Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Omis avatar
Rafrisitett verzio meg rosszabb vagy mi?
0
0
0
0
Soli88 avatar
Jongir Akkor megnyugodtam a memóriával kapcsolatban 😃 idővel biztos jobb lesz és megszüntetik a problémákat, csak ez az akadás miatt sok mindenre gondolok, legfőképp a windows hibájára, de nehogy az 1 éves gépembe valami szarakodjon (memória, vinyó, ssd, alaplap) és a windows-t okolom érte, a garanciaidő meg ketyeg!!! 😂 Megnyugtatásképpen pedig nem akarom visszarakni a 7-est, hogy ott szaggat-e a gép, mert most telepítettem újra a rendszert a 10-zel, de nem a ráfrissített verziót, hanem rendes boot-olósat, gondoltam hátha megjavul, de ugyanaz!!! Igaz, hogy a ráfrissített verzióval még a videókártyát se tudtam feltelepíteni, valamiért csak telepítette, de sose lett kész!!! 😆 A mostanival egyből sikerült... 😀
0
0
0
0
Omis avatar
Nekem is tetszett a win 10 de vissza álltam a 8.1 re
mert hiába volt bekapcsolva a gyors indulás
mégis mindig friss rendszert indított!
Aztán néha voltak még apró gondok bajok.De ahogy olvasgatom még mindig van(persze nem mindenkinek)és nem le szólni akarom mert jó lett de még nem az igazi.
Le is tiltottam a frissítést mert már frissítene Win 10 Home -ra!
0
0
0
0
Jongir avatar
Soli88 A memórián én is csodálkoztam, nekem a 16-ból 10-12% (Ez ugyanannyi mint neked) és alig van valami... (A Chrome sokat eszik a mocsokja). Az akadás nekem is fura volt, mert 7-esen nem volt pofája megzakkanni egy kis CPU,GPU pofavizittől... a 10-es pedig kifejezetten megsértődik. Előbb utóbb úgyis át kell állni, akkor meg inkább most... Egyre jobb lesz ez...
0
0
0
0
Soli88 avatar
Jongir Nem csak a játékról van szó, hanem minden másról is, ezért gondolom, hogy a windows hibája, nem pedig másé, de már tegnap a ramot is megcseréltem másik két helyre raktam be, de semmi változás, már mindenre gondolok 😃
Nem fut a háttérben semmiféle felesleges alkalmazás, végignéztem és konkrétan semmi se zabálja a cpu-t, egyedül nekem a memória tűnik soknak, a 8 gigából az 1/4-ét, azaz 24-25%-ot használ és nem is csinálok semmit!!!
Windows 7-el soha nem volt ilyen problémám, az stabil volt, a 8 hulladék, a 8.1 már jobb hulladék, ez a 10 pedig jó lenne, mert sokkal szerethetőbb, csak ne lennének ezek az "apró" idegesítő bajok!!!
0
0
0
0
Jongir avatar
Soli88 Ha beszaggat a játék próbáld kikapcsolni a minialkalmazásokat és minden mást ami a CPU-t és GPU-t figyeli (Cpu monitor,Gpu monitor,Aida 64, stb) és nézd meg változik e. Nálam a Sidebar kiiktatása volt a nyerő és elmúltak a szaggatások.
0
0
0
0
Astronaut0303 avatar
Még mindig zúg a füles másolás közben, közvetlenül az alaplapra dugva is (hátulra). Most viszont az a bajom, hogy induláskor az asztalon az ikonokat nagyon lassan tölti be. Olyan érzés, mintha egy vírusos, gyenge gépem lenne. Erre nincs valami megoldás? SSD-m van, az ikonokon kívül minden gyorsan bejön.
0
0
0
0
no avatar
Elvileg igen, vagyis nem Hétfőn, November 2t emlegetnek.
0
0
0
0
Liptik avatar
Akkor jön a Threshold 2?
0
0
0
0
no avatar
Újra raktam meglátjuk mi lett.. vasárnap elvileg jön a nagy update. Remélhetőleg az javít sok dolgot..
0
0
0
0
Liptik avatar
Nekem csak az van, ha játékba ALT TABozok, akkor a játék 5 mp-ként megáll a kép olyan pár mp-re.
0
0
0
0
Krissz avatar
Azigen 😆
Nálam csak olyan van, mert a sebbesség 5 ös, csak ha sokáig vagyok 1programban, pl most mozilla, akkor kattintok startmenüre és szemmel láthgatoan várni kell1-2mp et, ami idegesítő.
Multkor meg egy frissitést követően, nemtudott ujrainditas utan elindulni ...
Nemhiába még homokozó szint a Win 10 ...
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem csak olyan gondom lenne, hogy ha több órája megy a gép, akkor ha megnyitom a start menüt és elkezdenék keresés végett gépelni valamit, azt egész egyszerűen nem érzékeli. Amint nyomok egy újraindítást, azonnal lehet gépelni a start menübe. Elég sokat szoktam használni ezt a funkciót, örülnék, ha működne.
0
0
0
0
Soli88 avatar
Hali. Nekem olyan problémám van a Win10-el, hogy néha-néha beszaggat maga a windows... mármint csak úgy szaggat az egér amikor arrébb viszem, meg film nézés közben is kb. 10 percenként beszaggat a hang és a kép is 1-2 másodpercre, na meg játéknál is észrevettem, hogy időközönként egy-egy pillanatra beszaggat és nem a gépem gyenge!!!
Valakinek volt már ilyen problémája??? Vagy tudtok segíteni???
Előre is köszönöm!!! 😀
0
0
0
0
Krissz avatar
Zoshi85

Probáld újrarakni a rendszert, esetleg tegyél rá Win 7 et vagy 8.1 et, azzal ninc ennyi hiba !
0
0
0
0
no avatar
Nálam olyan jelenség van, hogy bekapcsolom a gépet, minden ok, de ha újra indítom nem mindig sikerül. Van h akkor is ok, de inkább az van hogy nincs start menü, művelet központ, keresés, tehát szinte semmi, jobb gomb a start menü megint újraindítanám, és nem indul újra, csak a reset segít. Nem értem ez mi lehet.. Ötlet?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Robinxd: Erre sajnos nincs megoldás. A telepítéskor megadott user-név megmarad. Annyit tehetsz, hogy létrehozol egy másik admin fiókot, de ékezetek nélküli, latin ABC-s, egybeírt névvel és azon játszol.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok. Nem tudja valaki hogyan lehet átnevezni az user nevet? Az a gond hogy hiába nevezem át magát a felhasználó nevemet a fájlkezelőn belül a felhasználóknál az van megadva amit előnek megadtam. És ebben ékezet van. Hogyan tudnám átevezni h tudja pl Fifazni?
0
0
0
0
Jongir avatar
Már megoldódott okoska :-)
0
0
0
0
Liptik avatar
Nem értem, nektek mit lassított a boot időn, mert nekem pont, hogy gyorsabb lett.
A gyors rendszerindítás be van kapcsolva? Mert nekem igen.
0
0
0
0
Jongir avatar
Szerintem próbáld ki... és utána dönts! Ne akarj rögtön elköteleződni... bár előbb utóbb úgyis az lesz a vége, hogy mindenki átáll. Megjelenésekor nekem a frissítés után lefagyott és problémáim voltak a hanggal... A héten adtam egy második esélyt neki. Eddig jó, a hangkártyámhoz is megjelent a driver. Stabil. A játékok is jobban mennek. Eddig 2 játékot próbáltam. A Guild Wars 2 50%-kal gyorsabb (Az okát nem is értem...) a másik az AC4 60 fps még mindig de több effekttel. A boot idő lassabb egy 10-12 másodperccel (mint a 7-es), jelenleg ezt próbálom kutatni, gyorsítani. Pár program amit megszoktam nem működik de találtam hasonlót 10-alá.
0
0
0
0
godfather1111 avatar
Sziasztok! nos...nekem win7 van a gépemen most jelenleg,de már elégé ramaty állapotban van és ha már újra rakom úgy is hamarosan,akkor arra lennék kíváncsi hogy érdemes lenne-e most váltanom win10-re vagy még várjak vele...
mert olvastam hogy több emberkének ilyen olyan gondja van vele,vagy ugye éppen nem minden játék,program indul el vagy megy úgy ahogyan kellene,vagy nem elég stabil stb...mit gondoltok érdemes lenne váltani? 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mr4r0n: Hát nekem fx-8350-em van és r9 270-em, és nekem úgy érzem, megérte váltani, de mint lentebb írtam, nem 8.1-ről, hanem 7-ről váltottam.
Amúgy a processzort máshogy kezeli. Okosabban. Végre felismeri a modulokat és nem magonként kapcsol le, hanem komplett modulonként, ami ugye jó, hiszen a modulon belül a két mag nem egyforma, mivel a modul lebegőpontos számításoknál csak "egymagos processzornak" felel meg, míg fixpontosnál "kétmagosnak processzornak". (Azért az idézőjel, mert ez így eléggé le van egyszerűsítve)
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Mr4r0n: Gyorsul! meg nekem be is jön a win10 már megszoktam. 😀
0
0
0
0
Mr4r0n avatar
Érdemes Win 8.1-ről Win 10-re váltani ha FX procim és egy R9 280X-em van? Lenne valami észrevehető gyorsulás játékok terén?
0
0
0
0
csuz-li avatar
matt99: A visszaállítási pontok esznek sokat általában, de azzal lehet mit kezdeni. Nyisd meg a Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Rendszer ablakot. Bal oldalon vannak a "Speciális beállítások". A felugró ablakban kiválasztod a "Rendszervédelem" fület. Ott van egy olyan, hogy "Visszaállítási beállítások konfigurálása..." Mellette a "Beállítás..." gomb. Ott egy csúszkával beállíthatod, hogy mennyit használhat a rendszer maximum.

FekaRap: Én 7-ről frissítettem és nagy különbséget tapasztalok teljesítményben. A gyerek gépét 8.1-ről frissítettem, de ott nem látok teljesítményjavulást. (Mondjuk más a gép is. A gyereké egy AMD 860K + r7 250 + 4GB RAM; míg az enyém egy fx-8350 + r9 270 + 8GB RAM; van egy másik gép is, ami meg i5 760 + Nvidia 630gt + 4GB RAM, de annál meg a "teljesítmény", mint olyan, nem nagyon értelmezhető, de azért a win10 ott sem okozott visszalépést.)

Kékhalál amúgy nálam sem volt még. Az amúgy is elsősorban hardwer és néha driver hiba miatt van, de az én drivereim sem mind win10-esek.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Én mondjuk W7-ről váltottam át W10-re és eléggé észrevehető teljesítmény-növekedést tapasztaltam.
0
0
0
0
FekaRap avatar
Köszi, akkor jól gondoltam 😀
Várok még vele pár hónapot, szerintem ilyen április körül leszedek egy olyat amik a frissitések már bele vannak integrálva. 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Egy kevés igen, de nagyon nem fogod észrevenni. Inkább W7-W10 között érezhető nagyobb teljesítmény-növekedés.
0
0
0
0
FekaRap avatar
8.1 után várható teljesítmény javulás ha felrakom ezt a 10-et ?😀 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Nálam se volt még kékhalál.

Kérdés:
Win10 ugye fölismeri a képfájlokat (iso pl). Az megoldható, hogy az autorun-t is lefuttassa automatikusan?
0
0
0
0
Slammer avatar
Nekem win10-el eddig egyszer se volt kék halál 😃 win7-el sem sokszor, csak 3x vagy 4x talán.
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Már egy ideje nekem se volt.De most megint.
0
0
0
0
Bronson avatar
Insider preview óta használom, egyszer sem volt kék halál, pedig az elején még nem is volt mindenhez dedikált win10 driverem...
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Már regota nem volt kékhalál nálam a windows 10-en csak az elején.Most megint kaptam egyet.Másnál előfordult?
Ez szoftver hiba?
0
0
0
0
Matt99 avatar
fingom nincs hogy, de valahogyan 125 giga ideiglenes fájl került a C meghajtómra, így maradt kemény 0 bájt szabad helyem. Hiába van opció ezeknek a törlésére 1 óra alatt alig törlődött pár mega. Nem tudtok vmi megoldást erre?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
phoenixfire
Minek neked az enterprise verzió? Látatlanba állítom, hogy felesleges. Ezen kívül valamit csak nem jól csináltok, több gépre raktam már fel és sehol nincs semmi gond, a játékok is tökéletesen futnak.

Kmisi99
Nálam eddig minden win10 tökéletes, egyiknél sincs semmilyen wifi eldobás és egyéb anomália. 15 laptopra tettem fel eddig és nincs semmi gond a wifivel de a bluetooth-al se.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bronson minden nap tanul valami újat az ember 😀 Az automatikus frissítés engem se zavar, így ezt kihagyom.

winrar smartscreent én alapból kilőttem, defendert meg Kaspersky lövi ki 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Engem az automatikus frissítés nem zavar, azt nem kapcsolom ki, de jó tudni, hogy ki lehet kapcsolni 😀
Ellenben a Smartscreen és Defender annyira felidegesített, hogy kikapcsoltam őket.
0
0
0
0
Bronson avatar
chrono02 : Engem annyira felcseszett hogy manuálisan kapcsoltam ki 😊 önmagában nem kínál olyan lehetőséget, hogy ki lehessen kapcsolni, ami szerintem egy nagy hülyeség, utálom ha rám akarnak erőltetni ilyesmit... 😠 szóval nem egy nagy cucc, a keresőmezőbe beírod hogy services-legörgetsz egész az aljáig, ott van a windows update-jobb klikk és disable. ennyi az egész, nem tudom miért esett volna nehezükre ezt a funkciót betenni a kész oprendszerbe... a win7-eseimen eddig is csak akkor kapcsoltam be az update-et amikor frissen lett telepítve és sosem volt semmi gondom belőle, ahogy ezidáig ezzel sem... nem akarok senkit lebeszélni nyilván, de nekem köszi, nem kell...

https://kepkezelo.com/images/lva2dids23bfdyflwnyg.png
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Bronson teljesen ki lehet kapcsolni? LOL, én eddig abban a hitben voltam, hogy csak késleltetni lehet o.O
0
0
0
0
no avatar
chrono02: Köszönöm a segítségedet. 😀 Nagyon megvagyok vele elégedve,nagyon jó Windows. 😀 Nekem a 8.1 sokat szarakodott azért féltem fölrakni a Windows 10-et,de egyáltalán nem bántam meg,nagyon gyors windows és pöpecül visz mindent,még nem volt olyan progi,amit ne tudtam volna rá fölrakni. 😀 A játékokat még most tesztelem vele. A Crew-ot próbáltam de érezhetően jobban megy Win 10-en. 😀 Nagyon jó Windows,nem bántam meg hogy fölraktam. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Igazából ki lehet kapcsolni, én kikapcsoltam... 😊
0
0
0
0
Thomaz avatar
Enyém a microsoft oldalról van.
0
0
0
0
Atti22 avatar
köszönöm a válaszokat, phoenixfire azt írta, legfrisebbet felrakta és megmaradt a gond, szóval én egyenlőre nem raknám újra a gépemet főleg ha meg se oldja a gondot. kérdem én van olyan akinek eredeti win 7 ről updatelt és van hasonló jellegű gondja?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Laci552 Jó okkal istenítik mert még mindig a legjobb. Én úgy álltam a win 10 hez, hogy hú ez lesz minden idők legjobb rendszere, fel is raktam a laptopra a tabletre, életemben nem gyűlöltem oprendszert még így. Vagyis de a 8 ast csak azt hamar töröltem is. A wifi vel elképesztő sok gond van rendszeresen eldobálja és olyankor újraindulásig nem is jó. Ez nem csak személyes probléma, ismerősöknek illetve a neten is sokfelé olvastam.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Atti22, phoenixfire, Tomblack

Tegyetek fel egy normális verziót, ha agyon van mókolva ez csak az egyik idegesítő pont, később lesz több is.
0
0
0
0
Thomaz avatar
PC-n Windows 10-nél észrevettem hogy fejhallgatóval nekem is ezt csinálja egyszer csak elkezd tépdelni a hang 1 másodpercig minden héten kétszer-háromszor.
Idegesítő én mondom nektek.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció