Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
de persze nem szeretnélek rá beszélni semmire csak gondoltam jobb ha tudod hogy ha kicsit akarsz spórolni akkor a 4790k nagyon jó választás és az a 6-7% különbség (tesztekben írták a %-okat) sztem nem éri meg azt a plusz 30k-t de persze ha megteheted mindenféleképpen a 6700k a befutó mivel 14nm és még jópár újjítás 😀
Én is erősen filózok ám a 2 proci között de teszteket nézve nem győzött meg az a + majd 100€ különbség :/ inkább VGA ba ölöm majd 😀 egyedül ha a 4790k mellett döntök majd később akkor a ddr4-az amit sajnálni fogok :/ és nekem csak játékra kell.
Köszi a választ.
Az LGA-1155 foglalatú processzor kompatibilis a 1150-es alaplappal, mindenféle mókolás nélkül? Támogatja ezt a procit az alaplap?
Igen, egyre nem kell az egész, de azért kispórolni sem érdemes úgy, hogy csak jelképes mennyiséget használok. Borsónyi mennyiség nagy átlagban elég, ami kb. 0,3-0,5 g. Szóval winrarnak már el kellett volna fogynia, míg Pamkutyánál meg még kellene lennie pár procira való adagnak. A túl kevés sem jó, mert nem lesz elég ahhoz, hogy a teljes felületen kiterüljön és így csak kisebb felületen tud leadni hőt a processzor, míg a túl sok szintén csökkenti a hatásfokot és ha a processzor mellett "kibugyog" az több okból sem szerencsés.
Pamkutya: Egy kis tubus paszta nem csak egy alkalomra elég. Nekem már 5x volt használva és még a fele megvan.
ha tuningolni szeretnél, akkor egy jó hűtésre is spórolj!
Tudnak fűteni az Inteles procik is ha tuningolsz...
Ha nem tuningolsz én i5 3470-et vennék
i5 2400 , i5 2500/k , i5 3470 ,i5 3570/k de ha nem lesz új vga akkor egy i3 3220 vagy 2100 bőven elég 😃
deakzsolt2001: Ez vinné azokat a játékokat amiket írtam?
Ez szerintem tökéletes lesz. Erős proci és 20 ezer alatt van. 😀
Pamkutya:
Ott van az Intel... 😊 😆
Szerintetek átáljak Intelre? Van egy ***a alaplapom, csak annyi az egész, hogy egy processzor kéne bele. 15-20.000Ft-ért milyet ajánlotok? Minimum 4 magos legyen és 3GHz-es. Persze ha lehet ennyiért kapni. Előtte AMD-ket néztem, szóval azt nagyjából ismerem, de az Intel új nekem. Azért GTA V, MGS V, MadMax, stb játékok futtatására alkalmas legyen közepes grafikán.
most hirtelen ezt találtam: Spoiler!
én 12500-ért vettem Phenom II X4 B60 3,4Ghz procimat (bár az AM3-as), szóval lehet nagyon jó ajánlatokat találni. és a black edition procikon nincs szorzózár, szóval nagyon könnyen lehet húzni őket, ha szükség van rá.
szerintem már egyáltalán nem gyártanak AM2+os procikat, szóval újonnan már nem lehet szerezni (vagy ha lehet, akkor nem éri meg).
sima 342€ (4790)
K-s 352€ :'D (4790k)