Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Az ozone gamer márka honnan származik? Tudom hogy európai, de mégis?
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
Ezek közül melyik megy rá a foglalatra?és melyik hűt jól?PROLIMATECH Alpenföhn Sella 92 mm-es CPU hűtő (FX 8120)

PROLIMATECH Alpenföhn Panorama 100 mm-es CPU hűtő

Cooler Master Hyper TX3 EVO 90x79x136mm 800-2800RPM (Intel, AMD) processzor hűtő

Cooler Master Vortex Plus 116x100x84mm 800-2800RPM (Intel, AMD) processzor hűtő

XIGMATEK Gaia SD1283 120mm CPU hűtő

Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 109x95x125mm 2500RPM (Intel, AMD) processzor hűtő

Arctic Freezer 13 123x96x130mm 2000RPM (Intel, AMD) processzor hűtő

Cooler Master Hyper 212 EVO 120x80x159mm 600-2000RPM (Intel, AMD) processzor hűtő

Arctic Freezer Xtreme Rev 2 113x134x155mm 1500RPM (Intel, AMD) processzor hűtő
0
0
0
0
Dani254 avatar
Hali!
Van egy wifi routerem.Szolgáltatót váltottunk ahol a nethez volt modem a mostanihoz viszont nincs,az elosztóból kijövő kábelet egyből a gépbe kell dugni.De ha ezt a kábelt bekötöm a router wan portjába és egy másik kábellal összekötöm a gépet és a routert akkor nincs internet.Valahogy meglehet oldani, hogy működjön mindkettő?
Aki tud valami megoldást azt létszi pm-be ha lehet.
0
0
0
0
molfer98 avatar
nekem tudna valaki segíteni?
0
0
0
0
Chuck avatar
olyan videokártyáról amin nincs S-video vagy HDMI csatlakozó, arról ki lehet tenni tv-re képet?? vagy DVI kimenetről van olyan átalakító amit tv re rá lehet csatlakoztatni??
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
Devis írta:
hangos, és gyatrán hűt. érdemes lecserélni, hacsak nem akarsz egy turbina mellett ülni.

jaja lecserél amint lesz pénzem😃
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Nemrégiben vettem 1 új laptopot AMD Quad-Core Processor A10-4600M (2300MHz), aminek elvileg van Turbo CORE Technology-ja (3200MHz), valaki meg tudná mondani plz hogy hogyan tudnám ezt bekapcsolni, mert a Windows, az AMD System Monitor is csak 2300MHz-et jelez és többet sehol nem tudok beállítani.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kistiko07a írta:
Hy! Van egy FSP Hexa 500-as tápom és tudom hogy ezeknél gyakori probléma a hangos venti. Ezt elkezdte nekem is 1 hete kb. Ez hosszútávon okoz valami problémát? Annyira nem zavaró csak féltem a "kicsikémet" 😃 Köszi!

Nekem Chieftec GPS 400AA 101A tápom kb fél évig kerregett aztán bemondta az unalmast a táp ventije. A zajon kívül más problémát nem okoz szerintem😃
Nem tudom egyébként mitől lesz bajuk a portól vagy valami de ha megtisztogatod csak tovább fogja bírni. Én nem tisztítottam és így bírta fél évig. De most már rendszeresen fogom tisztítani az újat😃
0
0
0
0
Devis avatar
hangos, és gyatrán hűt. érdemes lecserélni, hacsak nem akarsz egy turbina mellett ülni.
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
hello!
egy AMD FX 8120-on gyárilag milyen hűtő van?
0
0
0
0
kistiko07a avatar
Hy! Van egy FSP Hexa 500-as tápom és tudom hogy ezeknél gyakori probléma a hangos venti. Ezt elkezdte nekem is 1 hete kb. Ez hosszútávon okoz valami problémát? Annyira nem zavaró csak féltem a "kicsikémet" 😃 Köszi!
0
0
0
0
molfer98 avatar
dps 400wb c erről mi a véleményetek? Elbírná a gépem + egy gtx 460oc-t?
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sanchez írta:
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition - 22k
HD 7770 - 30k
KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT - 8-5k

És még pénzed is marad.

Nézd meg ezt olcsóbb is a proci
[url]http://www.***/termek/amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-processzor-41053[/url]
0
0
0
0
sisko avatar
jns0115 írta:
Sziasztok.!
Azt szeretném kérdezni , ezt a konfigot mennyire tartjátok jónak gamekhez?
GV-R685OC-1GD
Intel Core i3 3,1Ghz
4GB Kingston HyperX ram

Szerintem egész jó,de FullHD-hez már csak kisebb kompromisszumokkal.
0
0
0
0
Sanchez avatar
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition - 22k
HD 7770 - 30k
KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT - 8-5k

És még pénzed is marad.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.!
Azt szeretném kérdezni , ezt a konfigot mennyire tartjátok jónak gamekhez?
GV-R685OC-1GD
Intel Core i3 3,1Ghz
4GB Kingston HyperX ram
0
0
0
0
Katona avatar
Celeron D 347 (3066MHZ,1mag) vagy Pentium D925 (2x3 GHZ,2mag) ?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Felesleges a Q6600-as gépet lecserélni, mert nem lennél előrébb.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! az én alaplapomat+procimat megérné leváltani egy ilyen kombóra? AMD Phenom II X4 965 Black Edition+ASUS M4A78 PRO (használtan persze!)
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
kösszi a segítséget max áthívom a szomszédot és ketten kiügyeskedünk valamit ,amúgy nagyon alaposan utánnanéztem
este 9-től éjfélig googléztam és találtam egy letölthetö ppt fájt amiben nagyon hosszan le van írva😃
de ha mégse menne itt van a gépigény.hu itt megkérdezem😃
0
0
0
0
Chuck avatar
okés, köszi a gyors választ niteforce és Kmisi99! 😀

számítógép összerakásról annyit hogy a mostani gépem is én dobtam össze. mikor nekem is a reset, bekapcsoló gomb-ot led-et stb. kellet volna bekötni gondolkoztam rajta egy kicsit hogy hova dugjam, de végülis jó lett ahova először gondoltam 😃
(és csak a végén jutott eszembe hogy megnézhettem volna az alaplap könyvébe 😆😉
0
0
0
0
akos328 avatar
Én nem tudom a mai közép-felsőkategóriás alaplapokba hány tápcsati kell, de az én kis alsókategóriásomba ezelőtt 2 évvel 2 kellett. Egy 24 pines nagy, meg a 4 pines a CPU mellé. ezeket vhogy nem lehet összekeverni. mivel van rajtuk egy rögzítő pöcök, meg a lyukak alakja is más mindenféleképpen csak 1 módon lehet bedugni.
Molex csatik ugyanígy. A power, reset speaker dugókkal tényleg kicsit bíbelődni kell, de akinek jó a szeme, meg a kézügyessége elsőre eltalálja a megfelelő tüskéket.

Én is egyedül a cpu beszerelést utálom a pasztázás miatt, meg rá a ventit. azzal szoktam még nagyon sokat legózni, mert nem tudom azért nem megy rá, mert rosszul raktam fel, vagy merjem tovább húzni mert mégis csak úgy a jó.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Azért sok dolgot el lehet rontani. Én is a mostani gépem magamnak raktam össze de iszonyat sokat jártam utána.
Pl ügyelni kell az alaplapi távtartókra azokat kötelező berakni. Van olyan aki egy az egybe a házra csavarozza rá az alaplapot. Mondhatom azzal azonnal kinyírja ha elindítja. Aztán ami fontos. Megnézni az útmutatót ami alaplaphoz jár ott képekcsékkel el van magyarázva hogy a proci csak egyféleképp mehet bele az alaplapba. Van olyan aki képes csak beledobni hogy ott van az aztán rászorítja mint állat azt ki s nyírja. Aztán még van 1-2 elrontható dolog. Ami még jó nehéz lesz a bekapcs reset stb gomboknak a rádugása az alaplapra az még hozzáértőnek is pepecs munka megnézni melyik mihez való.
0
0
0
0
Bl0ck avatar
ÉN sem raktam össze gépet még, azt leszámítva ami a profilomban van Új! néven.
Annyi segítséget kértem ,hogy táp vezetékeket bekötni, mert elüldögéltem volna felette jó darabig. De mint kiderült 2db-ot nem jó helyre kötöttem volna, többi jó lett volna, de jobb volt így.

Alaplapot jóformán csak 1 módon lehet berakni. Procit is az én véleményem szerint, hülyére van jelölve, hogy melyik hol legyen stb. Ramot is egyféleképpen lehet berakni(illetve 2, de a másodikhoz fűrész szükséges ésvagy kalapács 😃😉.
Tápot is könnyű, mert csavarozási pontok csak 1 módon jönnek össze(elméletileg).
cpu hűtőnél lehet kis gebasz, hogy ne tegyél kevés pasztát alá, ill túl sokat se, mert akkor pasztázod még a lapot is. Táp bekötéshez meg alaplap könyve kell, hogy ha nem tudod mi hova kell(én se tudom mai napig, szval) és kb megvan..
0
0
0
0
Adam996 avatar

Bár szerintem ha nagyon nem értesz hozzá inkább vidd ez szervízbe 3 ezer forint körül összeteszik neked 😃
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
hello lassan de biztosan rendelgetem a cuccokat az új géphez😃
én szeretném összerakni de még soha nem csináltam😃
nem tudtok valami oldalt/videót amibe lépésről lépésre elmagyaráza?😃 (googlén nézegettem de mindegyik csak ilyen 5-6 mondatos)nekem olyan kénne ami minden kis nyavajás kábelt elmagyaráz mit hova kell dugni😃
addig is nézegetném míg meg nem jönnek a cuccok😃
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Határeset lenne az asusnak kb 200-230w ot megenne az a gép. Lehet az már kereszbe tenne az asusnak. Ha max pár hétig kell meg lehet a hkc-t is kockáztatni. De nagyon maxismum pár hét mer időzített bomba ami lehet 1 óra alatt de lehet 1 év alatt robban. És már 3000ft ért kapni jóféle fsp tápot használtan az lazán vinni fogja.
0
0
0
0
Chuck avatar
és az ASUS elvinne egy ilyet normálisan?
intel e3500 2.7ghz OC:3.5ghz
ati HD4850 vagy 9800gt
0
0
0
0
niteforce avatar
a HKC valószínűleg tönkretenné az egész gépet. Az ASUS-ban normális belső van, bár nem a legjobb, de tönkretenni nem fogja a gépet.
0
0
0
0
Chuck avatar
jelenleg nincs keret tápra. a kettő közül kéne választani,
a HKC az új, az ASUS már kb 6 éves csak ez a másik gépben van!
2 közül kéne valamelyiket választani.
a hkc az nem is bírná el?
0
0
0
0
niteforce avatar
ezek közül az ASUS, de inkább vegyél egy FSP-t, vagy egy Chieftec CTG-t
0
0
0
0
Chuck avatar
Hali. egy 9600gt,9800gt vagy hd4850-et melyik táp vinné el?

HKC SZ-430 LPDR

ASUS Delta/gps 300AB C E00
0
0
0
0
mtrelax avatar
Frissítsd le a vidkari drivert. Hátha...
0
0
0
0
mtrelax avatar
mlan0 írta:
és mit kell csinálni hogy ne jőjjőn be? amugy nincs semmi AMD-s cuccc a gépemben ha jó hiszem.. 😃

dehogy nincs! ati kártyád van amit már megvett az amd! tehát szerintem a régen "ATI Catalist Control Center" néven emlegetett vidkari programod csinálhatja ezt. De remélem ha tévedek kijavít valaki! 😀
0
0
0
0
Devis avatar
vga-d az.
ez meg a driver. régen nekem is feljött, ma már nem csinálja
0
0
0
0
mlan0 avatar
és mit kell csinálni hogy ne jőjjőn be? amugy nincs semmi AMD-s cuccc a gépemben ha jó hiszem.. 😃
0
0
0
0
mtrelax avatar
mlan0 írta:
http://kepfeltoltes.hu/view/121031/hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png

mindig ez jőn be ha bekapcsolom.. minek? és hogyan lehet el tüntetni? 😀

ez pont olyan mit az: AMD VISION Engine Control Center indulásakor/telepítésekor felbukkanó ablak. Asszem! 😕
0
0
0
0
mlan0 avatar
http://kepfeltoltes.hu/view/121031/hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png

mindig ez jőn be ha bekapcsolom.. minek? és hogyan lehet el tüntetni? 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Hányas android van rajta? én úgy tudom 2.1, ami nem támogatja ezt a funkciót.
Rootold, tegyél rá 2.3-at és mehet a telepítés a memkártyára.
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! remélem nem baj hogy felteszem itt ezt a kérdést! x10 mini pro-n hogy tudom beállítani hogy a játékot ne a teló memóriájába hanem a memóriakártyára mentse?
0
0
0
0
mlan0 avatar
zsolty87 írta:
19ati93 írta:
zsolty87 írta:
Üdv.
Szerintetek lehetséges egy 40 GB-s 3D-s filmet egy USB 3.0-ás pen drive-ról nézni egy 40 " Full HD-s tv-n?

persze! ehhez csak az a feltétel kell hogy teljesüljön! hogy a pendriveról való filmlejátszást tudja-e a tv! ha igen akkor mehet a mozi 😃

persze h támogatja, csak nem tudtam hogy elég-e a pen drive olvasási sebessége egy 3D-s film megjelenítéséhez.

egyszerű... tedd rá azt próbáld ki.. 😀 ennyi 😆 😂
0
0
0
0
zsolty87 avatar
19ati93 írta:
zsolty87 írta:
Üdv.
Szerintetek lehetséges egy 40 GB-s 3D-s filmet egy USB 3.0-ás pen drive-ról nézni egy 40 " Full HD-s tv-n?

persze! ehhez csak az a feltétel kell hogy teljesüljön! hogy a pendriveról való filmlejátszást tudja-e a tv! ha igen akkor mehet a mozi 😃

persze h támogatja, csak nem tudtam hogy elég-e a pen drive olvasási sebessége egy 3D-s film megjelenítéséhez.
0
0
0
0
19ati93 avatar
zsolty87 írta:
Üdv.

0
0
0
0
Koppy96 avatar
Devis írta:
ajaj.
3/4-e kb lemaradt.
Ma vettem egy új alaplapot de a windows indítása közben mindig megakad és azt írja, és csak javítani lehet, de az nem működik.

he?

ha másik part.-ra rakod a windows-t, akkor a másikról simán lelehet szedni az oldot.

Nem lehet letörölni úgy. Pont azért kérdeztem.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Üdv.
0
0
0
0
Devis avatar
ajaj.
3/4-e kb lemaradt.
Ma vettem egy új alaplapot de a windows indítása közben mindig megakad és azt írja, és csak javítani lehet, de az nem működik.

he?

ha másik part.-ra rakod a windows-t, akkor a másikról simán lelehet szedni az oldot.
0
0
0
0
Koppy96 avatar
Üdv.
Ezért úgy döntenék hogy újra rakom ugyan arra a partícióra ( ezen van minden )
Az lenne a kérdésem hogy a telepítésnél csinál a régi windowsból egy windows.old nevű mappát.
Ezt mivel lehet teljesen letörölni ?

Vagy azt csinálom hogy létrehozok egy új partíciót arra rakom az újat, és akkor a régit hogy tudom letörölni formázás nélkül ?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Warrior1001HD írta:
lene egy nagyon egyszerű kérdésem veszek egy új gépet😃
de az ára 140k ami sok ezért nem tudom egyszerre kifiztni(köztük a ház .stb) tudnátok mondani egy sorrendet hogy mit vegyek előbb😃?

ja és mégegy😃

ha a FX 8120 mellé ideinglenesen berakok egy 4000FT vidikarit nem lesz valami baja a procinak meg a többinek?

persze majd utánna egy 7850-es

.............................................. .....................nem, nem lesz semmi baja
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció