Szevasztok!
Reggel 9-től este 12-ig ment a gép. 11-kor Bf3-mal játszottam és a GPU (MSI Afterburner szerint) 60-65 fokos volt.
Ez így normális? Vagy nem ártana egy új hűtő a gépbe?
hát de azt nem értem, hogy az aida miért ír 35-36 fokot, miközben a hűtőborda meg leégeti az ujjam.. ramokat is cseréltem jókra, akkor is kikapcsol..
valami cpu hűtőt kéne rá barkácsolnom? 😃
Amit en vettem ENERMAX 120-ashoz adtak pasztat is . Ha a regi hutot leveszed a pasztat is le kell torolnod a procirol metr mar az meg van eggy picit szaradva. En sima papirzsebkendovel toroltem le .
Olyan kérdés. Hogy ugye rakok fel egy CM 212 EVO-t. A mostani gyári hűtőt leszedem, akkor a pasztát is le kell róla szednem? Nem jár garivesztéssel? Illetve az újhoz jár paszta? Most fogok először ilyet csinálni azért kérdezem
Norbi1996: Thermaltake Contac 21, CM Hyper 212 EVO.
jamespulyka: Lehet a 80mmesseket elhagynám. Általában nagyobb fordulatszámon pörögnek. Én azt nézném hogy minél kisebb legyen a fordulatszám olyan 800-1200rpm, akkor elég halk szinte észre sem veszed. A szélesebb lapát az nyomás kifejtésére jó értsd pl. proci hűtésre ahol a venti át kell hogy nyomja a levegőt a hűtőbordák közt, a kecsesebb vékonyabb és általában ívelt lapátok azok légmozgásra vannak ilyen kellene a házba. Led vagy nem led, ezt meg már te tudod.
Üdv! Kérdésem az lenne milyen Pwm-es ventit vegyek melyik márka jó? Házhűtésre kellene.
2db-140mm ; 1db-120mm ; 2db-80mm- es kellene csak nem tudom melyik típus jó 😀
Előre is köszönöm !
Heló! Érdeklődnék,hogy szerintetek melyik hűtő lenne jó az én i5 4670k procimhoz😃 Játékra kéne, olyan ami halk, de rendesen hűt, gondolok itt arra,hogy nem megy pl 70 fok fölé a magok hőmérséklete
sziasztok!!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy mit tudtok "ezekről" a Cooler master Seidon 120-as proci hűtőkről!
Mert én nagyon nem ismerem és a jövöben lehet beruháznék egyre mert elég jó áron vannak!Csak tudjátok nem akarok zsákba-macskát vele!
Kommenteiteket-Véleményeteket-Tapasztalaitokat Köszönöm! 😃
helló a véleményetekre lennék kiváncsi hogy ezek az értékek jók egy kicsi tuningal? (tx3 evohűti) nem magas a proci hőfoka
link: http://www.kepfeltoltes.hu/view/150427/1275160153N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Amit írok tudom bizarr és már hamarabb esedékes lett volna, de jobb későn mint soha. 😀 Szóval barátnőm laptopja 70-80C° fok között mozgott (majdnem, hogy megsült rajta egy tojás 😃 ), akkor jöhetett a nagy takarítás. Darabokra szedtem mindent alkatrészt, belső részt kipucoltam szépen, és jöhetett maga a kis forgó hűtő rész az alaplaptól szépen elválasztottam és azt is rendbe tettem. Mindent visszarakva terhelés alatt is maximum 40C° megy fel (persze a külön laptop hűtő is alatta van még). A legcélszerűbb ha magas a hőmérséklet, egy alapos takarítás szétszerelés sokat javíthat a teljesítményen, és egyben az élettartamon is a laptopoknál. 😀
Nekem T2-m van, arra figyeljetek hogy annak csak 3pines ventilátora van, szóval a szabályzás egyből kiesett (Ha csak a lap nem tud feszültség alapú szabályzást, vagy nem szabályzod le valamivel)
Amúgy meg jópofa kis cucc. E4600ra jó. Szerintem még Q6600ra is jó meg i3-ra esetleg i5-re.
Én azért olyant javasolnék, aminek már 4pines a ventije (Pont annyival lenne csak drágább, mint amennyiért kapni megfelelő 90*90es szabályzós ventit)
twKgames: A hömérséklet tényleg sok de nem feltétlenül a paszta a bünös. A pasztázással csak néhány fokkal lenne jobb. A prcesszor hütö portalanitássa is sokat segit.Ha gyári hütöt használsz akkor szerintem ne tuningolj.
Sziasztok!
Ma elgondolkoztam a cpum (BE 955) tuningolásán, és le is töltöttem az AMD Overdrive nevű programot, de el is gondolkoztam rajta, hogy nem is volt még újrapasztázva a proci, pedig már 3,5 éve megvan és elég sokat megy a gép. Megnéztem a hőmérsékletét 2 különböző progival is és igy terhelés nékül 48-50 °C , terhelésnél 75 fok fölé megy. Azt olvastam, hogy 60-nak kéne lennie a maximumnak szóval leállitottam a stabilityt testet. Megtudjátok erősíteni, hogy ez nagyon sok és szerintetek is a pasztával lehet a gond?
Mert azt játékvíznek szokták mondani az igazi vizesek.
Ami végül is érthető is, mert egy rendes vizes rendszerhez képest tényleg csak játéknak tűnik, ráadásul kb. értelmetlen is. Van nem egy pár olyan léghűtő ami hozza a szintjét, de nem kerül annyiba.
Jamespulyka:
Plusz ha a vizes hűtőn mondjuk befosik a pumpa akkor nézhetsz mint a hal a szatyorban, amíg legariztatják. Léghűtőn meg ha tönkremegy a venti, akkor mi van? Passzívban még mindig lehűti ha csak netezel róla. (Nekem pl. játék alatt is 60-65 fokon tartja a procim úgy, hogy nincs rajta venti).
jamespulyka
Na itt is zavar van a rendszerben. Minek akkora hűtő???
Pasztázott kupakra felesleges batár hűtőt tenni mert nem vagy vele előrébb, ha forrasztott lenne mint az X79/X99 esetében akkor lenne jelentősége de így nincs. Bőven elég lesz neked egy jobb alacsonyabb árfekvésű lég, bár gondolom a részemről ajánlott 3 légnek sem vagy tisztában a teljesítményével -->
-SCYTHE Mugen MAX
-ALPENFÖHN Brocken 2
-THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
Normális vízhűtés 80k körül indul, a kompakt játék vizeket meg felejtsd el.
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem hogy ehez az alaplaphoz[LINK] inkább vízhűtés illik mert ahogy látom a képek alapján elég nehézkesen lehetne beszerelni azt a hűtőt amit szánnék rá... [LINK]
Előre is köszönöm !
Közbe azért vettem egyet. Cooler Master Blizzard T2-t.
Nem a legfullosabb meg biztos vannak ennél jobb vételek is, de azért jól néz ki meg relatíve jó. (Igazából csak design elem gyanánt vettem)
Viszont aki ilyent akar, az számoljon vele, hogy ez nem 4 szálas. Fix 2200 fordulatot tud percenként (ha csak nem szabályozza az ember le, esetleg nem támogatja a feszültség alapú szabályozást az alaplap.)
HD Mark: Szerintem azon is ellehetne gondolkodni, hogy veszel egy normális házat.Néztem a géped leírásánál a ház "vmi ócskaság" leírását. 😀 Szerintem ott lesz a gond.
flamina ajánlata nem hülyeség, de az is csak akkor működik rendesen, ha a ház szellőzik. Nekem egy 8350-es AMD-m van, gyári hűtővel egy Zalman házban és 6 órányi TW Attila után a 21 °C-os lakásban egész a kemény 27°C-ig melegszik a processzor. (Pont tegnap néztem, mert zavart, hogy hangos a ventilátor és féltem, hogy túlmelegszik, mert mindenki mindig azzal jön, hogy az AMD-hez külön hűtő kell alapból, mert melegszik.)
Viszont hangosnak hangos, az tény.
Ezen kívül persze az is kérdés, hogy mikor volt utoljára portalanítva és pasztázva a géped.
Hello kérdésem a következő volna. Nagyobb gépigényű játékoknál a gépembe úgy nagyjából minden felmelegszik. Nem vészesen kb. 60 fok körül(nem minden pl. GPU,CPU). De a proci hűtőm 100%-on nagyon hangos. Ez a legnagyobb baj mert zavar. De ha pl. 75%-on van akkor még tűrhető. Az volna a kérdésem, hogy érdemes lenne-e a házba venni két hűtőt(jelenleg nincs). Le tudná hűteni a processzort annyira, hogy elég legyen neki 75%on menni?
Most keresgetek olcsón dizájnos, jopófa és persze olcsó hűtést.
Egyik kiszemelt egy Deepcool Gammaxx 200. Esetleg valaki már tapasztalta mit tud?
Mennyire bírja, mennyire zajos meg ilyenek.
(Core 2 Duo E7500hoz lenne és későbbiekben talán egy 2-3. genes Core i3 procihoz is felhasználnám...leginkább alap órajelen.) Spoiler!
Esetleg ha valakinek van egy hasonló olcsón kéz alól lehet az is érdekel.
Reggel 9-től este 12-ig ment a gép. 11-kor Bf3-mal játszottam és a GPU (MSI Afterburner szerint) 60-65 fokos volt.
Ez így normális? Vagy nem ártana egy új hűtő a gépbe?
valami cpu hűtőt kéne rá barkácsolnom? 😃
Igen kapott. És forog. Bekapcsolta haverom és 15 perc után 85% megy a venti és 65fokos. És nem csinál semmit csak ír nekem facen.
meg folyton újra indul a gép, az mitől lehet leginkább?
aida kb. 35 fokot ír, de az ***ság.. néha újraindul a gép..
jamespulyka: Lehet a 80mmesseket elhagynám. Általában nagyobb fordulatszámon pörögnek. Én azt nézném hogy minél kisebb legyen a fordulatszám olyan 800-1200rpm, akkor elég halk szinte észre sem veszed. A szélesebb lapát az nyomás kifejtésére jó értsd pl. proci hűtésre ahol a venti át kell hogy nyomja a levegőt a hűtőbordák közt, a kecsesebb vékonyabb és általában ívelt lapátok azok légmozgásra vannak ilyen kellene a házba. Led vagy nem led, ezt meg már te tudod.
2db-140mm ; 1db-120mm ; 2db-80mm- es kellene csak nem tudom melyik típus jó 😀
Előre is köszönöm !
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy mit tudtok "ezekről" a Cooler master Seidon 120-as proci hűtőkről!
Mert én nagyon nem ismerem és a jövöben lehet beruháznék egyre mert elég jó áron vannak!Csak tudjátok nem akarok zsákba-macskát vele!
Kommenteiteket-Véleményeteket-Tapasztalaitokat Köszönöm! 😃
link: http://www.kepfeltoltes.hu/view/150427/1275160153N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Amúgy meg jópofa kis cucc. E4600ra jó. Szerintem még Q6600ra is jó meg i3-ra esetleg i5-re.
Én azért olyant javasolnék, aminek már 4pines a ventije (Pont annyival lenne csak drágább, mint amennyiért kapni megfelelő 90*90es szabályzós ventit)
Deepcool Gammax 200
RAIJINTEK Aidos
COOLERMASTER Blizzard T2 RR-T2-22FP-R1
LCPOWER Cosmo Cool LC-CC-100
XIGMATEK TYR SD962
Ma elgondolkoztam a cpum (BE 955) tuningolásán, és le is töltöttem az AMD Overdrive nevű programot, de el is gondolkoztam rajta, hogy nem is volt még újrapasztázva a proci, pedig már 3,5 éve megvan és elég sokat megy a gép. Megnéztem a hőmérsékletét 2 különböző progival is és igy terhelés nékül 48-50 °C , terhelésnél 75 fok fölé megy. Azt olvastam, hogy 60-nak kéne lennie a maximumnak szóval leállitottam a stabilityt testet. Megtudjátok erősíteni, hogy ez nagyon sok és szerintetek is a pasztával lehet a gond?
víz és levegő egyaránt érdekel érvekkel előre is köszi.
Ami végül is érthető is, mert egy rendes vizes rendszerhez képest tényleg csak játéknak tűnik, ráadásul kb. értelmetlen is. Van nem egy pár olyan léghűtő ami hozza a szintjét, de nem kerül annyiba.
Jamespulyka:
Plusz ha a vizes hűtőn mondjuk befosik a pumpa akkor nézhetsz mint a hal a szatyorban, amíg legariztatják. Léghűtőn meg ha tönkremegy a venti, akkor mi van? Passzívban még mindig lehűti ha csak netezel róla. (Nekem pl. játék alatt is 60-65 fokon tartja a procim úgy, hogy nincs rajta venti).
Na itt is zavar van a rendszerben. Minek akkora hűtő???
Pasztázott kupakra felesleges batár hűtőt tenni mert nem vagy vele előrébb, ha forrasztott lenne mint az X79/X99 esetében akkor lenne jelentősége de így nincs. Bőven elég lesz neked egy jobb alacsonyabb árfekvésű lég, bár gondolom a részemről ajánlott 3 légnek sem vagy tisztában a teljesítményével -->
-SCYTHE Mugen MAX
-ALPENFÖHN Brocken 2
-THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
Normális vízhűtés 80k körül indul, a kompakt játék vizeket meg felejtsd el.
Az lenne a kérdésem hogy ehez az alaplaphoz[LINK] inkább vízhűtés illik mert ahogy látom a képek alapján elég nehézkesen lehetne beszerelni azt a hűtőt amit szánnék rá... [LINK]
Előre is köszönöm !
Nem a legfullosabb meg biztos vannak ennél jobb vételek is, de azért jól néz ki meg relatíve jó. (Igazából csak design elem gyanánt vettem)
Viszont aki ilyent akar, az számoljon vele, hogy ez nem 4 szálas. Fix 2200 fordulatot tud percenként (ha csak nem szabályozza az ember le, esetleg nem támogatja a feszültség alapú szabályozást az alaplap.)
flamina ajánlata nem hülyeség, de az is csak akkor működik rendesen, ha a ház szellőzik. Nekem egy 8350-es AMD-m van, gyári hűtővel egy Zalman házban és 6 órányi TW Attila után a 21 °C-os lakásban egész a kemény 27°C-ig melegszik a processzor. (Pont tegnap néztem, mert zavart, hogy hangos a ventilátor és féltem, hogy túlmelegszik, mert mindenki mindig azzal jön, hogy az AMD-hez külön hűtő kell alapból, mert melegszik.)
Viszont hangosnak hangos, az tény.
Ezen kívül persze az is kérdés, hogy mikor volt utoljára portalanítva és pasztázva a géped.
hardverapron néz szét 😀
[LINK]
Egyik kiszemelt egy Deepcool Gammaxx 200. Esetleg valaki már tapasztalta mit tud?
Mennyire bírja, mennyire zajos meg ilyenek.
(Core 2 Duo E7500hoz lenne és későbbiekben talán egy 2-3. genes Core i3 procihoz is felhasználnám...leginkább alap órajelen.)
Spoiler!
[LINK]
ENERMAX Liqmax II 240?