább egy gtx560?
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Szerintetek,hogy járok jobban? HA veszek egy új lapot és egy HD6870-et v úgy,hogy veszek egy új lapo és még egy Gainward Gforce GT 450 1GB-ot(Sli-m lenne)???
0
0
0
0
niteforce avatar
Aqua computer korrekt bolt, a másikról nem tudok semmit.
0
0
0
0
CrucioIsAwesome avatar
Hello!

A kiszemeltem a Gigabyte 6850 OC volt:
[url]http://www. aqua /gigabyte-gv-r685oc-1gd-hd6850-1gb-gddr5-pciexpress-125387.html/?search_termek=6850&id=termekek[/url](aqua)

de aztán találtam egy ilyet.. Sapphire Radeon HD6870 46 ezer forint...

Tudom, hogy sokkal jobb a 6870, de vélemények a boltról (Cellcom) vannak? Meg gondolom nem hiába ilyen olcsó, de miért, ha ilyen jó kártya? Kérlek, válaszoljatok és segítsetek, köszi! Bocsi, aki eddig nézte, mégsem modosítottam...

Francba, ki lett cenzúrázva... Tehát módsítottam, az aqua és cellcom után és előtt szóköz van!
0
0
0
0
no avatar
Blue Heavy Armor írta:
randal írta:
Blue Heavy Armor írta:
Sziasztok!

Van egy Intel P4 HT 3.0E (SL7PM) procim és hozzá egy Abit IC7-es lap.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen videokártyát ajánlotok bele?

Én egy Ati x1650xt-re gondoltam.

Szerintetek?

Az gyenge proci, inkább új gépet vegyél. Arra már nem érdemes költeni.

Tudom, de mégis milyet ajánlanál bele?

Hd 3850-est érdemes olcsón megvenni bele,de már azt se fogja kihajtani a géped.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
i5 2500K minden mai piacon lévő VGA-val megbirkózik..Nem még az i7 2600k...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Na de minden játéknál probléma lenne? Egyébként a videókártyája egy gtx 590-es.
0
0
0
0
Cooley avatar
gyenesmartin írta:
Quadgame94 írta:
gyenesmartin írta:
ors11 írta:
Az FX-4100-azhoz meik az a videókártya amejiknél nem lessz limitem(tehát a legjobbra gondoltam)
HD 6850.

Azért picit alul pozicionáltad.
HD6950, 4000Mhz-n.
Lehet, de nem hiába. Szerintem biztos, hogy fullHd-ben egy 6950-essel lenne proci limit. Az i3-assal se vagyok biztos, hogy elég lenne-e az 5770-eshez. Ahhoz képest, hogy miket produkált egy i7 2600K haverom gépében.

Amit mondasz, butaság. 😀 Egyébként eleve a kérdés is rossz. Játék és beállításfüggő az egész. FullHD max beállítás mellett is van olyan játék, ahova egy 6990 mellé is elég egy Sandy i3, de olyan is van, ahol még egy 6850 mellett is procilimit van. Az i7-2600K mellett viszont kizárt, hogy procilimit legyen, a haverodnál mással van a probléma.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Quadgame94 írta:
gyenesmartin írta:
ors11 írta:
Az FX-4100-azhoz meik az a videókártya amejiknél nem lessz limitem(tehát a legjobbra gondoltam)
HD 6850.

HD6950, 4000Mhz-n.
Lehet, de nem hiába. Szerintem biztos, hogy fullHd-ben egy 6950-essel lenne proci limit. Az i3-assal se vagyok biztos, hogy elég lenne-e az 5770-eshez. Ahhoz képest, hogy miket produkált egy i7 2600K haverom gépében.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
gyenesmartin írta:
ors11 írta:
HD 6850.

HD6950, 4000Mhz-n.
0
0
0
0
randal avatar
ors11 írta:

Rakhatsz hozzá HD6950-t is, max meghúzod egy picit az órajelét.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ors11 írta:
HD 6850.
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Ja hkc hulladek nem tennek ra ilyen jo vga-t
0
0
0
0
wdavid avatar
nekem is olyan HKC tápom volt, ajánlom gyorsan szabadulj meg tőle 😉 az a HKC hiába 430W-os szerintem egy 350es táp is többet bír mint az 😜
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
djkacor írta:
és még azt szeretném meg kérdezni hogy a tápegységem elég egy ilyen videókarinak?
Gigabyte GV-R685OC-1GD
Tápegységem:
HKC USP-3430 430W
a válaszokat előre is köszönöm 😀
Tápegység nem elég. Nem a wattok számítanak, hanem a márka.
0
0
0
0
KuTYanMajOM avatar
djkacor írta:
és még azt szeretném meg kérdezni hogy a tápegységem elég egy ilyen videókarinak?
Gigabyte GV-R685OC-1GD
Tápegységem:
HKC USP-3430 430W

Nekem pontosan ez a VGA-m van, ugyan ilyen gyári OC-s. Őszintén megmondom, hogy abszolút nincs hangja! Egyébként szerintem elviszi a tápod, enyém is csak 460-as és nincs vele semmi gond. 😉
0
0
0
0
djkacor avatar
Gigabyte GV-R685OC-1GD
Tápegységem:
HKC USP-3430 430W
0
0
0
0
randal avatar
djkacor írta:
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy melyik karit érdemes megvenni tudom hogy egyformák de melyiket ajánljátok:
Gigabyte GV-R685OC-1GD
Gigabyte GV-R685D5-1GD

Mert azt olvastam hogy ha egy bizonyos kártyából ha van OC-s akkor inkább azt válasszuk ami nem OC-s nektek mi a véleményetek

Gyakorlatilag ugyanaz a kártya, csak az egyik gyárilag húzva van, másik nem.
Miért ne válasszuk azt ami OC-s??? Ezt nem értem. Ha nincs jelentős ár differencia a kettő közül akkor simán megéri a gyárilag tuningolt változatot.

djkacor írta:
a shapphire-ról meg olvastam hogy hangos a ventije de hát nem tudom jó mind a két márka de hát majd még eldöntöm.

Az relatív, hogy kinek mi a hangos. Ilyenekre nem alapoznék.
0
0
0
0
djkacor avatar
értem hát nem tudom mindegyiknek van úgy látszik valami baja az oc-s több hőt termel meg többet fogyaszt értelemszerűen mert húzva van a shapphire-ról meg olvastam hogy hangos a ventije de hát nem tudom jó mind a két márka de hát majd még eldöntöm 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
en a helyedben a sapphire hd 6850et vennem 39 ezer ipo nnal en is olyat fogok venni az megeri
0
0
0
0
djkacor avatar
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy melyik karit érdemes megvenni tudom hogy egyformák de melyiket ajánljátok:
Gigabyte GV-R685OC-1GD
Gigabyte GV-R685D5-1GD

Mert azt olvastam hogy ha egy bizonyos kártyából ha van OC-s akkor inkább azt válasszuk ami nem OC-s nektek mi a véleményetek
0
0
0
0
ximo avatar
Látom kialakult megint egy ATI vs Nvidea vita😀
(Egyszer egy ilyen vitában olvastam egy édekeset: "Amíg minden második-harmadik játék az NV logójával indul addig nem veszeg ATI-t" ez is egy álláspont 😀
én inkább 6870-et vagy gtx 560ti-t vennék, és Fps, vagy Corcair/ Cheftech 500-as tápot alá.
0
0
0
0
tihi1988 avatar
cika67 írta:
na de már inkább azt szeretném megtudni,hogy a 430w-os tápom el-e birná a GTX560-ast(meg hogy egyátalán be-e tudnám kötni)+phenom II x4 945 3ghz procit,alaplapom asrock m3n78d(ebbe passzolna?)

hát én inkább váltanék arról a tápról pl. > FSP Hexa 500W

Hipro nem a legjobb gyártó/márka, és a 430w ha elég is lenne, nagyon szűkösen😕
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció