Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Titan Killer avatar
Szeretnék venni egy I7-es procit.
Kérdésem az hogy melyik érné meg a legjobban a kettő közul?
Intel Core I7 4790
Intel Core I7 4790k
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Havernak van jelenleg egy második generációs intel G530-as cpu-ja. (LGA 1155) De bír szerezni egy i3 550-ast, de ahhoz kell új lap is gondolom, mert az még első generációs proci.
Amúgy lenne különbség a 2 proci között teljesítményben ha szerválnánk egy LGA 1156-os deszkát az i3-nak?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Már van amúgy is egy érdeklődő, ha minden jól megy akkor már jövő héten nem lesz nálam a proci. 😊
0
0
0
0
winrar avatar
Nekem ingyen se kéne 😂
De sok sikert 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Neki baráti áron odaadom. 😆

Spoiler!
-1000Ft 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
terepmintaHun: Phenom X4 9650... Úgy is el akarom adni az enyémet. 😆 😂
0
0
0
0
winrar avatar
Maradj az i5-nél, azon belül egy i5-3470 teljesen jó.
0
0
0
0
zelcsi avatar
Whoo: vegyél egy olyat ami nekem van, olcsó és nagyon erős! 😀
0
0
0
0
Whoo avatar
Sziasztok szertnem kerdezni,hogy Asrock H77M alaplapra milyen i5-os procit vegyek?Vagy inkabb vegyek AMD alaplapot FX 6300-as procival?Nem igazan ertek az alaplapokhoz szoval ezert kerem a segitsegeteket 😀 Sorry ,hogy ekezet nelkul irtam 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
Ha fontos az ár akkor 6300. Ha nem akkor i5!

Ja igen és a 8320nak tényleg nem mindegy milyen a lap és a táp.
0
0
0
0
winrar avatar
Ha van normális lapod és hűtőd, akkor mindenképpen FX-8320, de inkább i5-4460.
0
0
0
0
bukta2 avatar
gerikember Ezt a kérdést nem nagyon gondoltad át.
0
0
0
0
gerikember avatar
amd fx 6300 vagy fx 8320 ?
0
0
0
0
rtitusz avatar
Dani46, pontosan! Nekem is egy i7-2600K-m van és elviszi az 5GHz-et, csak most a nyáron a meleg miatt visszavettem 4,5 GHz-re a biztonság kedvéért. Még így is gyorsabb, mint a melóhelyen az i7-4770 gyári órajelen.
0
0
0
0
winrar avatar
ErzsikeTurika: Inkább K.
0
0
0
0
Dani46 avatar
Én nem ezekhez hasonlítanám,ugyan olyan erős mint egy i7 3770k--i7 4770k--i7 4790k,legjobb kupak alatti paszta a 2600k-ba van,nagyon sok elviseli az 5ghz-et is de a 4.5 szinte alap,így simán hozza az erősebb i7 szintjét is vagy többet is!!én inkább k-sat vennék!
0
0
0
0
DonTuros avatar
piero86 és ritusz: Az i7 2600-as processzor kb. milyen processzornak felel meg? Van olyan erős mondjuk, mint egy negyedik generációs i3 (esetleg i5)?
0
0
0
0
Puffin avatar
ErzsikeTurika: mivel csak B75-ös a lap, ezért elég a sima i7 2600 is. Azt 40-45ezer körül szokták árulni hardveraprón.
0
0
0
0
rtitusz avatar
FX-8350-et kapsz már 50 körül, vagy i5-4590-et 60 körül. Egy rendes alaplapra számolj egy extra kb. 30 ezret. Ha használtak között is nézelődsz, akkor i7-2600K-kat lehet már kapni 50-60 körül szintén, de ez LGA1155-ös, ahogy a mostani alaplapod is, így azt nem kéne cserélni.
0
0
0
0
DonTuros avatar
Sziasztok! 😀
Milyen processzort ajánlatok ehhez a géphez maximum 60 ezer Forintért? [url=http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=52202&sub=usercomp&comp=66965]Eszközöm adatai[/url]
Érdemesebb lenne alaplapot cserélni? Vagy jó lesz ez még 1-2, esetleg több évig? 😀
GTA V-t miatt tervezem, sajnos a 2 magos gépen kissé túl sokszor tölt a textúra, tűnnek el az utak, épületek, semmiben vezetek, stb.
Előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
bukta2: Hova változzanak? A mai ajánlott gépigényeknél elkért processzorokhoz képest igazán nincs is a piacon nagyobb processzor. Mit kérjenek egy i7-3770, vagy egy fx-8350 helyett? (Márpedig ma ez az átlag, amit az ajánlott gépigényként feltüntetnek)
VGA-ból más a helyzet, ott szinte folyamatosan egyre erősebb és egyre több VRAM-al rendelkező a követelmény, de az egy másik téma.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Minden esetre azt kívánom legyen igazatok, nem változzonak nagyot a gépigények.
0
0
0
0
danee23 avatar
Azért kapsz fele akkora terhelést mert 2x több szálad van. Matek. De ez nem jelenti azt hogy i7 2x erősebb! Játékok alatt meg pár FPS a különbség. Néha negatívban. A játékok gépigénye meg nem változnak úgy mint az ember mindennapjai, igen hatalmassat változtak mikor jöttek az új konzolok, de most egy pár évig nem fognak vagy legalább is nem drasztikussan(ameddig aktuálissak lesznek ezek a konzolok)
0
0
0
0
csuz-li avatar
bukta2:
oké de van olyan játék ami alatt az i5 megeszi az i7-et

Régi dx9-es, meg rosszul optimalizált dx10-es játékoknál van ez, mivel a régi DX-ek még ráültek az első szálra és nem mozdultak onnan. Az i5 pedig egy szálon erőseb az ugyan abba a családba tartozó i7-hez képes. Csak manapság már a játékfejlesztők 8 szálra optimalizálnak.
Egyébként szerintem nem nagyon változnak a gépigények. Az átlag az, hogy kérnek minimumnak egy 4, illetve ajánlottnak egy 8 szálas processzort az új konzolok portjaihoz. A régi játékmotorokhoz meg 2-4(AMD-ből itt is 8) a felosztás.
Mivel a dx12 6 szálon skálázódik az eddigi egy helyett, hát mindenképpen marad a 8 szálas ajánlott gépigény még egy jó darabig.
0
0
0
0
bukta2 avatar
oké de van olyan játék ami alatt az i5 megeszi az i7-et megnem mondom hol és melyik játék alatt már de láttam már tesztet róla! ettől függetlenül én is i7-et vennék/veszek (egyszer) mert most aztse tudom hol ál a fejem, van a pénznek helye most.. :S
de aztán kitudja.... 😀

előre is kell gondolni, ezért érdemesebb i7-et venni sztem,sokan mondják hogy sokáig elég lesz még az i5 is, bár fogalmam sincs hogy honnan veszik mikor manapság úgy változnak a játékok gépigényei mint mint az ember mindennapjai... tehát amilyen kedvük van kb olyan gépigénye van egy játéknak, a másik meg manapság szarnak az Optimalizálásra így jól jöhet az erős gép!!! tehát i7 minden féleképp. ( ha van rá keret)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
danee23:Hát azért én erre rácáfolnék! Nekem az I7 kb 15-25% közötti terhelésen hajtja a GTX 980Ti-t nem hinném hogy egy I5 ugyan ezt utána csinálja. Persze kihajtja az is kb 40-50%-os terhelés mellett. De a 15% meg az 50% között azért van némi különbség.😉
0
0
0
0
danee23 avatar
Jelenleg szinte nincs különbség i5 és i7 között játékokban. DX12vel ez változhat.
0
0
0
0
R3mZy avatar
Oké köszönöm a segitséget. De szerintem ebből I7 lesz. Annyival nem drágább és inkább legyen erőtartalék : )
0
0
0
0
Pixx avatar
Hát ha van rá keret 😀 i7 4790k/non k tökéletes és biztos nem lesz vele gond jó darabig
0
0
0
0
R3mZy avatar
I5 4440? Vagy ink jobbat? Esetleg 2500K?
0
0
0
0
Pixx avatar
R3mZy:Sandy i5 min 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
i5 alá én nem adnám mostmár így hogy nekem is i5-ös van a gépbe nagyon jó processzor 😀
0
0
0
0
R3mZy avatar
Üdv. Érdekelne hogy ki mit ajánlana egy GTX 770 mellé.Játékra kéne. Köszönöm!
0
0
0
0
csuz-li avatar
kirlog: A 9xxx az nem is tudom mi volt az AMD részéről. Leginkább az "kétségbeesett próbálkozás" illetve az "elvetélt ötlet" szavakkal tudnám leírni. Nekem egy 8350 van, szóval nincs bajom az AMD-vel, de az a 9xxx széria az nagyon nem éri meg az árát.

Nem gondolom egyébként, hogy feltétlenül(!) szükséges lenne az i7. Ha másból (pl.: az egyéb alkatrészek árából) kellene lecsípni a különbözetet, nem javasolnám, viszont mivel mondtad, hogy van rá keret, így jobb választás mindenképpen.
0
0
0
0
kirlog avatar
Rendben. Köszönöm a választ, szerintem akkor maradok az i7 nél. Legalább egy darabig elég lesz. Viszont sajnálom, hogy amd nem tudott előrukkolni egy újabb processzorral, azért maga idejében a 8350 eléggé a 3. generációs i7 közelében volt, de ahogy látom az fx 9xxx-es főleg csak árban közelíti meg a 4. generációs i7-est.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Jobban megéri renderelésre az fx-8350.
Itt egy teszt, igaz nem negyedik, hanem harmadik generációs Intelekkel van összevetve, de azért látszik, hogy kb fele árból ugyan azt megkapod.
[LINK]

Szerk: tévedtem. Itt azért nagyobb különbségek vannak: [LINK] Igaz, ezek K-s verziók, de alapórajelen működtetve.
0
0
0
0
kirlog avatar
Sziasztok, szeretnék tanácsot kérni. Grafikus programokhoz kéne processzor (3D-s programok, ott renderelés stb), és az lenne a kérdésem, hogy megéri-e a 4. generációs I7 es processzor (pl egy 4770, vagy 4790), vagy az FX 8xxx-es széria is kielégítő teljesítményt tud nyújtani? Azt sejtem, hogy az i7 erősebb, de ár/érték arányban megéri? Mert ugye míg egy FX 8350 az 50 ezer ft körül van, az i7 90 ezer környékén. Azért szeretném tudni, mert ugyan i7 re is lenne pénz, de nem szeretném megvenni majdnem dupla annyiért csak, hogy pl.: 3-4 percet nyerjek vele renderelésnél.

Megköszönném ha nem csak sima "vedd az i7 et mert az jobb" választ írna valaki, hanem indokot is.
Előre is köszönöm a válaszokat.
0
0
0
0
csuz-li avatar
deakzsolt2001: Hát a grafikus processzor is processzor valahol... 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GT 740

[LINK]

1GB-os GTX 750

[LINK]

2GB-os

[LINK]

Úgy látom kicsit lejjebb ment az ára a GT 740-nek, pár napja 30 ezer felett lehetett csak kapni. Viszont csak pár ezressel drágább a GTX 750, jobb választás az.
De még az R7 250X 1GB is jobb választás, az kb. ugyan olyan áron van mint a GT 740.

Kicsit már eltértünk a processzor témától... 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GT 740 pls... Annak az árából GTX 750-et veszel.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pamkutya: Ha a profilod alatt lévő gépet nézem és feltételezem, hogy az alaplapod képes az AM3+-os fx-eket is fogadni, akkor igen.
A VGA-d az a maga idejében nagyon jó volt, ma is megállja a helyét, de azt meg nem tudnám mondani biztosra, hogy most hogyan teljesít, viszont a processzor jóval erősebb lenne. Ha most CPU limited volt (valószínűleg igen), akkor ez biztos, hogy elmúlik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pamkutya: Most vagy elgépeltél valamit, vagy én vagyok hülye, de nem értem a kérdést... 😞
0
0
0
0
csuz-li avatar
Pamkutya: szerintem megéri. Attól függ, mennyit szánsz rá. 40-től indul a 8320 ára, 50-től a 8350. (Ugyan az, csak utóbbi gyárilag magasabb órajelen üzemel. Jobb emiatt a teljesítménye, de nem annyival, amennyivel drágább) Hasonló a 8370-is, de az ugyan annyit tud, mint a 8350, viszont drágább. Sem azt, sem a 8300-t nem éri meg választani szerintem.
0
0
0
0
Pixx avatar
pamkutya: én annak idején phenom ii x2 555 tuningolva volt 4ghz-re arról váltottam fx8320 ra és nagyon nagy 😀
0
0
0
0
danee23 avatar
https://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2015-06-30/mordor_1080_sorted.png
Pcper dot comon csináltak felmérést mennyit számít cpu játékok alatt, és a 270x határeset, mondjuk 260xet kihajtja a 860k is elég jól, aminek igazán kell az i5 az a 980!
0
0
0
0
winrar avatar
Jobb lesz, érezhetően. Nekem i5-4460 van és jól kihasználják a játékok.
0
0
0
0
proStarxd avatar
Nem érdemes, hanem illő lenne arra cserélni! 😀
0
0
0
0
no avatar
R9 270x mellé érdemes lecserélni a Phenom 925-öt I5 4460-ra?

Most vettem egy R9 270x-et( ASUS Radeon R9 270X DirectCU II TOP 2GB GDDR5 256bit PCI-E) a HD 7770-t cseréltem le. Még az AM3-as Phenom 925 van. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lecserélni egy I5-re. Dob annyit rajta, mert tudom, hogy a vga számít inkább játékkor. Játékra használnám leginkább.Nem csak az fps miatt cserélném, hanem, hogy ne menjen 100%-on a proci, nem akarom annyira terhelni. Köszönöm a válaszokat!
0
0
0
0
Lykruwe avatar
Zoli73 köszi 😀 örülök hogy nem rossz csak azért mert én válogattam össze részről részre hogy mi legyen benne ! és milyen vidi karit tudnál ajánlani ez helyett ami árban nem lenne olyan sokkal több 😀 ? Sapphire Radeon R9 270X Dual-X OC 2GB GDDR5 256bit ? 😃 😆
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció