Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Skiter0524 avatar
Az x99-röl le beszéltek. mert ezt a szériát programozása rederelésre tervezték persze játékok is mennek rajta de játékokhoz nem a legjobb ezt a helyi számtekes mondta még amikor vettem a gépházat neki x99-van
0
0
0
0
winrar avatar
Az is közrejátszhat, de ilyet csak ritkán csinál. Szóval azért egy mai i5-t is le lehet terhelni, ha olyanok a körülmények. Persze cpu limit nélkül.
0
0
0
0
winrar avatar
GTA 5 hiába van jól optimalizálva, eléggé cpu igényes játék. Nálam is szokott menni 100%-on az i5-4460 mind a 4 magja.
0
0
0
0
Puffin avatar
egyenlőre én a 6700K helyett akkor már 5820K-t vettem volna. Főleg hogy 60ezerért vettél lapot
0
0
0
0
bukta2 avatar
skiter524 Sok millió tesztet néztem én erről az új 6700k-ról oké tényleg bika a proci biztos jó meg van azért újjítás a Haswell-hez képest de a teszteket olvasva úgy írták és úgy is látom hogy pl egy i7 4790k ottvan a seggébe szó szerint sőőt van mikor még az i7 4790k a nyerő, és teszem mellé majd 30 ezerrel olcsóbb a 4790k

de persze nem szeretnélek rá beszélni semmire csak gondoltam jobb ha tudod hogy ha kicsit akarsz spórolni akkor a 4790k nagyon jó választás és az a 6-7% különbség (tesztekben írták a %-okat) sztem nem éri meg azt a plusz 30k-t de persze ha megteheted mindenféleképpen a 6700k a befutó mivel 14nm és még jópár újjítás 😀

Én is erősen filózok ám a 2 proci között de teszteket nézve nem győzött meg az a + majd 100€ különbség :/ inkább VGA ba ölöm majd 😀 egyedül ha a 4790k mellett döntök majd később akkor a ddr4-az amit sajnálni fogok :/ és nekem csak játékra kell.
0
0
0
0
Skiter0524 avatar
Nekem jelenleg i5 2400-van és a mai játékokra már nem elég pl..gtav online mind a 4-mag 100% pörög közepes beállítások mellett 3-éve vettem és soha nem kellett néznem a gépigényeket mert böven ajánlott gépigény fölött voltam most meg már a minimum sincs meg sok játéknál ezért veszek i7 6700k -hogy egy darabig a proci jó legyen ne fájjon miata a fejem
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
piero86:
Köszi a választ.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Sziasztok!
Az LGA-1155 foglalatú processzor kompatibilis a 1150-es alaplappal, mindenféle mókolás nélkül? Támogatja ezt a procit az alaplap?
0
0
0
0
zelcsi avatar
szerintem az i5 3470 is simán jó még! 😉 ( és nem azért írtam mert nekem is az van hanem a tesztek alapján! ) 😀
0
0
0
0
winrar avatar
Szerintem még az i5-4430 is belefér. Nem találtam még olyan játékot, ahol bárhogy is limitált volna az i5-4460, mindig a kártya miatt kell visszavennem a grafikából, nem a proci miatt.
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Intel oldalon I5 4440-től felfele bármi jó lehet. Ritka az az "anomália", ami valóban I7-et követel játékok esetében.
0
0
0
0
winrar avatar
Ha abból indulunk ki, hogy a most 7 éves Core 2 Quad még mindig elég a mai játékoknak (nyilván megfelelő videokártya és elegendő ram mellett), akkor az i7-6700K is sokáig fogja bírni.
0
0
0
0
Skiter0524 avatar
Remélem 5-6-évig nem lesz vele baj játékoknál én annyira számolok
0
0
0
0
Skiter0524 avatar
Szerintetek egy i7 6700k meddig lesz elég a játékokhoz?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért van egy egészséges középérték a 20CPU/paszta és az 1 CPU/paszta között... 😀
Igen, egyre nem kell az egész, de azért kispórolni sem érdemes úgy, hogy csak jelképes mennyiséget használok. Borsónyi mennyiség nagy átlagban elég, ami kb. 0,3-0,5 g. Szóval winrarnak már el kellett volna fogynia, míg Pamkutyánál meg még kellene lennie pár procira való adagnak. A túl kevés sem jó, mert nem lesz elég ahhoz, hogy a teljes felületen kiterüljön és így csak kisebb felületen tud leadni hőt a processzor, míg a túl sok szintén csökkenti a hatásfokot és ha a processzor mellett "kibugyog" az több okból sem szerencsés.
0
0
0
0
winrar avatar
Én már vagy 10 procit/GPU-t pasztáztam a 4 grammos MX-4 pasztámmal, még mindig megvan kb. a fele.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Akkor k*va sokat kentél rá. Nem kell 1cm vastagon. 😆 Csak vékonyan egy kevéske. Nekem egy pici, fecskendő szerű izében volt. 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Bezony ám... 😊 😂 😆

Pamkutya: Egy kis tubus paszta nem csak egy alkalomra elég. Nekem már 5x volt használva és még a fele megvan.
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Itt mindenki atomfizikus én arra már rájöttem 😂😆
0
0
0
0
Pixx avatar
Pamkutya: Nem szoktál pasztát tenni a proci alá?😃 és akkor tanácsokat osztogatsz itt vagy is ahogy látom inkább félre vezeted az embereket a hülyeségekkel. (bocsi de ez az igazság)
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Tudom. Szoktam rá tenni. 😆
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Van egy hűtőm. Szerintem az jó lesz.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
TerrorDom:
ha tuningolni szeretnél, akkor egy jó hűtésre is spórolj!
Tudnak fűteni az Inteles procik is ha tuningolsz...
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Jajj, ne légy már durcis... 😆 Nem hiszem, hogy ezzel annyira megsértettelek volna... Nevettem egy jó oszt kész. 😃 Nem kell véresen komolyan venni. 😜
0
0
0
0
Pixx avatar
Akkor az i5-ös procikat nézzed aminek a végén az van hogy K az csak annyit jelent hogy szorzózár mentes (mint az amdnél a Black edition) és könnyen tuningolható de ha te nem tuningolsz akkor olyat vegyél amelyik nem K-s mer azok olcsóbbak általában.

Ha nem tuningolsz én i5 3470-et vennék
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Természetesen fogok venni. Csak míg nem lesz meg arra is a zsé addig ezt használnám.
0
0
0
0
Pixx avatar
TerrorDom : hd4850 mellé nem igen kell neked i3-nál erősebb proci de ha késöbb veszel valami értemlmes vga-t mondjuk 30-50 ezeré akkor ezeket a procikat nézzed.
i5 2400 , i5 2500/k , i5 3470 ,i5 3570/k de ha nem lesz új vga akkor egy i3 3220 vagy 2100 bőven elég 😃
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Én is itt szoktam nézni, csak az a baj, hogy az Inteleket még nem ismerem. De akkor utána nézek mi milyen. Még valami. a mostani alaplapomat meg a procit mennyiért tudnám eladni? Egy 10-es?

deakzsolt2001: Ez vinné azokat a játékokat amiket írtam?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
[LINK]

Ez szerintem tökéletes lesz. Erős proci és 20 ezer alatt van. 😀

Pamkutya:
Szerintetek átáljak Intelre? Van egy ***a alaplapom, csak annyi az egész, hogy egy processzor kéne bele. 15-20.000Ft-ért milyet ajánlotok?

Ott van az Intel... 😊 😆
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Pamkutya: Monitor blur, aztán meg ez? 😂
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Ja tényleg, bocsi azt elfelejtettem. Ez az alaplap lenne: MSI P67A-C43 (B3) 1155-ös foglalatú.
0
0
0
0
TerrorDom avatar
Üdv!

Szerintetek átáljak Intelre? Van egy ***a alaplapom, csak annyi az egész, hogy egy processzor kéne bele. 15-20.000Ft-ért milyet ajánlotok? Minimum 4 magos legyen és 3GHz-es. Persze ha lehet ennyiért kapni. Előtte AMD-ket néztem, szóval azt nagyjából ismerem, de az Intel új nekem. Azért GTA V, MGS V, MadMax, stb játékok futtatására alkalmas legyen közepes grafikán.
0
0
0
0
no avatar
GeForce 9500 GT: hardveraprón elég sok AM2+os Phenom X4-es procit lehet találni, azok elvileg belemennének a lapodba.
most hirtelen ezt találtam: Spoiler!
http://hardverapro.hu/apro/amd_phenom_ii_x4_955_black_edition_30

én 12500-ért vettem Phenom II X4 B60 3,4Ghz procimat (bár az AM3-as), szóval lehet nagyon jó ajánlatokat találni. és a black edition procikon nincs szorzózár, szóval nagyon könnyen lehet húzni őket, ha szükség van rá.
szerintem már egyáltalán nem gyártanak AM2+os procikat, szóval újonnan már nem lehet szerezni (vagy ha lehet, akkor nem éri meg).
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Frissíted a biost és akkor betehetsz egy phenom ii x4-et is.
0
0
0
0
Creelien avatar
Szeretnék a gépembe új processzort szerezni, csak az a buktató az egészben, hogy az alaplapom - ASUS M2N68-AM - az AM2+ processzorokat támogatja. Egyelőre nem találtam mást csak használt procikat a neten. Négymagos kellene.
0
0
0
0
Puffin avatar
bukta2: azért akkor az durva... 😆 Hülye aki nem "K"-t vesz... 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
piero86 itt németben nálunk van kemény 3Ezer ft különbség a sima és a K-s proci között... nevetséges 😃

sima 342€ (4790)
K-s 352€ :'D (4790k)
0
0
0
0
Puffin avatar
Kb 10ezer Ft különbség van nálunk. Annyit megér!
0
0
0
0
Titan Killer avatar
Azért kérdtem hogy Ar érték arányban meg e éri.
0
0
0
0
Puffin avatar
Akkor mi is a kérdés? 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
amelyikre pénzed van! 😃 Ha van rá keret akkor a "K"-s procit