Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
annyiért csak gt730 van, és nem éri meg újan venni annyiból...
0
0
0
0
kakamatyi100 avatar
Sziasztok,
tudtok ajánlani egy nVidia kártyát max 20e Ft-ig újonnan?
0
0
0
0
Puffin avatar
Szilinnyo: MSI Afterburner + Riva Tuner. Tedd fel!
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Valaki tudna abban segíteni,hogy játék közben kiírja a cpu,gpu,fps ..stb adatokat? (asrock alaplap)
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
BenceSzilvagyi: AZ RX 480 lenne a jobb választás 😀
0
0
0
0
hashimoto avatar
RX480,vagy egy GTX 970 lenne jobb egy AMD Zen(Vagy a jelenlegi konfigba) mellé?
0
0
0
0
BBELSO avatar
a segítségetek kérném videokártya váltást tervezek szeretném lecserélni az Asus R9 270-esem és most kinéztem egy Gigabyte GeForce GTX 1060 WindForce2 OC 6GB GDDR5 192bit-es kártyát és a véleményetek kérném hogy szerintetek hogy menne az Amd 8320 Fx procival ?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
No,sracok kiderult a no signsl-os dolog. Eleg regi gephazam van(most veszek masikat) es elgorbitettem a tuskeket amikor beraktam. Megprobalom kicsereltetni de nem valoszinu h a gari allja. De s procinak semmi baja hal isten. Csak a lap nem kuldott jelet
Ui: ha a lapom kicserelnem egy ddr4es :asrock-b150m-hdv-re esegy ddr4 8gb 1.2v 2133mhz ramra,jobban jarnak?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Van rokonom kint amerikában és (17 éves a srác) most kap egy új gépet. Mondtam neki a múltkor hogy ha megyek ki megveszem a 980-sát. Adok érte 200 dollárt 😃 Erre irja hogy "Okay". Félre is rakta nekem. Veszíteni szerintem nem veszítek vele, meg nem tartom drágának.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha olcsón tudsz szerezni 980-at használtan, akkor megéri, mert olcsóbban kijössz mint egy 1080-al... a 980 oké, hogy már nem csúcskártya, de még mindig nagyon jó, azért lenne értelme 1440-re, nem is kevés...
0
0
0
0
Default avatar
Az egy kártyást támogatom én is.Nem nagyon éri meg a 2 kártyás rendszer persze ha pont olyan játékokkal játszol amikben rendesen skálázódik mind a 2 kari akkor oké viszont azzal is számolni kell hogy a felső kari izzadni fog. Nekem a 2db 680-nál az alsó 54-60 míg a felső 80-84 fokos volt.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Az egy kártyás rendszer mindig jobb választás mint a több kártyás. Az SLI-nek meg a CF-nek szerintem csak és kizárólag csúcs kártyák esetében van értelme amíg az sli vagy cf rendszernél van egy kártyás erősebb rendszer addig azt kell választani mind fogyasztásban mind teljesítményben jobb lesz.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Nagyjából mennyit gyorsulna játékokban HD 7790-ról RX 460-ra váltania haveromnak? Én pedig úgy néz kis 1440p-ben tudok majd játszani a közel jövőben. GTX 980 SLI? Mit gondoltok róla? Betudnám szerezni olcsóbban mint ha vennék egy 1080-at.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
460! Elég egyhangú 😃 35-40 ért van PH-n!
0
0
0
0
Bronson avatar
750ti-ből felesleges a 4gb, én a 460-ra szavazok!
0
0
0
0
MFeri4615 avatar
i3 6100 mellé milyen videókártyát vegyek? GTX 950 (2G) vagy Rx 460 (4G) ? vagy még gondolkodtam a gtx 750 ti (4G)-ba.
0
0
0
0
skiLeT avatar
Hát tuning vagy sem, csak a bios-ba állítottam át alapról 900 MHz-e. Alapot nem mutatta csak MSI afterburn-el néztem meg. 300 vagy 350 MHz volt nem tudom pontosan. Meg a RAM-ból is 256 mb tudtam csak beállítani max. De egész komoly teljesítményt ad le így. Meglepődök néha mit tud. 😀
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
+ Az sem stabil! De ha nem akarsz lapot is cserélni akkor legalább 8320 kellene! De mindegy mert ha a proci megy akkor a lapnak is mennie kell... :/
0
0
0
0
Yezi_ avatar
skiLeT: CPU limited lesz, ami annyit jelent hogy a kártya tudna többet is de a processzor limitálja. (Értsd: míg például egy i5-tel lenne 60FPS-ed, FX-szel csak 40 lesz)
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Az igen! 😂 Az már tuning! 😲
0
0
0
0
skiLeT avatar
Procit később egyenlőre legyen kártyám! Mert most is alaplapit használok AMD 760G így is 900MHz-re állítottam alap 300 helyett. 😀 Amúgy ha a proci "nem bírja" azt mit jelent csak nem használja ki teljesen ennyi igaz?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Mondjuk ja, de a procit akkor is lecserélném! :/
0
0
0
0
Yezi_ avatar
XFX TS 430 is bírná, s erre legalább 5 év gari van.
[LINK]
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Én inkább ezt venném hozzá! [LINK] Viszont szerintem a proci az kevés lesz a 470-hez.
0
0
0
0
skiLeT avatar
Köszi a gyors választ! Ezen gondolkodtam és pont ebbe a párosításba. Akinek van még más ötlete írja meg pls kíváncsi vagyok mindenre. 😀 (Nem lesz kicsi a táp amúgy?)
0
0
0
0
Yezi_ avatar
skiLeT: RX 470 + XFX TS 430, kettő együtt ~82-83 ezer.
0
0
0
0
skiLeT avatar
Hali srácok! Lenne egy olyan kérésem hogy a mostani gépem ami van, beszart a videkártya teljesen sajna. A kérdésem az lenne, hogy milyen új kártyát vegyek, DE táppal együtt mert ami most van annak nincs csak 6 meg 8 pin-es csatija. Meg nem egy minőség. MAX 80-at szánok rá teljesen. Válaszokat köszönöm! Cél: Logikus hogy játszani 😀, és inkább fps mint sem moba. gépem linkje: http://gepigeny.hu/user/skilet/eszkozok/77786
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Ja..nyomorodna meg aki szerint nem kell a Speaker
0
0
0
0
Puffin avatar
Akkor lespórolták róla... 😆 De szar..
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Piero: hidd el ott nincs tuske amire ra lehetne dugni!Ha hazahozom a gepet lefotozom es elkuldom! A tuskek helyett csak pontok vannak..
0
0
0
0
Puffin avatar
Szilinnyo: használati utasítás 6. oldal 14-es jelölés! Akkor az mi ha nem a Speaker helye? Minden alaplapon van ilyen!
[url]ftp://europe.asrock.com/Manual/B150M-HDVD3.pdf[/url]
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Érdemes lenne 4GHz fölé húzni, 4.5GHz körül a legtöbb 2500K bírni szokta.
Szóval alaplap csere valami jobbfajta P67/Z68/Z77-esre, illetve nem tudom milyen hűtőd van de ha gyári akkor nyilván új hűtő is kell.

Tápegységed típusát jó lenne tudni, mert ha netalán egy Elite Power, én először azt cserélném...

Másik lehetőséged, hogy veszel egy i7 2600-at.
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
Köszi tanácsot csak akkor utána kell járjak egy lapnak ami engedi a szorzózárat, meg hűtőt. 😃
0
0
0
0
proStarxd avatar
3LiT: Ha 4.5ghz-re meghúznád még egy GTX 1070-et is kihajtanál vele.
Próbáld minimum 4.0ghz-re, teszteld hogy stabil-e, ha igen mehet feljebb és így tovább aztán meglátod, hogy mennyit bír a proci. 😀
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
zsoltdeak17: Magyarán húzni kellene a procimon, vagy csere szabatos?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem, bizonyos játékokban CPU limited lesz, főleg hogy alap órajelen megy a proci.
0
0
0
0
NiXiT01 avatar
Szerintetek a mostani konfigom kihajtaná teljes mértékben a tervben lévő Asus 1060 turbo-t?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Bevittem egy szakemberhez,o semtudott mindani semmi ujjat igy hirtelen,uj tappal es rammal proballta de semmi. Hetfon vagy Kedden nezi at alaposan es akkor derul ki mi a bibi... Azt is mondta,hogy mivel leegni nem egett le semmi es latszolag nem latszik semmi igy a garancianak ezt allnia kell,hiszen minden alkatresznek jonak kelleme lennie mivel zsir ujj! De ez egy hosszu folyamat lessz mert kedd -en kiderul a hiba aztan vissza kuldom aztan ott is atnezik aztan mire kuldenrk masikat...ah,kesz vicc!:-)
Kulonben ebbe az alaplapba nem lehet ^csipogot^ dugni.
Approx: koszonom
Default: bar ugy lenne:-) de 2kabellel is proballtam
0
0
0
0
Default avatar
Lehet csak a kábel szart be. 😀
0
0
0
0
Silent Rain avatar
GaboC Köszi szépen a válasz, akkor most megnyugodtam tudom egyik gépünk sem NASA gép de mindet szeretjük, és féltjük.

Szilinnyo neked pedig tényleg nagyon drukkolok hogy megoldódjon ez az áldatlan állapot....
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Ma viszem megnezetni. Ha a VGA vagy a proci sz@rt be akkor kissebb agyhugykivet kapok...
0
0
0
0
GaboC avatar
Approx: Azok a memóriák 1,2 Volton működnek. Nem lesz vele gond.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Uhh drukkolok neked! Apropó ha már itt tartunk!! Ez a ram orgyilkosság csak a DDR3nál áll fenn?
Mert nekünk is van Skylake procink egy i3-mas a VAS2-es konfig. De mellette DDR4es ramok vannak.
Az csinálhat ilyet?
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Basszus...holnap veszel,legkesobb hetfon! Ha kapok persze...
0
0
0
0
Puffin avatar
Megvan hogy milyen hosszan meg mennyit csipog. Azok a hibakódok!
0
0
0
0
Szilinnyo avatar
Nincs csipogo,regi fajta van de az nem megy bele az alaplapba...de az csak jelez nem? Ha jo s gep csipog ha nem jo nem csipog.? Zoli ezt nem ertem
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció