Sziasztok 😀 épp új gépet rakok össze, a proci és vidikari már úton, a konfig a következő lesz:
i5-4690, ASUS Radeon R9 280 DirectCU II 3GB, GIGABYTE GA-H97-HD3
Mekkora tápot kéne beszerveznem szerintetek?? konkrét típust ami másnak bevált tud valaki?
köszi a választ!! 😀 üdv
Sziasztok!Gépbővítést tervezek és szeretném megkérdezni hogy ehhez a konfighoz:i5 4690 ,gtx 770 ,gigabyte ga-z97m-d3h!Elég lesz e egy Chieftec 500W CTG-500-80P!
semmi szükség akkora tápra. milyen vga megy majd bele? ha valami alap, akkor egy jobb 400wattos elég, esetleg ha kicsit komolyabb akkor 500-as bőven elég...
Alsó tápos (Cooler Master K280) házba berakva elég hosszúak lennének egy 400W-os Chieftec Smart tp kábelei? Esetleg tudnátok ajánlani jó minőségű, viszonylag olcsó tápot elég hosszú kábelekkel?
Sziasztok!
Ha egy adott tápon (fogalmam sincs miért, nem volt rajta CPU power csatlakozó, de még forrasztás nyoma sincs) na mindegy.. ha a gépnek 8 fázisú tápellátás kell, és ezt a 8 fázist egyetlen molexről vették le, okozhatta az az instabilitást?
én tőled szeretném megkapni azt a linket. 😀 mivel sajnos én olyan oldalról nem tudok (pedig bármi meglepő, én is a külföldi oldalakat szoktam tanulmányozni ha nem találok róla magyarul írást, vagy úgy vélem hogy az nem fedi a valóságot) ahol nem a 12v ágat veszik a legfontosabb tényezőnek a tápegységek többségénél... de miről is beszélünk? leírnád nekem tudatlannak, hogy a 12v ágat mi használja? hadd világosodjak már meg, tán még igazad lesz a végére...
pedig szivesen átböngészném azt a külföldi fórumot... kár, komolyan mondom... amúgy meg annyi értelme volna hogy nem vezetsz félre másokat vásárlói tanácsokkal.
Én is befejezem, tudás hiányában nem vagy megfelelő vitapartner. Amúgy is fáradt vagyok érvelni, értelmét sem látom. PH-s cikkek is hiányosságokkal küzdenek, a méréseik túlnyomórészt pontatlanok...
Ne forgasd ki a szavaim, nem mondtam hogy csak 12v ág létezik és minden arról megy. De manapság ez a legfontosabb, ennek a teljesítménye a mérvadó, ha szerinted ez nem így van akkor ezt a vitát én itt be is fejezem részemről. mármint nem azért, mert ha nekem nem lehet igazam, lelépek, csak egyszerűen tévedsz egy kérdésben és ahelyett hogy elismernéd, tovább tetézed... tévedni nem szégyen, velem is gyakran megesik... esetleg tudnál linkelni olyan oldalt ahol le van írva hogy manapság milyen fontos lett a 3.3 és 5v ágak teljesítménye, szemben a 12v ággal? megköszönném.
elég egyértelmű hogy a 12v ágra gondolt Piero86... mégis melyik ágon adná le az a szerencsétlen táp a szóban forgó 300wattot? 😜 a te elméleti tudásod is hiányos ezek szerint, viszont te oltasz le másokat hogy ne beszéljenek butaságokat...
Vargáné és társa táp is leadja a ráírt teljesítményt, a hatásfok más történet.
Bronson: Egy tápnak nem csak 12v ága van, és szerintem szó sem volt a 12v ág terhelhetőségéről. Inkább merüljetek el a témában utána osszátok az észt. 😊
Szerk: Nem kell kiemelni a mondandómat tudom mit írtam, és hiánytalanul az igazat. 😉
Genesis1919 : itt most a 12voltos ágról van szó, (igazából ez a legfontosabb, a többi nem annyira lényeges egy tápnál, teljesítmény szempontjából...) és azon nem 400wattot fog leadni az a Chieftech táp, ebben most te tévedsz...
piero86: Utolsó hsz nem kellett volna... Hatásfok a felvett és leadott áram százaléka, tehát ami 400w az 400w leadására képes, sőtt többre 440w is lazán megy. Példának : 400w-os 80+ táp, 100% terhelésen 480w áramot vesz fel a hálózatból ebből 400w lead, így lesz 80% a hatásfok, a maradék áram hő formájában távozik. Tiszta fizika. Ha valamit nem tudsz ne beszélj butaságokat. 😉
"Mit jelent a konnektoros mérővel mért fogyasztás? Lényegében azt, hogy a számítógép ennyibe kerül nekünk. Ezt a mennyiséget veszi fel a táp az elektromos hálózatunkból (ezért hívjuk felvett fogyasztásnak), majd megfelelően átalakítva leadja a konfigurációnak (ezt leadott teljesítménynek hívjuk táptesztjeinkben). Értelemszerűen a táp által leadott teljesítmény számítógépünk felvett teljesítményét jelenti, ennyit fogyaszt ténylegesen. A táp felvett és leadott teljesítménye között különbség van, hányadosuk a táp hatásfokát jelenti: leadott/felvett teljesítmény. Minél jobb a táp hatásfoka, annál kisebb veszteséggel dolgozik, annál takarékosabb. A veszteség hőenergia formájában jelentkezik, tehát egy hatékonyabb táp hűsebb is, ezáltal halkabb lehet."
i5-4690, ASUS Radeon R9 280 DirectCU II 3GB, GIGABYTE GA-H97-HD3
Mekkora tápot kéne beszerveznem szerintetek?? konkrét típust ami másnak bevált tud valaki?
köszi a választ!! 😀 üdv
Gigabyte GA-8I915ME-GL alaplap
DIMM1: 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-4-8 @ 200 MHz)
DIMM2: Kingmax 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz)
Logitech 520Wattos tápegység
1TB TOSHIBA SATA3-AS WINCSESZTER
GIGABYTE ATI Radeon HD 5450 1GB DDR3 64 BIT VIDEÓKÁRTYA
És ez lenne idővel az új konfig : Asus H81-GAMER
Intel® Socket 1150 alaplap
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT ram
proci
INTEL Core i3-4130 3.40GHz 1150 BOX
Várom Válaszotokat.
Alsó tápos (Cooler Master K280) házba berakva elég hosszúak lennének egy 400W-os Chieftec Smart tp kábelei? Esetleg tudnátok ajánlani jó minőségű, viszonylag olcsó tápot elég hosszú kábelekkel?
Ha egy adott tápon (fogalmam sincs miért, nem volt rajta CPU power csatlakozó, de még forrasztás nyoma sincs) na mindegy.. ha a gépnek 8 fázisú tápellátás kell, és ezt a 8 fázist egyetlen molexről vették le, okozhatta az az instabilitást?
FSP Raider 650 - 23k
EVGA 600B 600W - 20k
FSP HYPER 700 - 20k
ENERMAX Naxn ADV 650W - 22k
CORSAIR CX Series Modular CX600M - 23k
Döntsd el te, de szerintem találsz ennél jobbat is.
Én is pont olyat használok.
Később majd fejlesztheted is.
EVGA Power Supply 500W - 15k
FSP Hexa+ 500W - 16k
CORSAIR VS Series VS550 17k
mindhárom elég a gépedhez!
630W Germany Series Berlin
Mennyire megbízható?
Hallotam ,hogy az FSP jó tápohat gyárt ,de nekem sajnos nincs annyi pénzem.
Bármilyen alaplapba?
Ez jó?? 😃 Max ennyit szánnák rá,ha tudtok olcsóbb egyenrangú Tápegyésget,akkor szóljatok...
EVOLVE Pulse zdroj 400W , ATX 2.2, 12cm fan, pas. PFC, 2xSATA
vagy
Whitenergy Napájací zdroj ATX 2.2 400W 120 mm verzia BOX Black Line
Melyik a jobb,és ajánljátok?
H3AD5HOT Köszönöm! 😀
Külföldi oldalakat ajánlom a figyelmetekbe, nem fórumokat magánvéleményekkel.
Nem maradok adós :
Bronson: Egy tápnak nem csak 12v ága van, és szerintem szó sem volt a 12v ág terhelhetőségéről. Inkább merüljetek el a témában utána osszátok az észt. 😊
Szerk: Nem kell kiemelni a mondandómat tudom mit írtam, és hiánytalanul az igazat. 😉
ez most visszanyalt...
Az le tudja adni a 12V-os ágon a 400+ W-ot de az a Chieftec nem
DC/AC... Leadott/felvett.😀
[LINK]
[LINK]
"Mit jelent a konnektoros mérővel mért fogyasztás? Lényegében azt, hogy a számítógép ennyibe kerül nekünk. Ezt a mennyiséget veszi fel a táp az elektromos hálózatunkból (ezért hívjuk felvett fogyasztásnak), majd megfelelően átalakítva leadja a konfigurációnak (ezt leadott teljesítménynek hívjuk táptesztjeinkben). Értelemszerűen a táp által leadott teljesítmény számítógépünk felvett teljesítményét jelenti, ennyit fogyaszt ténylegesen. A táp felvett és leadott teljesítménye között különbség van, hányadosuk a táp hatásfokát jelenti: leadott/felvett teljesítmény. Minél jobb a táp hatásfoka, annál kisebb veszteséggel dolgozik, annál takarékosabb. A veszteség hőenergia formájában jelentkezik, tehát egy hatékonyabb táp hűsebb is, ezáltal halkabb lehet."
Marcius körül, mikor veszek majd uj vgat is, akkor természetesen számolok az uj táppal. De szépen sorban. Nem mindig van miböl böviteni 😃