Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ironmask avatar
Egy Asus H81M-K alaplapba bele lehet rakni egy GTX 750 TI videokártyát?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
lenne még egy kérdésem

eltüntettem a kiirást át is állitóttam hogy a gpu ut használja de akkor is a cpu-ut használja a Physx ez miért van?
0
0
0
0
Ironmask avatar
Nem azt írtam, hogy simán viszi, hanem hogy türhetően megy vele.Cserléni akarok kártyát.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Ironmask na mi a baj a 730-al? régebben azt írtad az assassins creed syndicate-et simán viszi
0
0
0
0
Bronson avatar
ahogy kicsivel lejjebb is írtam egy illetőnek:

ha 40ig elmehetsz valami úton-módon, akkor 40ért már van 370 ami lényegesen jobb! megéri kicsit tovább spórolni...

[LINK]
0
0
0
0
Ironmask avatar
Nem akarok drága kártyát 30.000-35.000 között

Mondjuk ez: https://www.aqua.hu/msi-geforce-gtx-750-ti-n750ti-2gd5tlp-2gb-396114.html
0
0
0
0
Bronson avatar
konkrétan melyik modell és mennyi a keret a cserére?
0
0
0
0
Ironmask avatar
Szevasztok srácok!Az szeretném meg érdeklődni, hogy videokártyát szeretnék majd a gépembe cserélni!Én egy GTX 750 TI-re gondoldam.Csak arra lennék kíváncsi, hogy el bírná-e a gépem.

Mostani Konfigom:

Processzor: Intel Core i3-4170 (3.7 GHz)
Memória: Corsair 8GB DDR3 Ram 1600mhz
Videókártya: Gigabyte NVIDIA GeForce GT 730 2GB 128Bit DDR3
Op. rendszer: Windows 10 Pro 64bit
Alaplap: ASUS H81M-K
Táp:450W

Ez a gép elbírná?És mi a különbség az egy, illetve kettő ventilátoros kártyák között?Csak a hűtés, vagy teljesítmény is?
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
rimalo1:
Több videó szerint mediumon 60 fps fix, teamfightban 30-50 között viszi ez a gép a lolt. Viszi maxon is gondolom, csak egy csata közepén lehet hogy mozizni fogsz az 5 fps miatt.

Vélemény:
"Actually this Notebook will run League of Legends at 45+ FPS with Medium Settings, At Low it can run at 60 FPS. That's the reason League is the most popular MOBA. It can be played on low end pcs."

Ha fullon akarsz lolozni, nem biztos, hogy ez az a gép, amit keresel.
0
0
0
0
no avatar
http://www.laptop.hu/lenovo-g50-45-black-80e301pdhv-fd-2y-8gb

ezt a laptopot szeretném megvenni, szerintetek elviszi a League of legends -et full grafikán?
elore is köszönöm 😃
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Sziasztok!

Adott a régi gépem:
Fx-6300 Black edition, 12 giga ram, GTX 950 OC van benne jelenleg. unokaöcsém vette meg, miután tápot cseréltünk benne. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mi a legjobb GPU, amit az a proci ki tud hajtani bottleneck nélkül? (egyébként az eszközöknél a régi RIP-es gép az) Vagy inkább előbb procit vegyen majd? Diákmelóból..😃
Én úgy a GTX 970-re voksolnék, hogy azt még talán kihajtja gond nélkül. A Gtx 950-el sincs gond, csak ha esetleg upgradelni akarna. Szerintetek? Előre is köszi!
0
0
0
0
no avatar
Mondjuk drivert már próbáltam, de semmi. Érdekes..egy evga gtx 460 került most bele, de ugyanúgy hibás maradt a gép. Több óra gta v után monitor fekete lett, majd újraindúlt a gép. Az előbb meg pl, monitor ledje villogott, fekete kép, gép az ment tovább... Haverom szerint, akitől kölcsön kaptam a gtx-t, tápbajom lehet.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Van Helsing 25: Az Nvidia driverben beállítod, hogy egyrészt ne írja ki, másrészt ne a CPU végezze a Physx számításokat, mert az amúgy is megeszi az AMD CPU-t.
0
0
0
0
Bronson avatar
próbálj másik drivert, ha másik gépben is ezt csinálja, akkor sajnos vga hiba (gyanítom vram)...
0
0
0
0
no avatar
Helló! Ez gondolom VGA hiba lenne, ugye?? https://i.imgur.com/X2IQa9c.jpg

Többször volt mostanában kék halál, meg kép széteséssel fagyott le a gép nem egyszer.. MSI HD 7970 Lightning. Talán holnap kapok havertól kölcsön egy másik kártyát.. Most épp csökkentett módban megy. Normálban 2x lefagyott előbbi kép társaságában.
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

kellene egy kis segitség a monitor bal felsö részén kiirja hogy Physx > CPU és ez minden játéknál ott van és nem tünik el hogy lehet azt eltünteni eléggé zavaró
0
0
0
0
csuz-li avatar
DedSec - PC: Bronsonnak igaza van. nagyobb a teljesítménykülönbség a 360 és a 370 között, mint az árkülönbség.
Az egyik fiam gépében van 360. HD felbontáson gond nélkül megy rajta minden magas beállításokkal (játéktól függ persze, hogy mi hogyan). Én jónak tartom azt is, ha már a véleményeket kérded, azért is választottam. HD-hoz elegendő kényelmesen. A 370 viszont már - persze kompromisszumokkal - FHD-ban is tud teljesíteni tisztességgel.
0
0
0
0
Bronson avatar
nem rossz, a 360 sem, ha 40ig elmehetsz valami úton-módon, akkor 40ért már van 370 ami lényegesen jobb! megéri kicsit tovább spórolni...

[LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
DedSec - PC:
Nem rossz kártya, de itt az Nvidia oldalról az árkategóriába tartozó VGA:
[LINK]
0
0
0
0
DedSec - PC avatar
Sziasztok most ment tönkre a videókártyam és nézegettem egy-két újjat.
Itt a egyik: Asus R7 360 2GB DDR5 R7360-2GD5 vélemények?
Mennyi ideig lenne jó játékokra? Jelzem nincs elég pénzem arra hogy GTX980 at vegyek stb. MAX(!) 30-35 ezret szánnék rá.
0
0
0
0
no avatar
még egy kérdés 😞 letöltöttem a bios frissítést, és egy rar fájlban egy 0211.dot kiterjesztésű fájl van... ezzel mit kell csinálni?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
nindzsa1320: Esetleg egy alaplap BIOS frissítés? Már ha nem a legújabb van rajta.

Itt azt látom hogy pont az ATI VGA FIX vagy mi az utolsó BIOS hozzá, de az sem mai darab:[LINK]
0
0
0
0
no avatar
telepítettem a Visual c++ 2015-ös verzióját, illetve a directx 10.1-et de ez sem segített ez után is ugyan az a hibaüzenet. ezek után szerintem a videokártya nem kompatibilis a win 7-el... az alaplapom egy asus M2N-XE de az alaplap telepítése is sikertelen volt mert nem támogatott az alaplapom... Nem olyan régen vettem a gépet, és az előző tulaj is mondta hogy lehet kompatibilitási problémám, de ez azért durva, szerintetek mit tegyek? vegyek egy videókarit, vagy az alaplapot cseréljem le?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Valószínű a redistek hiányoznak még. Pl a DirectX, mint ahogy Zoli mondta.
Persze VisualC meg hasonlóakat sem árt pótolni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
nindzsa:Próbálj meg egy DX-et telepíteni a kártya tudja a shader model 4.0-át úgy hogy a VGA miatt mennie kell.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok, kérlek magyarázzátok el mi ez : nagyban játszottam a farming simulator 2013-on Windows XP alatt.... meguntam, leszedtem a farming simulator 2015-öt... az nem fut el XP-n tehát telepítettem a Windows 7 home premium 32bites rendszerét... farming simulator 2015 telepítés után indításkor kiírja hogy a shader model 3.0 hiányzik vagy valami ilyesmi... szerintem ez a pixel shader 3.0-ra gondol... írta hogy telepítsem a gpu drivert... telepítettem, ez után is ugyan ezt csinálta, de a farming simulator 2013-nál is pedig az elfutott win XP alatt lag nélkül... a videokártyám egy WinFast Qleadtek PX 9600 GT 512Mb mit tegyek????? előre is köszönöm 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Nagyon határeset lenne, én nem javaslom!
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!

Unoka öcsémnek oda szeretném adni a régi MSI GTX 580 Lighting Twin Frozr III 1.5gb kártyámat...
Nem tudom, hogy a táp elbírná-e ezt a pluszt, ha nem akkor nem teszem bele mert táp csere nem lesz..
Ebbe a konfigba menne :

Fx 6300 ( alap órajelen )
Lap valamilyen MSI olcsóbb fajta most így hírtelen nem vágom..
MSI Gtx 560 - ez helyett menne be
8Gb Kingston ddr3 ram
WD 1TB HDD
Chieftec iArena GPA-450S8 450W

Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Ha esetleg valakit érdekelne pár 1440p-s játékteszt R9 280X-szel...

[LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
3258-ra akarnám cserélni, vagy mire. Relatíve olcsó, és tudja egy régebbi i5 erejét. De tök felesleges nekem 😃
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Segít a viszonyításban, mivelhogy a 970 a felső kategória alja. Nagyából be tudod lőni a 960 erejét. De gondolom tudod, hogy középkategóriás és az újabb gameket, már kimaxolva nem viszi.
0
0
0
0
Bronson avatar
arra van is külön topik! összehasonlítási alapnak meg ez finoman szólva is túlzás... 😊
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Lefuttattam én is, csak hogy legyen több viszonyítási alapod. ( GTX 970, nincs OC)

https://i.imgur.com/RSC3Xq1.jpg

Amúgy ha már VGA benchmark a 3DMark Firestrike-t kéne elővenni 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
basszus16: szinte ugyanannyi lett a pontunk, néhol nekem hajszálnyival több 😀

https://kepkezelo.com/images/tkp3ulv8z2zimqdbxrkk.png
0
0
0
0
Yezi_ avatar
tasiadam: MSI Afterburner+RivaTuner kombóval monitorozd ki a CPU és GPU használatot.
Egyébként a proci egy erősebb kártyával is boldogulna pl. R7 360 jó lenne mellé.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Én az nvidiát jobban kedveltem, bár eddig csak 2 darab nvidia kártyám volt, míg 3 ATI/AMD.

kérdésem: Mivel tudnám megnézni azt, hogy a processzorom vagy a VGA-m van most limitelve?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Lefuttattam a Passsmark 3d-s tesztjét.
Ha valakinek van gtx 960-a az legyen szíves futtassa le a tesztet. 😀 Mivel vásárlás előtt azon meg a gtx 770-en gondolkodtam.
https://abload.de/img/dasdasdgxsj4.png
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Pont azért linkeltem be a hírt! 😀

Habár én megrögzött Nvidia-s vagyok.
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: hát igen a 200 dolláros árcédulával sok embernek a kártyája lehet. Megfizethetőbb mint az nvidia friss VGA-i, és ez rengeteg embernél nem utolsó szempont.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ez érdekes lehet![LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Akkor tudom shift 2-vel, CS:GO és hearthstone. Még kéne a lol, és akkor jó lenne a teszt, ilyen low-budget gamer gép miatt 😃
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Csináld azt, hogy játszol mondjuk 10-15 percet, közben pedig Frapsel méred az FPS-t. Beállítod hogy a minimum, átlag és maximum FPS-t mérje...
https://i.imgur.com/rahnrjK.jpg
...az eredményeket pedig a 'Benchmarks' mappában találod a Fraps telepítési helyén.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Mivel teszteljem le? Melyik 3d mark és melyik játék aminek van benchmarkja?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
tasiadam: Említettem már én is, hogy jó lenne hardverteszteket is beküldeni.
Spoiler!
Addig is ajánlanám figyelmedbe a logout-ot.
[LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Írtam is a fejesnek erről, de azt mondta, hogy csak játékteszteket lehet írni, hardvert nem. még nem.
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Az amd valahogy mindig jobb hőtermelésben a riválisoknál. Legalább ha csődör mond a cpu/vga piac utazhatnak a lakás fűttés bizniszben. Kappa

tasiadam: Ha van rá lehetőséged csapassad neki
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Lenne arra igény, hogy egy kis kategóriájú iGPU-t teszteljek le, és megnézzük, mennyit számít neki a memória MHz?
Ja és tudom a mag órajelet is tuningolni.
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
de a 83 fok az a maximum volt amit mértem, egyébként 70-75....fallout 4et pl ultrán 1080p-ben 68fokkal vitte, az volt a max, witcher 3at 70-73, bf 4 is max 75 fok, szóval nincs gond, csak az Unigine heaven-ben, illetve a valleyban produkált 80-83 fokot 20-30 percnyi futtatás után. egyébként kicsit húztam a kártyán, való igaz 😀
0
0
0
0
noNameFPS avatar
Hűtőtől függ, azért ha nyomatod neki a ventiket meg jól szellőzik a ház nincs az 80 fok. Persze ha nincs OC, ha húzva van akkor más a helyzet.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció