Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
és ezt caps nélkül nem lehetett volna?
0
0
0
0
DCMAN avatar
APÁM EZ AZ EGY COMMENTEM MEKORA VITÁT SZÜLT......LOOL MI VAN VELETEK AM GIGA NYERT TÖBBEN MONDJÁK HOGY JÓ SEMMI BAJ SZAL A TÖBSÉG SZAVA DÖNTÖT.......SZAL CSUMIZLAK
0
0
0
0
Osynho avatar
Gaboo7:
Most csak ezért bekapcsoltam a gépet. 😃 Elindítottam egy filmet és rátettem a fülem a vga-ra. Onnan jön a hang. Lefogtam a ventijét, hogy az se zavarjon, de egyértelmű. A táp felül van, kb 30cm-re, biztos nem az zajong. Egyébként órákkal a bekapcsolás után is ugyanez a szitu.
Google is dob találatokat a témában, másoknak is volt ilyen.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Osynho írta:
Semmi bajom a Gigabyte kártyákkal, de az tényleg igaz, hogy mivel nem elsőfokú partnerei az amd-nek, így nincsenek olyan keményen szabályozva a kártyák tervezésénél. Az amd nagyon szigorú követelményeknek megfelelő kártyákat kér a közvetlen partnereitől, viszont a Gigabyte csak felvásárolja a gpu-kat, a többit a saját elképzelései szerint viszi végbe. Ez jót is jelenthet természetesen, pl egyedi hűtés, extrém mértékű oc, stb. Persze ez utóbbi is okozhat gondot, ezért is volt olyan kártya, amit egy későbbi frissítés során kisebb órajelre állítottak, mert az ígért értékeket nem tudta minden példány teljesíteni.

A legjobb példa talán a 6850-es kártyájuk. Egyedi nyák, 2 ventis, halk és hatékony hűtés. Viszont a black screen probléma elég sok Gigabyte kártyánál jelentkezett. Sokáig nem lehetett tudni, mi okozza a gondot, végül garanciális csere lett a dologból, valamint a kártyán valamit változtattak, azóta megszűnt a jelenség. Viszont pl Sapphire kártyáknál ez a fajta hiba elvétve jött elő. Ez nem pár vga-t érintő kérdés, viszonylag reprezentatív méretű minta bizonyítja, külföldi fórumokon is sokat panaszkodtak.

A vga-k egy része pedig tud ciceregni. A mai, komoly, digitális vrm-eknél lehet, hogy nem fordul elő, de pl most épp húgom gépét használom itthon és a benne lévő vga cicereg, sőt kerreg. Ahogy scrollozok az oldalon, vagy elindítok egy filmet, jól hallhatóan és zavaróan teszi mindezt. A kártya egy Gigabyte 8600gt. De hallottam más gyártók kártyáiról is, hogy adnak ki hangot.

Ezektől függetlenül simán vennék Giga kártyát, jó áron, jó hűtéssel árulják őket, 3 év a gar, szóval bármi van, cserélhető, ráadásul más gyártóknál is előfordulnak hibás szériák.

Nézd meg egyszer hogy mikor scrollozol honnan jön a hang mert sajnos én is szembesültem ezzel a hibával és nem a VGA hanem a táp okozza ezt a hangot, nálam pl egy Corsair TX950W csinálja ezt és a garancia természetesen erre nem vonatkozik... Miután bemelegszik a táp megszűnik a hang is ez kb 5-10 perc.
0
0
0
0
Osynho avatar
Semmi bajom a Gigabyte kártyákkal, de az tényleg igaz, hogy mivel nem elsőfokú partnerei az amd-nek, így nincsenek olyan keményen szabályozva a kártyák tervezésénél. Az amd nagyon szigorú követelményeknek megfelelő kártyákat kér a közvetlen partnereitől, viszont a Gigabyte csak felvásárolja a gpu-kat, a többit a saját elképzelései szerint viszi végbe. Ez jót is jelenthet természetesen, pl egyedi hűtés, extrém mértékű oc, stb. Persze ez utóbbi is okozhat gondot, ezért is volt olyan kártya, amit egy későbbi frissítés során kisebb órajelre állítottak, mert az ígért értékeket nem tudta minden példány teljesíteni.

A legjobb példa talán a 6850-es kártyájuk. Egyedi nyák, 2 ventis, halk és hatékony hűtés. Viszont a black screen probléma elég sok Gigabyte kártyánál jelentkezett. Sokáig nem lehetett tudni, mi okozza a gondot, végül garanciális csere lett a dologból, valamint a kártyán valamit változtattak, azóta megszűnt a jelenség. Viszont pl Sapphire kártyáknál ez a fajta hiba elvétve jött elő. Ez nem pár vga-t érintő kérdés, viszonylag reprezentatív méretű minta bizonyítja, külföldi fórumokon is sokat panaszkodtak.

A vga-k egy része pedig tud ciceregni. A mai, komoly, digitális vrm-eknél lehet, hogy nem fordul elő, de pl most épp húgom gépét használom itthon és a benne lévő vga cicereg, sőt kerreg. Ahogy scrollozok az oldalon, vagy elindítok egy filmet, jól hallhatóan és zavaróan teszi mindezt. A kártya egy Gigabyte 8600gt. De hallottam más gyártók vga-iról is, hogy adnak ki hangot.

Ezektől függetlenül simán vennék Giga kártyát, jó áron, jó hűtéssel árulják őket, 3 év a gar, szóval bármi van, cserélhető, ráadásul más gyártóknál is előfordulnak hibás szériák.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
gyenesmartin írta:
Rossz vélemények viszont vannak az i-ponon hardveraprón stb. Környékemen 3 fajta videókártyából mindhárom 1 éven belül megadta magát (8400gs, 8800gt, hd4670). Természetesen mindegyik gigabyte. Lehet, hogy valakinek nincs rossz véleménye róla az örülhet, hogy jót fogott ki.

Nem véletlenül ad 3 év garanciát a Gigabyte a kártyáira és nem 2 vagy 1 évet mint néhány gyártó ha igaz lenne amit leírtál akkor már rég csődbe ment volna a cég mert ha elad 1db kártyát és garanciába évente cserél hármat akkor elég deficites lenne neki a történet mert a 3 év alatt 1 kártya áráért 9db-ot kellene legyártania nem is beszélve arról hogy csere esetén a kártya átvételétől számít újra a 3 év garancia... A gyártónak is érdeke hogy ne adjon ki hibás kártyát mivel azt ki is kell cserélni ha gond van vele és az biza nincs ingyen.

ximo írta:
Köszi a választ bár nem értem teljes mértékben azt hiszem ezzel együtt tudok élni, cincog, hát cincog... Az, hogy ezt a halk zajt lehet hallani, jelzi, hogy a hűtése nem csinál semmi zajt 😉
Hát szerintem nem kell ezt túlaggódni, ha tönkre megy akkor kicserélik ennyi 😀

A kártyádon nincs olyan alkatrész ami "cincoghat" mivel nincs rajta tekercs:
GTX560 Ti:
https://images.bit-tech.net/content_images/2011/01/msi-geforce-gtx-560-ti-1gb-review/msi-gtx560-6b.jpg

Azt a bizonyos hangot a tápod adja.
0
0
0
0
wdavid avatar
gyenesmartin írta:
Rossz vélemények viszont vannak az i-ponon hardveraprón stb.

itt én nem igen látok rossz véleményt 😀

http://www.i pon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_r687oc_1gd_hd6870_1gb_gddr5_pcie/169746
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ximo írta:
Köszi a választ bár nem értem teljes mértékben azt hiszem ezzel együtt tudok élni, cincog, hát cincog... Az, hogy ezt a halk zajt lehet hallani, jelzi, hogy a hűtése nem csinál semmi zajt 😉
Nem szabadna cincognia, de semmi kárt nem tesz ez benne.
0
0
0
0
ximo avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
ximo írta:
Gaboo7 írta:
gyenesmartin írta:
Gaboo7 írta:
niteforce írta:
DCMAN írta:
most akor mi is van ezek az uj márkák a jok és holvannak a régig azok már nem is jók??

de jók, a gigánál most becsúszott pár széria ami hibás lett. nem tudni miért, talán hibás tervezés...

És pontosan melyik szériák ezek? Mert én erről sehol sem olvastam.
4XXX, 6XXX-es szériák elég rosszul sikerültek. Nem tudom, mit csináltak ezeknél, de sokkal rosszabbak még a refencia modelljei is mint más gyártónál. Szinte mindegyiknél elromlik a ram, elkezdenek cincogni a tekercsek. Nvidiánál szinte mindegyik ilyen.

A kérdés még mindig az hogy ezt hol olvastad? Volt egy pár Gigabyte kártyám (HD5870, GTX470, GTX570, GTX480) de az általad leírt problémákkal nem találkoztam, sőt nem is olvastam sehol hogy ilyen gond lenne a gigabyte kártyákkal. Egy gyártó volt anno híres a gyenge minőségről az pedig az Inno3D volt. 😀 Ja és még egy kérdés: VGA-n milyen "tekercsek" kezdenek "cincogni" ??? 😀

A hsz utolsó része engem is érdekel, mert enyém is "cincog", nem mintha bármi gondot jelentene, kib...ott jó a hűtése, stabil, nem melegszik, a gyártó forgalmazó cégek ennyit tesznek hozzá egy VGA-hoz tudtommal szóval egy bazi drága Asus, és egy Giga, vagy Gainward videokártyában ugyan az a chipset van. Jasvítsatok ki ha tévedek, és aki tudja írja már meg, mi tud cincogni egy videokártyán 😃
A tekercsek cincognak. Mert a gyártó kispórolta belőle a ragasztót így a tekercsek úgy működnek mint egy hangszóró. Problémát nem okoz csak elég idegesítő tud néha lenni.
Egyébként a tekercsek a tápáramkör részében van.

Rossz vélemények viszont vannak az i-ponon hardveraprón stb. Környékemen 3 fajta videókártyából mindhárom 1 éven belül megadta magát (8400gs, 8800gt, hd4670). Természetesen mindegyik gigabyte. Lehet, hogy valakinek nincs rossz véleménye róla az örülhet, hogy jót fogott ki.
0
0
0
0
ximo avatar
Gaboo7 írta:
gyenesmartin írta:
Gaboo7 írta:
niteforce írta:
DCMAN írta:
most akor mi is van ezek az uj márkák a jok és holvannak a régig azok már nem is jók??

de jók, a gigánál most becsúszott pár széria ami hibás lett. nem tudni miért, talán hibás tervezés...

4XXX, 6XXX-es szériák elég rosszul sikerültek. Nem tudom, mit csináltak ezeknél, de sokkal rosszabbak még a refencia modelljei is mint más gyártónál. Szinte mindegyiknél elromlik a ram, elkezdenek cincogni a tekercsek. Nvidiánál szinte mindegyik ilyen.

A kérdés még mindig az hogy ezt hol olvastad? Volt egy pár Gigabyte kártyám (HD5870, GTX470, GTX570, GTX480) de az általad leírt problémákkal nem találkoztam, sőt nem is olvastam sehol hogy ilyen gond lenne a gigabyte kártyákkal. Egy gyártó volt anno híres a gyenge minőségről az pedig az Inno3D volt. 😀 Ja és még egy kérdés: VGA-n milyen "tekercsek" kezdenek "cincogni" ??? 😀

A hsz utolsó része engem is érdekel, mert enyém is "cincog", nem mintha bármi gondot jelentene, kib...ott jó a hűtése, stabil, nem melegszik, a gyártó forgalmazó cégek ennyit tesznek hozzá egy VGA-hoz tudtommal szóval egy bazi drága Asus, és egy Giga, vagy Gainward videokártyában ugyan az a chipset van. Jasvítsatok ki ha tévedek, és aki tudja írja már meg, mi tud cincogni egy videokártyán 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
I-ponon is írták, hogy semmi baj nincs a Gigabyte-el 😜 én személy szerint inkább bízom a Gigában mint a VTXben 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
gyenesmartin írta:
Gaboo7 írta:
niteforce írta:
DCMAN írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Gaboo7 írta:
niteforce írta:
DCMAN írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
Synda írta:
DCMAN írta:
Synda írta:
Mi a lényeg ?

Azért mert más a nyák szerinted gyorsabb lesz 😂
Gpu ugyanaz,az a lényeg nem a nyák 😆

mind1 haggyuk hosszu mese..

Tudok én is jó mesét: "Google a barátod" címmel,hidd el,én is ott "okosodom".
Sokat megtudhatsz,azt amit az iskolapadban nem tanítottak.😉

Időgép műszaki rajz is van,ha nem működik valamit elrontottál.😂

Nőci létedre nem vagy kispályás 😆
0
0
0
0
nZo_GoD avatar
wdavid írta:
DCMAN írta:
VTX3D akorse vegyél ha ingyen adják

nZo_GoD írta:
VTX3D nagyon is megbízható. Kiváló és elismert gyártó. Ők nem adnak ki selejtes VGA-kat, amik pár hónapon belül kukába mennek.

na most akkor melyik? 😆

VTX3D.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
niteforce írta:
DCMAN írta:

0
0
0
0
wdavid avatar
megbeszéltük 😃 annak a kinézete is szép bár az nem a legfontosabb szempont 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
DCMAN írta:

0
0
0
0
DCMAN avatar
0
0
0
0
Thomech avatar
hát azért nem biztos csak nagyon mély volt a hangja és onann gondolom hát nem hinném hogy rossz lenne és nem magába árulja hanem komplett gép csak darabokban is vihető 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
a Giga 6*** szériájában nagyon sok a hibás darab.
PERSZE VAN AMI PONT MŰKÖDIK de szerintem ez nem az az árkategória aminél ezt a zsákbamacska játékot az ember megengedheti.
VTX 3D-vel semmi gond, vedd azt. Mert tulajdonképpen powercolor. Megbízható, elismert gyártó, nem tudom DCMAN miért van így ellene.
Sapphire jól megdrágult, én még kevéssel 48 alatt vettem nem is olyan régen. 😲
0
0
0
0
wdavid avatar
DCMAN írta:

nZo_GoD írta:
VTX3D nagyon is megbízható. Kiváló és elismert gyártó. Ők nem adnak ki selejtes VGA-kat, amik pár hónapon belül kukába mennek.

na most akkor melyik? 😆

gianni bazárjában jelenleg VTX3D és Gigabyte kiadású 6870 van olcsón, de nemrég írtátok h Gigát se vennétek...mi olyan rossz a Gigabyte-ben? 😃

49-990ért adják, 3 ventis szóval hűtésre talán nem lenne panasz de hangja viszont elképzelhető h van neki 😃 a Sapphire itt a webshopban 51K annyit meg azért sajnálok kiadni érte annyit nem ér 😜
0
0
0
0
niteforce avatar
azért menjen el, és nézze meg, csak azért mert 1x részeg valaki nem biztos hogy csaló...
0
0
0
0
DCMAN avatar
akor meg ne vedd rád akar sozni valami.............
0
0
0
0
Thomech avatar
Elméletileg működik 😃 de több információt most kértem róla 😃
Valami öreg fószeré 😆 mert a telefonba erősen alkohol hatása alatt volt legalább is én úgy tudtam meg állapítani 😆 😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
ma már 512 mb-s meg agp-s foglalatu vidikártya nem pálya
0
0
0
0
DCMAN avatar
Synda írta:
DCMAN írta:
Synda írta:
Mi a lényeg ?

Tudok én is jó mesét: "Google a barátod" címmel,hidd el,én is ott "okosodom".
Sokat megtudhatsz,azt amit az iskolapadban nem tanítottak.😉

Időgép műszaki rajz is van,ha nem működik valamit elrontottál.😂

"Google a barátod" ez az?:[LINK]
0
0
0
0
niteforce avatar
nagyon jó annyiért, persze csak ha működik 😆
0
0
0
0
Thomech avatar
Egy ATI HD 3850 512 DDR3 RAM AGP-s használt 6000Ft-ért jó vétel nem? 😃
(Egy új 23.000Ft) 😆
0
0
0
0
Logen33 avatar
Hát ezen szakadtam!😃😂
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Gaboo7 írta:
DCMAN írta:
Synda írta:
Mi a lényeg ?

Ez a baj hogy csak mese... 😆

Okoskodni próbált,csak rosszul sült el.. 😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
DCMAN írta:
Synda írta:
Mi a lényeg ?

Ez a baj hogy csak mese... 😆 Egyedi nyák maximum a tuningban lehet lényeges azonos órajelen ugyanaz a GPU ugyanazt a sebességet hozza még ha NASA felirat van a matricán akkor is. 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
Synda írta:
Mi a lényeg ?

0
0
0
0
philips20 avatar
rákötöttem 2 monitort a gépre és egymás mellé raktam őket, hogy lehet be állítani hogy 1 monitor ként viselkedjenek ?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Gaboo7 írta:
DCMAN írta:
van hát azthiszik sokan jo aztán ...jahhh..inkább hagyukk..de elég teszteket böngészni a neten...érdemes megkukkantani mely kártyák vannak mindig a tesztek élén...

Hiába böngészed a teszteket a neten az össze gyártó ugyanazt a nyákot kapja az AMD/Nvidia-tól csak a hűtés lehet más, referencia kártya esetén pedig a matrica... A gyártók között ami döntő lehet az a garancia hossza és a garanciális ügyintézés erre érdemes odafigyelni. Selejt GPU-t pedig nem mer egy gyártónak sem adni sem azt AMD sem az Nvidia bár az AMD-nél nagy divat lett selejt CPU-k alacsonyabb kategóriába való értékesítése és az Nvidia-nak is volt egy GTX465-ös szériája(selejt 470) de ott az összes gyártó ugyanazt a "selejtet" kapta...
Ez csak a referenciáknál igaz. Az egyedi nyákokat már nem az amd vagy nvidia gyártja, hanem pl az msi, asus stb...
De a GPU az ugyanaz marad.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
DCMAN írta:
van hát azthiszik sokan jo aztán ...jahhh..inkább hagyukk..de elég teszteket böngészni a neten...érdemes megkukkantani mely kártyák vannak mindig a tesztek élén...

Hiába böngészed a teszteket a neten az össze gyártó ugyanazt a nyákot kapja az AMD/Nvidia-tól csak a hűtés lehet más, referencia kártya esetén pedig a matrica... A gyártók között ami döntő lehet az a garancia hossza és a garanciális ügyintézés erre érdemes odafigyelni. Selejt GPU-t pedig nem mer egy gyártónak sem adni sem azt AMD sem az Nvidia bár az AMD-nél nagy divat lett selejt CPU-k alacsonyabb kategóriába való értékesítése és az Nvidia-nak is volt egy GTX465-ös szériája(selejt 470) de ott az összes gyártó ugyanazt a "selejtet" kapta...
0
0
0
0
niteforce avatar
de akkor végülis piros 😆
na mindegy 😃 ha zöld, ha piros, ha halványsárga, akkor is jó 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
attila piros intel kék
0
0
0
0
DCMAN avatar
jó hát persze az 1 dolog de azért ha öszinték akarunk lenni nem a kinézetre lessz gyorsab a vga hanem ami benne van....meg max hütés,...
0
0
0
0
niteforce avatar
az a csaj a dobozon amúgy nem rondább mint a sapphire csaj 😆
nekem amúgy kifejezetten tetszenek maguk a kártyák olyan jó AMD piros 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
DCMAN: van valami negatív tapasztalatod a márkával kapcsolatban?
0
0
0
0
DCMAN avatar
0
0
0
0
nZo_GoD avatar
wdavid írta:
Synda írta:
wdavid írta:
Synda írta:
Teljesen mindegy milyet vesz,ugyanakkora Oc-t bírnak,annyi,hogy gyárilag pl:nem 900Mhz hanem 920Mhz...ezért kérnek,plusz a néhol gagyi hűtőért 15-20k-el többet.😜
Sapphire jó,Gigát én sem vennék.

és esetleg ASUS-t? 😃 azt érdemes venni a Sapphire-n kívül 😃

Asus,Msi,Sapphire,VTX3D.😀

a VTX3D tényleg megbízható? nekem kicsit olcsónak tűnik 😜

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció